Suomi 1979: Katri Helena - Katson sineen taivaan

Suomi 1979: Katri Helena - Katson sineen taivaan

*****
33
58%
****
13
23%
***
9
16%
**
2
4%
*
0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä: 57

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6186
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 1979: Katri Helena - Katson sineen taivaan

Viesti Kirjoittaja lharju » 12 Loka 2010, 06:24

:suomi:
Kuva
Maa: Suomi
Vuosi: 1979
Kappale: Katson sineen taivaan
Esittäjä: Katri Helena
Säveltäjä: Matti Siitonen
Sanoittaja: Vexi Salmi
Kapellimestari: Ossi Runne
Sijoitus: 14./19
Pisteet: 38
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1979fi
Karsinnan tulos: http://natfinals.webuda.com/70s_80s/Finland1979.html

Suomen euroviisuedustajista kotimaassaan kaikkein suosituin lienee Katri Helena. Häntä on ylistetty sinivalkoiseksi ääneksi ja suomalaisuuden ikoniksi. Vuonna 2004 järjestetyssä Suuret suomalaiset –äänestyksessä hän sijoittui sijalle 43 – elävistä laulusolisteista korkeammalle ylsi ainoastaan kansainvälisesti erittäin suositun HIM-yhtyeen Ville Valo. Suomessa ei liene juuri ketään, joka ei tietäisi kuka Katri Helena on.

Katri Helena (Kalaoja, o.s. Koistinen, synt. 17. elokuuta 1945) lauloi iskelmiä ennen kuin oppi puhumaan. Teini-ikäisenä hän karkasi kotoaan, jotta voisi osallistua iskelmälaulukilpailuihin. Vuonna 1963 hän aloitti säännöllisen keikkailun tanssiyhtyeen solistina, ja saman vuoden elokuussa 17-vuotias tyttö levytti ensimmäisen levytyksensä Poikien kuvat. Varsinainen läpimurto tapahtui seuraavana vuonna, kun kolmas single Puhelinlangat laulaa nosti Katri Helenan suomalaisten kevyen musiikin artistien eturiviin. Tuon levytyksen myötä Katri Helenasta tuli suomalaisten kestosuosikki – hänen yli 45-vuotiselle uralleen ei mahdu yhtään takapakkia. Jo uransa alkuvaiheilla hän nautti kaikenikäisten suosiosta. Hän esiintyi luontevasti nuorison ykköstapahtuman Danny-show’n leading ladyna, vaikka humpahtavat levytykset kolahtivatkin hieman vanhempaan kuuntelijakuntaan.

70-luvusta muodostui Katri Helenalle menestyksen vuosikymmen. Hän levytti joka vuosi useita hittejä, jotka ovat muodostuneet vuosien saatossa melkoisiksi ikivihreiksi. Kaikki Katri Helenan pitkäsoitot vuosien 1973 ja 1980 välillä myivät kultaa, kaksi levyä jopa timanttia. Katri Helenalle lauluja räätälöivät Suomen eturivin säveltäjät, kuten Jukka Kuoppamäki (esim. Ei kauniimpaa) ja Veikko Samuli (Syysunelma, Katson autiota hiekkarantaa). Mutta kuten 70-luvulle oli ominaista, suurin osa suomalaisten laulajien repertuaarista koostui kansainvälisistä käännöskappaleista. Katri Helena levytti useita ranskan- ja italiankielisiä iskelmähittejä, ja suosituimpien käännösten joukossa olivat myös euroviisuvoittajat Tu te reconnaîtras ja L’oiseau et l’enfant, joista tuli Suomessa suuria menestyksiä juuri suomenkielisten versioiden ansiosta. Euroviisukäännökset eivät suinkaan jääneet edellä mainittuihin kahteen, sillä Katri Helena on levyttänyt suomenkieliset versiot lähes kahdestakymmenestä euroviisusta.

Suomen euroviisukarsinnat tulivat Katrille tutuksi jo vuonna 1965, jolloin hän oli kansan suosikki laululla Minne tuuli kuljettaa. Laulun sijoittuminen karsinnassa kolmanneksi aiheutti suorastaan kansanliikkeen, etenkin kun monien mielestä vuoden 1965 euroviisuvoittaja Poupée de cire, poupée de son muistutti monin tavoin Katri Helenan karsintaehdokasta. Myöhemmin Katri Helena osallistui Suomen karsintoihin vuosina 1969, 1972 ja 1978, sijoittuen joka kerta toiseksi.

