Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Pihasoittajat - Old-man fiddle

*****
15
28%
****
18
33%
***
12
22%
**
6
11%
*
3
6%
 
Ääniä yhteensä: 54

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 26 Huhti 2011, 10:42

:suomi:
Kuva
Maa: Suomi
Vuosi: 1975
Kappale: Old-man fiddle
Esittäjä: Pihasoittajat
Säveltäjä: Kim Kuusi
Sanoittaja: Arthur Ridgway Spencer, Hannu Karlsson
Kapellimestari: Ossi Runne
Sijoitus: 7./19
Pisteet: 74
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1975fi
Karsinnan tulos: http://natfinals.webuda.com/70s_80s/Finland1975.html

Pihasoittajat perustettiin vuonna 1969. Ajatus irlantilaishenkistä kansanmusiikkia esittävästä yhtyeestä syntyi Kim Kuusen päässä, kun hän ystävineen oli palaamassa Kaustisen kansanmusiikkijuhlilta. Aluksi kokoonpanon nimeksi tuli ”Helsingin yhtyneet pihasoittajat”, koska sen jäsenistöön kuului taiteilijoita useista eri kokoonpanoista. Parin vuoden aikana ryhmä tiivistyi ja nimi lyhennettiin ytimekkäämpään muotoonsa. Kesällä 1971 Pihasoittajat esiintyi jo itse Kaustisilla.

Saman vuoden syksyllä Pihasoittajat teki Ryhmäteatterin kanssa näytelmällisen musiikkidokumentin ”Vanha iloinen Irlanti”, jonka käsikirjoitti Ilkka Kylävaara. Esitys herätti runsaasti huomiota ja siitä tehtiin ruotsinkielinen tv-versio. Se poiki myös levytyssopimuksen Love recordsin kanssa. Pihasoittajien esikoislevy ”Kivinen tie Dupliniin – Rocky road to Dublin” julkaistiin vuonna 1972 ja se oli kokonaan englanninkielinen.

Opiskelujensa ohessa Pihasoittajat vieraili ahkerasti yliopistokaupunkien osakunnissa, piti radioitavia pihakonsertteja ja esiintyi usein televisiossa. MTV valitsi Pihasoittajat vuoden lauluyhtyeeksi vuonna 1972. Heidän innoittamanaan Suomeen syntyi useita muitakin samankaltaisia yhtyeitä. Seuraavalla levyllään laulukieli vaihtui suomeksi ja ohjelmistoon otettiin omiakin sävellyksiä. Vuonna 1973 näki päivänvalo albumi ”Hattukauppiaan aamu”. Miehiseen kokoonpanoon liittyi naislaulaja Arja Karlsson.

Iloisen ja vapaan opiskeluajan päätyttyä Pihasoittajista tuli perheellisiä ja he päättivät laittaa pillit pussiin. Keväällä 1975 Yleisradio kutsui kuitenkin Kim Kuusen Suomen euroviisukarsintoihin säveltäjänä ja hän päätti koota Pihasoittajat uudelleen kappalettaan ”Viulu-ukko” esittämään. Alkuperäisjäseniä Henrik Bergendahlia, Kim Kuusta sekä Hannu ja Arja Karlssonia täydensi ”Viulu-ukkona” Seppo Sillanpää. Useiden yllätykseksi ja monien järkytykseksikin Pihasoittajat voitti Suomen karsinnassa Dannyn vauhdikkaan iskelmän ”Seikkailija”. Lehdissä ruodittiin Suomen edustusryhmää rankoinkin sanoin, mutta puheet hiljenivät, kun Pihasoittajat palasi Tukholmasta taskussaan 74 pistettä ja mukava seitsemäs sija. Englannin kielellä esiintynyt Suomi sai täydet 12 pistettä Saksalta ja Sveitsiltä.

