Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Forbes – Beatles

*****
4
11%
****
8
22%
***
7
19%
**
11
30%
*
7
19%
 
Ääniä yhteensä: 37

Avatar
Roope
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18474
Liittynyt: 02 Joulu 2003, 19:08
Paikkakunta: Tampere

Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Viesti Kirjoittaja Roope »

:ruotsi:
Kuva
Maa: Ruotsi
Vuosi: 1977
Kappale: Beatles
Esittäjä: Forbes
Säveltäjä: Claes Bure
Sanoittaja: Sven-Olof Bagge
Kapellimestari: Anders Berglund
Sijoitus: 18./18
Pisteet: 2
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1977se
Karsinnan tulos: http://natfinals.webuda.com/70s_80s/Sweden1977.html

Ruotsi teki paluun Eurovisio-piireihin vuoden poissaolon jälkeen. Pääsyynä tähän oli että EBU oli päättänyt jäsenmaksusta, jonka kaikki osallistuvat maat maksavat kansainvälisen finaalin järjestävälle yleisradiolle. Svt oli avoimessa kilpailussa vastaanottanut määräaikaan mennessä 1103 sävelmää, joista 965 täyttivät ehdot. Vain kolme finaaliin selvinnyttä kappaletta nousi svensktoppeniin, sen sijaan useat karsiutuneet juhlivat samalla listalla kuten Säwesin Hägring, Wizexin En Vagabond sekä Harpon Dandy. Paul Paljettin albumi myi yhteensä enemmän kuin finalistien albumit yhteensä ja vietti karsiutuneella Guerninalla seitsemän viikkoa svensktoppenin ykkösenä. Bert Karlsson suuttui tästä niin että julkaisi albumillisen karsiutuneita lauluja.

Melodifestivalen 1977 järjestettiin Tukholmassa Cirkuksessa 26. helmikuuta. Illan isäntänä toimi Ulf Elfving. Tomas Ledin sai peräti kolme sävellystään finaaliin, joista päätti esittää kappaleen Minns du Hollywood. Thomas sijoittui tasaisessa äänestyksessä viidenneksi omalla esityksellään. Neljännelle sijalle ylsi Greta ja Malou discoilullaan Åh, vilken sång. Pronssille päätyi Landslaget kappaleella Sommar'n 65 ja hopealle Ruotsia yksitoista vuotta aiemmin edustanut Svente Thuresson laululla Johan B. Lund. Voittajaksi selviytyi tukholmalaisbändi Forbes sävelmällä Beatles. Peräti seitsemän yhdestätoista alueraadista sijoitti sen ykköseksi. Peter Forbes oli perustanut Forbesin kaksi vuotta aiemmin.

Seuraavana päivänä Aftonbladet ja Expressen ilmoittivat Fel låt vann. Poplaulaja Kenneth Kreutzin ja 71-vuotiaan pelimannin Eric Östin esittämä Ola mä fiola oli lehtien mukaan paras. Forbes matkusti kahta kuukautta myöhemmin Lontooseen kansainväliseen finaaliin, jota oli lykätty viidellä viikolla BBC:n tekniikkamiesten lakkoilun vuoksi. Ruotsi esiintyi kolmantenatoista. Liekö sitten esiintymisnumeron syytä, mutta Forbes sai äänestyksessä vain kaksi pistettä Saksalta ja Ruotsi jäi jumboksi. Myöhemmin samana vuonna ilmestyi almumi Big Deal (Spotify-linkki alla) ja seuraavana Sure I´m scared of flying but. Forbes jäi kuitenkin yhden hitin ihmeeksi, mutta esiintyy yhä esimerkiksi ruotsinlaivoilla. Suomeksi Beatlesin coveroi Danny.

