Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

*****
48
52%
****
20
22%
***
12
13%
**
4
4%
*
9
10%
 
Ääniä yhteensä: 93

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6186
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja lharju » 01 Kesä 2012, 14:17

:suomi:
Kuva
Maa: Suomi
Vuosi: 2006
Kappale: Hard rock hallelujah
Esittäjä: Lordi
Säveltäjä: Mr. Lordi
Sanoittaja: Mr. Lordi
Sijoitus semifinaalissa: 1./23
Pisteet semifinaalissa: 292
Sijoitus finaalissa: 1./24
Pisteet finaalissa: 292
Sanat: http://www.diggiloo.net/?2006fi
Karsinnan tulos: http://natfinals.webuda.com/90s_00s/Finland2006.html

Lordi-yhtye syntyi Tomi Putaansuun mielessä 1990-luvun alussa. Nuorena poikana Kiss-yhtyeestä hurmaantunut Putaansuu haaveili hirviöasuissa esiintyvästä rockyhtyeestä. Putaansuu nauhoitti 90-luvulla muutamia lauluja, mutta ne eivät herättäneet minkäänlaista huomiota. Vuonna 1996 idea Lordi-yhtyeestä alkoi saada tuulta siipiensä alle, kun Putaansuu tapasi Kiss-yhtyeen faniristeilyllä muita samanhenkisiä intomielisiä muusikoita, jotka muodostivat Lordin ensimmäisen kokoonpanon.

Yhtye perustettiin virallisesti vuonna 1997. Yhtyeen tavaramerkkinä olivat alusta lähtien hirviöasusteet ja –maskit, joita ilman yhtye ei suostu esiintymään. Keikoillaan yhtyeen tavaramerkkinä on runsas pyrotekniikka sekä muu kauhuelokuvamainen rekvisiitta, joka sopii hirviöyhtyeen imagoon. 90-luvun lopulla Lordi levytti ensimmäistä albumiaan, jota ei kuitenkaan julkaistu koskaan. Tie musiikkibisnekseen oli pitkä ja kivinen. 2000-luvun alussa yhtye pääsi lopulta neuvottelemaan yhden Suomen suurimman levy-yhtiön BMG:n kanssa. Levy-yhtiö näki Lordissa paljon ainesta, mutta se toivoi, että yhtye tekisi iskevämpiä ja helpommin omaksuttavimpia kappaleita. Lordin jäsenet tekivät työtä käskettyä, ja lopulta vuonna 2002 se sai levytyssopimuksen.

Heinäkuussa 2002 julkaistiin Lordin ensimmäinen single Would you love a monsterman, joka oli suuri menestys, sillä se nousi Suomen singlelistan ykköseksi. Uusi ainutlaatuinen ilmiö Suomen kevyen musiikin taivaalle oli syntynyt. Loppuvuodesta ilmestyi Lordin ensimmäinen albumi Get heavy, joka menestyi erinomaisesti myyden platinaa. Lordi teki ensimmäisen julkisen keikkansa joulukuussa 2002, ja kesällä 2003 se oli yksi Suomen kysytyimpiä festariesiintyjiä. Musiikin ja keikkailun ohella Lordin imagoon kuului oleellisena osana myös itsensä Putaansuun suunnitelema Lordi-rekvisiitta, johon kuuluivat mm. Lordi-aiheiset sarjakuvat.

Lordin toinen albumi The Monsterican Dream ilmestyi keväällä 2004, mutta se menestyi edeltäjäänsä verrattuna sangen vaatimattomasti. Myös keikkarintamalla Lordin menestys oli edelliseen vuoteen verrattuna vaisumpaa. Yhtye herätti kuitenkin jonkin verran kiinnostusta ulkomailla, olihan se päässyt mm. esiintymään Nightwish-yhtyeen lämppäribändinä. Ulkomaiden markkinoita varten koottiin kokoelmalevy The Monster Show, joka ei kuitenkaan menestynyt hääppöisesti. Keikkoja Lordilla kuitenkin riitti Euroopan hevifestivaaleilla.

