Ruotsi 2004: Lena Philipsson – It hurts

Ruotsi 2004: Lena Philipsson – It hurts

*****
10
30%
****
12
36%
***
8
24%
**
2
6%
*
1
3%
 
Ääniä yhteensä: 33

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6186
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Ruotsi 2004: Lena Philipsson – It hurts

Viesti Kirjoittaja lharju » 18 Syys 2015, 13:54

:ruotsi:
Kuva
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2004
Kappale: It hurts
Esittäjä: Lena Philipsson
Säveltäjä: Thomas 'Orup' Eriksson
Sanoittaja: Thomas 'Orup' Eriksson
Sijoitus finaalissa: 5./24
Pisteet finaalissa: 170
Sanat: http://www.diggiloo.net/?2004se
Karsinnan tulos: http://natfinals.50webs.com/90s_00s/Sweden2004.html

Ruotsin euroviisukarsintana virkaa hoitava Melodifestivalen on vuosikymmenien mittaan toiminut usealle artistille ponnahduslautana suurempaan suosioon. Vuonna 1986 kilpailuun osallistui tuolloin suurelle yleisölle sangen tuntematon Lena Philipsson laululla Kärleken är evig. Tuskin moni osasi arvata, että artisti tulee nousemaan Ruotsin schlagertaivaalle todelliseksi kestotähdeksi, jonka suosio jatkuu huikeana vuosikymmeniä eteenpäin.

Lena Philipsson (oik. Maria Madgalena Filipsson, s. 19. tammikuuta 1966), jonka taiteilijanimi esiintyy usein myös lyhennetyssä muodossa Lena Ph, osallistui vuonna 1982 television New faces -kykykilpailuun, jossa hän menestyi erinomaisesti itse tekemällään kappaleella. Kaksi vuotta myöhemmin ilmestyi hänen ensimmäinen singlensä Boy / You open my eyes. Tässä vaiheessa taiteilijanimenä oli Lea. Varsinainen läpimurto tapahtui kuitenkin alkuvuodesta 1986, kun Lena Philipsson sijoittui Melodifestivalenissa toiseksi kappaleella Kärleken är evig. Samana vuonna ilmestyi hänen debyyttialbuminsa, josta hiteiksi nousivat MF-kappaleen lisäksi Åh Amadeus ja Jag känner.

Vuonna 1987 Lena Philipsson osallistui toistamiseen Melodifestivaleniin. Laulu Dansa i neon sijoittui vasta viidenneksi, vaikka se on noussut vuosien saatossa melkoiseksi ikivihreäksi ja on monen viisufanin näkemyksen mukaan Lenan legendaarisin MF-tyrkky. Lena nähtiin Melodifestivalenissa myös vuonna 1988. Om igen sijoittui kilpailussa toiseksi ja nousi niin ikään melkoiseksi hitiksi Ruotsissa.

Vuonna 1989 Lena Philipsson muutti laulujensa esityskielen englanniksi ja alkoi itse kynäillä yhteistyössä Torgny Söderbergin kanssa popahtavampaa musiikkia. Tyylimuutos osoittautui menestykseksi, sillä levy My name myi nopeassa ajassa yli 100 000 äänitettä, ja Lena Philipsson vastaanotti seinälleen uransa ensimmäisen kulta- ja platinalevyn. Menestys jatkui myös 90-luvun alussa. Huomiota ja ylistystä herätti Lena Philipssonin räväkkä bond-vivahteinen revyyshow Lena Ph Agent 006 legendaarisessa Hamburger Börsissä vuonna 1991.

90-luvun puoliväliin mennessä Lenan suurin suosio hieman tasaantui. Hän alkoi levyttää jälleen myös iskelmällisempää materiaalia ruotsiksi. Tältä ajalta elämään ovat jääneet vuosina 1994 ja 1995 levytetyt Månsken i augusti ja Stjärorna. Molemmista lauluista on tehty myös suomenkieliset versiot: Månsken i augustin levytti suomeksi Paula Koivuniemi nimellä Itken kuutamoon ja Stjärornan Arja Koriseva nimellä Tähtien katse.

