Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

*****
10
18%
****
15
27%
***
13
23%
**
10
18%
*
8
14%
 
Ääniä yhteensä: 56

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6186
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

Viesti Kirjoittaja lharju » 01 Marras 2015, 03:53

Kuva
:suomi:
Maa: Suomi
Vuosi: 2013
Kappale: Marry me
Esittäjä: Krista Siegfrids
Säveltäjä: Krista Siegfrieds, Erik Nyholm, Kristofer Karlsson, Jessika Lundström
Sanoittaja: Krista Siegfrieds, Erik Nyholm, Kristofer Karlsson, Jessika Lundström
Sijoitus semifinaalissa: 9./17
Pisteet semifinaalissa: 64
Sijoitus finaalissa: 24./26
Pisteet finaalissa: 13
Sanat: http://diggiloo.net/?2013fi
Karsinnan tulos: http://natfinals.50webs.com/10s_20s/Finland2013.html

Säihkyvä ja räväkkä Krista Siegfrids (oik. Kristin Siegfrids, s. 4. joulukuuta 1985) nousi valtakunnalliseen suosioon keväällä 2012, kun hän osallistui Suomen The Voice -kykykilpailuun. Kaskisista kotoisin oleva Siegfrids oli ennen kilpailuun osallistumistaan opiskellut luokanopettajaksi, mutta aivan opintojen loppusuoralla hän päätti siirtyä kokonaan musiikkimaailman vietäväksi. Krista oli nuorempana pyrkinyt muun muassa Ruotsin Idols-kilpailuun ja lisäksi hän oli esiintynyt musikaalirooleissa.

Vaikka Krista ei menestynytkään The Voice of Finland -kilpailussa, hän jäi räväkällä olemuksellaan monen katsojan mieleen. Krista Siegfrids oli ollut jo lapsesta asti vannoutunut euroviisufani – hänen ensimmäinen muistonsa on Carolan voitto vuonna 1991 – ja täten oli luontevaa, että hän haki mukaan Suomen euroviisukarsintojen virkaa toimittavaan Uuden Musiikin Kilpailuun 2013. Krista kynäili kilpailuun yhteistyössä Erik Nyholmin, Kristoffer Karlssonin ja Jessica Lundströmin kanssa kappaleen Marry me, joka oli omistettu Kristan pitkäaikaiselle poikaystävälle Janne Grönroosille, joka ei ollut tajunnut vielä kosia.

Marry me siivitti tiensä mukaan Uuden Musiikin Kilpailuun, joka järjestettiin alkuvuodesta 2013 toista kertaa. Edellisenä vuonna huomattavan paljon kritiikkiä herättänyt kilpailu oli kokenut lukuisia formaattiuudistuksia, minkä myötä kilpailu alkoi muistuttaa enemmän perinteistä euroviisukarsintaa. Krista Siegfrids kilpaili ensin 24. tammikuuta järjestettävässä alkukarsinnassa, josta hän selvitti tiensä suoraan finaaliin. UMK:n aikana Krista Siegfrids solmi levytyssopimuksen Suomen Universal-levy-yhtiön kanssa.

UMK 2013 -finaali järjestettiin 9. helmikuuta Espoon Barona Areenalla. Kilpailun tulos ratkaistiin UMK-raadin ja yleisöäänestyksen yhteistuloksella. Nelihenkinen tuomaristo nosti jaetulle ykkössijalle Krista Siegfridsin, Mikael Saaren ja yhtyeen Great Wide North, joten lopullinen ratkaisu jäi yleisön käsiin. Kristan euroviisumainen näyttävä show voitti puhelinäänestyksen ylivoimaisesti 38,6 % ääniosuudella siinä missä toiseksi sijoittunut Mikael Saaren ääniosuus jäi 18,4 prosenttiin, joten Krista pääsi edustamaan Suomea Malmössä järjestettäviin Eurovision laulukilpailuihin. Suomi valitsi näin ollen jo kolmatta kertaa peräkkäin suomenruotsalaisen artistin viisuedustajakseen.