Lordi oli ehtinyt historiansa aikana käydä läpi useita miehistönvaihdoksia. Vuonna 2005 yhtyeen kokoonpanoksi muodostui se legendaarinen kokoonpano, jolla yhtye tulisi esiintymään Euroviisuissa, eli solisti Mr. Lordi (Tomi Putaansuu), kitaristi Amen (Jussi Sydänmaa), basisti Ox (Samer el Nahhal), kosketinsoittaja Awa (Leena Peisa) ja rumpali Kita (Sampsa Astala). Tällä kokoonpanolla Lordi alkoi levyttää kolmatta albumiaan vuoden 2005 jälkipuoliskolla.

Vuonna 2006 Yleisradio päätti uudistaa Suomen euroviisukarsinnat. Kilpailuun päätettiin kutsua suoraan nimekkäitä artisteja, jotka saivat itse vapaat kädet euroviisulaulujensa valitsemiseen. Kukin artisti sai valita kaksi laulua, joista toinen äänestettiin Suomen karsinnan alkukarsinnasta jatkoon. BMG:n ja Ylen välisissä neuvotteluissa syntyi idea Lordin osallistumisesta kilpailuun. Osa yhtyeen jäsenistä itse vastusti ideaa, mutta Yle oli kuuleman mukaan rukoillut polvillaan Lordia mukaan kilpailuun, sillä sen uskottiin tuovan kilpailulle huomattavasti huomiota. Lopulta yhtye suostui, tarjosivathan euroviisukarsinnat Lordille paljon ilmaista lähetysaikaa televisiossa. Loppuvuodesta 2005 Yle julkisti Suomen karsinnan 12 kutsuartistia, joista Lordi vei ylivoimaisesti median suurimman huomion.

Lordi valitsi kolmannelta albumiltaan viisukarsintaan laulut Hard rock hallelujah ja Bringing back the balls to rock. Molemmista lauluista muokattiin kolmeminuuttiset euroviisuversiot. Viisuesityksiin yhtye oli pyytänyt mukaan taustalaulajaksi Thunderstone-yhtyeen solistin Pasi Rantasen, joka oli stailattu Kiss-maskiin. 13. tammikuuta 2006 järjestetystä alkukarsinnasta yleisö äänesti jatkoon 58 % osuudella Lordin kappaleiesta Hard rock hallelujah’in. Suomen euroviisukarsinnan finaali järjestettiin 10. maaliskuuta 2006 Turussa. 12 kilpailijan joukosta valittiin ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon kuusi toiselle kierrokselle, jossa ratkaisiin Suomen viisukarsintojen voittaja. Lordi sai jo ensimmäisellä kierroksella ylivoimaisesti eniten ääniä – peräti 29 150, siinä missä toiseksi jääneen laulun äänimäärä jäi vain reiluun neljään tuhanteen. Finaalikierroksella äänet jakautuivat hieman tasaisemmin. Tulosten julkistamiseen saatiin sopivasti draamaa, kun aluksi julkaistiin vain puhelinsoiton perusteella annetut äänet, joiden perusteella Tomi Metsäketo oli saanut muutamia ääniä enemmän kuin Lordi. Mutta kun oli aika julkistaa tekstiviestiäänet, ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Lordi voitti Suomen euroviisukarsinnat peräti 42 % ääniosuudella.

Lordin euroviisuedustus nousi Suomessa erittäin puhutuksi aiheeksi. Monien kriitikoiden mielestä hirviöasuissa esiintyvä hevipoppoo oli vihoviimeisin valinta, mikä saisi edustaa Suomea Euroviisuissa. Koko kevään ajan lööpeissä kirkuivat myös puheet Lordin kytköksistä saatananpalvontaan, vaikka yhtye kiisti väitteet johdonmukaisesti. Lordin puolustajien mielestä Suomi erottuu Euroviisuissa kerrankin kulisseista, ja monien mielestä oli jo aikakin, että Suomi lähettää kilpailuun hevimusiikkia, mikä oli ollut Suomen kevyen musiikin menestynein vientituote tuohon aikaan. Lordin osallistuminen Euroviisuihin alkoi herättää myös kansainvälistä kiinnostusta, ja ulkomailla erilaiset rock-piirit alkoivatkin masinoida VOTE LORDI –kampanjaa.

