Saksa 1985: Wind - Für alle

Wind - Für alle

*****
9
20%
****
12
27%
***
14
31%
**
7
16%
*
3
7%
 
Ääniä yhteensä: 45

Avatar
gentedimare
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23672
Liittynyt: 13 Marras 2003, 00:32
Paikkakunta: Pori

Saksa 1985: Wind - Für alle

Viesti Kirjoittaja gentedimare » 30 Maalis 2011, 09:21

:saksa:
Kuva
Maa: Saksan liittotasavalta
Vuosi: 1985
Kappale: Für alle
Esittäjä: Wind
Säveltäjä: Hanne Haller
Sanoittaja: Hanne Haller
Kapellimestari: Reiner Pietsch
Sijoitus: 2./19
Pisteet: 105
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1985de
Karsinnan tulos: http://natfinals.webuda.com/70s_80s/Germany1985.html

Vuoden 1985 euroviisujen ehkä suurin ennakkosuosikki tuli Saksasta. Laulu- ja soitinyhtye Wind perustettiin samana vuonna Hanne Hallerin toimesta. Hanne Haller oli laulaja, säveltäjä ja tuottaja eli siis varsinainen musiikin monitoiminainen. Hän ei itse esiintynyt yhtyeessä, mutta sävelsi bändille musiikkia, mm. heidän ensimmäisen viisusävelmän Für alle. Saksan karsintaan, maaliskuun 28. päivänä astelivat Alexander Heiler, Christiane von Kutschenbach, Willie Jakob, Sami Kalifa sekä lauluosuuksista vastuussa olleet 19-vuotias Petra Scheeser ja 23-vuotias Rainer Höglmeier. Saksan karsinnan voittajan valitsi 500:sta tuomarista koostunut joukko, jonka tarkoituksena oli edustaa koko Saksanmaan musiikkia kuuntelevaa kansaa.

Kolme vuotta aiemmin Saksa oli napannut ensimmäisen viisuvoittonsa rauhansanomalla ja samantapaisella teemalla oltiin liikkeellä tänäkin vuonna. Kilpailukappale Für alle on omistettu kaikille niille, jotka näkevät sateenkaaren pimeässä. Kaikille niille, jotka näkevät piilotetun totuuden. Kaikille niille, jotka ymmärtävät sanomattomat sanat. Aloitteleva yhtye nautti vedonlyöjien suosiota koko kisaviikon ajan Göteborgissa. Ja suosionosoituksista oli havaittavissa, että myös Göteborgin asiantunteva viisuyleisö oli innoissaan kuulemastaan. Nämä suosionosoitukset kuitenkin kääntyivät pisteidenlaskun aikana päälaelleen, kun kävi selväksi, että Saksa oli todellinen uhka yleisön suurimmille suosikeille, Norjalle ja Ruotsille. Nyt suosionosoituksia annettiin, jos Saksa nappasi vähän tai ei ollenkaan pisteitä. Ja niinhän siinä lopulta kävi, että Saksa ei ollut toistava kolme vuotta aikaisemmin tekemää temppuaan, vaan tasaväkisen äänestyksen jälkeen Saksan oli tyytyminen toiseen sijaan.

Göteborgin viisujen jälkeen yhtyeen kokoonpanossa on tapahtunut muutoksia enemmän kuin Ukrainan kansallisissa karsinnoissa. Lauluosuuksia hoidellut Rainer Höglmeier ja basisti Willie Jakob jättivät yhtyeen ja heidän tilalleen otettiin Andreas Lebbing ja Rob Pilatus. Rob Pilatus saattaa olla tuttu nimi kaikille niille, jotka ovat kuulleet tarinan Milli Vanilli nimisestä yhtyeestä. Rob oli toinen maailmanmenestykseen nousseen yhtyeen ”laulajista”. Tällä kokoonpanolla Wind osallistui Saksan karsintaan toisen kerran vuonna 1987 ja voitti kappaleella Lass die Sonne in dein Herz. Sijoitus Brysselissä oli jälleen toinen. Uusi jäsen Andreas Lebbing toimi kappaleen solistina.