Kristan viisubiisi Marry me oli herättänyt jo ennen kilpailua huomiota, sillä suomenruotsalaisessa lehdistössä kappaleen sanoitusta oli paheksuttu antifeministiseksi. Krista vastasi syytöksiin kertomalla, että kappale on tehty huumorilla. Kristan UMK-voiton jälkeen Suomessa käytiin kiivasta keskustelua sukupuolineutraalista avioliitosta. Lopputalvesta 2013 eduskunnan lakivaliokunta hylkäsi kansanedustajien tekemän aloitteen, joka olisi mahdollistanut avioliiton solmimisen myös samaa sukupuolta oleville pareille. Krista Siegfrids keksi liittää tasa-arvoisen avioliittolain mukaan viisukappaleeseensa, mikä ilmeni siten, että esityksen lopussa Krista päätti suudella taustalaulajaansa Reetta Korhosta. Suomen antifeministinen viisukappale muuttui siten manifestiksi sukupuolineutraalin avioliiton puolesta.

Kevään aikana julkisuuteen nousi muun muassa Viisukuppilan aprillipila, jonka Ilta-Sanomat uutisoi alun perin totena. Krista kutsui viisihenkistä taustatiimiään Team Ding Dongiksi, jonka avulla oli tarkoituksena tehdä näyttävä viisuesitys. Kristan mottona koko viisukevään aikana oli ”more is more”. Krista hoiti promootion näyttävästi, ja Suomen viisutiimi näkyi ja kuului sekä Euroviisujen promotapahtumissa kuin myös itse kilpailuviikolla. Kristan show pusutteluineen herätti etukäteen huomattavan paljon huomiota, minkä myötä Suomen esitys oli yksi Malmön kilpailuviikon kohutuimpia. Joillekin suomalaisille tuli Kristan aiheuttamasta ennakkopöhinästä mieleen Lordin aiheuttama hype.

Suomi kilpaili Malmön Euroviisujen toisessa semifinaalissa 16. toukokuuta esiintymisnumerolla 5. Suomi äänestettiin semifinaalista finaaliin, minkä myötä Suomen asema ennakkoveikkauksissa nousi entisestään. Lauantain finaalissa Suomi laitettiin esiintymään esiintymisnumerolle 4. Äänestyksessä heti ensimmäisenä pisteensä jakanut San Marino antoi Suomelle kolme pistettä, minkä myötä monet suomalaiset uskoivat, että Marry me voisi pärjätä äänestyksessä vähintäänkin kohtuullisesti. Mutta kun heti seuraavaksi pisteensä jakanut Ruotsi – Suomen vakioäänestäjä – jätti Suomen pisteittä, iloitsevat ilmeet muuttuivat vakavimmaksi. Lopulta Suomen pistesaalis jäi hyvinkin vaatimattomaksi. Marry me keräsi ainoastaan 13 pistettä, joka oikeutti kolmanneksi viimeiselle sijalle. San Marinon lisäksi Suomelle pisteitä antoivat Israel (4), Ranska (3), Tanska (2) ja Saksa (1). Semifinaalissa Suomi oli äänestetty sijalle 9, 64 pisteellä. Semifinaalissa vain neljä maata jätti Suomen pisteittä. Sangen hupaisaa oli, että 17 maan semifinaalissa Israel antoi Suomelle vain yhden pisteen, kun 26 maan finaalissa se muistikin Suomea peräti neljällä pisteellä.

Vaikka euroviisumenestys ei ollutkaan mairittelevaa, Krista Siegfridsille viisuedustus merkitsi läpimurtoa Suomen musiikkibisnekseen. Siegfridsin esikoisalbumi Ding Dong! ilmestyi Euroviisujen 2013 aikoihin. Sittemmin hän on muun muassa kilpaillut Tähdet tähdet -musiikkiohjelmassa ja julkaissut uutta materiaalia. Kristan toinen albumi ilmestynee lähitulevaisuudessa.