Vuonna 1979 Katri osallistui Suomen karsintaan laululla Katson sineen taivaan, jonka säveltäjä Matti Siitonen, taitelijanimeltään Fredi, oli edustanut Suomea euroviisuissa laulajana vuosina 1967 ja 1976. Fredi sai idean Katson sineen taivaan –lauluun vuoden 1976 euroviisufinaalin jälkeisenä päivänä, kun hän oli alkanut miettiä täydellistä euroviisua Pump pump –viisunsa menestyttyä odotettua heikommin. Alun perin lauluun oli sävelletty c-osa, joka poistettiin Katri Helenan vaatimuksesta. Suomen euroviisukarsinta järjestettiin 10.2.1979. 30-henkinen asiantuntijaraati äänesti Katson sineen taivaan voittajaksi 140 pisteellä. Voitto oli selvä, sillä toiseksi tullut esitys sai 113 pistettä.

Jerusalemin euroviisuissa 31.3.1979 lavalle nousi esiintymisnumerolla viisi Suomen joukkue: Katri Helena sekä taustalaulajat Paula Nurminen, Ami Jaara, Kalle Fält ja Vesa Enne. Äänestyksessä Suomi sai 8 pistettä Sveitsiltä, 7 pistettä Italialta ja Kreikalta, 6 pistettä Luxemburgilta sekä 5 pistettä Saksalta ja Ranskalta. 38 pistettä riittivät sijaan 14. Vaikka Suomi menestyi jälleen alle odotusten, Katri Helena sai esityksestään ainutlaatuisen tunnustuksen: kilpailun jälkeisenä aamuna hän vastaanotti onnittelusähkeen, jonka olivat lähettäneet Suomen silloinen pääministeri Kalevi Sorsa ja puoluesihteeri Ulf Sundqvist puolisoineen. Suomessa valtiovalta ei tuohon aikaan yleensä antanut juuri minkäänlaista tunnustusta kevyen musiikin esittäjille.

Katri Helenan ura jatkui komeana euroviisujen jälkeenkin, mutta hänen uransa myöhempiin vaiheisiin palaamme Viisulassa vuonna 2014, kun esittelyvuoron saa hänen toinen euroviisunsa Tule luo.

Katri Helena - Katson sineen taivaan (2006)

Katri Helena - Syysunelma / 20 suosikkia (Spotify)
Kuva
Kuva
http://www.katrihelena.fi/
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9305
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Suomi 1979: Katri Helena - Katson sineen taivaan