Euroviisuviikolla huomattiin, että Lordi oli ylivoimaisesti Ateenan Euroviisujen seuratuin osallistuja. Suomen edustussävelmä alkoi nousta veikkauslistoilla aivan kärkisijoille. Lordi tarjosi Euroviisuissa musiikillisesti ja visuaalisesti aivan omanlaisensa esityksen, sillä viisulavalla ei ollut koskaan nähty niin massiivista pyrotekniikan käyttöä. 18.5.2006 järjestetyssä semifinaalissa Suomi pääsi ensimmäistä kertaa jatkoon euroviisufinaaliin. 20.5.2006 järjestetyssä finaalissa Suomi esiintyi numerolla 17. Lordi nousi heti toisella äänestyskierroksella kilpailun johtoon, ja johtoasema säilyi loppuun asti. Suomi keräsi täydet 12 pistettä kahdeksalta maalta, muita Pohjoismailta, Virolta, Puolalta, Isolta-Britannialta ja Kreikalta. Kolme maata – Armenia, sekä raateihin turvautuneet Albania ja Monaco – jättivät Lordin kokonaan pisteittä. Lordi voitti Euroviisut 292 pisteellä, mikä oli myös tuohon aikaan koko laulukilpailun piste-ennätys. Myöhemmin selvisi, että Lordi oli saavuttanut myös semifinaalissa täsmälleen saman pistemäärän, 292.

Suomen euroviisuvoitto sekoitti suomalaisten arkirytmin totaalisesti. Perjantaina 26. toukokuuta 2006 Helsingissä järjestettiin Lordin voiton kunniaksi kansanjuhla, jonne kokoontui yli 90 000 osallistujaa. Yhtye sai tunnustusta valtiovallalta, sille ehdotettiin omaa juhlarahaa, ja Putaansuun kotikonnuille Rovaniemelle nimettiin aukio Lordin mukaan. Euroviisuvoiton myötä markkinoille ilmaantui monenlaisia oheistuotteita, kuten Lordi Colaa, Lordi-makeisia sekä Lordi-aiheisia toimisto- ja koulutarvikkeita.

Hard rock hallelujah –laulusta tuli pitkästä aikaa ensimmäinen euroviisuvoittaja, joka ylsi kansainväliseen menestykseen. Laulu nousi listoille monissa Euroopan maissa, ja Lordin kolmatta albumia The Arockalypse myytiin satoja tuhansia kappaleita ympäri Eurooppaa. Suomessa se oli vuoden myydyin levy. Lordi pääsi myös esiintymään kesällä lukuisille kansainvälisille rock-festivaaleille ja klubeille ympäri Eurooppaa. Vuonna 2007 Lordi pääsi esiintymään myös Amerikan-markkinoille, sillä se esiintyi OzzFest-festivaaleilla.

Euroviisuvoiton jälkeen Lordin menestys on ollut hieman vaisumpaa. Seuraavat albumit Deadache (2008) ja Babez For Breakfast (2010) eivät ole myyneet aivan odotusten mukaisesti. Eräänlaisena floppina voidaan pitää myös Lordi-aiheista kauhuelokuvaa Dark floors, joka ei osoittautunut kovinkaan suureksi menestykseksi. Esiintymisiä Lordilla on kuitenkin riittänyt ympäri maailmaa, ja yhtye pitää kiinni omasta linjastaan kaupallisesta menestyksestä välittämättä.