Krista Siegfrids – Marry me (UMK 2013)

Karsinnan kakkonen: Mikael Saari - We should be through

Krista Siegfrids – Marry me (semifinaali)

Krista Siegfrids Facebookissa

Krista Siegfrids Instagramissa

Krista Siegfrids Twitterissä

Krista Siegfrids Spotifyssa

Krista Siegfrids YouTubessa
Kuva
http://kristasiegfrids.com/
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 26952
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 01 Marras 2015, 10:25

Voi kamala, mitä tästäkin nyt sanoisi? :heh: 2013 olin ihan ylionnellinen, että Marry Me pääsi edustamaan, mutta "vähän" huonosti on tämä kieltämättä kestänyt aikaa. Myöhemmin, nyt kun Kristan tuotantoa on alkanut tulla enemmänkin, olen tajunnut, kuinka kamala viisuhumppa tämä oikein on. Miksi juuri tällaisella piti lähteä edustamaan? Esimerkiksi Amen olisi ollut paljon modernimpi ja takuulla tuonutt paremman sijoituksen. Nainnille lähtee tänään kolme tähteä. Krista on kuitenkin aivan ihana persoona, tällaisia julkkiksia Suomi kaipaa. <3
Jammailen, vastaavasti nyytit jammailee, ääni jumitti.

Avatar
Jonttu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4759
Liittynyt: 22 Joulu 2012, 22:44

Re: Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

Viesti Kirjoittaja Jonttu » 01 Marras 2015, 10:28

Tämä oli aikanaan tosi katkera pala UMK:ssa - ja vielä katkerammaksi muuttui kun turpaan tuli toukokuussa. Suomella oli kerrankin tarjolla eeppinen kipale ja sitten varsin joutava purkkapop tuli valituksi. Tosin yritin ajatella optimistisesti myös jossain vaiheessa siinä keväällä että okei who knows, toisaalta Suomi ei ole lähettänyt tämäntyyppistä musaa aiemmin - ehkä tämäkin voisi pärjätä, eihän kappale nyt sentään ihan huono ole. Mutta sitten kevään mittaan alkoi tökkiä Kristan ylityrkkymeininki - ja pisteenä iin päällä finaaliesityksen "kohun kautta menestykseen" -strategia. Huono strategia - ja huonohko maku jäi koko hommasta. **
Je suis tous ces enfants
Que la mer a pris
Je vivrai cent mille ans
Je m’appelle Mercy

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16697
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 01 Marras 2015, 11:18

Onhan tämä varsin osuva kappale. Kyllä tämä studioversiona toimii, mutta onhan viisuesitys jo ehkä vähän turhankin överiksi vedetty. En usko, että tämä olisi menestynyt paljoa paremmin loppupään esiintymispaikalla, koska tämä saattoi (ehkä) polarisoida raateja, jolloin nykyisellä äänten yhdistämistavalla tämä olisi voinut kokea Puola 2014 -kohtalon. Mutta joo, kyllä minä tälle neljä tähteä annan. :joojoo:
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

Avatar
WildDance
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7095
Liittynyt: 14 Kesä 2012, 20:58

Re: Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

Viesti Kirjoittaja WildDance » 01 Marras 2015, 11:55

2013 minä jumaloin tätä biisiä, mutta tämä on kyllä aika loppuun kulutettu. Kristalla on paljon parempiakin biisejä kuin Marry Me. Amen, Can You See Me? ja On/Off muun muassa. Annetaan nyt kuitenkin hyvien muistojen takia neljä.

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi:
Just like CleopatRa

Avatar
jdjj22
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1932
Liittynyt: 29 Maalis 2014, 20:58

Re: Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

Viesti Kirjoittaja jdjj22 » 01 Marras 2015, 12:40

Aluksi inhosin, sitten ihastuin, minkä jälkeen vihastuin, tänään mielipiteeni on suunnilleen "no jaa" tasolla. Aika moni biisi olisi ollut parempi valinta kuin Marry Me, mutta saivatpahan eurooppalaiset sentään muikeaa hömppähumppaa välillä suomestakin. Niin että kolmosen taidan antaa.
Pieni ripaus örgyn pörgöniä parantaa viisua kuin viisua - Terveisiä kielipuolueesta :kaunis:
Kaada metsän suurin puu! Sillillä!

