Romania 2015: Voltaj – De la capăt / All over again

Voltaj – De la capăt / All over again

*****
7
18%
****
15
38%
***
10
26%
**
5
13%
*
2
5%
 
Ääniä yhteensä: 39

Roope
Baarimestari
Baarimestari
Viestit: 21775
Liittynyt: 02 Joulu 2003, 19:08
Paikkakunta: Turku

Romania 2015: Voltaj – De la capăt / All over again

Viesti Kirjoittaja Roope » 18 Helmi 2017, 00:00

Kuva
:romania:
Maa: Romania
Vuosi: 2015
Kappale: De la capăt / All over again
Esittäjä: Voltaj
Säveltäjä: Calin Gavril Goia, Gabriel Constantin, Adrian Cristescu, Paduraru Silviu-Marian, Alstani Victor-Razvan
Sanoittaja: Calin Gavril Goia, Gabriel Constantin, Adrian Cristescu, Paduraru Silviu-Marian, Alstani Victor-Razvan, Monica-Ana Stevens, Andrei-Madalin Leonte
Sijoitus semifinaalissa: 5./16
Pisteet semifinaalissa: 89
Sijoitus finaalissa: 15./27
Pisteet finaalissa: 35
Sanat: https://www.eurovision.tv/event/lyrics? ... pe=English
Karsinnan tulos: http://natfinals.50webs.com/10s_20s/Romania2015.html

Viisulassa lähdetään tänään veneilemään pitkin Tonavaa. Romania luotti vuonna 2015 euroviisuissa kokemukseen ja rautaiseen ammattitaitoon. Maata edusti jo vuonna 1982 perustettu poprock-yhtye Voltaj, joka voitti maaliskuun 2015 alussa Craiovan kaupungissa kisatun karsintakilpailun kappaleellaan “De la capăt”. Voltaj on romanialainen yhtye, joka soittaa pääasiassa popahtavaa rockia. Yhtyeen nimi Voltaj tarkoittaa jännitettä. Romaniassa äärimmäisen suositun yhtyeen muodostavat Călin Goia (laulu), Oliver Sterian (rummut), Gabi Constantin (kitara), Bobby Stoica (kosketinsoittimet) ja Valeriu Ionescu (basso).

Voltaj oli sekä yleisön että tuomarien ykkössuosikki Selecţia Naţională -nimeä kantaneessa karsintakilpailussa. Toiseksi kilpailussa sijoittui Romaniaa 2005 euroviisuissa edustanut Luminiţa Anghel ja kappale “A million stars”. Kolmanneksi tuli Ovidiu Anton ja “Still alive”. Romanian karsinnassa Voltaj esitti kilpailukappaleensa romaniaksi vaikka siitä oli tuolloin olemassa myös kokonaan englanninkielinen versio. Alkujaan Voltaj suunnittelikin lähtevänsä Wieniin englanninkielisellä versiolla, mutta romanialaiset eivät olleet asiasta kamalan innostuneita. Euroviisuihin Voltaj päättikin lopulta tehdä kappaleesta vielä kolmannen, tällä kertaa kaksikielisen version “De la capăt / All over again”, joten viisulavalla kuultiinkin sekä romaniaa että englantia.

Yhtyeen laulajan ja kitaristin lisäksi kappaleen sävellystyöhön osallistuivat Adrian Cristescu, Paduraru Silviu-Marian ja Alstani Victor-Razvan. Sanoituksessa oli nähtävissä myös Monica-Ana Stevensin ja Andrei-Madalin Leonten kynänjälki. Voltaj halusi herättää kappaleellaan yhteiskunnallista keskustelua Romaniassa yleiseen tapaan jättää lapset isovanhempien hoiviin kun lähtevät itse ulkomaille töihin. Voltajin jäsenten mielestä lasten paikka on vanhempien eikä isovanhempien luona ja he ovat puhuneet aiheen puolesta myös euroviisujen ulkopuolella. Voittokappale on kuultu myös aihetta käsittelevässä Way of the Danube -lyhytelokuvassa. Aihe on myös nähtävissä kappaleen musiikkivideossa.