Vuonna 2004 Lena Philipsson teki vahvan paluun Ruotsin eturivin artistien joukkoon. Edellisestä – vähälle huomiolle jääneestä – albumista oli kulunut aikaa jo seitsemän vuotta. 2004 Lena Philipsson osallistui pitkän tauon jälkeen jälleen Melodifestivaleniin maineikkaan Thomas "Orup" Henrikssonin kynäilemällä kappaleella Det gör ont. Esityksen tavaramerkiksi osoittautui Lenan koreografiat mikrofonitelineen kanssa. Det gör ont kilpaili neljännessä alkukarsinnassa, josta se äänestettiin suoraan finaaliin. Mielenkiintoisena kuriositeettina mainittakoon, että alkukarsinnan ensimmäisellä äänestyskierroksella Det gör ont saavutti vasta toiseksi eniten ääniä, mutta ratkaisevalla toisella kierroksella se oli jo selkeä ykkönen. Det gör ont kantoi Melodifestivalenin finaalissa pienoista ennakkosuosikin viittaa harteillaan. Ennakkosuosikin asema myös kesti loppuun asti, sillä Det gör ont voitti hyvin kovatasoisena pidetyn Melodifestivalenin finaalin melko selkein luvuin. Esitys oli sekä alueraatien että yleisön suosikki. Yleisöäänestyksessä Det gör ont sai liki 90 000 ääntä enemmän kuin toiseksi eniten ääniä saanut La dolce vita. Lopullisissa tuloksissa Det gör ont sai 232 pistettä siinä missä toiseksi sijoittunut Min kärlekin pistemäärä jäi 174 pisteeseen. Lena Philipssonista tuli näin ollen Ruotsin euroviisuedustaja Istanbulin Euroviisuihin.

Det gör ont ja sen voitto Melodifestivalenissa nosti Lena Philipssonin suosion jälleen hurjiin lukemiin. Det gör ont oli peräti seitsemän viikkoa Ruotsin listan ykkösenä. Kesällä 2004 julkaistu albumi Det gör ont en stund på natten men inget på dan nousi albumilistan ykköseksi ja myi tuplaplatinaa. Albumin kappaleista menestyksiksi osoittautuivat myös Lena Anthem ja Delirium.

Ruotsi on esittänyt kielivapauden aikana kaikki euroviisunsa englanniksi ja niinpä myös Det gör ont käännettiin viisuja varten muotoon It hurts. Kielenvaihdos herätti tällä kertaa tavallista enemmän kritiikkiä, sillä monien mielestä laulun ruotsinkielinen versio kielellä leikittelyineen kuulosti huomattavasti sujuvammalta kuin englanninkielinen versio, jota haukuttiin töksähteleväksi. Lisäksi Melodifestivalenin voiton jälkeen sekä artisti että lauluntekijä esittivät lausuntoja, jonka mukaan laulua ei tarvitsisi kääntää englanniksi. Kielivaihdos kuitenkin vain lopulta tehtiin. Istanbulin Euroviisujen lehdistötilaisuudessa viisufanien kysymykset laulun esiintymiskielen vaihdoksesta lähinnä ohitettiin.

Ruotsi oli ollut yksi vuoden 2004 Euroviisujen suurimpia ennakkosuosikkeja ja maalla oli käynyt myös hyvä tuuri esiintymisnumeron suhteen, sillä It hurts oli arvottu esiintymään finaalissa himotulle viimeiselle esiintymisnumerolle. It hurts keräsikin tasaisesti pisteitä lähes jokaiselta osallistujamaalta, mutta esityksen tenho ei kuitenkaan riittänyt ihan kärkisijoille. 170 pisteen saalis oikeutti jaettuun viidenteen sijaan Kyproksen kanssa. Tie-break -sääntöä sovellettaessa Kypros päihitti Ruotsin. Täydet pisteet It hurts keräsi Tanskasta, Suomesta, Norjasta ja Irlannista.

Det gör ontin jälkeen Lena Philipssonin suosio kotimaassaan jatkui edelleen suurena. Seuraavana vuonna ilmestynyt albumi Jag ångrar ingenting myi platinaa, kuten myös seuraava, vuonna 2008 ilmestynyt yhteisalbumi Dubbel Orupin kanssa. Vuonna 2011 Lena Philipsson oli mukana Så mycket bättre -ohjelmassa eli Ruotsin Vain elämää -ohjelmassa. Lena Philipssonin uusin albumi Jag är ingen älskling ilmestyi tänään 18. syyskuuta 2015.