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 31504
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

Viesti Kirjoittaja Rousku » 01 Marras 2015, 12:42

Enhän minä tällaista musiikkia muuten mitenkään kuuntelisi, mutta viisuna pirtsakka positiivinen hömppäpoppis menee sujuvasti. Tykkään katsoa, kuinka Krista ja koko tiimi nauttivat esiintymisestä, ovat ihan täpinöissään. Siinä ei jännityksestä jäykistellä! Krista ilmeilee hauskasti, ja laulaminenkin sujuu moitteettomasti. Pukutempun mekot ovat rumia. Neljä tähteä edelleen. Ja tosiaan virkistävää että vaihteeksi tällaistakin Suomesta, synkistelyn, ruikutuksen ja hiljaisen himmailun sijasta.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
toivo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3755
Liittynyt: 05 Helmi 2009, 23:18
Paikkakunta: jyväskylä

Re: Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

Viesti Kirjoittaja toivo » 01 Marras 2015, 13:04

Huvittavaa, että UMK:n toisen tuotantokauden voitti tyypillinen euroviisujumputus, vaikka umk:n tarkoitus oli etsiä epäeuroviisua, vai miten se nyt meni? UMK-tuomareiden kommentit "tää voi voittaa koko viisut" olivat aika hämmästyttäviä, kun miettii edelliskautta, jossa euroviisut oli kirosana. :heh:

Finaalipaikka toki aina hieno saavutus suomelle, mutta järkyttää edelleen naapurimaiden nollapisteet. Onneksi sentään jämäpisteitä tuli muualta, ettei nollille jääty. Mutta tosi hauska ja tarttuva biisi ja esitys ja Krisa tietenkin ihana persoona. Ehkä tää olisi uponnut paremmin vaikka kymmenen vuotta aikaisemmin, 2013 kuulosti ehkä vähän vanhanaikaiselta. Verrattuna esim. moderniin Norjan feed you my loveen.

5 tähteä kaikesta huolimatta. Ainakaan suomi ei lähettänyt mitään tylsää viisuihin... tylsyys on suurin rikos euroviisulavallA. :mrgreen:

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 31504
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

Viesti Kirjoittaja Rousku » 01 Marras 2015, 13:15

toivo kirjoitti:UMK-tuomareiden kommentit "tää voi voittaa koko viisut" olivat aika hämmästyttäviä
Minua hämmästyttää myös tuossa kommentissa ilmi tuleva tietämättömyys. "Viisumaisena" pidetään edelleen köykäisiä hömppiä, vaikka ihan muunlaisia biisejähän siellä on kärjessä viime aikoina ollut.
Rise, angel, shine, love!

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4990
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen » 01 Marras 2015, 14:08

Biisi on ihan OK, mutta esittäjään olen ehtinyt jo todella pahasti kyllästyä.
lharju kirjoitti:Vaikka euroviisumenestys ei ollutkaan mairittelevaa, Krista Siegfridsille viisuedustus merkitsi läpimurtoa Suomen musiikkibisnekseen.
Melkoinen läpimurto, jep! Itse en ainakaan osaisi nimetä ainuttakaan muuta hänen musiikkikappalettaan tämän yhden lisäksi, kun en ole koskaan niitä missään edes kuullut. Onko niitä ihan oikeasti kuitenkin soitettu esim. radiossa? :mitvit: Itse olen mieltänyt Kristan euroviisuilun jälkeen lähinnä ns. turhaksi julkkikseksi, joka vain pyörii kaiken maailman kissanristiäisissä, telkkariohjelmissa ym. julkkisten kokoontumisajoissa... Mitenkään siis turhiakaan julkkiksia väheksymättä! Heitäkin tarvitaan, jotta iltapäivälehtien ym. julkaisujen viihdetoimittajilla riittää kirjoitettavaa (jos nyt heidän ylipäätään täytyy mitään kirjoittaa)... Mutta Kristan musiikkiura on siis jäänyt itselleni vähän vieraaksi?

