Suomi 2005: Geir Rönning - Why

Geir Rönning - Why

*****
2
4%
****
11
24%
***
13
29%
**
9
20%
*
10
22%
 
Ääniä yhteensä: 45

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6191
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2005: Geir Rönning - Why

Viesti Kirjoittaja lharju » 11 Syys 2015, 12:45

:suomi:
Kuva
Maa: Suomi
Vuosi: 2005
Kappale: Why
Esittäjä: Geir Rönning
Säveltäjä: Mika Toivanen
Sanoittaja: Steven Stewart
Sijoitus semifinaalissa: 18./25
Pisteet semifinaalissa: 50
Sanat: http://www.diggiloo.net/?2005fi
Karsinnan tulos: http://natfinals.50webs.com/90s_00s/Finland2005.html

Vuonna 2005 Yleisradiolla oli kunnianhimoinen suunnitelma järjestää laajamittaiset euroviisukarsinnat Melodifestivalen-tyyliin. Tammi-helmikuussa 2005 järjestettiin neljä alkukarsintaa eri puolilla Suomea. Karsintavaiheeseen valikoitiin 24 laulua, joista 16 valittiin avoimen sävellyskilpailun kautta. Loput kahdeksan laulua pyydettiin erikseen kutsutuilta säveltäjiltä. Jokaisessa neljässä alkukarsinnassa kilpaili kuusi laulua, joista kolme äänestettiin finaaliin. Kunnianhimoisista suunnitelmista huolimatta suomalaisten innostus euroviisulähetyksiä kohtaan ei ollut kovinkaan korkea. Suomen karsintakilpailuun ei saatu houkuteltua nimekkäitä artisteja, joten merkittävä määrä osallistujista oli suurelle yleisölle tuntemattomia nimiä. Vuonna 2005 euroviisukarsintojen katsojaluvut jäivät Suomessa sangen vaatimattomiksi. Alkukarsinnat eivät myöskään vetäneet yleisöä toivotulla tavalla ja katsomoihin jouduttiin jakamaan paljon ilmaislippuja esimerkiksi opiskelijoille.

Edellisenä vuonna Suomen euroviisuedustajaksi valittiin Mika Toivasen säveltämä Takes 2 to tango. Samoihin karsintoihin osallistui myös Geir Rönning, joka sijoittui neljänneksi I don't need to say -kappaleella. Toivanen kiinnitti huomiota Rönningin ammattitaitoiseen esitykseen sekä hienoon lauluääneen ja ehdotti yhteistyötä. Syksyllä 2004 Toivanen otti yhteyttä artistiin ja ehdotti, että hän voisi esittää Toivasen sävellyksen Why.

Norjalaissyntyinen Geir Rønning (s. 5. marraskuuta 1962) on pyrkinyt lukuisia kertoja Eurovision laulukilpailuihin. Geirin ensimmäinen osallistuminen euroviisukarsintoihin solistina tapahtui hänen kotimaassaan Norjassa vuonna 1995, jolloin hän sijoittui karsinnassa seitsemänneksi laululla Uten lyst, uten tro. Seuraavana vuonna hän sijoittui Norjan karsinnoissa jaetulle toiselle sijalle kappaleella Uten de'. Vuonna 1997 vuorossa oli Venter på deg, sijoitus oli seitsemäs. Geir Rönning elää avioliitossa suomalaisen naisen kanssa ja vuosituhannen vaihteessa hänen perheensä muutti Suomeen Kauniaisiin. 2000-luvun puolella Geir alkoi osallistua silloisen asuinmaansa Suomen euroviisukarsintoihin. Vuonna 2002 Geir nähtiin ensimmäistä kertaa Suomen karsinnoissa, kun hän sijoittui kolmanneksi Maki Kolehmaisen sävellyksellä I don't wanna throw it all away. Seuraavan kerran Geir oli mukana jo seuraavissa mahdollisissa viisukarsinnoissa vuonna 2004 kuten edellä jo mainittiin.