Lena Philipssonilla on kokemusta Melodifestivalenista myös juontajana ja lauluntekijänä. Vuonna 2006 hän juonsi kaikki Melodifestivalen-lähetykset yksin. Kolme vuotta aikaisemmin hän oli ollut juontamassa myös yhtä alkukarsintaa yhdessä Charlotte Perrellin ja Mark Levengoodin kanssa. Myös vuonna 2000 hän oli yksi kymmenestä legendaarisesta MF-tähdestä, jotka juonsivat vuoden MF-finaaliin. Vuonna 1991 Pernilla Wahlgren kilpaili Melodifestivalenissa Lenan säveltämällä laululla Tvillingsjäl ja vuonna 1999 Arvingarna sijoittui kolmanneksi hänen sävellyksellään Det svär jag på.Lena Philipsson - Det gör ont (MF-semifinaali)

Lena Philipsson - Det gör ont (MF-semifinaalin voittoesitys)

Lena Philipsson - Det gör ont (MF-finaali)

Lena Philipsson - Det gör ont (MF-finaalin voittoesitys)

Ruotsin karsinnan finaalia 2004

:hopea: Shirley Clamp - Min kärlek
:pronssi: After Dark - La dolce vita

Ruotsin karsinnan finaali 2004

Lena Philipsson show - Mitt namn är Lena Philipsson (2005)

En helkväll med Lena Philipsson (2013)

Lena Philipsson Melodifestivalenissa 1980-luvulla

Lena Philipsson - Kärleken är evig (video) (1986)
Lena Philipsson - Kärleken är evig (1986)
Lena Philipsson - Dansa i neon (1987)
Lena Philipsson - Om igen (1988)

Lena Philipsson Facebookissa

Lena Philipsson Spotifyssa
Kuva
Kuva
Viimeksi muokannut lharju, 30 Kesä 2017, 10:49. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16700
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Ruotsi 2004: Lena Philipsson – It hurts

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 18 Syys 2015, 13:57

Iskevä popitushan tämä on. Tällaisia nyt Melodifestivalen on myöhemmin ollut täynnä, mutta vuonna 2004 kiintiö ei vielä ollut täynnä, joten ei tätä kappaletta siitä pidä rangaista. Menee tälle nyt neljä tähteä. :peukku:
lharju kirjoitti:Lena Philipsson - Dansa i neon (1987)
Tähänkin tykästyin, kun sen kerran ESC radiosta kuulin. :joojoo:
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 31518
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Ruotsi 2004: Lena Philipsson – It hurts

Viesti Kirjoittaja Rousku » 18 Syys 2015, 14:02

Huippukertsi, pakko myöntää. Vetävästi rullaa näinkin, ruotsiksi tottakai toimisi vielä paremmin. Säkeistöstä en sitten kuultuani muistakaan mitään. Mikkitelineen raiskaus on kiva idea koreografiaksi, ja voin uskoa että sattuu. Olen varmaan poikkeava, kun Lena ei ole silmissäni pätkääkään seksikäs, mutta kyllähän hän tehtävästään selviytyy kunnialla. Ruotsi-hömppien parhaimmistoa, neljä tähteä.
Viimeksi muokannut Rousku, 18 Syys 2015, 14:08. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
WildDance
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7095
Liittynyt: 14 Kesä 2012, 20:58

Re: Ruotsi 2004: Lena Philipsson – It hurts

Viesti Kirjoittaja WildDance » 18 Syys 2015, 14:04

Viisi tietysti :joojoo: Todella tarttuva ja hyvä biisi :ihana: Vuoden paras.


:ruotsi: :ruotsi: :ruotsi: :ruotsi: :ruotsi:
Just like CleopatRa

Avatar
Elvis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6141
Liittynyt: 01 Marras 2013, 13:06

Re: Ruotsi 2004: Lena Philipsson – It hurts

Viesti Kirjoittaja Elvis » 18 Syys 2015, 14:29

:ruotsi: :ruotsi: :ruotsi: :ruotsi:

Ei ollut Melodifestivalenin tai Istanbulin paras kappale, hyvä kuitenkin. Varsinkin kertosäe on iskevä. Lenalla on hyvä ääni ja hän on oikein karismaattinen ja kiinnostava persoona. Kappale on mielestäni ruotsiksi parempi. :joojoo:
"It Has Always Been Now Or Never.
The Decision Has Got To Be Made"

Melovin - Under The Ladder

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6804
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Ruotsi 2004: Lena Philipsson – It hurts