Ruotsin karsinta 1977 (audio)

Lena Andersson - Det bästa som finns
Greta & Malou - Åh, vilken sång
Mats Rådberg - Du och jag och sommaren
Landslaget - Sommar'n-65
Kennet Greuz - Ola mä fiola
Tomas Ledin - Minns du Hollywood
Svante Thuresson - Johan B. Lund
Janne Landegren - Trädets rot
Eva Rydberg - Charlie Chaplin
Forbes - Beatles

Forbes - Big Deal (Spotify)
Kuva Kuva
Kuva Kuva
Kuva
Kuva

Avatar
jee euroviisut
Press
Press
Viestit: 19919
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut »

Onpa heikko "Beatles-kopio" enkä pidä solistin äänestä. En saa juuri mitään irti tästä ansaitusta jumbosta. Heikot kaksi tähteä.

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13262
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Viesti Kirjoittaja AntSa »

Mainettaan parempi, minusta. Tässä on sellaista Lemmenlaiva-tyylistä keinuvuutta. Ei siis ihme että yhtye esiintyy nimenomaan laivoilla. :heh:

Vahvat KOLME! :uujee:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
tonywerner
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Viesti Kirjoittaja tonywerner »

Muistan tämän aina nimenomaan Dannyn versiona. Minulla oli singlekin :ylppis: Single, jonka B-PUOLELLA oli kokeellisempi kappale nimeltään "Tahdon olla sulle hellä", joka oli laitettu sinne vain ihan pilanpäiten :heh:

Musiikillisestihan tällä ei ole mitään tekemistä The Beatlesin kanssa, joten "Beatles-kopiosta" en puhuisi edes lainausmerkeissä. Mutta hyvä niin, koska The Beatles on ihan paska bändi ja Forbes on hyvä :peukku: Mukavasti rullaava melodia ja hauskaa 70-luvun lemmenlaiva-henkeä... annanpa neljä! :uujee:
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
Aintsu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 17152
Liittynyt: 15 Marras 2003, 11:37
Paikkakunta: Kotka

Re: Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Viesti Kirjoittaja Aintsu »

Tää on hauska! :mrgreen: Ei tosiaankaan olisi saanut jäädä viimeiseksi. Varsinkin kertosäe on ihan parhautta, samoin lausumistapa "Biiittels" (käytän sitä itsekin) :heh: Mäkin hellyn neljään tähteen!
You're not ugly, you are smart, talented
And have abilities to make the world better

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13804
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Viesti Kirjoittaja ta1ja »

Joo - eikö tämä lähinnä edusta dansband-musiikkia? Ihan tulee ruotsinlaivat mieleen niin että ehkä sitten sopinut sinne käyttömusiikiksi paritansseja varten. Kuunneltavaksi ei kuitenkaan itselle. Rytmit ehkä vähän kivoja, mutta laulumelodia niin todella tylsä - kuulostaa lisäksi oudosti melankoliselta iloisessa kappaleessa :shock: , että heitän nyt ykkösen. Ei ole minuin nallekarkkipussini lainkaan.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11691
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Viesti Kirjoittaja romualdo »

hel..tin hyvä styge, heti alussa patarumpu paukahtaa siihen malliin että ... ja sitten puhallinsektiot,... mainio sovitus, repäisevä a-osa, weltiä syleilevä kertsi... "Maailma on Suuri Estradi..." ou jeeeee, jeee,jeeeee..... ja mahtavat aplodit haltioituneelta Lontoolaisyleisöltä joten laulun saama vaatimaton pistemäärä on eräs ESC-historian suurimpia, itkunsekaisimpia vääryyksiä.... erityisen paska raadit sinä vuonna, Hollantikin vasta 12. ja Italiakin 13... siis voi ziisus .... ! tälle n. 3.9 pist. Dannyn rento versio jäi kyl mieliin, ... radio-soittoinakin... ! SOVITUSKIN on jännä,erikoinen ja lajissaan hyvin harvinainen eli laulu loppuun samaan lyhyeen soitettuun teemaan kuin millä se myös alkoi - oi mikä tehokeino!!