Mika Toivanen oli yksi kahdeksasta säveltäjästä, joka oli kutsuttu säveltämään laulu vuoden 2005 euroviisukarsintoihin. Toivanen käytti kutsusäveltäjän kiintiönsä lauluun You're a star, jonka esitti Gary Revel Jr. Why lähetettiin kilpailuun avoimen sävellyskilpailun kautta. Geir Rönningiä kuultiin karsinnoissa myös kahdessa eri esityksessä. Toisessa alkukarsinnassa hän esitti duettona Nina Tapion kanssa laulun My one and only love. Laulu ei kuitenkaan päässyt finaaliin, sillä se jäi finaalipaikasta vain 18 puhelinäänen päähän. Geirin soolonumero Why taas kilpaili neljännessä alkukarsinnassa. Why oli alkukarsintansa ylivoimainen suosikki ja laulun ääniosuus oli suurempi kuin yhdelläkään toisella koko karsintaan osallistuneella esityksellä. Why lähti Suomen karsinnan finaaliin siis pienoisena ennakkosuosikkina.

Suomen karsinnan finaali järjestettiin 19. helmikuuta Tampere-talossa. Suomen viisuedustaja valittiin kaksivaiheisessa äänestyksessä. Ensin alueraadit valitsivat kuusi esitystä kaiken ratkaisevalle toiselle kierrokselle, jossa yleisö pääsi puhelinäänestyksellä valitsemaan voittajan. Geir Rönningin Why sijoittui itse asiassa alueraatien äänestyksessä vasta neljänneksi. Yleisö oli kuitenkin Geirin esityksen puolella ja äänestikin sen toisella kierroksella melko selvin luvuin voittoon. Why keräsi yleisöäänestyksessä yli 30 000 ääntä, siinä missä toiseksi sijoittunut Kentala saavutti 22 400 ääntä. Suomen euroviisuedustajaksi Kiovan Eurovision laulukilpailuihin valittiin siten kantaaottava balladi. Mika Toivasen sävellykseen sanat oli kynäillyt Steven Stewart. Why-laulun sanat olivat syntyneet syyskuussa 2004 tapahtuneet traagisen Beslanin koulukaappauksen jälkeen.

Norjalaissyntyisen Geirin valinta Suomen viisuedustajaksi herätti lehdistössä hieman polemiikkia. Jotkut arvostelijat olivat sitä mieltä, ettei norjalainen artisti ollut sopiva edustamaan Suomea Euroviisuissa. Karsintavoittonsa jälkeen Geir Rönning vakuutteli lukuisissa lehtihaastatteluissa suomalaisuuttaan ja kertoi "sydämensä sykkivän Suomelle". Myös Geirin Suomessa asuva perhe tuotiin joukkoviestimissä vahvasti esille. Suomalainen euroviisutohtori Mari Pajala on väitöskirjassaan analysoinut, kuinka Geir Rönningin kohdalla heteroseksuaalinen avioliitto esitettiin osoituksena siitä, että Geir nähtiin suomalaisena ja hän kelpasi siten edustamaan suomalaisuutta kansainvälisessä laulukilpailussa.

Suomi oli arvottu esiintymään Kiovan Euroviisujen semifinaaliin esiintymisnumerolle 16. Geirin lisäksi lavalla nähtiin hänen taustalaulajansa Hanna-Riikka Siitonen, Nina Tapio, Tomas Höglund, Charles Salter ja Mika Turunen. Valitettavasti esityksen rahkeet eivät riittäneet finaalipaikkaan. Why keräsi äänestyksessä 50 pistettä, jotka tulivat lähinnä Pohjois-Euroopasta. 50 pisteen saalis ei riittänyt semifinaalissa 18. sijaa korkeammalle, joten finaalipaikka jäi haaveeksi. Vuonna 2005 suomalaisten kiinnostus Euroviisuja kohtaan ei ollut kovinkaan suurta, sillä esimerkiksi viisulähetysten katsojaluvut jäivät selvästi aikaisempia vuosia alhaisemmiksi. Finaalilähetyksen, jossa Suomi ei siis kilpaillut, katsojaluku oli kaikkien aikojen alhaisin. Onneksi seuraavana vuonna Yleisradio keksi uusia keinoja nostaa kansakunnan kiinnostusta Euroviisuja kohtaan.

Geir Rönning oli viisukarsintavoittonsa jälkeen saanut levytyssopimuksen Magnum Music -levy-yhtiöltä, joka julkaisi Geirin ensimmäisen Suomen markkinoille tarkoitetun albumin Ready for the Ride. Samana vuonna hän esitti Helsingissä järjestettävän yleisurheilun MM-kilpailujen tunnussävelmän Victory. Geir noteerattiin lahjakkaaksi ja monipuoliseksi artistiksi, mutta suurempi läpimurto suomalaiseen musiikkibisnekseen jäi kuitenkin saavuttamatta.

