Ranska 2008: Sébastien Tellier – Divine

Ranska 2008: Sébastien Tellier – Divine

*****
8
19%
****
11
26%
***
10
23%
**
7
16%
*
7
16%
 
Ääniä yhteensä: 43

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6191
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Ranska 2008: Sébastien Tellier – Divine

Viesti Kirjoittaja lharju » 13 Marras 2015, 18:29

:ranska:
Kuva
Maa: Ranska
Vuosi: 2008
Kappale: Divine
Esittäjä: Sébastien Tellier
Säveltäjä: Sébastien Tellier
Sanoittaja: Sébastien Tellier, Amandine de La Richardière
Sijoitus finaalissa: 18./25
Pisteet finaalissa: 47
Sanat: http://www.diggiloo.net/?2008fr

Ranskan euroviisuvastaavat päättivät vuonna 2008 siirtyä jälleen sisäiseen valintaan. Kolmella edellisellä kerralla Ranskassa oli järjestetty karsinta (vuonna 2006 kykykilpailun muodossa), mutta maan viisumenestys oli jäänyt äärimmäisen vaatimattomaksi: sijoitukset olivat vaihdelleet toiseksi viimeisen ja kolmanneksi viimeisen välillä. Maaliskuun alkupuolella vuonna 2008 Ranskan euroviisudelegaation pitkäaikainen puheenjohtaja Bruno Berberes ilmoitti melkoisen uutispommin: Ranskaa edustaisi Belgradin Eurovision laulukilpailuissa Sébastien Tellier – artisti, jonka esiintymisareenoiksi ei ensimmäiseksi miellettäisi missään nimessä Euroviisuja.

Sébastien Tellier (s. 22. helmikuuta 1975) tunnetaan epäkaupallisena underground-artistina, jonka musiikkityyleinä mainitaan useimmiten elektroninen popmusiikki ja uuden aallon kokeileva musiikki. Tellier on multi-instrumentalisti, joka osaa soittaa miltei kaikkia pop-musiikille ominaisia soittimia. Useimmiten Tellier on tehnyt kaikki albuminsa lähes kokonaan itse: hän kynäilee itse kappaleet ja soittaa kaikkia levyllä kuultavia soittimia. Sébastien Tellier ei ole varsinaisesti kaupallisesti menestynyt artisti, mutta uransa aikana hän on saavuttanut melkoista kansainvälistä kulttisuosioita tietynlaisissa musiikkipiireissä. Hän on tiedettävästi ainoa artisti, joka on esiintynyt sekä Euroviisuissa että Flow-festivaaleilla.

Tellierin ura alkoi ammattimaisemmin vuonna 2001, jolloin ilmestyi hänen esikoisalbuminsa L'incroyable verité. Samana vuonna sangen suosittu Air otti Tellierin kiertueelleen lämmittelyesiintyjäksi. Tellierin musiikkia kuultiin muun muassa elokuvissa Lost in translation (2003) ja Narco (2004). Tellierin toinen albumi Politics ilmestyi vuonna 2004. Kolmas albumi Sexuality ilmestyi vuonna 2008, ja kyseisen albumin sadosta valittiin myös Tellierin euroviisuedustaja Divine.

Divine oli ensimmäinen Ranskan euroviisu, joka oli alun perin tarkoitus esittää kokonaan englanniksi. Tämä herätti Ranskassa kohua, josta keskusteltiin jopa Ranskan parlamentissa. Kohun siivittämänä Tellier lupasi lisätä laulun hämyiseen c-osaan muutaman sanan ranskaksi. Livenä euroviisulavalla Tellier tosin esitti ranskankielisen osuuden eri tavalla kuin levytetyssä euroviisuversiossa. Livetilanteessa Tellier lauloi alkuperäisestä sanoituksesta poiketen "Pour moi, l'amour chante en français", eli "minulle rakkaus laulaa ranskaksi". Tämä oli helposti tulkittavissa pieneksi piikittelyksi esityskieltä kohdistunutta kohua kohtaan. Laulun sanoituksessa mainitaan The Chievers, joka on tuttu ranskalaisesta nuorisokomediasta The Steak (2007), jossa kaksi vähemmän suosittua poikaa haluavat kuulua suosittuun koululaisjengiin, jota kutsutaan Chieversiksi.