Euroviisuhuumassa Pihasoittajat julkaisi vielä kolmannen levynsä ”Kontaten kotia”. Albumi koostui lähes kokonaan musiikin ammattilaiseksi ryhtyneen Kim Kuusen sävellyksistä suomalaisiin kansanrunoihin ja muuhun lyriikkaan perustuen. Vuonna 1995 Pihasoittajat kokosi rivinsä uudelleen, mutta uuden tulemisen katkaisi ikävästi Hannu Karlssonin yllättävä kuolema joulukuussa 2000. Sen jälkeen Pihasoittajat on esiintynyt vaihtelevissa kokoonpanoissa silloin tällöin aina Irlannissa asti.

Pihasoittajat - Viulu-ukko
Kuva Kuva

Kuva Kuva
Kuva
Kuva
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
Aintsu
Press
Press
Viestit: 16793
Liittynyt: 15 Marras 2003, 11:37
Paikkakunta: Kotka

Re: Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Viesti Kirjoittaja Aintsu » 26 Huhti 2011, 11:29

Mä en ole koskaan oikein tykännyt tästä viisusta, enkä ihan tajua, miksi se pärjäsi noin hyvin. :puna: Pelimannimusiikki ei vaan yhtään iske, sitä paitsi se viulu kuulostaa kovin epävireiseltä. Annetaan nyt kuitenkin kolme tähteä.
Esiintyjän missio on tulla välittää energiaa.
-Nisa Soraya-

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4990
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen » 26 Huhti 2011, 12:01

Yksi Suomen kaikkien aikojen parhaista edustusviisuista! Vaikkakin tuo live-esitys on kamala, eikä kappale ehkä kuulosta englanniksi aivan yhtä hyvältä kuin suomeksi... Mutta tykkään juuri tuollaisesta viulunvingutuksesta. Helpot **** tähteä! :peukku:

P.S. En ole tähän asti tiennytkään, että tämän biisin on tarkoitus kuulostaa irlantilaiselta! :eeek: Minusta tämä on aina kuulostanut ihan amerikkalaiselta kantrilta/bluegrassilta. :shock: Paitsi että... Nyt kun asiaa tutkiskelin, tajusin samankaltaisuuteen syynkin: bluegrass-musiikki on näköjään "sukua" irlantilaiselle kansanmusiikille. Taas olen viisastunut hieman eilisestä! :heh:
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja"

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 26 Huhti 2011, 12:22

Vuonna 1975 minä VIHASINVIHASINVIHASIN tätä laulua :jupinaa: Danny kun jäi toiseksi ja mä olin maaliman pienin Danny-fani :draamaa: Vuosien saatossa olen alkanut vähän olemaan vihaamatta tätä, joten annan suomenkieliselle levyversiolle kolme tähteä :)
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9291
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Viesti Kirjoittaja romualdo » 26 Huhti 2011, 13:36