Geirin euroviisuinnostus ei laantunut ensimmäinen edustusmatkan jälkeen, sillä hän oli vuonna 2006 jälleen mukana Norjan euroviisukarsinnoissa laululla Lost and found, jonka hän esitti Jorun Erdalin kanssa. Sijoitus oli kunnioitettava neljäs. 2008 Geir julkaisi Norjan markkinoille albumin Bare du som vet. Vuonna 2010 hänet nähtiin taas Ruotsin Idols-kilpailussa. Geir äänestettiin finaalivaiheeseen asti, mutta siellä hän sijoittui seitsemänneksi. Lahjakkaalla muusikolla on riittänyt monenlaisia projekteja kaikki nämä vuodet. Estradishow't ja solistihommien lisäksi Geir on myös kynäillyt lauluja monille muille artisteille.


Suomen karsinnan finaali 2005:

Christian Forss - Everything but still nothing
I'Dees - Yeah, yeah (audio)
Geir Rönning - Why
A & N - Miss One-Night Good-Time
Firevision - The stars are on our side -Firevision
Anna Stenlund - One more chance
Kentala - Deck of cards
Elena Mady - An actress
Teddy vs MC Chriss - Unconditional love
Jennie - Kiss me
Kimmo Kouri - My life, my love
Urban Community - Whole wide world

Geir Rönning Spotifyssa

Aiemmin Viisulassa: Suomi 2004: Jari Sillanpää – Takes 2 to tango
Kuva Kuva
Kuva
http://www.geirronning.com/
Viimeksi muokannut lharju, 06 Joulu 2016, 11:01. Yhteensä muokattu 5 kertaa.
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 28630
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2005: Geir Rönning - Why

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 12 Syys 2015, 10:40

Tämä on ollut melkein päivän täällä, eikä yhtään vastausta vielä. :shock: Ei tämä nyt NOIN huono ole. :heh: Itse innostun vahvan kolmosen edestä, ihan kaunista tunnelmointia ja tunnetta mukana.
Jammailen, vastaavasti nyytit jammailee, ääni jumitti.

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16897
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Suomi 2005: Geir Rönning - Why

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 12 Syys 2015, 11:58

Aina en ole tästä yhtään pitänyt, mutta onhän tämäkin minuun alkanut tehdä vaikutusta. Ihan herkkähän tämä on ja onhan tässä sanomaa, joka ei tainnut välittyä kunnolla, jos eri maiden selostajat eivät sitä muistaneet mainita. Kyllä minä tälle kolme annan. :joojoo:
TomppaJr kirjoitti:Tämä on ollut melkein päivän täällä, eikä yhtään vastausta vielä. :shock:
Minä en vielä eilen tätä täällä nähnyt, vaikka avausviestin kirjoitusajan mukaan sen olisi pitänyt täällä jo olla. :mitvit:
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

Avatar
Elvis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6142
Liittynyt: 01 Marras 2013, 13:06

Re: Suomi 2005: Geir Rönning - Why

Viesti Kirjoittaja Elvis » 12 Syys 2015, 12:10

**** Onhan tämä kaunis ja harras kappale, joka saa miettimään elämän tosiasioita. Geirillä on kivan persoonallinen soundi. Mielestäni tämä on aliarvostettu viisu.
"It Has Always Been Now Or Never.
The Decision Has Got To Be Made"

Melovin - Under The Ladder

Avatar
Teräsbekoni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8400
Liittynyt: 26 Touko 2012, 10:59

Re: Suomi 2005: Geir Rönning - Why

Viesti Kirjoittaja Teräsbekoni » 12 Syys 2015, 12:33

Sanonta "yön pimein hetki on juuri ennen auringonnousua" pätee tämän viisun kohdalla kyllä aikamoisen hyvin. :heh: Todella mielikuvitukseton ja ulkokohtaisesti tulkittu tusinaballadi, jollaisiin en toivoisi Suomen tuhlaavan enää yhtään osallistumiskertaansa lisää. Lisäksi minua onnistuu ärsyttämään jopa tuo Beslanin koulukaappauksella ratsastaminen, joka tuntuu lähinnä vain epätoivoiselta ja alhaiselta laskelmoinnilta. Annan kaksi tähteä, joista valtaosa menee ihan kauniille introlle ja melankolialle, jota Suomi saisi kyllä hyödyntää enemmänkin.