Vuonna 1990 ovet kävivät jälleen jäsenvaihdoksien toimesta. Alkuperäisjäsenet Alexander Heiler ja Christiane von Kutschenbach lähtivät ja Rob Pilatuksellakin piti kiirettä suuren huijauksensa kanssa. Wind toimi hetken aikaa triona. Mutta vuonna 1991 päätti lauluja hoidellut Andreas Lebbingkin jättää hetkellisesti yhtyeen. Joten Petran ja Samin tueksi otettiin Oliver Hahn, Stefan Maro ja Albert Oberloher. Tällä viisikolla Wind osallistui jälleen viisuihin vuonna 1992. Menestys ei kuitenkaan ollut yhtä hurja kuin kahdella aiemmalla kerralla. Kilpailukappale Träume sind für alle da saavutti Malmössä vain 16. sijan.

Jos et vielä ole täysin sekaisin yhtyeen menneistä, olevista ja tulevista jäsenistä, niin tässä tulee lisää. Se tummahiuksinen nainen, joka monelle viisufanille on varmasti tutuin kasvo tässä yhtyeessä, Petra Scheeser, ilmoitti lähdöstään 90-luvun puolivälissä. Vuosina 1996-1998 yhtyeen naisjäsenenä toimi Angélique Damschen. Myös Sami Kalifa päätti jättää bändin, joten alkuperäisjäsenistä ei ollut jäljellä enää ainuttakaan. Mutta Wind liihotteli eteenpäin. Andreas Lebbing oli jossain välissä kulkenut takaisin ovista yhtyeen kokopäiväiseksi jäseneksi. Jäljelle oli vielä Albert Oberloher ja mukaan liittyi Iris Criens. Andreas, Albert, Angélique ja Iris yrittivät Saksan viisuedustajaksi vuosina 1998 ja 1999, mutta voittoa ei irronnut. Angélique lähti pois ja tilalle tuli Nastasja Marinkovic. Sen jälkeen lähti Nastasja ja tilalle tuli Angela Kötzsch. Sen jälkeen Nastasja halusi palata takaisin omasta tahdostaan ja Angela suostui luopumaan paikastaan bändissä. Ja viimeisenä lähtijänä oli Albert Oberloher. Joten jos vielä joku on kärryillä, tällä hetkellä yhtyeessä vaikuttavat Andreas Lebbing, hän joka lauloi vuoden 1987 viisusävelmän, sekä naiset Iris Criens ja Nastasja Marinkovic.

Yhtyeellä on takanaan yli 20 vuoden ura ja saman verran julkaistuja kokopitkiä. Lukuisista jäsenvaihdoksista huolimatta Wind on aina vain liihotellut eteenpäin Saksan populäärimusiikin tähtitaivaalla ja jättänyt sinne jälkensä vahvasti ja väkevästi.

Saksan karsinta 1985

Aloitus

Jürgen Renfordt - Am Anfang der Zeit
Susan Schubert - Sehnsucht nach einem Gefühl
Conny & Jean - Du bist da
Wolff Gerhard - Also lebe ich
Wind - Für alle
Heike Schäfer - Die Glocken von Rom
MoMo - Solange wir träumen, leben wir
Silvia - König und Dame
Günther Stern - Hier, da und überall
Danny Fischer - Kinder der Erde
Caro Pukke - Grün grün grün
Bernd Clüver - Der Wind von Palermo

Kertaus

Väliohjelma (osa 1)
Väliohjelma (osa 2)

Äänestys

Lopetus

Wind - Leb' deinen Traum (Spotify)
Kuva Kuva
Kuva
Kuva
Diggi-loo diggi-ley alla tittar på mig
Där jag går i mina gyllne skor
Jag dansade omkring på gatan
Och hela världen den log
Diggi-loo diggi-ley

Avatar
UFOPOLI
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 15675
Liittynyt: 01 Touko 2004, 12:54
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Saksa 1985: Wind - Für alle

Viesti Kirjoittaja UFOPOLI » 30 Maalis 2011, 13:53

Tämä teos on avautunut minulle kokonaan vasta vuosien saatossa. Tarvittiin lopulta matka Saksaan pari vuotta sitten ennen kuin ymmärsin, tämän suorastaan olevan maansa historian paras kappale <3 Sen sijaan vielä auki on, olisi kyseessä myös (viisuhistorian parhaan) vuoden ykkönen.