5 pistettäkin kuulostaa jotenkin liian vähältä..tälle meijän parhaimmalle ((?)) ev-edustuksellemme. Kertakaikkiaan raivoisan mukaansatempaava laulu, tuo Seppo Sillanpään taitava fiulusointi, Arja Kalrssonin hempeän ihanan päivipaunumainen ääni, banjot ja muut akustiset soittimet, jajaijaijai...ja siihen päälle vielä tuo Tukholman kaupungin.. kuninkaallisen oop..sinfoniaorkesteri,mikäsenyoli... onneksi tavisäänestäjät eivät päässeet työntämään tämän edelle sitä Dannyn esittämää erikoisen tasapaksua vaikkakin ihan komean kumeaa Selkkauslaulua...historiankulku meni silloinkin juuri niinkuin pitikin, kyllä meillä tiejetään! KYLLÄ KANSA TIETÄÄ!!! tosinvähän katkera olen vieläkin euroopan taviksille etteivät he ymmärtäneet tämän päälle 7. sijaa enempää... oli se vaan helvetin hienoa että me keikuimme äänestyksen alkupuolella pitkään 3. sijallakin... mutta sitten loppupuoliskolla äänestäneet katoliLAIset ym. eivät enää ymmärtäneet tarpeeksi pohjoiseurooppalaisTA luonnonläheisTÄ folkKIA... tässä se maantieteellinen ero taas nähtiin...
jk. miten voi olla noin järkyttävän huono esikahtelunauha... ai jaa mutta sehän oli vielä sitÄ Beta-video aikaa.... mutta kuiteski !!! YLE:n arkistossa on taijettu jättää muutamat kymmenet kevätsiivoukset tekemättä... ?
jk. täsä pääsiäisten aikaan tuli uusintana se Leirinuotio -ohjelma jossa mm. Kuunkuiskaajat -duo esitti oman versionsa tästä old man fiddleristä, eikä kauAN ole siitäkään kun kuulin samoista karsinnoissa olleen Eero KoIvistoisen Laulu -kappaleen, vESA-mATTI lOIRIN TAITAVANA esityksenä ... jaa tais tulla Iskelmäradiosta, jonka toimitti eräs taantuneimmista standardilevyjä suosivista
toimittajISTA, ELI siis Thomas Ekin kanssa aikoinaan yhteistyötä tehnyt (mm. ev-karsintakappale Tuhlaajapoika v. -81!) Pasi Hiihtola, nii joo, ohjelman aluksi hän soitti mm. v. -67 ja -79 edustussävelmät (todellakin!) joISTA sitten loikattiin tuohon valintaan mikä tuntui sitten sitäkin yllättävämmältä ja mieluisammalta.... tulipa taas mieleen että vois kirjoittaa sinne Iskelmäradion toimitukseen ja ehdottaa että yhen ohjelman (edellinen tuli ties milloin vuosikymmenien sitten!?) vois omistaa VÄHEMMÄN soitetuille esc-karsintalauluillemme... joo taijampa laittaa oikein oman suosituslistani... ja sinne mm. Kauan Sitten -77ja Sua Rakastan -72 - ... !!! pysykää siis Radio Suomen kanavalla !
Viimeksi muokannut romualdo, 28 Helmi 2014, 23:27. Yhteensä muokattu 5 kertaa.

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 48724
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 26 Huhti 2011, 13:40

:suomi: :suomi: :suomi:

Aina en ole tästä kyllä tykännyt tippaakaan, mutta nyt tämä kappale on nousussa. :mrgreen:
"Excuse my French" :kaunis:

Avatar
Tontsa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4113
Liittynyt: 07 Tammi 2010, 18:01
Paikkakunta: Kalajoki

Re: Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Viesti Kirjoittaja Tontsa » 26 Huhti 2011, 15:46

Ei iske minuun, hiukan tylsähkö, junttimainen. :surrur:
Heikot kolme tähteä.

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 26 Huhti 2011, 16:12

Yksi kaikkien aikojen parhaimpia Suomen viisuja!!

Erityisesti jos otetaan huomioon se suomenkielinen levyversio - joka on parempi kuin tämä liveversio - niin siinä tapauksessa Viulu-ukko on Suomen kaikkien aikojen paras euroviisu :tapu:

Kaunis laulu, mieleentarttuva melodia ja hyvät, puhuttelevat sanat. Ja ennen kaikkea tässä viisussa parasta on se hieno tunnelma, fiilis, joka upeasti ja koskettavasti välittyy Pihasoittajien esityksestä <3 - Viulu-ukko on paljon parempi kuin sinä vuonna viisut voittanut Alankomaiden tyhjänpäiväinen kipale.

VIISI TÄHTEÄ(siis sille suomenkieliselle levyversiolle)

Tämä ehkä onkin ainoa Suomen viisu, jolle annan täydet viisi tähteä.
Viimeksi muokannut Mr Kite, 26 Huhti 2011, 16:43. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 31504
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Viesti Kirjoittaja Rousku » 26 Huhti 2011, 16:17

Ihan kiva, mutta vain ihan kiva. Ei herätä sen suurempia tunteita. Varovaiset neljä tähteä.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Mattokauppias
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2801
Liittynyt: 11 Huhti 2010, 10:14
Paikkakunta: Tampere