***
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja"

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 48724
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 01 Marras 2015, 15:04

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi: :suomi:

Yksi Malmön viisujen piristysruiskeista. :uujee: Tämän lisäksi myös yksi suosikkini Suomi-viisuista. :peukku:
"Excuse my French" :kaunis:

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6186
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

Viesti Kirjoittaja lharju » 01 Marras 2015, 16:18

Valkealalainen kirjoitti:Melkoinen läpimurto, jep! Itse en ainakaan osaisi nimetä ainuttakaan muuta hänen musiikkikappalettaan tämän yhden lisäksi, kun en ole koskaan niitä missään edes kuullut. Onko niitä ihan oikeasti kuitenkin soitettu esim. radiossa? :mitvit: Itse olen mieltänyt Kristan euroviisuilun jälkeen lähinnä ns. turhaksi julkkikseksi, joka vain pyörii kaiken maailman kissanristiäisissä, telkkariohjelmissa ym. julkkisten kokoontumisajoissa... Mitenkään siis turhiakaan julkkiksia väheksymättä! Heitäkin tarvitaan, jotta iltapäivälehtien ym. julkaisujen viihdetoimittajilla riittää kirjoitettavaa (jos nyt heidän ylipäätään täytyy mitään kirjoittaa)... Mutta Kristan musiikkiura on siis jäänyt itselleni vähän vieraaksi?
On turhaksikin julkkikseksi nouseminen paljon enemmän kuin monilla muilla Euroviisujen kautta suomalaisten tietoisuuteen nousseilla. :rofl: Mutta Euroviisujen jälkeen Kristan kappale Can you see me? nousi nykyiselle viralliselle singlelistalle loppuvuodesta 2013 ja alkuvuodesta 2015 On & Off menestyi sekä single- että radiolistalla. Ainakaan Krista ei ole vaipunut unholaan toisin kuin monet muut viisuedustajamme.
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 01 Marras 2015, 20:23

Krista on ihanan positiivinen henkilö ja kerrankin Suomen kappaleessa ja live-esityksessä riitti iloista innostusta alusta loppuun, jopa hengästymiseen asti. :heh: Mutta kappale on kyllä aika yksitoikkoinen jumputus, jonka komppi on vielä tehty ärsyttävän hakkaavaksi. Sanomaa taotaan siis lähes lekalla päähän. Kolme minuuttia alkaa tuntua loppupuolella aika pitkältä ajalta.

Kristan uusi tuotanto on kyllä todella laadukasta minusta, oli ilo kuulla häntä livenä vähän aikaa sitten Månsin lämppärinä. Kristalla on oikein kaunis ääni ja hän on lahjakas laulaja - Marry messä nämä taidot menevät hukkaan, kun laulu on siinä enemmän puhumista ja huutamista tai muuta ääntelyä. :draamaa:

Kolme vähän himmeää tähteä.

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9291
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

Viesti Kirjoittaja romualdo » 01 Marras 2015, 20:35

varmaan kukaan ei enää odottanutkaan että kommentoisin tätä, mut onhan tämä nro toki yksi viisuhistoriamme eräänlaisia virstanpylväitä... varsin epäsuomalaismainen Krisu on mm. terveessä vapaamielisyydessään ja musiikillisissa lahjoissaan tietty esimerkillinen - erikoinen, ylivilkas jne... Ikävää että tylsiä ja tosikkomaisia ja ikäviä ihmisiä on yhä niin paljon... luonto ei ainakaan hoppuile ihmismielen jalostushommisa... Ja harmi vain ettei tämä kappale vaan oikein kosketa minua!? Tai koskettaahan se tässäkin ihan selevästi ... kuitennii viisuhistoriamme ehkä vaatimattomin edustuskappale - sis musiikillisesti - lähes melodiaton rytke... hauska esitys ja erityisen tarpeellinen ja melko täyellinen kokonaisuus lavalla mutta... Olen just nu ikävä ja annan tälle vain sen 1 pisteen. Tai 1 - 2.2 p. ehkä pikkasen enemmän kuin Voutilaiselle...sano?.
Viimeksi muokannut romualdo, 03 Marras 2015, 21:01. Yhteensä muokattu 3 kertaa.