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 18 Syys 2015, 14:53

Ruotsin kieliselle versiolle annan nelosen ja englannin kieliselle kolme :joojoo: Ruotsin kielistä versiota tulee kuunneltua ennenmän.
:ruotsi: :ruotsi: :ruotsi:
"Kuten huomasitte, tässä kappaleessa käytettiin tehokeinoina sekä laulua että soittoa, joten sen menestymismahdollisuuksia ei ole syytä vähätellä." ~ Simo Frangén

Avatar
Jonttu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4759
Liittynyt: 22 Joulu 2012, 22:44

Re: Ruotsi 2004: Lena Philipsson – It hurts

Viesti Kirjoittaja Jonttu » 18 Syys 2015, 15:26

Ei ihan napakymppi Ruohtin viisutehtaalta, säkeistö on vähän tasapaksu eikä kertosäekään ihan täysosuma, vähän enemmän sellainen varmanpäälle-kuvio. Ruotsiksi toimii paremmin kuten aina. Mikkitelineen kanssa hetkuminen on vähän naurettavan näköistä. Taustakuoro on heti alussa mukana aivopesemässä hyminällään naa-naa-naa-tää-oon-ruot-siin-vii-suu-tää-tää-kuu-luu-ää-nes-tää... ***
Je suis tous ces enfants
Que la mer a pris
Je vivrai cent mille ans
Je m’appelle Mercy

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 48754
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Ruotsi 2004: Lena Philipsson – It hurts

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 18 Syys 2015, 15:53

:ruotsi: :ruotsi: :ruotsi: :ruotsi: :ruotsi:

Vuotensa loistavien viisujen heikompaa puoliskoa. Juuri ja juuri saa enää viisi tähteä. Aika kulunut eikä ole kestänyt kovin hyvin aikaa. Melodifestivalenissa tuona vuonna oli parempiakin ehdokkeja Istanbulin kisoihin.
"Excuse my French" :kaunis:

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 26968
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ruotsi 2004: Lena Philipsson – It hurts

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 18 Syys 2015, 17:52

Painokas poppipömppä, jota on parasta pompahdella viisubileissä. Vahvat neljä. Tämän ruotsinkielistä versiota on kuulemma erään opettajan toimesta kuunneltu aina ex-lukioni ruotsin kielen tunneilla. :heh:

//

:rofl: :rofl: :rofl: Miksen ole nähnyt tätä ennen? Voi ei! Parhautta.
Jammailen, vastaavasti nyytit jammailee, ääni jumitti.

Avatar
Teräsbekoni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7545
Liittynyt: 26 Touko 2012, 10:59

Re: Ruotsi 2004: Lena Philipsson – It hurts

Viesti Kirjoittaja Teräsbekoni » 18 Syys 2015, 19:14

Minusta tämä on aina ollut melko ikävystyttävä kolmiminuuttinen. :draamaa: En sitten tiedä, ovatko korvani turtuneet tällaiselle musiikille myöhempien vuosien myötä, mutta mitään kiinnostavaa ja omaperäistä en onnistu tässä joka tapauksessa kuulemaan, ainoastaan aavistuksen jankkaavan puolelle kallistuvan kertsin. Plussaa ihan kivalle koreografialle ja Lenan kyvylle ottaa lava yksinään haltuun. Silti Ruotsin huonoimmistoa, jos minulta kysytään. Kaksi!
ESC 2021 TOP-10: 1. Liettua 2. Suomi 3. Tanska 4. Italia 5. Tšekki 6. Ruotsi 7. Venäjä 8. Puola 9. Australia 10. Belgia

Avatar
jdjj22
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1933
Liittynyt: 29 Maalis 2014, 20:58

Re: Ruotsi 2004: Lena Philipsson – It hurts

Viesti Kirjoittaja jdjj22 » 18 Syys 2015, 22:25

Ehdottomasti Ruotsin viisujen kurjalisto-osastoa, en kerta kaikkiaan voi sietää biisiä. Nähtävästi en myöskään ole vuosienkaan edetessä siedättynyt tälle jollotukselle. Melodian koen erittäin halvaksi, esitys hinkkauksineen aiheuttaa lähinnä myötähäpeää eikä "it hurts" jankkauskaan hivele korvia. Ruotsiksi tämä olisi tosiaan parempi, tähdet tuplaantuisivat yhdestä kahteen kerrassaan megalomaanisen spurtin myötä.
Pieni ripaus örgyn pörgöniä parantaa viisua kuin viisua - Terveisiä kielipuolueesta :kaunis:
Kaada metsän suurin puu! Sillillä!