Viesti Kirjoittaja romualdo » 12 Loka 2010, 06:51

5 5 5 5 5 5 pist. saako taas pikkasen kuolla ... (kuten jyrsijätutkija Asko Kaikusalo tapaa sanua... melkoosen epä sovinnainen huuliveikko hänkin...) ja paras versio tästäKIN kuultiin jälleen kerran kansallisisa karsinnoissa... tuo alun patarumpujen jysähdys saa heti karvat joka puolella pystyyn....ja ne kuuluisat väreet selkä ja persepiissä.... Katrin "viileän" kalseaan ääneen en ole koskaan isommin innostunut mutta ... hänen balladi-linjansa on kertakaikkisen mahtavaaa kuunneltavaa, Unen Erämaa, Niin Kaikki On Kuin Ennenkin, Kesäyö, On Muisto Vielä Lämmin, Syysunelma, Mun Sydämeni Tänne Jää, Ystävä, jne ..... <3 :rakkaus: Ja mahtava kuoro tuolla taustalla, Kalle Fält, Aimo Jaara .... mutta pihiäänisen Paula Karppasen (jonka lauluosuus ABC-laulussa ärsytti/ällötti nuorempaa v. -54 syntynyttä Kirka-faniudesta kuuluisaa siskoni "cceeee-ceee-ceeeeeee, kissan käveleeee..." hmmph.... se oli sentäs mun suosikkini ainakin sinä iltana, myöhemmin mm. Seija Simola ja Anneli Saaristo ottivat tuon halutun 1. sijansa munkin listoillani..... "Minä lauloin lauluja nuoruuden, minä lauloin lauluja syksyn. Minä joskus kadotin määränpään, minä yksin vuorilla kuljin..." ahhhhhhhhhhhhhhhhhh mikä taideteos, 5 pistettä sillekkinn .. ai jaa, joo joo oon mää hereillä vaikka kello ei tuon enempää vielä olekaan... ja ulukona on pirumm pimiää... kynttilä vaan tuos palaa tietsikkani äärellä ja YLE Puhe- kanavalla keskustellaan syövästä .........) tilalle olisin ottanut jonkun vahvaäänisemmän naisempuolikkaan, vaikkapa Maija Hapuojan, jonka suomalaisten huippurunoilijoiden teksteihin tekemät laulusuoritukset ovat aivan upeinta mitä ajatella voin... Heikki Sarmannon Syksy - levy, tutustukaapa ihmeessä....
siltä löytyy mm. koskettava esitys "Kaksi Vanhaa Varista."
"Kaksi vanhaa märkää varista, nuokkuu hiljaa aatoksissaan (anteeksi, vedän AINA nämä kaikki suoraan ulkomuistista joten virheitä ja vihreitä voi tulla välillä kosoltikin...!)
"Ruskea on rinta kaisliston, ... sataa... syksy on.
(linnuista) toinen taas vaikee, järven pintaa sade soittelee, '
sukii siivet selkää toisen pää,
toinen joskus silmää siristää.
Kurkikin jo lähti ...
... Niin maar lähti sanoo takaisin
"Täytyy tästä toinen havahtuu, lentoon verkkaisesti valmistuu.
Käyhän taaskin tarinoimassa. Oli oikein hauska tavata."
satuttavan loistavaa melankoolisen ja vähäpuheisen suomalaisuuden kuvausta loskaissesa ja sumuisesa marraskuun maisemasa !! :tapu: ... *eeh*, niin duoda .... saatan välillä hieman ehkä lipsua aiheesta, joten pahoitteluni jos joku siellä kaivelee jo halkoa esille ...... tai kaulinta ..... tai paiskaa välillä päänsä tyynylle ....
niin, Matti Siitonen on myös pirun taitava säveltäjä, ylistäkäämme häntä koko tämä loppu elämämme .... Luotan siihen että vielä joskus oikein opin elämään - on eräs Matin hienoimpia sävellyksiä, nopeatempoinen kappale jota en ole kuullut sitten kuin joskus viimeksi -70 tai -80 luvulla (?) , IKÄVÄ SITÄKIN LAULUA?`? !! APUA! MISTÄ ihmeestä sen löytäis .... !!!
... ja Rakkauslaulu v. -75 Syksyn Sävel -kisasta, upea, mahtavaa työtä Folk-Fredi ... ilahduta ihmeessä meitä vaikkapa jälleen v. -2012 viisuissa, sitten kun siellä tulee olemaan se oma Iskelmä-sarjansa.....

laulun orkesterointi myös Jerusalmeissa oli aika mahtava, tosin siellä patarummut puuttuivat tai niiten kohdalla kyllä tärähti joku aivan muu kalvo (ei tärykalvo ... ..... pentele !!!!) noh, silloinen 14. sija oli jokatapauksesa käsittämättömän al... vaatimaton näinkin tasokkaalle fanisuosikille ....! no niin, seuraavan vuoro jatkaa tämän hehkuttamista.... ole hhyvä :!
Viimeksi muokannut romualdo, 13 Loka 2010, 09:28. Yhteensä muokattu 3 kertaa.

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Suomi 1979: Katri Helena - Katson sineen taivaan

Viesti Kirjoittaja Leo » 12 Loka 2010, 07:28

Voisiko ensilumiaamu enää komeammin alkaa?
Todellinen euroviisuklassikko, suomalainen ikivihreä, euroviisuhelmi.
Silloinen pikku-Leo jännitti Jerusalemin iltaa maha kipeänä. Kipu hävisi, kun Katri Helena oli esiintynyt. Jännityksen aihe oli, riittääkö Katrilla ilmaa molempiin pitkiin nuotteihin laulun loppupuolella. Hyvin riitti :heh:
Sijoituksesta ei ollut ihan varma, oliko se pisteiden valossa hyvä, vai sijoituksen valossa kehno, joka tapauksessa Katri edusti Suomea tyylikkäästi ja sitä oli pakahtua silkasta ylpeydestä.
Jo kulttuuritalon Suomen karsinnassa kuuli KST:n ensitahdeista ja patarummusta, että tässä on Suomen edustaja.
Yhdelle kaikkien aikojen Suomi-viisuista annan :suomi: :suomi: :suomi: :suomi: :suomi:

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 26968
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1979: Katri Helena - Katson sineen taivaan

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 12 Loka 2010, 07:49

Ihana suomi-viisu jota minäkin olen päässyt esittämään :heh: Jossain ihmeen kauppahallissa meidän luokka esitti tätä keräten rahaa luokkaretkeen. Mä pimputtelin noi alun pimpotukset kellopelillä :ylppis:

5 tähteä :uujee:
Jammailen, vastaavasti nyytit jammailee, ääni jumitti.

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16700
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Suomi 1979: Katri Helena - Katson sineen taivaan

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 12 Loka 2010, 08:08

Kappaleen määrätietoisuus, mahtipontisuus ja osuvuus riittivät hyvin kolmeen tähteen. Sain muuten tietää tästä kappaleesta jo ala-asteella koska lauloimme tätä musiikintunnilla.
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Suomi 1979: Katri Helena - Katson sineen taivaan

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 12 Loka 2010, 09:22

Klassikko mikä klassikko - mitäpä siihen lisättävää :ihana:
VIISI SINIVALKOISTA TÄHTEÄ :suomi: :suomi: :suomi: :suomi: :suomi:
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
riksa[
Press
Press
Viestit: 4595
Liittynyt: 16 Touko 2010, 12:40
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1979: Katri Helena - Katson sineen taivaan

Viesti Kirjoittaja riksa[ » 12 Loka 2010, 12:19

<3 <3 <3 <3 <3
I'm not as think as you drunk I am

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13220
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Suomi 1979: Katri Helena - Katson sineen taivaan

Viesti Kirjoittaja AntSa » 12 Loka 2010, 15:45

Tenhoava, herkkä mutta silti mahtipontinen kasvava teos, joka on kestänyt kuuntelua ja vuosia hyvin. Eikös joku Idols-tuomari nimittänyt tätä tv:ssä vallan KANSALLISAARTEEKSIKIN? Kyllä tälle on helppo antaa VIISI tähteä. Lienee eräs tämän Viisulan tähtirohmuista, kyllä? :joojoo:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 48754
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 1979: Katri Helena - Katson sineen taivaan

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 12 Loka 2010, 18:48

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi:

Sinivalkoinen äänemme, Katri Helena. :surrur: Kuitenkin nyt minä rupean nipottamaan lievästä yliarvostuksesta, vaikka pidänkin tästä biisistä. :heh: Ei tämä nyt niin viittä tähteä ole, mutta selvästi parempi kuin Katrin toinen viisu Tule Luo. Pidän kyllä Katrin persoonasta ja äänestä. Ei turhaan sanota Katria Suomen sinivalkoiseksi ääneksi. :joojoo:
"Excuse my French" :kaunis:

Avatar
Ihme_Mies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2614
Liittynyt: 29 Helmi 2008, 14:31
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1979: Katri Helena - Katson sineen taivaan

Viesti Kirjoittaja Ihme_Mies » 12 Loka 2010, 20:31

Serduchka kirjoitti::suomi: :suomi: :suomi: :suomi:

Kuitenkin nyt minä rupean nipottamaan lievästä yliarvostuksesta, vaikka pidänkin tästä biisistä. :heh: Ei tämä nyt niin viittä tähteä ole, mutta selvästi parempi kuin Katrin toinen viisu Tule Luo.
:eeek: Olen jostain asiasta aivan samalla linjalla Serdun kanssa! :rofl:
Kokonaisuudessaan onnistunut, mutta ei miltään osin häikäisevä -saati klassikko- kappale.
Neljä taivaan sinessä tuikkivaa tähtöstä.
"Without music, life would be a mistake."

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5002
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Suomi 1979: Katri Helena - Katson sineen taivaan

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen » 12 Loka 2010, 20:41

Ihan kiva laulu. Siitä hyvästä *** tähteä. :)
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja"

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Suomi 1979: Katri Helena - Katson sineen taivaan

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 12 Loka 2010, 22:35

Tämä viisu kuuluu Suomen viisujen parempaan puoliskoon, ja kuuluu 1970-luvun suomalaisten iskelmien kärkikaartiin.