Ranska oli arvottu esiintymään Belgradin Eurovision laulukilpailun finaaliin esiintymisnumerolle 19. Sébastien Tellierin euroviisuesitys sisälsi paljon persoonallisia elementtejä. Hän muun muassa saapui lavalle golf-autolla ja oli tyhjentävinään isosta rantapallosta heliumia suuhunsa. Tellierin viisi naispuolista taustalaulajaa olivat kaikki naamioituneet aurinkolaseihin, tekopartaan ja mustiin hiuksiin, jotta nämä näyttivät samanlaisesta kuin solisti itse. Persoonallisuutta haettiin myös esityksen ohjauksesta, sillä esityksessä oli ajottain ikään kuin vääränlainen kuvakulma. Myöhemmin ranskalaiset tosin valittivat, että ohjauksen idean oli keksinyt viisulähetyksen ohjannut Sven Stojanović, joka piti kiinni suunnitelmastaan, vaikka Ranskan delegaatiossa kaikki eivät olleet toteutuksesta innostuneita.

Sébastien Tellierin Divine tarjosi melkoisen vaihtoehdon vuoden 2008 viisufinaalin kavalkadissa. Ranska ei ollut missään vaiheessa kuulunut viisujen ennakkosuosikkien joukkoon, mutta se oli herättänyt kiinnostusta piireissä, jotka eivät perinteisesti seuranneet Euroviisuja. Ranska menestyi viisuissa jo huomattavasti edellisiä kertoja paremmin. Divine keräsi 47 pistettä – eli enemmän kuin Ranskan kolme edellistä viisua yhteensä! Divine saavutti pisteitä lähinnä pohjoisesta Euroopasta, esimerkiksi kaikki Pohjoismaat ja Baltian maat antoivat sille pisteitä. Eniten personaallisesta viisusta pitivät islantilaiset ja liettualaiset, jotka olivat äänestäneet esityksen peräti kahdeksan pisteen arvoiseksi. 47 pisteen saalis oikeutti sijaan 18, jonka Ranska jakoi Ruotsin Charlotte Perrellin kanssa. Tie-break -sääntöä sovellettaessa Ruotsi veti kuitenkin pidemmän korren, sillä se keräsi pisteitä 13 maasta, siinä missä Ranskalle pisteitä antoi "vain" 12 maata. Ranskan vaihtoehtoinen antiviisu menestyi siis yhtä hyvin kuin yksi vuoden suurimpia ennakkosuosikkeja – melkoinen saavutus sekin.

Euroviisuedustus taisi kuitenkin lisätä Tellierin suosiota entisestään. Kotimaassaan Ranskassa hänen albuminsa Sexuality menestyi kaupallisesti huomattavasti paremmin kuin kaksi aikaisempaa levyä. Albumi nousi listoille myös muun muassa Belgiassa ja Ruotsissa. Itse viisukappale Divine ei noussut kotimaassaan Ranskassa listoille, mutta esimerkiksi Ruotsissa se sijoittui peräti singlelistan neljänneksi. Laulu päätyi seuraavana keväänä mukaan Renault'n tv-mainokseen, minkä myötä se tavoitti vielä suuremman yleisön kuin Euroviisuissa.


Sébastien Tellier Facebookissa

Sébastien Tellier Spotifyssa

Sébastien Tellier YouTubessa
Kuva Kuva
Kuva
Kuva
http://www.sebastientellier.com/
Viimeksi muokannut lharju, 22 Marras 2015, 22:21. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16897
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Ranska 2008: Sébastien Tellier – Divine

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 13 Marras 2015, 18:46

Teoriassa idea on ihan hauska, mutta kyllähän toteutus pidemmän päälle jää aika tylsäksi. Lisäksi liveveto on kyllä aika epäonnistunut, mikä oli kyllä arvattavissa. Muistan keväällä 2008 koko kevään pelänneeni, miten kova katastrofi tämä tulee olemaan livenä. Mutta joo, eipä biisi sen ihmeempi muutenkaan, kaksi tähteä.
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5058
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Ranska 2008: Sébastien Tellier – Divine

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen » 13 Marras 2015, 19:16

lharju kirjoitti:Sébastien Tellier (s. 22. helmikuuta 1975)
Onko hän noin nuori! Olen luullut häntä paljon vanhemmaksi. :shock:

Biisi on ihan kuunneltava, vaikkakin vähän outo. Live-esityksen taustakuoro on ehdottomasti yksi euroviisuhistorian tyylikkäimpiä! :peukku:

***
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja"

Avatar
Mattan
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3003
Liittynyt: 20 Huhti 2012, 20:09

Re: Ranska 2008: Sébastien Tellier – Divine

Viesti Kirjoittaja Mattan » 13 Marras 2015, 19:41

Todennäköisesti vuotensa paras viisu. Pilke silmäkulmassa tehtyä ja vieläpä hyvältä kuulostavaa undergroundtyylistä poppia, joka tempaisee mukaansa ensisekunneilta. Kappale olisi toki ansainnut paremman lavaesiintymisen, mutta se on jo itsessään viiden tähden arvoinen.
Lopuksi haluaisin vielä todeta, että tänä vuonna on Euroviisut.