No Ruohtin karsinnat olivat erityisen mieluisat tuona vuonna, Det bästa somm finnss... oj ojdå sanois Wilsonikin..., Charlie Chaplin, ... Trädets rot, yes ja sitten ehkä fazerlevynä pohjalla reippaan jatsahtava Johan B Lund, aijai ja uijui! Kyl Svedut osas tuolloinkin! Kaukana edesä päin
olivat vielä hysteeriset piukkojen kultapölyllä värjättyjen peppujen pyöritykset ja tulilieskoilla pelleily (siis silloin ku ne eivät edes mitenkäään sopineet itse esitykseen, vrt. esmes Tsekki -09 tms... se Have ..fun ..-jutsku) ....
musiikki oli pääasia, musiikki oli KUNNIASSA! MEODISUUS JA HERKÄT, PUHUTTELEVAT TEKSTIT SEKÄ SOLISTIEN AMMATTITAITO!
Viimeksi muokannut romualdo, 23 Syys 2016, 21:40. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Viesti Kirjoittaja Mr Kite »

tonywerner kirjoitti:koska The Beatles on ihan paska bändi
:roll:

kröhöm...........hmph.........

Kyllä kaikkien aikojen merkittävin, paras, arvostetuin, suosituin, kuuluisin, legendaarisin, maineikkain, kaupallisesti menestynein, etc. etc. pop- ja rock-bändi ansaitsee oman nimikkoviisunsa :joojoo:

Vaikka ansaitsisi ehdottomasti paremman nimikkoviisun.
Mutta ei tämäkään nyt aivan huono ole.
Kivaa, tarttuvaa melodiaa, varsinkin kertosäkeessä. Ja muutenkin mukavan letkeää, rentoa menoa.

Mutta, koska tässä on kyse nimenomaan The Beatles-yhtyeestä niin en voi ainakaan neljää tähteä vähemmän antaa :peukku:

Arvostukseni, kunnioitukseni on hyvin suuri bändiä kohtaan, jonka tuotanto muodostaa yhden (länsimaisen) (populaari)musiikin vankan kulmakiven........ja bändiä kohtaan, jossa oli, vaikutti kaksi henkilöä, jotka kuuluvat viime vuosisadan merkittävimpien, parhaimpien, huomattavimpien musiikin- ja lauluntekijöiden joukkoon eli John Lennon ja Paul McCartney :uujee:


Ei sellainen bändi voi ihan paska bändi olla, josta on muun muassa kirjoitettu, julkaistu tuhansia kirjoja maailmassa ja julkaistaan joka vuosi uusia kirjoja yhä edelleen; ja, bändi, josta tehdään yliopistoissa väitöskirjoja; ja, bändi, jonka levyjä on myyty tähän mennessä useita satoja miljoonia kappaleita, ja myydään suuret määrät nykyäänkin joka vuosi; ja, bändi, jonka lauluista on tehty valtava määrä erilaisia cover-levytyksiä maailmalla (Yesterday on maailman eniten coveroitu kappale); ja, bändi johon liittyviä tapahtumia, happeningeja järjestetään joka vuosi useita maailmassa (kuuluisin jokavuotinen Beatle-week tapahtuma elokuussa Liverpoolissa); bändi, josta on tehty ja tehdään edelleen ympäri maailman elokuvia, dokumentteja, teatteriesityksiä, musikaaliesityksiä, ymv.; bändi, joka on saanut monia erilaisia palkintoja, kunnian- ja huomionosoituksia, ja jopa patsaita; bändi, jolla on fan-clubeja ympäri maailman: bändi, joka on päässyt Rock'n Roll Hall of Fameen sekä bändinä että myös kolmena yksilönä (John, Paul, George); bändi, jolla on hyvin paljon erilaisia listaennätyksiä.........ja niin edelleen, ja niin edelleen........tätä listaa voisi vielä jatkaa pitkälle...... :joojoo:

Ja onhan The Beatles ainoa pop- ja rockbändi, joka on saanut oman nimikkoviisun Euroviisujen historiassa!
Yksi meriitti lisää kyseisen yhtyeen valtavan pitkään meriittilistaan lisää :peukku:'
Viimeksi muokannut Mr Kite, 21 Joulu 2011, 08:30. Yhteensä muokattu 6 kertaa.

Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 57786
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Viesti Kirjoittaja Serduchka »

:ruotsi: :ruotsi: :ruotsi:

Ihan hauska kappale. Ei olisi kyllä ansainnut viimeistä sijaa.