Avatar
Elvis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6141
Liittynyt: 01 Marras 2013, 13:06

Re: Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

Viesti Kirjoittaja Elvis » 01 Marras 2015, 20:47

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi: :suomi:

Tällä tulee aina olemaan erityinen paikka sydämessäni. Hauska ja pirteä viisu, joka erottui joukosta myös räväkällä esityksellään, Kappale on silti Kristan tuotannon huonommasta päästä, jospa hänet saataisiin palaamaan vielä joskus On&Off tai Better on my own-tyylisillä biiseillä?
"It Has Always Been Now Or Never.
The Decision Has Got To Be Made"

Melovin - Under The Ladder

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6791
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 01 Marras 2015, 21:19

:suomi: :suomi:
Mikael Saari olisi ollut parempi edustaja mielestäni. :niinpa: Vaikka pakko myöntää, uskoin vielä 2013 ennen viisufinaalia että tämä on TOP10ssä :heh: Kaksi tähteä.
"Kuten huomasitte, tässä kappaleessa käytettiin tehokeinoina sekä laulua että soittoa, joten sen menestymismahdollisuuksia ei ole syytä vähätellä." ~ Simo Frangén

Avatar
Koirankuonolainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2332
Liittynyt: 25 Tammi 2015, 10:04
Paikkakunta: San Marino

Re: Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

Viesti Kirjoittaja Koirankuonolainen » 02 Marras 2015, 08:23

Tämä juna meni jo aikoja sitten, tyttöpususta huolimatta. Antaisin sinänsä pirteälle hömpälle ja energiselle esitykselle kaksi pistettä mutta pudotan yhteen, koska tämä kiilasi Mikael Saaren pois edustuspaikalta.
Tasajalkaa hyppiminen kielletty (Tove Jansson)

Avatar
Teräsbekoni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7542
Liittynyt: 26 Touko 2012, 10:59

Re: Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

Viesti Kirjoittaja Teräsbekoni » 02 Marras 2015, 12:03

Voi sitä järkytystä, kun tämä stereotyyppinen ja jankkaava viisurenkutus nappasi UMK:n voiton henkeäsalpaavan upean WSBT:n nenän edestä - vastaavanlainen tragedia on koettu vasta... öh, kaksi vuotta myöhemmin. :heh: :juhaukki: Noh, kuitenkin toukokuuhun mennessä ihana Krista sai voitettua minutkin puolelleen, ja biisiin sekä esitykseen tehtiin monia kaivattuja muutoksia, jotka tekivät tästä oikeastaan ihan eheänkin kreisibailauspaketin, joka tempasi mukaansa.

Loppujen lopuksi siis ihan lämmöllä muistelen Kristan viisuedustusta, ja tuo live-esitys nostattaa joka ikinen kerta hymyn huulille. Olihan tämä myös ihan omanlaisensa biisi vuoden 2013 vähän väsähtäneessä tarjonnassa. Ainoastaan naapurimaiden nollapisteet jättivät pahan maun suuhun, ja minusta siinä oli jotain todella hämärääkin. Myös suukosta sen verran, että tuolloin pidin sitä ihan hyvänä ideana, mutta voi jestas miten päälleliimatulta se nykyään näyttää, ja se toi tällaiseen hömppäpoppiin ehkä liikaakin sellaista vakavamielistä saarnaavuutta (Liettua onnistui samassa tänä vuonna paljon paremmin).

Päädyn antamaan tänään kolme erittäin vahvaa tähteä - tuota suurempi lukumäärä ei tekisi tarpeeksi oikeutta Kristan nykyiselle, törkeän hyvälle tuotannolle. Voisin antaa mitä vain, jos hänet saataisiin takaisin viisuilemaan vaikka jollain On&Offin tapaisella vakavastiotettavammalla biisillä. :kups: :ihana:
Viimeksi muokannut Teräsbekoni, 15 Marras 2015, 18:57. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
ESC 2021 TOP-10: 1. Liettua 2. Suomi 3. Tanska 4. Italia 5. Tšekki 6. Ruotsi 7. Venäjä 8. Puola 9. Australia 10. Belgia

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 02 Marras 2015, 19:14

Enemmän kuin itse musiikkikappaleesta, pidän Kristasta persoonana ja siitä että kerrankin Suomen edustuspaketin ympärille saatiin rakennettua konsepti! Vaikkakin vähän teennäistä oli kytkeä tasa-arvoinen avioliittolakiteema tähän "huumorilla antifeministiseen" tekstiin... Kiva kuitenkin että Suomen kannattajat saattoivat pukeutua esimerkiksi morsiushuntuihin :heh: Lisäksi esitys on yksi kaikkien aikojen parhaiten suunniteltu Suomelta kamerakulmineen ja koreografioineen ja pukutemppuineen. Renkuttava musiikki miljoonaan kertaan kuultuine "ding-dongeineen" jää taustamusiikiksi kaikelle tälle ja itse asiassa kappale ei ole edes kestänyt aikaa kovin hyvin (vanhanaikainen jo syntyessäänkin, toki) ja harvoinpa sitä tulee vapaa-ehtoisesti kuunneltua. Kokonaispaketille kirkas kolmonen! ***
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 02 Marras 2015, 19:19