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 28633
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ranska 2008: Sébastien Tellier – Divine

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 13 Marras 2015, 21:41

Oijoijoijoi, ihana musiikkielämys. :ihana: Huippuvuotensa ehdotonta kärkikastia, oli jo 12-vuotiaanakin yksi suursuosikeistani. Tuo live on ihanan kakofoninen. :heh: Viisi!
Jammailen, vastaavasti nyytit jammailee, ääni jumitti.

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 50099
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Ranska 2008: Sébastien Tellier – Divine

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 14 Marras 2015, 14:10

:ranska: :ranska: :ranska: :ranska:

Ihan hulvatonta menoa viisussa, joka tuo jostain syystä mieleen Ranskan Rivieran.
🍐 Mikä päärynä!! Miten menee!!?? EI!!!

Avatar
Viiksivallu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1376
Liittynyt: 05 Huhti 2015, 22:27

Re: Ranska 2008: Sébastien Tellier – Divine

Viesti Kirjoittaja Viiksivallu » 14 Marras 2015, 20:19

Ihan mallikas ja hyväntuulinen kokonaisuus.

:ranska: :ranska: :ranska:
I’m pretty funny
But the jokes on me
Cause no one ever takes me seriously

Avatar
Teräsbekoni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8401
Liittynyt: 26 Touko 2012, 10:59

Re: Ranska 2008: Sébastien Tellier – Divine

Viesti Kirjoittaja Teräsbekoni » 15 Marras 2015, 14:31

Olihan tämä ainakin ihan omanlaisensa biisi vuotenaan, minkä vuoksi oikeastaan karsastin tätä melko pitkään. Noh, nyttemmin tämä on alkanut kuulostaa oikeinkin raikkaalta ja jopa melko normaalilta (olikohan sitten aikaansa edellä?), mutta jaksanko tätä edelleenkään usein vapaaehtoisesti kuunnella - no en oikein, koska en jaksa keskittyä tarpeeksi saadakseni kunnollista otetta. Silti reilu kolmonen hyvällä maulla toteutetusta omaperäisyydestä, jota ei koskaan ole viisuissa liikaa. :peukku:
ESC 2021 TOP-10: 1. Liettua 2. Suomi 3. Tanska 4. Italia 5. Venäjä 6. Belgia 7. Ukraina 8. Bulgaria 9. San Marino 10. Norja

Avatar
Kuolonkurki
Baaritiskill
Baaritiskill
Viestit: 702
Liittynyt: 23 Huhti 2015, 23:28
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Ranska 2008: Sébastien Tellier – Divine

Viesti Kirjoittaja Kuolonkurki » 15 Marras 2015, 14:43

Tyylikäs, omanlaatuinen ja hyväntuulinen pläjäys. Kyllähän tämä mukaansa tempaa ja tuo vähän sitä omaperäisempää väriä viisuihin. Neljä tähteä läiskähtää tälle.

Avatar
WildDance
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7275
Liittynyt: 14 Kesä 2012, 20:58

Re: Ranska 2008: Sébastien Tellier – Divine

Viesti Kirjoittaja WildDance » 15 Marras 2015, 15:04

Joo... ei. Tämä on todella huono. Kappale on sekava ja rasittava.

:ranska:
Yalan da mən, yanan da mən, yaman da mən

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 33396
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Ranska 2008: Sébastien Tellier – Divine

Viesti Kirjoittaja Rousku » 16 Marras 2015, 07:02

Svengaa, ja kivoja harmonioita, mutta Sébastienia itseään en tässä oikein jaksa. Eikö tämä olisi voinut olla ihan kuorolaulu vain? En ole kokenut tarvetta kuunnella kovin usein, joten tyytyköön kolmeen tähteen.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Ranska 2008: Sébastien Tellier – Divine

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 17 Marras 2015, 19:07

Tää on kyllä ajaton ja hauska! Letkeä kokonaisuus, joka yksinkertaisesti vain toimii. Esikatseluvideo on hulvaton ja esityskin mukavan pisteliäs ;) Vahva NELJÄ! ****
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6961
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Ranska 2008: Sébastien Tellier – Divine

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 17 Marras 2015, 21:45

^ Allekirjoitan. :heh: :uujee:

Kuuntelen tätä lähes päivittäin Spotify soittolistaltani. Viisi tähteä ehdottomasti.

:ranska: :ranska: :ranska: :ranska: :ranska:

Avatar
jdjj22
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2131
Liittynyt: 29 Maalis 2014, 20:58

Re: Ranska 2008: Sébastien Tellier – Divine

Viesti Kirjoittaja jdjj22 » 18 Marras 2015, 19:05

Partakarvan mitalla annan tälle kaksi himmeää tähtöstä. Toinen tulee erilaisuudesta ja toinen taustaköörin tekoparroista. En voi väittää Sébastienin biisistä kamalasti nauttivani, hivenen rasittava tempo sekä ärsyttävä laulutyyli tässä on. Muistan diganneeni viisusta semisti enemmän jokunen vuosi sitten.
Pieni ripaus örgyn pörgöniä parantaa viisua kuin viisua - Terveisiä kielipuolueesta :kaunis:
Ei kannata välittää liikaa siitä, mitä muut sinusta ajattelevat vaan siitä, mitä itse ajattelet muista.