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5002
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Ruotsi 2004: Lena Philipsson – It hurts

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen » 20 Syys 2015, 14:46

Rousku kirjoitti:Vetävästi rullaa
Tämä on niin osuvasti kuvattu! Turha on yrittää keksiä mitään nokkelampaa. Juuri tämän rullaavuutensa takia tämä kappale sopii mainiosti kuunneltavaksi esimerkiksi bussissa istuessa. Tämä on loistavaa taustamusiikkia siihen, kun maisemat vilistävät ohitse ikkunan toisella puolella.

**** tähteä.
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja"

Roope
Baarimestari
Baarimestari
Viestit: 21775
Liittynyt: 02 Joulu 2003, 19:08
Paikkakunta: Turku

Re: Ruotsi 2004: Lena Philipsson – It hurts

Viesti Kirjoittaja Roope » 20 Syys 2015, 18:43

lharju kirjoitti:Lena Philipssonin uusin albumi Jag är ingen älskling ilmestyi tänään 18. syyskuuta 2015.
Hyvä levy on :huiskut: Lena vieraili tänään tv4:n nyhetsmorgonissa :kaunis:

http://www.tv4play.se/program/nyhetsmor ... id=3203419

http://www.tv4play.se/program/nyhetsmor ... id=3203360

http://www.tv4play.se/program/nyhetsmor ... id=3203412

Avatar
Viiksivallu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1276
Liittynyt: 05 Huhti 2015, 22:27

Re: Ruotsi 2004: Lena Philipsson – It hurts

Viesti Kirjoittaja Viiksivallu » 20 Syys 2015, 21:08

Olen heikkona tekemällä tehtyyn ja loppuun asti hiottuun ruotsalaispoppiin ja sitähän tämä kieltämättä kaikin puolin on. :heh: Lena on aivan upea ja pysynyt raikkaana tähän päivään saakka.

:ruotsi: :ruotsi: :ruotsi: :ruotsi: :ruotsi:
I’m pretty funny
But the jokes on me
Cause no one ever takes me seriously

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9305
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Ruotsi 2004: Lena Philipsson – It hurts

Viesti Kirjoittaja romualdo » 24 Syys 2015, 22:44

siis mä en oikeen pääse vieläkään tään yli... heidän tuolloinen karsintansa oli ehkä yksi kautta aikojen...., taih siis tarkoitan... -00 luvun parhaita. (Paras !?, no no aivan älytöntä edes yrittää verrata - ... ei, nyt alan olla jo liian väsynyt... kaksisuuntautuneisuus taas vienyt vähän ylikierroksille...) Asiaan! ... Ja sitten tälläinen pökäle valittiin, joka oli tietysti Lenan esc-lauluista se selevästi heikoin... tavanomaisin... tasatahtisin runkk... rynkytys... ja vielä englanniks, siis voi tszhiisus! Keskiverto-tavisten maku jylläs taas kerran ..! Siis vähänkö hei masentavaa! Ja se kevät -04 oli vieläpä epätavallisen viileä ja kylmä...! Exälleni vaan terkkuja kera Belgian ja Ukrainan unohtumattomien wauhtiviisujen! ... (En ole feispuukissa - joten lähetä uusi osoitteesi!!!)
Ja kuin kohtalon ivaa - se yks kautta aikojen MF-suosikeistani - Tango Tango - eri-tyi-sen upean koreografiankin omannut kappale jätettiin mopen osille, niiden suurimpien kaupungeissa äänestäneitten etelän-vetelien-herkku-hipiä-juppi-äänestäjien takia! Siis Tango! Liian rahvaanomaista!ko!? - siis melkein kuin meillä kävi v. 1974 karsinnoissa ! ?
... Nohh - mitä mä vaahtoan!? Lena on kuitenkin Lena - niin täysin vastustamaton, upea, veikeä, superhyvä solisti ja tajuttoman kauniskin! Ja kuka voikaan unohtaa kun hän juonsi kerran ne MF-ruljanssin yhdessä Silver Ladyn ja sen söpösti silmiään siristävän kaljupään kanssa ... nimet nyt taas unohtuivat... Mark L. ja ... ? ... tälläistä se on tämä varhais-dementia... - Asiaan!
Siis Dansa i Neon se olis pitänyt olla tuona vuonna! ... Sille tietysti 5 pist. ja Om Igen laululle noin 4.9 pist. Siis jos Historia olis kirjoitettu vähän toisin - ... Ai tällekö...? suunnilleen ehkä 2.4 ( - 2.9?) pist. - tietysti annan tälle enemmän pointseja kuin esim. sille Laura Voutilaisen kautta aikojen heikoimmalle "kilpailu" kappaleelle, .... Niimpä - jos hänelläkin olisi ollut silloin Tallinassa nimenomaan teos jonka hän esitti viimeksi Syksyn Sävel - kisoissa! ... :surrur: :roll: <3 mut määhän oonki balladi-ihiminen... :roll:
Serdu !? Huamio! Määä kysyn ... Mitkä Sinun mielestäsi olivat tätä parempia noissa MF-karsinnoissa !?
jk. toi a-osa on hyvä, parempi kuin muistinkaan... kun äsken kahtelin sitä, ties miten tosi pitkän tauon jäläkehen... katselu jäi kuitenkin vain noin 50 sekunttiin... kertosäe on tosiaan jokseenkin tylsä! Mutta miten Lena ottaakaan lavan haltuunsa...ahhh....
jk. esittelystä : mikä h...tin tie-briek... -sääntö, siis käyttäkää suomen kieltä, sen puolesta Suomi taisteli aikoinaan käsittämättömin suurin ja surullisin uhriluvuin..., ja turvattiin näin pitkäksi aikaa itsenäisyytemme. Aina EU:hun liittymiseen asti... En persumaisesti kirjoittanut tätä vaan ihan silleen taas - järki edellä!
Viimeksi muokannut romualdo, 02 Loka 2015, 07:42. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Ruotsi 2004: Lena Philipsson – It hurts