Voltaj sai Wienissä ensimmäisessä semifinaalissa pisteitä kaikilta muilta mailta paitsi EJT Makedoniasta. Suomesta Romaniaan matkasi kuusi pistettä. Voltaj tuli semifinaalinsa viidenneksi 89 pisteellä. Finaalissa De la capăt / All over again sai esiintymisnumeron 20. Hyvästä esiintymispaikasta huolimatta monet maat eivät enää hypännetkään finaalissa Voltajn veneeseen. Moldovan kahdentoista pisteen lisäksi viisi pistettä Belgiasta, Espanjasta ja Israelista. Portugalin neljä ja muutamien muiden maiden pikkupisteet nostivat lopullisen äänimäärän 35 pisteeseen. Voltajlta ilmestyi viime vuonna albumi nimeltään X. Miehillä riittää vielä virtaa 35 vuotta perustamisensa jälkeen, kuten alla olevista somelinkeistä voi todeta.

Voltaj – De la capăt

Voltaj – All over again

Voltaj – De la capăt / All over again (semifinaali)

Voltaj – De la capăt (sinfoniaorkesterin kanssa 2016)

Voltaj Facebookissa

Voltaj Instagramissa

Voltaj Twitterissä

Voltaj YouTubessa

Kuva
http://www.voltaj.ro

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 26952
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Romania 2015: Voltaj – De la capăt / All over again

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 18 Helmi 2017, 00:35

Yksi tähti. ESCRadion pakkosoiton jälkeen en enää siedä.
Jammailen, vastaavasti nyytit jammailee, ääni jumitti.

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 48724
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Romania 2015: Voltaj – De la capăt / All over again

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 18 Helmi 2017, 02:44

:romania: :romania:

Todella turha viisu. Romanialla oli muutenkin aika heikot karsinnat tuona vuonna. Olisiko ollut yksi hyvä biisi ja vielä Ruslanan turhat jorinat päälle, niin karsinnat eivät tuntuneet kovin ihanilta.
"Excuse my French" :kaunis:

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6791
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Romania 2015: Voltaj – De la capăt / All over again

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 18 Helmi 2017, 09:16

Vuotensa parhaimpia viisuja. Mahtoi mennä kerta laakista neljään tähteen aikoinaan ja sitte nousi puntarilla toiseksi, jossa se oli kauan. Rakastan toki edelleen. Viisi tähteä.
"Kuten huomasitte, tässä kappaleessa käytettiin tehokeinoina sekä laulua että soittoa, joten sen menestymismahdollisuuksia ei ole syytä vähätellä." ~ Simo Frangén

Avatar
TomBoi
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1922
Liittynyt: 04 Marras 2016, 17:16
Paikkakunta: Helsinki

Re: Romania 2015: Voltaj – De la capăt / All over again

Viesti Kirjoittaja TomBoi » 18 Helmi 2017, 10:06

:romania: :romania:

Tosi lälly pop rock -balladi, jonka kuunteleminen on jo melko tuskaista. Onneksi eivät sentään lähettäneet sitä kokonaan englanniksi laulettua versiota, sillä tässäkin englanninkieliset kohdat kuulostavat jo karmivilta.
MKuvau!

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16697
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Romania 2015: Voltaj – De la capăt / All over again

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 18 Helmi 2017, 11:00

Kyllä tämä minusta ihan kaunis viisu on. Ei kuitenkaan mitenkään erikoinen Wienin maratonfinaalin balladiloppupuolella, enkä siksi ihmettele alhaista pistemäärää (Sijoitushan oli kohtuullinen, mutta pistemäärä ei). Neljä tähteä minulta. :joojoo:
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

Avatar
Hazard
Press
Press
Viestit: 15060
Liittynyt: 06 Joulu 2010, 11:16
Paikkakunta: Hamina

Re: Romania 2015: Voltaj – De la capăt / All over again

Viesti Kirjoittaja Hazard » 18 Helmi 2017, 11:12

Tämä on näitä harvoja tapauksia joihin englanti sopii paremmin. Kaksikielisenä voin antaa Voltajille neljä tähteä. Kaunis raskaampi balladi, jossa on taustatarina.
In your voice I feel it coming back to me
Like a shadow whisper in the night
Like a monument to all the time we spent
A minor symphony