Sanatkin ovat niin hienot :ihana: Ja solistin ääni on esikuva, miltä kaikkien miesten tulisi kuulostaa :kups:
Exploring new adventure
The thrill is in the denture

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18744
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Saksa 1985: Wind - Für alle

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 30 Maalis 2011, 13:57

On tämä minusta vaan aikas tylsä kappale. Hyvä, ettei voittanut vaan oikea voittajahan silloin saatiin. Kaksi tähteä tälle.

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11171
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Saksa 1985: Wind - Für alle

Viesti Kirjoittaja romualdo » 30 Maalis 2011, 14:00

ai kauheeta tuota saksankieltä, mut kyl tästä vielä selevithään,... onneks se ei laulettuna häiritse, eikä tunnu niin terävän kliinisen yrmeältä... ja tuossahan nuo suuresti hehkuttamani v. -85 karsinnat ovat nyt sitten esillä, niin kätevästi katsottavissa... sakujen parhaimmat karsinnat (?) ikinä ja jo toteutukseltaankin niin halvaannuttavan upean ylivoimaiset, olihan kyseessä tasavuotis juhlakarsinnat... käsittääkseni. Ja tämä keväinen edustuslaulukin on yksi heijän parhaimmista, tottahan toki, ihan top 1-3 luokkaa, erittäin mukaansatempaavan kertosäkeen omaava harmoninen "Kaikille". Veli-Pekka Lehto sanoitti ja esitti sen meillä. Oli myös sen vuoden suosikkini ja taitaa pitää 1. sijaa hallussaan edelleenkin... vaikka Ranska sekä Israel hönkivät siinä ihan niskakarvoissa ... Ja katekorisesti tämä kuulunee samaan sarjaan kuin esim. Engl-80, -97 ja Saksa -91 eli tälläisiin hymnihtäviin maailmanparannuslauluihin...

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 56701
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Saksa 1985: Wind - Für alle

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 30 Maalis 2011, 14:47

:saksa:

Nyt vain yksi tähti, koska en ole koskaan ymmärtänyt tämän tylsimyksen 2. sijaa... Aivan hirveä. :jupinaa:
"Huonon maun taakse ei tässä syrjivässä räkälässä voi piiloutua." (nimierkki Requel)

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5164
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Saksa 1985: Wind - Für alle

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen » 30 Maalis 2011, 14:59

Aika tylsää tunnelmointia. Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos...

** tähteä.
Viimeksi muokannut Valkealalainen, 09 Loka 2013, 18:05. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja" (Suomen viisukarsinnat -62)

Avatar
Zera
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2915
Liittynyt: 19 Heinä 2006, 19:47
Paikkakunta: Tampere

Re: Saksa 1985: Wind - Für alle

Viesti Kirjoittaja Zera » 30 Maalis 2011, 15:56

Tylsähkö, mutta kuitenkin ihan kuunneltava. Jotenkin kuitenkin pidin tästä kolmen tähden verran.

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8472
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: sat poro pet

Re: Saksa 1985: Wind - Für alle

Viesti Kirjoittaja akuankka13 » 30 Maalis 2011, 17:24

Mahtava sovitus, viisi tähteä.
Qaj.

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Saksa 1985: Wind - Für alle

Viesti Kirjoittaja Leo » 30 Maalis 2011, 18:07

Miellyttävä tuulahdus 1985 kisoista. Tämä oli sillon kovin raikkaan kuuloinen. Hyvä ja todella tarttuva sävelmä. Saksaa laulettiin niin selkeästi, että koko laulun tekstistä sain selvän ja pystyn laulamaan mukana.
Lukiossakin oltiin tuolloin ajan hermolla. Viisujen jälkeisenä maanantaina tuli keskusradiosta päivänavaus, jossa tämä kappale soi musiikkina :tapu:
Ihmetellä täytyy, minkälainen Wind on Wind-yhtyeessä käynyt, kun kaikki alkuperäisjäsenet ovat jatkaneet eteenpäin ja bändin jäsenet ovat vaihtuneet noin tiuhaan tahtiin :eeek:
Minulle tämä on Saksa-puntarin kärkikuvioissa, top 4-5 hujakoilla. Tähtiä annan, kyllä: viisi.