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 27 Syys 2015, 19:20

Vahvalla ammattitaidolla Lena tämän vetää, mutta niin jään kaipaamaan sitä hukattua mahdollisuutta, että olisimme saaneet kuulla tämän ruotsinkielisenä versiona myös viisulavalla. Kertosäe on todella osuva ( :heh: ) ja tykkään kyllä kuunnella edelleen. :peukku:

Neljä tähteä.

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Ruotsi 2004: Lena Philipsson – It hurts

Viesti Kirjoittaja Leo » 01 Loka 2015, 20:31

Vihdoin viimein Lena Ph pääsi edustamaan Ruotsia. Kahdeksantoista vuotta olin sitä odottanut, sillä Kärleken är evig kolahti jo aikoinaan. Kenties Ruotsi olisi juhlinut voittoa Bergenissä 1986? Lena oli niin lähellä edustuspaikkaa kolmesti peräkkäin megahitillään Dansa i neon 1987. Om igen 1988 on jäänyt minulle soimaan vahvana ja itselleni merkittävänä kappaleena.
Mutta 2004 odotus vihdoin palkittiin. Det gör ont tai Min Kärlek, joskus on niin vaikea valita... Lena Ph sai edustuspaikan ja ruotsiksi se olisi pitänyt laulaa, ilman muuta. Melodia rullaa vastustamattomasti ja teksti kuuluu tässäkin niin yhteen melodian kanssa. Sanakirjakäännös englanniksi aiheuttaa kuitenkin alkukielisen idean lässähtämisen ja 'höörts* ei kuulosta kauniilta korvaan. Muutoin Lenan pitkä kokemus näkyy Istanbulin lavalla itsevarmuutena ja show hoituu varmasti. Minusta jännittävin kohta esityksessä on lopussa tapahtuva saappaalla statiivin kippaaminen lattialta käteen :heh: .
Nyt en anna tähtiä kielenvaihdosta, vaan Lena Ph:lle ja Det gör ontille ja silloin tulee viitonen.

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13220
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Ruotsi 2004: Lena Philipsson – It hurts

Viesti Kirjoittaja AntSa » 03 Loka 2015, 11:41

Tässä taitava artisti ve(t)i mielestäni keskivertobiisiä. Etenkin englanninnos ve(t)i etäälle itsestäni. Karsinnassa olisi ollut niin monta parempaakin tarjolla. Annetaan kesy kolmonen, ei satuttanut lainkaan. :uujee:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Vastaa Viestiin