Elena Madyn An Actress olisi saanut voittaa. Varmaan olisi flopannut sekin, mutta kyseinen tyylikäs taidepaukku olisi ollut upea lisä Suomen viisuhistoriaan. :ihana:
ESC 2021 TOP-10: 1. Liettua 2. Suomi 3. Tanska 4. Italia 5. Venäjä 6. Belgia 7. Ukraina 8. Bulgaria 9. San Marino 10. Norja

Avatar
Pete
Press
Press
Viestit: 29823
Liittynyt: 14 Marras 2003, 11:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2005: Geir Rönning - Why

Viesti Kirjoittaja Pete » 12 Syys 2015, 13:33

Todella kaunis viiden tähden balladi ja komea vokaalisuoritus. :peukku:
Typerehä kouraasi!

Avatar
Viiksivallu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1375
Liittynyt: 05 Huhti 2015, 22:27

Re: Suomi 2005: Geir Rönning - Why

Viesti Kirjoittaja Viiksivallu » 12 Syys 2015, 14:40

Tämä ei oikein onnistu tekemään vaikutusta. Vakava tarina taustalla ja mukiinmenevä sävellys, mutta ei jotenkin saa minua herkistymään. Tunnelataus jää vajaaksi.

:suomi: :suomi: ½
I’m pretty funny
But the jokes on me
Cause no one ever takes me seriously

Avatar
jdjj22
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2131
Liittynyt: 29 Maalis 2014, 20:58

Re: Suomi 2005: Geir Rönning - Why

Viesti Kirjoittaja jdjj22 » 12 Syys 2015, 15:59

Ei herättele elämää suurempia tunteita tahi oikein muunlaisiakaan tunteita, jokseenkin hajuton ja mauton biisi. Siinä kintaalla se pyörii ansaitseeko tämä kolme vai kaksi tähteä, Geirin mainio laulanta kuitenkin kallistanee vaa'an ensin mainitun eduksi.
Pieni ripaus örgyn pörgöniä parantaa viisua kuin viisua - Terveisiä kielipuolueesta :kaunis:
Ei kannata välittää liikaa siitä, mitä muut sinusta ajattelevat vaan siitä, mitä itse ajattelet muista.

Avatar
WildDance
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7275
Liittynyt: 14 Kesä 2012, 20:58

Re: Suomi 2005: Geir Rönning - Why

Viesti Kirjoittaja WildDance » 12 Syys 2015, 16:04

Kappale on jotenkin heikosti tuotettu maailmanpelastusballadi. Tämä on jotenkin tunkkainen kokonaisuus. Sanat ovat hyvät ja aineksia olisi ollut, vaikka mihin, mutta ei niin ei. Ihan kuunneltava.

:suomi: :suomi: :suomi:
Yalan da mən, yanan da mən, yaman da mən

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 50092
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 2005: Geir Rönning - Why

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 12 Syys 2015, 19:16

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi:

Ihan nättii, ihan nättii. Ei kyllä vuotensa parhaita todellakaan, mutta kyllähän tuo biisi jo nykyään toimii.
🍐 Mikä päärynä!! Miten menee!!?? EI!!!

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5058
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Suomi 2005: Geir Rönning - Why

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen » 12 Syys 2015, 19:46

No jaa, kyllähän tätä silloin tällöin kuuntelee.

*** tähteä.
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja"

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Suomi 2005: Geir Rönning - Why

Viesti Kirjoittaja Leo » 12 Syys 2015, 20:43

Harmi, että Suomi tuhlasi maagisen Elena Madyn, monikulttuurisen Momocatin tai Jennien vetävän viisun. Voisikin kysyä: Why?
Geir Rönning oli toki viisumatkansa vihdoinkin ansainnut, tosin parempi kappale olisi ollut esittelytekstissäkin mainittu v. 2002 kolmonen "IDWTIAA" tai vuoden 2005 Helsingin yleisurheilun MM-kisojen tunnusbiisi Victory.
Why on sanomaltaan synkän koskettava ja melodialtaan perusballadi. Sovituksesta oli tehty pelkistetty ja yksinkertainen, mutta se oli epäonnistunut ratkaisu. Why, jos mikä olisi vaatinut paljon rikkaamman sovituksen. Jotain sellaista oli Kiovan semin kuoro-osuuksien lisäämisessä ja vielä lisää olisi voitu saada jousia (tai mitä tahansa orkesteriosuutta) lisäämällä. Sympaattinen Geir lauloi vuorenvarmasti pitkän kokemuksensa turvin ja esitys meni nappiin. Ehkä kolmeminuuttisemme oli viisuillassa liiankin vakava, mutta tyylikäs se ainakin oli. Nelonen.