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9001
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Vanajan taka

Re: Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Viesti Kirjoittaja akuankka13 »

Tunkkainen ja ennen kuultu, kaksi tähteä.
Qaj.

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Viesti Kirjoittaja Leonardo »

Jee-jee. Olipas tylsää ja ponnetonta tämä Forbesin Beatles-ylistys. Musiikkilajina ihan kivaa ruotsinlaivojen dansband-musiikkia, mutta kappaleena heikko - ja euroviisuna vielä heikompi. Ruotsikin joskus onnistuu valitsemaan jumboksi (ihan ansaitusti) jäävän kappaleen. :draamaa:

Kaksi tähteä.

Avatar
Hapa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2042
Liittynyt: 02 Tammi 2008, 23:17
Paikkakunta: Pori

Re: Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Viesti Kirjoittaja Hapa »

Tää on aivan mahtava! :uujee: Parempi kuin yksikään Beatlesin biisi. Ihan huikea sovitus! :tapu:
Viimeksi muokannut Hapa, 20 Joulu 2011, 19:56. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Olen huomannut nuorten naislaulajien laulavan pikkutytön äänellä. Heitä ei erota toisistaan eikä lauluista jää mitään mieleen. Minun nuoruudessani artisti ei päässyt levyttämään, jos hän ei osannut tulkita." -Anneli Sari-

Avatar
Hapa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2042
Liittynyt: 02 Tammi 2008, 23:17
Paikkakunta: Pori

Re: Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Viesti Kirjoittaja Hapa »

Oho, tuli vahingossa kahdesti tuo viesti... 1977 oli huikea euroviisuvuosi. :rakkaus:
"Olen huomannut nuorten naislaulajien laulavan pikkutytön äänellä. Heitä ei erota toisistaan eikä lauluista jää mitään mieleen. Minun nuoruudessani artisti ei päässyt levyttämään, jos hän ei osannut tulkita." -Anneli Sari-

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11691
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Viesti Kirjoittaja romualdo »

ei Haba-kultu toisto haittaa... tää on nii mainio biisi...ja hysteerisen hyvä esc-vuosi.... ja nimenomaan minäkin ylistän tuota sovitusta. Kuka sen onkaan tehnyt niin siinä on kyl sovittaja saanu sinä aamuna hyvin kotipesää (elikkä v..tua) ja/tai omaa nyrkki-eerikkiään, aurinko hohkaissut taivaalla, hapansilakat olleet sopivan mureita sekä Marabousuklaalevyn murusilla maustettu kaakaokaka, kakku siis ollut sopivan kauan mikrossa/puuhellan päällä, eli sovittajalla on ollut parhaat maholiset vibat ja tunnelmat jotta och että on syntyny noin MEHUKKAITA YLös och alas laskevia jousikuvioita ("isoisäkin sen tiesi..." -kohdassa) sekä tuo intro, joka toistuu vielä tuossa laulun lopussa, yeaahhhh, ja jess!!! onneksi Saksalaiset sentään ymmärsivät 2 pisteen edestä .....

jk. ei helecatti, nostan pisteeni 4.1059687969403+23+2:een....
Viimeksi muokannut romualdo, 21 Joulu 2011, 10:26. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25778
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza »

Jostain syystä melkoisen väärinymmärretty viisu. Mie olen tästä aina tykännyt. Paukahtaa käyntiin ja svengaa kuin hirvi komeaan päätökseensä asti. Toki vuosi 1977 aivan huikean hyvä, mutta ei tämän nyt viimeiseksi olisi pitänyt jäädä. Hyvänen aika sentään! :draamaa: Vahva nelonen melodiselle, oman aikansa kuuloiselle viihdebiisille.