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9621
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Ranska 2008: Sébastien Tellier – Divine

Viesti Kirjoittaja romualdo » 20 Marras 2015, 20:49

menihän tuo ranskankin viisuilu välillä vähän pelleilyksi... ulkomusiikillisilla jutuilla kikkailuksi... mutta se kyl heille suotakoon. Ison Euroviisuperheen Tosikoksi kun on tuota Gallianmaata tavattu kuhtua, kutsua siis. Vuoteen 1985 asti ei heidän viisuissaan juurikaan hilpeilty, hihkuttu ja heiluttu tanssikuvioita tapaillen ... v. -86 ja heidän mainiot karsintansa tuottivat sitten sen ensimmäinen varsinaisen galliahumpan, kun edustuskappaleeksi valittiin Eurooppalaiset & Coctail Chic - vähän sekavahko kokonaisuus jolle jopa Apu-lehden veteraani viisutoimittaja Raila Kinnunenkin pystyi jo nostamaan nokkaa - halveuksuen - oliko se muka laulamista! "yhtyeen esittämä, en viitsi edes sanoa että laulama..."
Tuo mieleenjäävä tytöt-viihteellä-rytke ei nyt minultakaan juuri top 12 sijoitusta saa...

mut, ai niin, piti tästä lausua muutama sana... hauska, mieleenjäävä, jopa pikkunerokaskin tehokkaan yksinkertaisine melodioineen ja sovituksineen... kaveria luulin minäkin noin 10 vuotta vanhemmaksi, eli eikö hän ollutkaan syntynyt v. -65 ... ! noin 1.3 p.? ai vedettiinkö tämä englanniksi,no yäkkk, pudotan sistten vielä entisestäänkin pistemäärääni eli vaan tuonne noin 1.8 pisteeseen.... (3.3. pistettäkin annoin alussa, mitä en ehkä sitäkään enää ymmärrä) mutta esityksenä muutoin kyllä aika väsähtänyt ja tylsä kokonaisuus.... pist. Parrat ovat kyllä kertakaikkisen komeita... videolle erityismaininta... ei ihme että jos sekin oli puheenaineena siellä parlamentissa... Patongin purijoilla olikin oikein hjuumorikausi tuolloin v:na -07 ja -08...
Viimeksi muokannut romualdo, 06 Joulu 2021, 23:20. Yhteensä muokattu 4 kertaa.

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Ranska 2008: Sébastien Tellier – Divine

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 22 Marras 2015, 18:38

Tämä on yksi inhokkiviisuistani, ärsyttävä monella tapaa, sekava ja omituinen kokonaisuus. Sébastien on lisäksi jotenkin vastenmielisen oloinen tyyppi. Eipä tätä olisi paljon parantanut, vaikka olisi ranskaksi laulettukin, nyt tämä oli kielellisesti vähän protestilaulu - kotimaassaan. :roll:

Yksi tähti.

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Ranska 2008: Sébastien Tellier – Divine

Viesti Kirjoittaja Leo » 13 Joulu 2015, 21:30

Melkoinen entre saapua lavalle golfkärryllä :heh: Rantapallo kädessä ja partasuufröökynät taustalla vetää pokalla Ranskan viisua englanniksi, joten andögraundia kerrakseen. Sebastienin lauluäänestä miinusta, koska se kuulostaa ennemminkin käheältä variksen raakunnalta, mutta olkoon menneeksi. Ihan sujuvasti tätä viisua kuuntelen, koska jäähän tämä päähän soimaan. Vajavainen nelonen :eeek: :heh:

Avatar
Paper Gangsta
Press
Press
Viestit: 1372
Liittynyt: 21 Tammi 2011, 22:45

Re: Ranska 2008: Sébastien Tellier – Divine

Viesti Kirjoittaja Paper Gangsta » 19 Marras 2017, 12:46

En pitänyt tästä vuonna 2008, mutta nykyään tämän jo menettelee. Artistilla on paljon parempiakin kappaleita, niin sen takia harmittaa, että juuri "Divine" valittiin edustuskappaleeksi. Esitys erottuu positiivisesti, jos vertaa Espanjan kamalaan pläjäykseen. :heh:

**
Je t'adore, here's my heart, so take it
Je t'adore, only you can break it
You got me fallen to the floor.

Vastaa Viestiin