Avatar
Ihme_Mies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2658
Liittynyt: 29 Helmi 2008, 14:31
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2005: Geir Rönning - Why

Viesti Kirjoittaja Ihme_Mies » 13 Syys 2015, 19:40

Tykkäsin kymmenen vuotta sitten vielä reilun kolmen tähden edestä, mutta nyt huomaan, että tämä on t.y.l.s.ä. :surrur:
Kaksi tähteä on tarpeeksi sinänsä ammattitaitoiselle ja ei-häpeää-aiheuttavalle "Suomi-"viisulle.
Viimeksi muokannut Ihme_Mies, 25 Loka 2015, 15:57. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion."
Steven Weinberg

Avatar
toivo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3955
Liittynyt: 05 Helmi 2009, 23:18
Paikkakunta: jyväskylä

Re: Suomi 2005: Geir Rönning - Why

Viesti Kirjoittaja toivo » 13 Syys 2015, 21:22

2000-luvun huonoimpia suomen edustajia. Ärsyttää kliseinen sinivalkoinen pukeutuminen ja taustalaulajina taikapeilin tytöt :heh: Ammattitaitoinen esitys toki, mutta täysin tusinaa tavaraa. Hohhoijakkaa. Jennie tai Elena olisi varmasti tuonnut paremman sijoituksen suomelle ;)

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9617
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Suomi 2005: Geir Rönning - Why

Viesti Kirjoittaja romualdo » 14 Syys 2015, 23:16

jaa, katoin ens että enkö mä ole tähänkään vielä vastaillut... wanhaan vuosia vanhaan Viisula-nostalgia-eepokseen... vaan ei, tämä sarja siis edelleen jatkuu ja on vielä näinkin "wanhoja" kappaleita esiintymisvuorossa. Tää on .. balladi elikkä siis niin luonnollisesti selvästi meitsin makuun - viisuhistoriamme sitä parasta ensimmäistä kolmannesta... !? eli noin sijalukujen 1 - 19 väliin mahtunee tämä. Herkistely. Miinusta tulee ainoastaan tuosta kuorosta, joka oli siis ensinnäkin vähän liian tutun näköinen, liian Nylon Beat-minni-hiiri-soundinen (no, onhan se tietty komeata että Pumpailija-Fredi-Matin tytär(kin) siellä jatkaa komeasti viisuperinteitä, kuin myös Irma "Kumpaa tietä kuljet"/Antiviisut -76-viisujen karsittujen parhaimmistoa-levy/Jos et sä tuu" - ym. hiteistä tuttu kuorolaislegendajumalattaren Tapion tytärkin vielä siellä lisänä, koristeena kirsikkana viisukaakussa ... ) Ja tietysti komea toi Geirin ylärekisteriin nouseva lähes orgastinen lauluhuutoveto tuolla laulun loppusuoralla... "whaiiiii" Hmm, tietysti tuo englanninkielinen veto ärsyttää... kun valittavana olisi ollut jälleen mm. saamen- tai ruohtinkielinenkin asu!
Mitähän "Miksi?" on muuten saameksi - tunnustan lukeneeni äärimmäisen lyhyen kolttasaamen, inarinsaamen... ? (no joo, tiejän tiejän, utopiaa se on tälläisten ALKUPERÄISkielivalintojen haluaminen vielä joskus jatkossa, tämä Härmelandia KUN on euroopan amerikkalaistunein maa, ikävä kyllä - sehän tulee tietysti ilmi heti jo siinä mitä tulee eri kaupallisten kanavien filmi-sarja-elokuvatarjontaan! - järkyttävää väkivallalla mässäilyä! ... ja tästä kaikesta me kielipuolifundamentalistipotilaat saamme kärsiä varmaan lopun ikäämme!) ... annan tälle noin 4.2 pist. Ja se on siis helekatin paljon näinkin tuorehkolle suamiviisulle...
Kuulin muuten tuon 2. äänestetyn Jennien Kiss Me -biisin jonain ihmeen balladiversiona joku päivä, oliko joku ruotsalaisradiokanava (viime talvena/keväänä?) ja meni pitkän aikaa ennenkuin tajusin että sehän oli SE! ...
Viimeksi muokannut romualdo, 15 Syys 2015, 08:31. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
Happy
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 10459
Liittynyt: 10 Marras 2011, 20:58