Ja loppukaneetiksi. The Beatles :ihana:

Avatar
Aintsu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 17152
Liittynyt: 15 Marras 2003, 11:37
Paikkakunta: Kotka

Re: Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Viesti Kirjoittaja Aintsu »

MuzaMaza kirjoitti:Ja loppukaneetiksi. The Beatles :ihana:
Kunnon poika! :hali:
You're not ugly, you are smart, talented
And have abilities to make the world better

Avatar
Ihme_Mies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2667
Liittynyt: 29 Helmi 2008, 14:31
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Viesti Kirjoittaja Ihme_Mies »

Hapa kirjoitti:Tää on aivan mahtava! :uujee: Parempi kuin yksikään Beatlesin biisi.
Joo, kun 'Yesterdayt' & 'Eleanor rigbyt' sun muut "olemattomuudet" on unhoittuneet kaikkien mielestä, niin tämä kyllä vielä muistetaan! :rofl:

Tyypillisen tyhjänpäiväinen ruotsalais-ralli. Eheä kokonaisuus ja ei aiheuta suuremmin ärsytystä, joten kaksi tähteä.
"With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion."
Steven Weinberg

Avatar
mpappa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4061
Liittynyt: 02 Syys 2005, 18:18

Re: Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Viesti Kirjoittaja mpappa »

En tykkää sitten pätkääkään tästä biittelssistä. Yksi vaivainen tähti.
Love shine a light

Avatar
Zera
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3753
Liittynyt: 19 Heinä 2006, 19:47
Paikkakunta: Tampere

Re: Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Viesti Kirjoittaja Zera »

Tämähän oli parempi kuin muistin, kivan menevä kappale, joka ei tosiaan olisi ansainnut viimeistä sijaa. Neljä tähteä.

Avatar
Hapa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2042
Liittynyt: 02 Tammi 2008, 23:17
Paikkakunta: Pori

Re: Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Viesti Kirjoittaja Hapa »

Ihme_Mies kirjoitti:
Hapa kirjoitti:Tää on aivan mahtava! :uujee: Parempi kuin yksikään Beatlesin biisi.
Joo, kun 'Yesterdayt' & 'Eleanor rigbyt' sun muut "olemattomuudet" on unhoittuneet kaikkien mielestä, niin tämä kyllä vielä muistetaan! :rofl:
No eihän se niin menekään, että parhaat aina muistetaan. Itse annan tälle neljä tähteä. Jaa miksi vain neljä? No, sanat on huonot! :heh:

En ole ennen kuullut, että tämä Beatles-viisu olisi ollut Tahdon olla sulle hellä-sinkun b-puoli. On minullakin tuo sinkku, mutta en nyt just jaksa etsiä sitä kaiken kaaoksen keskeltä. Varmaan Armin ja Dannyn duettoa pidettiin ensin vähän vitsinä, mutta miksi viimeiseksi viisuissa jäänyt kappale olisi pistetty a-puolelle?
"Olen huomannut nuorten naislaulajien laulavan pikkutytön äänellä. Heitä ei erota toisistaan eikä lauluista jää mitään mieleen. Minun nuoruudessani artisti ei päässyt levyttämään, jos hän ei osannut tulkita." -Anneli Sari-

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11691
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Viesti Kirjoittaja romualdo »

no ku euroviisut olivat viel noihin aikoihin (useimpien piirien mielestä) suuremmasa arvosa... euroopan ykköshittejä, ykköskappaleita, toki ..... kaukana edesä olivat vielä oksettavien soittolistojen valtaamat miljoonat kaupalliset ratio- ja tv-kanavat ym ....

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Viesti Kirjoittaja Mr Kite »

tonywerner kirjoitti:Muistan tämän aina nimenomaan Dannyn versiona. Minulla oli singlekin :ylppis: Single, jonka B-PUOLELLA oli kokeellisempi kappale nimeltään "Tahdon olla sulle hellä", joka oli laitettu sinne vain ihan pilanpäiten :heh:
Hapa kirjoitti:Itse annan tälle neljä tähteä. Jaa miksi vain neljä? No, sanat on huonot! :heh:

En ole ennen kuullut, että tämä Beatles-viisu olisi ollut Tahdon olla sulle hellä-sinkun b-puoli. On minullakin tuo sinkku, mutta en nyt just jaksa etsiä sitä kaiken kaaoksen keskeltä. Varmaan Armin ja Dannyn duettoa pidettiin ensin vähän vitsinä, mutta miksi viimeiseksi viisuissa jäänyt kappale olisi pistetty a-puolelle?
Että miksikö Danny on laittanut singlen A-puolelle tämän Beatles-yhtyeen nimikkoviisun ?