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13243
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Saksa 1985: Wind - Für alle

Viesti Kirjoittaja AntSa » 30 Maalis 2011, 19:52

12-vuotias AntSa piti tästä enemmän kuin tämän päivän vanhus. :heh: Onhan tämä vieläkin kaunis ja soljuu kivasti eteenpäin, mutta jotain uupuu. 1985 on hieno viisuvuosi, eikä Saksa ole kuulunut enää pitkiin aikoihin itselläni edes kymmenen parhaimmistoon. Mutta KOLME tähteä on kuitenkin helppo antaa edelleenkin, kyllä. :uujee:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Saksa 1985: Wind - Für alle

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 30 Maalis 2011, 21:35

Hieno dramaattinen aloitus on tällä ihanalla "rauhaa ja rakkautta kaikille" -laululla, ja kertosäe on kerrassaan vangitseva - lähes väkisin alkaa laulaa mukana. :-* Tämä edustaa genrensä parhaimmistoa, ja saksan kieli kuulostaa niin kauniilta tässä. Kappale tuo mukavia muistoja kultaiselta 80-luvulta mieleen. :ihana:

Nyt olen lähellä täyden tähtimäärän antamista, mutta se olisi vaatinut kaipaamani loppuhuipennuksen, joka tästä jää valitettavasti puuttumaan. Kirkkaat neljä tähteä kuitenkin!

Avatar
Aintsu
Press
Press
Viestit: 17022
Liittynyt: 15 Marras 2003, 11:37
Paikkakunta: Kotka

Re: Saksa 1985: Wind - Für alle

Viesti Kirjoittaja Aintsu » 31 Maalis 2011, 18:08

En kestä tuota eunukkilaulajaa. :heh: Sävellys on kyllä kaunis, mutta en tajua, miten tämä sijoittui niinkin kovatasoisena vuotena kuin 1985 noin korkealle. :draamaa: Neljä tähteä.
Esiintyjän missio on tulla välittää energiaa.
-Nisa Soraya-

Avatar
Ihme_Mies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2667
Liittynyt: 29 Helmi 2008, 14:31
Paikkakunta: Helsinki

Re: Saksa 1985: Wind - Für alle

Viesti Kirjoittaja Ihme_Mies » 01 Huhti 2011, 16:46

Paras näistä Saksa-hoilotuksista. Neljä tähteä.
"With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion."
Steven Weinberg

Avatar
Maarushka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3091
Liittynyt: 23 Tammi 2005, 22:53
Paikkakunta: Helsinki

Re: Saksa 1985: Wind - Für alle

Viesti Kirjoittaja Maarushka » 01 Huhti 2011, 18:05

Joo, ei kiitos. Ei kuulu mun mieliviisuihini, enkä nytkään nähnyt syytä kuunnella loppuun. Tasapaksua tavaraa kahden tähden arvosta.
I don't want more choice, I just want nicer things!

Avatar
Hapa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1814
Liittynyt: 02 Tammi 2008, 23:17
Paikkakunta: Pori

Re: Saksa 1985: Wind - Für alle

Viesti Kirjoittaja Hapa » 01 Huhti 2011, 22:30

Leonardo kirjoitti:loppuhuipennuksen, joka tästä jää valitettavasti puuttumaan
Se loppuhuipennus tuli ihan siinä lopussa. Huikean mahtipontinen lopetus! :joojoo:
Viimeksi muokannut Hapa, 01 Huhti 2011, 23:46. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Olen huomannut nuorten naislaulajien laulavan pikkutytön äänellä. Heitä ei erota toisistaan eikä lauluista jää mitään mieleen. Minun nuoruudessani artisti ei päässyt levyttämään, jos hän ei osannut tulkita." -Anneli Sari-