Re: Suomi 2005: Geir Rönning - Why

Viesti Kirjoittaja Happy » 15 Syys 2015, 02:25

Kaunis biisi, hyvä melodia, kyllä tää on ihan hyvää musiikkia korville :joojoo:
Beslanin aihetta en tähän oikein sisäistä, miks kerjätä lisä-ääniä jollain tuollaisella, kun olis voitu keksiä tähän omakin tarina..


Mut hyvä viisu on, ja harmi ettei päässyt finaaliin

Neljä tähtee :peukku:
On vain yksi velvollisuus – kauneus

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13333
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Suomi 2005: Geir Rönning - Why

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 15 Syys 2015, 15:37

Minusta tämä on biisin ja laulun osalta ihan kelpo suoritus, tai no, biisin melodia jää polkemaan paikalleen liian matalalle. Geiristä olisi irronnut korkeampiakin säveliä ja se olisi kohottanut biisiä, tuonut ilmaa. Enkä puhu mistään modulaatiosta vaan laulumelodian viimefiilailuista.

Mutta sitten se ylöspano. Ihan kamala. Ei taaskaan osattu - näin nyt muodikkaita suomi nousuun atermejä lainallakseni - tuotteistaa ja myydä esityksellä biisiä. Stailaus on nuhruinen ja lököttävä, Geirin tukka limainen, koru kamala ja taustaryhmä samaa rataa. Geiristä tulee mieleen yli-ikäinen teini, vähännoinninkuin sen Brittein papparäppärin, Dazko se oli, hengessä. Eikä tuolla lookilla ole mitään tekemistä biisin kanssa, tai no, näyttää suomen urheilumaajoukkueen puvustajalta ja tämä ei ole kehu. Koreografia on jäykkää patsastelua sekin, ähhh .... Kolme
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 33387
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Suomi 2005: Geir Rönning - Why

Viesti Kirjoittaja Rousku » 15 Syys 2015, 20:42

Terasbekoni kirjoitti:Lisäksi minua onnistuu ärsyttämään jopa tuo Beslanin koulukaappauksella ratsastaminen, joka tuntuu lähinnä vain epätoivoiselta ja alhaiselta laskelmoinnilta.
Samoin.

On tässä melodiassa hetkensä, vaikka sitten sorrutaankin mikatoivasmaiseen turhaan monimutkaisuuteen modulaatioineen. Mutta ketä jaksaa kiinnostaa krapulaisen näköinen Geir kuiskimassa kerta toisensa jälkeen sitä whytaan, kuin kysymässä, miksi taaskaan en lähtenyt baarista ajoissa kotiin? Minulle tämä olisi voinut toimia, jos olisi kasvatettu loppua kohden vaikka kunnon rokkiballadiksi, sen sijaan että nyt annettiin hiipua yhä hiljaisemmaksi. Sinivalkoisilla asuilla oli kai tarkoitus kertoa, että Suomesta ollaan - kuin sekään jaksaisi ketään kiinnostaa.

Kaksi vaivaista himmeää tähteä hukatusta potentiaalista, yksikin voisi riittää, mutta joo, laulanta oli ihan kelvollista joten olkoon se kaksi. Karsinnassa tosiaan oli paljon parempaakin. Ärsyttää.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Jonttu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4875
Liittynyt: 22 Joulu 2012, 22:44

Re: Suomi 2005: Geir Rönning - Why

Viesti Kirjoittaja Jonttu » 15 Syys 2015, 22:10

Tämä kuten niin monet muutkin kappaleet on osa Suomen noloa viisuhistoriaa jota en halua edes muistaa. Ja pitikö artisti ankeaan ja ummehtuneeseen biisiin kärrätä Norjasta asti? Tuo why-määyntäkin tuolla taustakuorossakin on kamalaa korvarääkkiä.
Je suis tous ces enfants
Que la mer a pris
Je vivrai cent mille ans
Je m’appelle Mercy

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Suomi 2005: Geir Rönning - Why