Sovi ei unohtaa myöskään soolouraa edeltänyttä Kristan bändiä Daisy Jack ja sinkkujulkaisua "Perfect crime"Daisy Jackhan osallistui myös euroviisukarsintojen avoimeen sävellyskisaan vuonna 2010 kappaleella "Fridays" muttei päässyt semeihin asti...
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

Viesti Kirjoittaja Leo » 13 Joulu 2015, 22:01

Hauskan erilainen viisu Suomesta. Ehtaa campia ja kitschiä alusta loppuun asti, sopivan röyhkeällä otteella ja loppusuudelmasta vielä oma kohunsa finaalin alla. Kaiken lisäksi Krista on loistoluokan esiintyjä, ilmankos ruotsalaiset niin innokkaasti kosivat melloihin (vaikkeivät antaneet finaalissa pisteen pistettä :eeek: ). Ja kerrankin Suomen viisussa oli lavashow. Ennusmerkit olivat hyvät ja pudotus sitäkin suurempi. Että sitten eivät naapurit antaneet ainuttakaan pistettä :shock: ! Kappale on reipas ja tarttuva, mutta muuttuu jossain vaiheessa toisteiseksi ja jumputtavaksi, siitä vähän miinusta. Kisajärjestäjät pilasivat loputkin mahdollisuudet laittamalla Kristan esiintymään finaalin alkuvaiheeseen. Finaali-iltana oli aika jännä tunne, kun Krista esiintyi Malmön lavalla, olinhan aiemmin keväällä saanut toivottaa hänelle onnea viisuihin :ihana: . Heikot viisi tähteä.

Karistoteles
Lotraaja
Lotraaja
Viestit: 426
Liittynyt: 25 Heinä 2012, 16:28
Paikkakunta: Lahti

Re: Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

Viesti Kirjoittaja Karistoteles » 30 Joulu 2015, 11:38

En tiedä olenko naiivi, mutta uskoin vilpittömästi Kristan menestymiseen Malmössä ja siksi heikko sijoitus finaalissa tuntui pettymykseltä. Toisaalta jännää pohtia, miten 2013 tyttöpusu oli olevinaan liikaa euroviisuyleisölle, mutta jo vuotta myöhemmin mielestäni vielä kohahduttavampi parrakas nainen sulatti eurooppalaisten sydämet. Toisin sanoen ulkomusiikillisten tekijöiden lisäksi itse biisilläkin on merkitystä. Mutta joka tapauksessa pidän Kristan energisestä esiintymisestä ja jaksan kuunnella Marry Me:tä edelleenkin.

Avatar
Kuolonkurki
Puuteroi nenää
Puuteroi nenää
Viestit: 638
Liittynyt: 23 Huhti 2015, 23:28
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

Viesti Kirjoittaja Kuolonkurki » 30 Joulu 2015, 13:36

Tämä on sellainen että en ole ikinä oikein tykännyt. Onhan tämä ihan pirteä ja räikeä, mutta siinä se varmaan piileekin. Turhankin ylitseampuva minun makuun. Krista ei persoonanakaan oikein minua säväytä, mutta en vihaakkaan. On toki mukavaa että Suomen viisuhistoriassa on tämänkin tyylistä, mutta ei toista kertaa, jookosta? Kaksi tähteä.

MIH96
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8103
Liittynyt: 16 Syys 2015, 21:52
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

Viesti Kirjoittaja MIH96 » 03 Huhti 2016, 01:09

:stara:
Kannustin Kristaa kovasti kyllä silloin omana vuonnaan, mutta nyt esitys aiheuttaa jo niin paljon myötähäpeää, että en raaski antaa kuin yhden tähden. Valitan, en ole camp-porukkaa.