Syytä voi lähteä etsimään seuraavasti: Danny on samanikäinen kuin Beatles-bändin jäsenet eli Danny on syntynyt 1940-luvun alkuvuosina, kuten Beatlesitkin.
Danny oli Englannissa jonkin aikaa vuonna 1962 mm. oppiakseen paremmin englannin kieltä.

Varsinainen muusikon ura Dannylla alkoi vuonna 1964 The Islanders-nimisessä bändissä. (Beatles oli noussut suosioon, maineeseen edellisenä vuonna 1963.) Ja Beatles-yhtyeeltä vaikutteita saaneita bändejä syntyi sitten Suomeenkin - yhtenä juuri tuo The Islanders.

--------------------------------------------------------------

1960-luvulla oli ilmiö nimeltä British Invasion.
Ilmiö tarkoittaa sitä ilmiötä, kun brittiläiset pop- ja rock-bändit ja -artistit valloittivat ensin USA:n listat ja esiintymispaikat musiikillaan....ja sitä myöten sitten myöhemmin tekivät maailmanvalloituksen. Isosta-Britanniasta tuli pop- ja rock-musiikin suurvalta. Josta on sittemin tullut lukemattomia enemmän tai vähemmän menestyneitä, suosiota saavuttaneita, kuuluisia pop- ja rock-artisteja........

Tuon British Invasion-ilmiön aloitti eräs The Beatles-niminen yhtye. :peukku:
Tarkemmin aloituskohdan tuolle ilmiölle voi sanoa olevan sen, kun Beatles oli ensimmäisellä USA:n kiertueella talvella 1964.........Yhtyeen saavuttaman valtavan suosion ja menestyksen myötä muutkin brittiläiset bändit ja artistit saavuttivat suosiota ja menestystä USA:ssa.....ja myös maailmanlaajuisesti.

Osa Dannyn 60-luvun suurimmista hiteistä on juuri brittiläistä alkuperää.
Muun muassa kappale Kauan
Kauan-kappale on alkuaan englantilaisen Petula Clarkin levyttämä Downtown-niminen kappale, joka oli aikoinaan suuri maailmanlaajuinen hitti.....ja osa muistakin Dannyn tekemistä hiteistä oli englantilaista alkuperää - Niidenkin alkuperäiset esittäjät kuuluvat osaltaan siihen British Invasion-ilmiöön.

Voisi hyvinkin todeta, että Danny - kuten useimmat muutkin 60-luvulla esiin tulleet suomalaiset artistit - ovat tavallaan tulleet esiin tuon British Invasion-ilmiön mukana.......ilmiön, jonka alullepanija ja dynamo oli Beatles-yhtye.

Danny on levyttänyt aikoinaan muun muassa sen nimisetkin kappaleet kuin Mitä maailma on (alkuperäinen nimi World without love), Kaikki rakkauteni (alkuperäinen nimi All my loving), Kuiskaa (alkuperäinen nimi This boy) - Näiden kappaleiden tekijät / säveltäjät ovat sen nimiset henkilöt kuin John Lennon ja Paul McCartney....tuttuja kavereita Liverpoolista......... :mrgreen: ........... :rofl:
Että siitä vaan Hapa ja tonywerner kuuntelemaan vaikkapa noita Dannyn kappaleita...... :peukku: ...... :mrgreen:

Danny aikoinaan julkaisi muun muassa albumin nimeltä Danny In Beat (vuonna 1974).

------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Saattaa todennäköisesti olla siis niin, että Danny halusi laittaa Forbesin Beatles-viisun singlen A-puolelle kunnianosoituksena The Beatles-bändille - omille musiikillisille juurilleen :joojoo:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jokin aika sitten oli radiossa Danny haastateltavana eräässä ohjelmassa.
Ja häneltä kysyttiin siinä mm., että kuka henkilö hän haluaisi olla, jos voisi olla joku maailman henkilöistä.

Arvaapas Hapa kuka Danny haluaisi olla ........... :mrgreen:

Vastaus: Danny haluaisi olla Paul McCartney

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5198
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen »

Olipahan pitkäveteinen kappale. En edes muista tästä enää mitään, vaikka ihan juuri tämän kuuntelin. Aika lailla täysin turhaa musiikkia tämäkin!