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Saksa 1985: Wind - Für alle

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 01 Huhti 2011, 23:17

Ainakin tämän yhtyeen nimi sopii nimimerkilleni (kite = leija) :peukku: ........No jep, onhan tämä aika jännä ja erikoinen viisu, omalla tavallaan. Intro on mielenkiintoinen, ja sanat ovat kauniit, puhuttelevat, ja melodiakin on nätti. Osin tästä viisusta tulee mieleen 1960-luvun folk-laulut ja vaikkapa silloisen folk-yhtye The Seekersin jokin laulu - osin tämä viisu muistuttaa hengellistä laulua, jopa virttä! Tässä on aika harras tunnelma. - Kivan rauhallisesti kipale kulkee eteenpäin. Mutta jonkin verran tylsältä ja liian laahaavalta tämä minusta vaikuttaa. Ehkä viisu avautuisi kuitenkin paremmin useammalla kuuntelukerralla :joojoo: - Pyörii siinä kolmen ja neljän tähden hujakoilla........?

Kolme vahvaa tähteä

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25777
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Saksa 1985: Wind - Für alle

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza » 03 Huhti 2011, 15:28

Samoja aatoksia kuin aikaisemmin AntSalla. Vuonna 1985 oli oikein kiva, mutta nykyään melko tasapaksu keskiverto balladi. Kolme tähteä.

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 33616
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Saksa 1985: Wind - Für alle

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 05 Huhti 2011, 17:30

Ei tämä nyt oikein ollut mun makuun. Hiukka pöhkö ja kun oli tylsäkin vielä, niin kakkonen on tulona. :mrgreen:
oih, oih, lovin, poom, coom

Avatar
mpappa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4061
Liittynyt: 02 Syys 2005, 18:18

Re: Saksa 1985: Wind - Für alle

Viesti Kirjoittaja mpappa » 05 Huhti 2011, 20:33

Ihana alusta loppuun. Silmää räpäyttämättä viis valovoimaista tähteä.
Love shine a light

Avatar
Piggybank
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2213
Liittynyt: 14 Loka 2009, 18:30
Paikkakunta: Tampere

Re: Saksa 1985: Wind - Für alle

Viesti Kirjoittaja Piggybank » 24 Huhti 2011, 17:48

En oikein saanut tästä mitään irti. En erityisemmin pitänyt miessolistin äänestä ja kokonaisuus vaikutti melko teennäiseltä. Jostakin syystä tämä muistutti minua Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvan loppukappaleesta. :mrgreen: Kaksi tähteä.
"Että siellä sitten ne, ne ei oo viisubileet, mutta ne on viisubileet"
- N20

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7396
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Saksa 1985: Wind - Für alle

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 09 Kesä 2014, 16:04

Kappaleen kertosäe on ihan kuuneltava, mutta muu kappale on jotenkin sekalaista. No, eiköhän tälle kolmonen silti irtoa
:saksa: :saksa: :saksa:
Žvižej fucked up the solo

Avatar
Paper Gangsta
Press
Press
Viestit: 1372
Liittynyt: 21 Tammi 2011, 22:45

Re: Saksa 1985: Wind - Für alle

Viesti Kirjoittaja Paper Gangsta » 30 Syys 2017, 10:17

Melkoiselta bändiltä kuulostaa - porukkaa lappanut sisään ja ulos. :heh: Mahtipontisesta alusta tulee täydet pinnat, mutta sitten kappale muuttuukin sellaiseksi rauhanlauluksi. Tulee sellainen olo,että eihän tässä näin pitäisi käydä. :miettii: Mukavasti rullaa, mutta ei lähde sitten kuitenkaan niin lentoon kuin toivoisin. Neljä pinnaa kilahtaa!
Je t'adore, here's my heart, so take it
Je t'adore, only you can break it
You got me fallen to the floor.

Avatar
Samiasd
Press
Press
Viestit: 14152
Liittynyt: 19 Tammi 2010, 01:47

Re: Saksa 1985: Wind - Für alle

Viesti Kirjoittaja Samiasd » 21 Syys 2018, 18:09

En pidä yhdenkään laulajan äänestä, mutta kappale on kai muuten ihan siedettävä. Kolme tähteä.
I will take the fight, I will stay up all night
I'm not running away
Mun jearán áddjás
Chain me to the wall, they cannot break us all
I'm not running away

Vastaa Viestiin