Avatar
Toni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18612
Liittynyt: 10 Helmi 2004, 12:23
Paikkakunta: Helsinki

Re: Romania 2015: Voltaj – De la capăt / All over again

Viesti Kirjoittaja Toni » 18 Helmi 2017, 11:50

Ihan miellyttävä melodia. Muistan, että video oli minun mieleenki korni, enkä ymmärtänyt oikein sen sanomaa. Sanoma toistuu ilmeisesti sanoituksessakin - en ole sanoja niin kuunnellut.

Valitettavasti ei houkuttele kuuntelemaan uudestaan, vaikka melodia ihan tarttuukin. Kolmisen tähteä siis. :joojoo: Olen tykännyt joskus neljänkin edestä.
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 31504
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Romania 2015: Voltaj – De la capăt / All over again

Viesti Kirjoittaja Rousku » 18 Helmi 2017, 13:16

Nätti kappa, yhtä aikaa haikea ja toiveikas. Kertsin luonteva melodia jää korvamadoksi, mutta ei sellaisena häiritse. Lisäplussaa epätavanomaisesta aiheesta ja siitä, että vaikka lauletaan yhteiskunnallisesta ongelmasta, ei kuulosta siltä että ruikutetaan tai osoitellaan syyttävällä sormella (sanoja en ole kuunnellut niitä arvioidakseni). Kaksikielisyys sopii tähän aiheenkin puolesta. Peruspoppia parempi, joten neljä tähteä. Esiintymispaikka finaalissa taisi olla heti Aminatan tykin jälkeen, jolloin kuulosti kyllä hieman valjulta.
Roope kirjoitti:Voltaj halusi herättää kappaleellaan yhteiskunnallista keskustelua Romaniassa yleiseen tapaan jättää lapset isovanhempien hoiviin kun lähtevät itse ulkomaille töihin. Voltajin jäsenten mielestä lasten paikka on vanhempien eikä isovanhempien luona
Tähän haluaisin lisää viitettä! Tiesin kyllä, että kappale käsittelee siirtotyöläisyytt. Mutta ei kai kukaan kuvittele, että siirtotyöläisen olisi noin vain helppo ottaa lapset mukaansa esim. johonkin kotiapulaisen koppiin, jossa joutuu asumaan, tai raksaduunarien yhteisasuntolaan, järjestää heille vieraassa maassa koulut ja muut ym. Eli eikö ongelma ole se että on pakko lähteä siirtotyöläisiksi, eikä "tapa" jättää lapset isovanhemmille? (Ja ainakin minä olisin mieluummin mummolaan jäänytkin.) - Katsoin tuon lyhytelokuvankin, ei siitäkään käynyt ilmi että tilanne olisi muuten ihan ok, kunhan ottaisivat ne lapset mukaansa.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Elvis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6141
Liittynyt: 01 Marras 2013, 13:06

Re: Romania 2015: Voltaj – De la capăt / All over again

Viesti Kirjoittaja Elvis » 18 Helmi 2017, 17:22

:romania: :romania:

En muistanut yhtään miten tämä menee, ennen kun äsken kuuntelin. :puna:
Vuotensa harmaavarpunen, joka oli aivan liian korkealla tuloksissa.
"It Has Always Been Now Or Never.
The Decision Has Got To Be Made"

Melovin - Under The Ladder

Avatar
WildDance
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7095
Liittynyt: 14 Kesä 2012, 20:58

Re: Romania 2015: Voltaj – De la capăt / All over again

Viesti Kirjoittaja WildDance » 18 Helmi 2017, 18:05

Siis todella vaisu ja tylsä kappale. Romanian karsinnoissa oli monta hyvää vaihtoehtoa, mutta he valitsivat tämän. En ole koskaan syttynyt tähän.