** tähteä.
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja" (Suomen viisukarsinnat -62)

Avatar
Mikel
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1317
Liittynyt: 12 Maalis 2011, 20:43
Paikkakunta: Turku

Re: Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Viesti Kirjoittaja Mikel »

Aargh! :jupinaa: Kamalan laskelmoitu ruotsi-caccahömpänpömppä, jonka vähäisetkin hyvät puolet jäävät ehkä kaikkien aikojen naiiveimman sanoituksen alle. Hyi. :nohyi: Tässä on tökeröllä tavalla yritetty ratsastaa The Beatlesin maineella - onneksi tuloksena oli täydellisen ansaittu viimeinen sija. :joojoo: Laulajan määkiminen on rasittavaa kuultavaa ja lisäksi laulanta on tosi aneemista iloiseen kappaleeseen, mikä luo kumman ristiriidan. :sekava: Nostatus ennen kertsiä on ainoa onnistunut ja hyvä kohta tässä kappaleessa. Että jee-jee vaan ja många gick och nynna' på. :rofl: Yksi tähti.
But may the slightest light start a fire

Avatar
TomppaJr
Koordinaattori
Koordinaattori
Viestit: 37300
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Viesti Kirjoittaja TomppaJr »

:niinpa: Äh, juuri tällaista minä yleensä vihaan, niin vihaan nytkin. Yksi.
And when I cry I cry for both of us.

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Viesti Kirjoittaja Leo »

Tässä laulussa ei muuta Beatlesia ollutkaan kuin bändin jäsenten etunimiluettelo ja Yesterday-biisin maininta. Niin, sekä myös "Jee-jee-jeäah... :heh: ". Loistava intro, joka soi myös outrona sai heti kuuntelemaan biisiä. Valitettavasti kappale siinä välissä oli vähän vetämätön. Todella hyvä torvi- ja viulusovitus, joka kuuluu edukseen levyversiossa.
Aikoinaan nauroin vähän huvittuneesti hassulle biisille, mutta nykyään pidän jo ihan heikon nelosen edestä.

Avatar
Subculture
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3680
Liittynyt: 30 Huhti 2004, 12:47
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Viesti Kirjoittaja Subculture »

Ei voi syyttää, että Ruotsi olisi heti 70-luvulla lähtenyt toistamaan Abban voittokaavaa (myöhemmin sitten senkin edestä) sen verran heikkoja biisejä Ruotsista tuohon aikaan tuli. No tätäkin heikompi oli tietysti Satellit.
Itseasiassa biisi rullaa ihan kevyesti, mutta tökkii tuo Beatles nostagiointi (itseasiassa bändin hajoamisestahan oli kulunut vasta muutama vuosi :eeek: ), bändin jäsenten luetteleminen ja varsinkin löysät jee-jeet päälle.

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7567
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Viesti Kirjoittaja klaus-12 »

Jotenkin hyvä biisi: Neljä tähteä! :tapu:
Žvižej fucked up the solo

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7567
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Viesti Kirjoittaja klaus-12 »

klaus-12 kirjoitti:Jotenkin hyvä biisi: Neljä tähteä! :tapu:
Tästä syvällisestä pohdinasta alkoi aikoinaan Kuppilaurani. Näin kaksi vuotta myöhemmin on pakko todeta, että tämä ei ole vain jotenkin hyvä biisi: tämä on hyvä biisi. :ylppis: Aliarvostettu tosin. Viisi tähteä. :surrur:
Žvižej fucked up the solo

Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 57786
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Ruotsi 1977: Forbes – Beatles

Viesti Kirjoittaja Serduchka »

Roope kirjoitti:Forbes sai äänestyksessä vain kaksi pistettä Ranskalta
Saksalta. :tosion:
Muistelinkin, että tässä ketjun avausviestissä oli virhe tässä kohdin. :heh: Tuli mieleen, kun päivitän vanhoja puntareita ja tämä vuosi oli vuorossa.

Vastaa Viestiin