Tässä on omalla tavallaan suomalainen sinivalkoisuus huipussaan, kun sinivalkoiseksi laulajaksi kutsuttu laulajatar esittää valkoisessa asussaan 'sinivalkoisella äänellään' laulua Katson sineen taivaan.

Mutta ei tämä minusta nyt aivan huippuviisu ole, vaikka kaunis kappale onkin ja siinä on hyvät, puhuttelevat sanat. Jonkin verran liikaa menee nuo sanat jonkinlaisen pateettisuuden puolelle ja jopa jonkinlaisen julistavuuden puolelle - kuten tahtoo Vexi Salmen sanoitukset minusta välillä mennä. Ja minusta tämä on jo jonkin verran kulunutkin laulu.

Kolme tähteä.
Viimeksi muokannut Mr Kite, 11 Maalis 2013, 02:11. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Suomi 1979: Katri Helena - Katson sineen taivaan

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 12 Loka 2010, 22:41

Minä liityn kyllä tämän ylistäjiin: ehdottomasti Suomen viisuhistorian kirkkaimpia helmiä. Tätä voisi kutsua hyvin kansallisviisuksi, niin sinivalkoisin mielin on sanoitus tehty ja kenelläpä olisi sinivalkoisempi ääni kuin Katri Helenalla. :ihana: Sävellys on hienon mahtipontinen ja se kehittyy tyylikkäästi huipentuen upeasti kunnon euroviisumaiseen loppuhuipennukseen. Katri Helena esittää laulun aivan loistavasti. :uujee:

Kirkkaat viisi tähteä Suomen viisutaivaalle!

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 31518
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Suomi 1979: Katri Helena - Katson sineen taivaan

Viesti Kirjoittaja Rousku » 13 Loka 2010, 14:23

Haluaisin tietää, millainen se pois jätetty C-osa olisi ollut. Kertoisikohan Fredi, jos kauniisti pyytäisin? (Viisulle ilman C-osaa neljä tähteä, mistä osa on kyllä kansallistunnetta; ulkkariviisuna olisi varmaan jäänyt kolmeen.)

Tämä on niin suomalainen viisu, tiivistää sen mitä suomalainen musiikki tai suomalaisuus on, ja se on jo oma ansionsa minusta. Tietenkin on voinut myös olla se viisu, johon tiivistyy esimerkiksi belgialaisuuden olemus vielä paremmin kuin ranskalaiseen perunaan, ja joka tästä hyvästä ansaitsisi lisätähden, mutta kun en belgialaista kulttuuria tunne niin se viisu on jäänyt minulta bongaamatta.
Viimeksi muokannut Rousku, 17 Loka 2010, 19:08. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Toni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18612
Liittynyt: 10 Helmi 2004, 12:23
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1979: Katri Helena - Katson sineen taivaan

Viesti Kirjoittaja Toni » 13 Loka 2010, 17:08

Sitä mä en ihan ymmärrä, miten tälle edes voi antaa kaksi tai kolme tähteä. :hihi: Kertokoon joku. :heh: Itse arvostan tätä viiden tuikkivan tähtösen edestä! :kups:
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)

Avatar
Pete
Press
Press
Viestit: 29272
Liittynyt: 14 Marras 2003, 11:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1979: Katri Helena - Katson sineen taivaan

Viesti Kirjoittaja Pete » 13 Loka 2010, 17:18

^ Samaa ihmettelen minäkin. :shock: Marjatta Leppäsen moka tuossa juonnossa jaksaa vaan minua naurattaa. :heh: Täydet pimpulat annan minäkin. :clap:
- Mihin tyä määttä?
- Kajjaanniin!
- No jo mäni pölijjään!