Re: Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Viesti Kirjoittaja Mattokauppias » 26 Huhti 2011, 16:32

Tää on kyllä ihan mahtava biisi. :ihana:
"Mä oisin varmaan kunnon seksihurjastelija, jos mulla olis mahdollisuus siihen." - TomppaJr

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16697
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 26 Huhti 2011, 16:47

Tuossapa sellainen kolmen tähden ihan mukava minusta kyllä irlantilaispiirteitä sisältävä viisu.
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13220
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Viesti Kirjoittaja AntSa » 26 Huhti 2011, 17:10

Pidän kotimaisesta levyversiosta paljon enemmän kuin hivenen sekavasta englanninkielisestä livestä. Onhan tässä tenhoavaa taikaa ja jalka alkaa vipattamaan mukavasti, mutta minulle tämä viisu on ollut aina hieman vieras. Annetaan KOLME tähteä! :uujee:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 26952
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 26 Huhti 2011, 18:21

Miksi en ole kuullut tätä ennen? :uujee: Todella valloittava, ja oli pakko antaa viisi antoisaa tähteä. :uujee:
Jammailen, vastaavasti nyytit jammailee, ääni jumitti.

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7875
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Helsingin mlk

Re: Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Viesti Kirjoittaja akuankka13 » 26 Huhti 2011, 18:55

Mukaansatempaava ja karismaattinen, neljä tähteä.
Qaj.

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25753
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza » 26 Huhti 2011, 20:41

Monissa yhteyksissä, kuten Wernerinkin viestissä muistetaan mainita toiseksi sijoittunut Danny. Minusta se Seikkailija on kovasti yliarvostettu biisi. Siihen nähden kyllä ihan oikea kappale voitti karsinnan, joka ei kovin korkeatasoinen mielestäni ollut. Minäkin pidän enemmän kotimaisesta versiosta. Mukavan letkeä meininki. Ja olihan Suomi tuona vuonna täysin omassa kastissaan. Olisi voinut pärjätä paremminkin. Upea seitsemäs sija. Neljä tähteä.

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 26 Huhti 2011, 20:50

Legendaarinen Viulu-ukko, jota monet ainakin vanhemman polven viisuihmiset pitävät edelleen Suomen kaikkien aikojen parhaana viisuna. No, minä en ihan parhaana pidä, mutta piristävän omaperäisenä kylläkin. Svengaava tunnelma tarttuu ja jalka alkaa lyödä tahtia mukana. Viuluosuudet ovat todella kivat. Kuten niin moni on jo todennutkin, suomenkielinen versio on paljon parempi kuin tämä vaisumpi englanninkielinen live-esitys. Englanti pystyy vesittämään melkein kappaleen kuin kappaleen. Ikuiseksi arvoitukseksi jää, olisiko lopputulos pisteissä ollut yhtä hyvä, jos esityskieli olisi ollut suomi, mutta esitys olisi ainakin ollut parempi. :draamaa:

Neljä tähteä.
TomppaJr kirjoitti:Miksi en ole kuullut tätä ennen?
Siis tätä englanninkielistä versiota vai koko kappaletta ylipäätään? Ihmettelen, jos et suomenkielistä ole kuullut, kun sitä edelleen soitetaan aika usein radiossakin. Tosin kanavavalintamme saattavat olla hieman erilaiset. :heh:

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 26952
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 26 Huhti 2011, 20:52

^ No siis joitain pätkiä olen kuullut mutta en todellakaan edes suomenkielistä kokobiisiä. :uujee: Jännää tällainen. :rofl: Enkä kuuntele radioita.
Jammailen, vastaavasti nyytit jammailee, ääni jumitti.

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 26 Huhti 2011, 20:56

^Tuo radiokuuntelemattomuutesi siis selittää asian. :joojoo: Hauskaa joka tapauksessa, että tällainen klassikkokin voi olla jollekulle jokseenkin uusi tuttavuus.