:romania:
Just like CleopatRa

Avatar
Teräsbekoni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7542
Liittynyt: 26 Touko 2012, 10:59

Re: Romania 2015: Voltaj – De la capăt / All over again

Viesti Kirjoittaja Teräsbekoni » 18 Helmi 2017, 18:42

Ihan tasapainoisen kaunis ja ammattitaitoinen kokonaisuus, jossa bändin oma tyyli paistaa kivasti läpi. Paranee loppua kohden, kun nuo "wo-o-oo-o":t tulevat mukaan. Ei silti innosta aktiiviseen kuunteluun, joten kolmeen vahvaan tähteen on tyytyminen.
ESC 2021 TOP-10: 1. Liettua 2. Suomi 3. Tanska 4. Italia 5. Tšekki 6. Ruotsi 7. Venäjä 8. Puola 9. Australia 10. Belgia

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Romania 2015: Voltaj – De la capăt / All over again

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 19 Helmi 2017, 22:06

Tunnelmaltaan todella tyylikäs kappale, jossa vakava aihe tuodaan hienosti esille ja toivotaan valoisampaa tulevaisuutta. Kertosäe tarttuu ja melodia soljuu etenpäin kuin Tonava uomassaan. Tähän kaksikielisyys sopii erittäin hyvin ja oli todella hienoa, että kuultiin romaniaa estradilla. Esityskin oli onnistunut, olisin tosin heittänyt basistin päähän "unohtuneen" lippalakin lavan taakse piiloon. :joojoo:

Neljä tähteä.

Avatar
andre06
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4103
Liittynyt: 02 Maalis 2014, 00:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Romania 2015: Voltaj – De la capăt / All over again

Viesti Kirjoittaja andre06 » 20 Helmi 2017, 01:19

:romania: :romania:
Todella turha viisu. Romanian yksi huonoimmista selkeästi.

Avatar
jdjj22
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1932
Liittynyt: 29 Maalis 2014, 20:58

Re: Romania 2015: Voltaj – De la capăt / All over again

Viesti Kirjoittaja jdjj22 » 20 Helmi 2017, 21:27

Seilaa kolmen ja neljän tähden välisillä vesillä, mielestäni sangen symppis pumppu sekä viisu, toimii kelvokkaasti näin kaksikielisenäkin (paremmin tosin kokonaan romaniaksi). Harmi ettei aivan viimeistä silausta saada, sillä muutoin teoksen äänimaailma miellyttää minua kovasti. Mielenkiintoinen aihe/näkökulma kappaleessa, minkä esiintuonti oli toteutettu ihan ok eli ei mitään sosiaaliporno tasoa aivan vielä oltu :peukku:
Pieni ripaus örgyn pörgöniä parantaa viisua kuin viisua - Terveisiä kielipuolueesta :kaunis:
Kaada metsän suurin puu! Sillillä!

Avatar
Viiksivallu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1276
Liittynyt: 05 Huhti 2015, 22:27

Re: Romania 2015: Voltaj – De la capăt / All over again

Viesti Kirjoittaja Viiksivallu » 24 Helmi 2017, 11:27

Söpöhän tämä on, mutta muita ansioita ei oikein ole.

:romania: :romania: :romania:
I’m pretty funny
But the jokes on me
Cause no one ever takes me seriously

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Romania 2015: Voltaj – De la capăt / All over again

Viesti Kirjoittaja Leo » 28 Helmi 2017, 17:52

Hienosti todella kipeää aihetta käsittelevä Romanian viisu, kipeämpää, kuin länsimaissa tullaan ajatelleeksikaan. Asioilla on syynsä ja seurauksensa ja niitä molempia tuodaan hienovaraisesti esille esikatseluvideossa. Ja muuten: mitkä upeat maisemat! Hienoa oli myös, että Wienin lavalla nähtiin kokenut yhtye, jonka osaamiseen saattoi luottaa. Romanian kielellä suurimmaksi osaksi laulettu viisu pääsi oikeuksiinsa parhaiten näin ja lopussa vaihdos englanniksi oli toteutettu tyylillä. Parempaa Romaniaa tämä ja neljä tähteä.

Vastaa Viestiin