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5002
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Suomi 1979: Katri Helena - Katson sineen taivaan

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen » 13 Loka 2010, 20:51

Toni kirjoitti:Sitä mä en ihan ymmärrä, miten tälle edes voi antaa kaksi tai kolme tähteä. :hihi: Kertokoon joku. :heh:
No minkäs teet, kun kappale on näin mitäänsanomattoman keskinkertainen. :sorivaan: Eikös kaksi tai kolme tähteä ole silloin aivan oikea tuomio? :mitvit: Minun mielestäni tässä kappaleessa ei ole mitään erikoista. :draamaa:
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja"

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Suomi 1979: Katri Helena - Katson sineen taivaan

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 13 Loka 2010, 23:05

Rousku kirjoitti:(Viisulle ilman C-osaa neljä tähteä, mistä osa on kyllä kansallistunnetta; ulkkariviisuna olisi varmaan jäänyt kolmeen.)
---------
Viimeksi muokannut Mr Kite, 11 Maalis 2013, 02:13. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25753
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Suomi 1979: Katri Helena - Katson sineen taivaan

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza » 14 Loka 2010, 08:52

Kansallisaarre. Viisi :ihana:

Avatar
Piggybank
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2213
Liittynyt: 14 Loka 2009, 18:30
Paikkakunta: Tampere

Re: Suomi 1979: Katri Helena - Katson sineen taivaan

Viesti Kirjoittaja Piggybank » 16 Loka 2010, 19:46

Pidän kappaleen mahtipontisuudesta ja Katri Helenan laulusta voisi moni ottaa oppia. Kappaleena tämä ei kuitenkaan ole ihan minun lajiani. Kolme tähteä.
"Että siellä sitten ne, ne ei oo viisubileet, mutta ne on viisubileet"
- N20

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7875
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Helsingin mlk

Re: Suomi 1979: Katri Helena - Katson sineen taivaan

Viesti Kirjoittaja akuankka13 » 17 Loka 2010, 14:41

En haluaisi mennä tässä massan mukana, mutta ei voi mitään. Viisi tähteä.
Qaj.

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 10106
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1979: Katri Helena - Katson sineen taivaan

Viesti Kirjoittaja sziget » 25 Marras 2010, 01:10

Kuulostaa perin ranskalaiselta tuo "muuaaaaa", ja Ranskalta tulikin viisi pistettä. :ranska:

Kolme KH-suosikkiani ovat Äänesi mä kuulen, Syysunelma ja Katson sineen taivaan. Mutta hän on pitänyt tasonsa hienosti, esimerkiksi joululevy Hiljaisuudessa (1996) on parhaita joululevyjä ikinä. Tämä viisu voisi hyvinkin olla Suomi-puntarini ykkönen. Viisi tähteä.
People, if you feel the love, raise your hands up in the air! (Liettua 2015)

Avatar
Jónsì
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 22131
Liittynyt: 02 Tammi 2005, 01:59
Paikkakunta: Helsinki.

Re: Suomi 1979: Katri Helena - Katson sineen taivaan

Viesti Kirjoittaja Jónsì » 25 Marras 2010, 03:56

Sinivalkoisempi ja suomalaisempi kuin Finlandia.
Mistä tän saa poistettua? Apua!

Avatar
Dana123
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 862
Liittynyt: 23 Touko 2011, 15:13

Re: Suomi 1979: Katri Helena - Katson sineen taivaan

Viesti Kirjoittaja Dana123 » 23 Joulu 2011, 14:59

3.2 ihan kuunneltava ja Suomen legendoja
No, I can't even read the news today
cause everything reminds me of yesterday

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6804
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Suomi 1979: Katri Helena - Katson sineen taivaan

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 02 Maalis 2014, 14:45

Ah, legendaarinen katson taivaan sineen :humppa:

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi: :suomi:
"Kuten huomasitte, tässä kappaleessa käytettiin tehokeinoina sekä laulua että soittoa, joten sen menestymismahdollisuuksia ei ole syytä vähätellä." ~ Simo Frangén

Avatar
Samiasd
Press
Press
Viestit: 12891
Liittynyt: 19 Tammi 2010, 01:47
Viesti:

Re: Suomi 1979: Katri Helena - Katson sineen taivaan

Viesti Kirjoittaja Samiasd » 19 Syys 2018, 00:08

Suomalainen viisuklassikko, joka olisi saanut menestyä paljon paremmin. Upea sävellys ja Katri Helenan hieno esiintyminen. Neljä tähteä.
In your voice I feel it coming back to me
Like a shadow whisper in the night
Like a monument to all the time we spent
A minor symphony

Vastaa Viestiin