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 26952
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 26 Huhti 2011, 21:09

No niin on. :eeek: Mutta iski lujaa, eikös nämä elämykset ole viisuharrastuksessa tärkeintä. :uujee:
Jammailen, vastaavasti nyytit jammailee, ääni jumitti.

Avatar
iiiduli
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2406
Liittynyt: 30 Touko 2010, 22:11

Re: Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Viesti Kirjoittaja iiiduli » 26 Huhti 2011, 21:23

Ihana kappale! Tästä tulee hyvälle mielelle. Saa multa täydet viis pistettä! :)
:stara: :stara: :stara: :stara: :stara:
Kill me with killa kiss
Kill me with tempting lips
Stare at me with candy eyes
Love me with luscious thighs
Angel in disguise

Zera
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2131
Liittynyt: 19 Heinä 2006, 19:47
Paikkakunta: Tampere

Re: Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Viesti Kirjoittaja Zera » 26 Huhti 2011, 21:30

Minä taas en pidä tästä yhtään, aika ärsyttävä kappale, yksi tähti.

Avatar
mariah
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5904
Liittynyt: 13 Helmi 2005, 15:22
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Viesti Kirjoittaja mariah » 26 Huhti 2011, 22:45

Zera kirjoitti:Minä taas en pidä tästä yhtään, aika ärsyttävä kappale, yksi tähti.
no juu ei :rofl: aika kauhea..no jos jotai hyvää ni tulee mieleen pieni talo preerilla sarja missä iskä charles soitteli viulua samoin tavoin et siitä se yx.. :mrgreen:

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9291
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Viesti Kirjoittaja romualdo » 27 Huhti 2011, 00:01

aijaaaa.... mitä assosiaatioita, että Laura ja mikäs se ison systerin nimi ny olikaan ja sen pienimmän, et olisivat tanssahdelleet pitkin lautaista lattiaa ja äiskä ois lyöyt käsillään tahtia... Old man fiddler..... ihmeellistä, meleko harvinaista ja melkein absurdia että taijan pitää enemmän tuosta glasgowilaismurteella esitetystä tosi sujuvasta ja luontevasta versiosta joka niin kertakaikkiaan mahtavan tyylikkään upeana kajahti siellä Tukholmasta muistaakseni 22.3 ... -75 ...ehkä lähinnä juuri sentakia kun tämä on niin irlantilaistyylinen!! .. aiettttää mä rakastan näitä etnoisia rehellisiä aitoja lauluja... vähän tympeätä oli tietysti se että tuo esikahteluviteo oli suunnattu noinkin urbaaneihin maisemiin... mutta siellähän ne ihmiset liikkuu ja pihasoittajakin voi saaaja parhaimman saldon hattuunsa...
Hattukauppiaan aamu -LP on myös tosi koskettava ja mieluisa platta, eräs rakkaimpia LP-levyjäni noitten noin 400-700 lp-levyarkistoni joukossa.... Elämän kutsu, Manalan neiti, Pois tästä kylästä, ... aihhhh, tulispa Pihasoittajat vielä esiintymään Kaustisen Kansanmusiikki Festivaaleillekin... viimeksi olin siellä erään Vaasalaisen kafruni kaa kun Agit-Prop Kvartetti esiintyi, minä tietysti yritin brassailla Jukalle että joo, "tuolla laulavat nyt Sinikka Sokka, Pekka Aarnio, Pekka Launis, ja ..."... voi sitä tunnelmaa....! "Natalia, sua paleltaaa...... ja kerran vapaa on Ukrainaaaaaa....!" vuosi ja heinäkuu jota elimme taisi olla joskus vuosimallia 2003 ...! -04... jotain, joo.... ei tällänen uuswanha käpy voi kaikkea enää muistaa... !! koittakaa ymmärtää meitä Kuppilan Senioriosastolaisia(kin) ... kuunnelkaa miten iloisesti kolisevat rollaattorimme toisiaan vasten... Ding-Dong .... Boom Boom ...
Viimeksi muokannut romualdo, 28 Huhti 2011, 11:12. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Viesti Kirjoittaja Leo » 28 Huhti 2011, 09:50