Massiel
Jalat ristissä
Jalat ristissä
Viestit: 614
Liittynyt: 03 Joulu 2004, 13:12
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

Viesti Kirjoittaja Massiel » 20 Huhti 2016, 17:29

MIH96 kirjoitti::stara:
Kannustin Kristaa kovasti kyllä silloin omana vuonnaan, mutta nyt esitys aiheuttaa jo niin paljon myötähäpeää, että en raaski antaa kuin yhden tähden. Valitan, en ole camp-porukkaa.
Tunsin myötähäpeää jo tuolloin.

Avatar
Hazard
Press
Press
Viestit: 15060
Liittynyt: 06 Joulu 2010, 11:16
Paikkakunta: Hamina

Re: Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

Viesti Kirjoittaja Hazard » 21 Huhti 2016, 15:46

Farssi. Vaikka Great Wide North ei ollut alun perinkään suurin ennakkosuosikki, latasin suuret odotukset tämän päälle. Lähdin katsomaan UMK-finaalia siinä mielessä, että GWN lähtisi Tanskaan. Petyin. Flagsista on tullut kaikkien aikojen paras suomityrkky, mistä syystä Krista sai alussa vain yhden tähden. Tämä nousi kuitenkin lopulta ei-niin-ärsyttäväksi, joten kolme tähteä lienee kelvollinen arvosana. Plussaa energisyydestä ja positiivisuudesta.
In your voice I feel it coming back to me
Like a shadow whisper in the night
Like a monument to all the time we spent
A minor symphony

Avatar
rosetta
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6598
Liittynyt: 05 Helmi 2007, 22:10

Re: Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

Viesti Kirjoittaja rosetta » 21 Huhti 2016, 18:38

Jonttu kirjoitti:Tämä oli aikanaan tosi katkera pala UMK:ssa - ja vielä katkerammaksi muuttui kun turpaan tuli toukokuussa. Suomella oli kerrankin tarjolla eeppinen kipale ja sitten varsin joutava purkkapop tuli valituksi. Tosin yritin ajatella optimistisesti myös jossain vaiheessa siinä keväällä että okei who knows, toisaalta Suomi ei ole lähettänyt tämäntyyppistä musaa aiemmin - ehkä tämäkin voisi pärjätä, eihän kappale nyt sentään ihan huono ole. Mutta sitten kevään mittaan alkoi tökkiä Kristan ylityrkkymeininki - ja pisteenä iin päällä finaaliesityksen "kohun kautta menestykseen" -strategia. Huono strategia - ja huonohko maku jäi koko hommasta. **
Tässä on niin hyvin ilmaistu omakin mielipiteeni kappaleesta, että mitä enää turhaan samaa uudelleen muotoilemaan ;) Kaksi tähteä, todellakin.

poika90
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2079
Liittynyt: 03 Helmi 2016, 13:24
Paikkakunta: OULU

Re: Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

Viesti Kirjoittaja poika90 » 23 Huhti 2016, 01:36

Kristan huonoin biisi ja todellakin amen olisi ollut paljon parempi viisu biisi. Uskon, että pisteitä olisi tullut enemmän. Missään vaiheessa en uskonut top 10 pääsystä, mutta silti häntä pää tuntui yllättävältä. Esitys oli ihan hyvä, mutta se suukko oli niin huonosti toteutettu, että kaikki varmaan tajusivat sen olevan vain pisteiden keräystä. Olisin toivonut Kristan vaikka mielummin kosivan siellä lavalla miestään se olisi ollut parempi julkisuus temppu.

Avatar
iiiduli
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2406
Liittynyt: 30 Touko 2010, 22:11

Re: Suomi 2013: Krista Siegfrids – Marry me

Viesti Kirjoittaja iiiduli » 28 Huhti 2016, 23:15

Onhan tää mukavan pirtsakka biisi. Ajattelin tuolloin 2013, että lähetetään nyt tällaista purkkapoppia ja katsotaan, pärjätäänkö sillä. Ei tätä ainakaan hävetä tarvinnut. Neljä tähteä.

:stara: :stara: :stara: :stara:
Kill me with killa kiss
Kill me with tempting lips
Stare at me with candy eyes
Love me with luscious thighs
Angel in disguise

Vastaa Viestiin