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 17 Syys 2015, 20:49

Kaunis ja tyylikäs, alkupuolella monivivahteinenkin balladi, joka ei ole minusta niin huono kuin sen maine. Loppu on kyllä vähän pettymys, siihen olisi pitänyt saada kasvavaa voimaa ja nostoja, nyt se jää liikaa laahaamaan whyn toisteluksi ja jopa määinnäksi. Stailaus on puolittain onnistunut: tausta valoineen ja väreineen on tunnelmaan sopiva, samoin esiintyjien sinivalkoiset värit, mutta asut ovat muuten aika kamalat, enemmän ja vähemmän lököttävät ja Geirin printti-t-paita ihan kamala (printistäkään ei saa mitään selvää, onko siinä jokin kappaletta tukeva sanoma vai mitä?).

Kolme vahvahkoa tähteä.

Viisufani
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3917
Liittynyt: 25 Tammi 2012, 17:59
Paikkakunta: Liminka

Re: Suomi 2005: Geir Rönning - Why

Viesti Kirjoittaja Viisufani » 22 Loka 2015, 14:18

Jonttu kirjoitti:Tuo why-määyntäkin tuolla taustakuorossakin on kamalaa korvarääkkiä.
Huomaan, että et pidä laulusta ja eriävät mielipiteet ovat kyllä sallittuja, nekin vaan on osattava fiksusti kertoa. Vähän enemmän kunnioitusta laulajien (taustakuoro) laulusuorituksia kohtaan voisi toivoa.
Paremman maailman puolesta.

Avatar
Jonttu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4875
Liittynyt: 22 Joulu 2012, 22:44

Re: Suomi 2005: Geir Rönning - Why

Viesti Kirjoittaja Jonttu » 22 Loka 2015, 15:43

Viisufani kirjoitti:
Jonttu kirjoitti:Tuo why-määyntäkin tuolla taustakuorossakin on kamalaa korvarääkkiä.
Huomaan, että et pidä laulusta ja eriävät mielipiteet ovat kyllä sallittuja, nekin vaan on osattava fiksusti kertoa. Vähän enemmän kunnioitusta laulajien (taustakuoro) laulusuorituksia kohtaan voisi toivoa.
Vika ei ole laulusuorituksessa, laulajat varmasti hommansa osaavat. Mutta kun raukat ovat joutuneet tällaiseen fiaskobiisiin työpanoksensa antamaan, ei ole paljon pelastettavissa. Minkä sille sitten mahtaa jos biisintekijältä on tullut käsky määkyä, määyttävä se sitten on jotta palkka juoksee.

Tarkoitus ei ollut kohdistaa epäkunnioitusta ketään laulajaa kohtaan vaan ilmaista pänniintyminen Suomen alituisiin rimanalituksiin.
Je suis tous ces enfants
Que la mer a pris
Je vivrai cent mille ans
Je m’appelle Mercy

Avatar
Wilson
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6662
Liittynyt: 17 Syys 2005, 16:12
Paikkakunta: Pietarsaari

Re: Suomi 2005: Geir Rönning - Why

Viesti Kirjoittaja Wilson » 22 Loka 2015, 16:19

Erittäin hyvä artisti mutta en pidä kappaleesta, liian surumielinen minuun makuun. Yksi tähti minulta. (Suomen karsinnat olivat huippu/tasokkaita vuonna 2005)

Avatar
Koirankuonolainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2769
Liittynyt: 25 Tammi 2015, 10:04

Re: Suomi 2005: Geir Rönning - Why

Viesti Kirjoittaja Koirankuonolainen » 23 Loka 2015, 18:22

Järjestyksen ystävänä olen jakanut Suomen euroviisuedustajat luokkiin (joita on huomattavasti enemmän kuin viisi). Kolme alinta luokkaa ovat Hehheh, Huhhuh ja Ounou, joista viimeinen on huonoin. Tämä on siellä Huhhuhin ja Ounoun välimaastossa eli varmaan sitten Huhnou. Voisi muutoin olla jopa Hehheh, mutta kun tuona vuonna olisi ollut tarjolla myös Elena Madyn upea kappale!!! Joka kai oli aikaansa edellä tuolloin.

Yksi tähti tälle, mutta Geir Rönning osaa kyllä esiintyä ihan kelvollisestikin. Pennut ainakin kehuivat kovasti hänen suoritustaan roiston roolissa Svenska Teaternin musikaalissa.
Tasajalkaa hyppiminen kielletty (Tove Jansson)

Vastaa Viestiin