Nerokas idea limittää nopeatempoiseen ja tarttuvaan melodiaan noin vahvasti kansanmusiikkivaikutteita. Eivätkä ne olleet vaikutteita vaan ihan aitoa Kaustisen pelimannimusiikkia. Suomalaista kansainvälisittäin eli juuri sitä kansallista omaleimaisuutta,mitä oikein euroviisujen (silloisten) sääntöjen mukaan peräänkuulutettiinkin.
Suomeksi vai englanniksi, kas siinäpä pulma. Mutta ansaitut Saksan ja Sveitsin douze pointsit. Käsittääkseni Suomi oli Tukholmassa yksi (ennakko)suosikeista.
Ilman muuta yksi Suomen parhaimmista edustuskappaleista, eikä nykyään vähiten siksi, että olen saanut tästä kappaleesta karaokebravuurini. Joten silmää räpäyttämättä:
:suomi: :suomi: :suomi: :suomi: :suomi:

Avatar
mpappa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4061
Liittynyt: 02 Syys 2005, 18:18

Re: Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Viesti Kirjoittaja mpappa » 29 Huhti 2011, 18:26

Yksi niistä Suomen hyvistä euroviisuista ellei jopa parhain. Vauhdikas ja mukaansatempaava, neljäs sija olis ollut ihan oikea Pihasoittajille!
Love shine a light

Avatar
Ihme_Mies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2613
Liittynyt: 29 Helmi 2008, 14:31
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Viesti Kirjoittaja Ihme_Mies » 30 Huhti 2011, 18:28

Toimipa todella huonosti englanniksi! :shock: Mallikas ralli ja kivasti kansallisia piirteitä. Vahvat kolme tähteä.
"Without music, life would be a mistake."

Avatar
Piggybank
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2213
Liittynyt: 14 Loka 2009, 18:30
Paikkakunta: Tampere

Re: Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Viesti Kirjoittaja Piggybank » 06 Touko 2011, 15:24

Pidän kovasti tämän kappaleen pelimannimeiningistä. Yhdyn muiden kommentteihin siitä, että kappale toimii paljon paremmin suomeksi. :joojoo: Neljä tähteä!

Täytyy vielä tarinoida kuinka kerran talviyönä ystäväni luona lueskelimme salaa hänen äitinsä vanhoja koulupäivyreitä, joissa oli kaikenlaisia mielenkiintoisia merkintöjä. Siellä luki skeptisesti "Pihasoittajat Euroviisuihin...", jonka innoittamana etsimme tämän kappaleen Youtubesta. Ensin ystäväni naureskelivat kappaleelle, mutta kun kerroin sen sijoittuneen noin hyvin, alkoivat hekin mystisesti pitää siitä. :mrgreen:
"Että siellä sitten ne, ne ei oo viisubileet, mutta ne on viisubileet"
- N20

Tom Tom
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1543
Liittynyt: 02 Tammi 2010, 02:13
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Viesti Kirjoittaja Tom Tom » 17 Touko 2011, 08:42

Jytky oli keksitty jo näköjään tuolloin. :heh:
.

Avatar
Viisuboy
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 950
Liittynyt: 10 Heinä 2011, 14:14

Re: Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Viesti Kirjoittaja Viisuboy » 24 Joulu 2011, 10:50

Ihan hauska biisi,lauluäänetkin ihan biisiin tehty muuta silti 3 tähteä
"When the hopes keep on fading
All the pieces I'm saving
Remind me that I am strong enough to
Make my puzzle of dreams"

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6791
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Suomi 1975: Pihasoittajat - Old-man fiddle

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 27 Helmi 2014, 19:35

Kieltämättä taas parhainpia euroviisuja!
"Kuten huomasitte, tässä kappaleessa käytettiin tehokeinoina sekä laulua että soittoa, joten sen menestymismahdollisuuksia ei ole syytä vähätellä." ~ Simo Frangén

Vastaa Viestiin