Kuva Kuva
Kuva Kuva
Kuva Kuva
Kuva
http://www.lordi.fi/
Viimeksi muokannut lharju, 06 Kesä 2012, 01:25. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6186
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja lharju » 01 Kesä 2012, 14:19

Viisukuppilan automaattinen sensuuri ei läpäissyt sanaa s-a-a-t-a-n-a-n-p-a-l-v-o-n-t-a, mikä siis kuuluisi olla tuolla tähtien tilalla. :heh:
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 26968
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 01 Kesä 2012, 14:23

Viisi.
Jammailen, vastaavasti nyytit jammailee, ääni jumitti.

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16700
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 01 Kesä 2012, 14:24

Viisi. Tarvitseeko perusteluja?
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

Avatar
Toni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18612
Liittynyt: 10 Helmi 2004, 12:23
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja Toni » 01 Kesä 2012, 14:27

jee euroviisut kirjoitti:Tarvitseeko perusteluja?
Kiitos, ihan mielellään. :heh:

Kovin hankala arvioida, mutta yritän nyt edes olla jotenkin itselleni (ja muille) rehellinen. Olen iloinen tämän voitosta, mutta eihän tämä nyt niiiiin erikoinen ole. Imua löytyy melodiasta, mutta musiikkityyli ei miellytä. Ehkä lähinnä ulkomusiikillisiin asioihin liittyy suureksi osaksi tästä tykkääminen, ainakin minulla: hieno show, hienot muistot. Vuosien varrella on kyllä kasvanut arvostus sävellystäkin kohtaan. Annetaan nyt vahva kolmonen. :peukku:
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13220
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja AntSa » 01 Kesä 2012, 14:38

NELJÄ! :uujee:

Ei ole sitä ominta musiikkiani, mutta tietenkin viisuvuotensa aikana (ja sen jälkeenkin) laulu on tullut hyvinkin tutuksi. Päiväkodissa työskennellessäni tämä oli se laulu, jota jorattiin duunissakin. :heh: Hienoja muistoja! :rakkaus:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
Aintsu
Press
Press
Viestit: 16796
Liittynyt: 15 Marras 2003, 11:37
Paikkakunta: Kotka

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja Aintsu » 01 Kesä 2012, 14:39

Tällä kappaleella on tietysti aivan erityinen paikka sydämessäni, mutta ei HRH ole tosiaan mikään sävellystaiteen mestariteos. :mrgreen: Tarttuva kappale, hieno tunnelma ja upea show, jonka veroista Suomi ei varmaan enää koskaan osaa järjestää. :draamaa: Tai toivottavasti osaa! Joka tapauksessa, vahvat neljä tähteä.
Esiintyjän missio on tulla välittää energiaa.
-Nisa Soraya-

Avatar
ESC93
Siivooja
Siivooja
Viestit: 13606
Liittynyt: 26 Maalis 2010, 15:35
Paikkakunta: Järvenpää / ex-Nastola
Viesti:

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja ESC93 » 01 Kesä 2012, 14:42

jee euroviisut kirjoitti:Viisi. Tarvitseeko perusteluja?
Ei. :heh: Neljänneksi paras voittaja ja 18. paras viisu koskaan. :joojoo:
Assanvessankassa Ukrainassa

Avatar
iiiduli
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2422
Liittynyt: 30 Touko 2010, 22:11

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja iiiduli » 01 Kesä 2012, 15:05

Onhan tää ihan mahtava! Laulu nyt ei oo mitenkään ihmeellinen, mutta show sitäkin upeampi. Kyllä tälle viisi tähteä on pakko antaa. :joojoo:
:stara: :stara: :stara: :stara: :stara:
Kill me with killa kiss
Kill me with tempting lips
Stare at me with candy eyes
Love me with luscious thighs
Angel in disguise

Zera
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2131
Liittynyt: 19 Heinä 2006, 19:47
Paikkakunta: Tampere

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja Zera » 01 Kesä 2012, 15:16

Pakko myöntää, että yllätyin aikalailla tämän voitosta silloin aikoinaan. Onhan tämä hyvä kappale, menevä ja ainakin mieleenjäävä. Neljä tähteä.

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13243
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 01 Kesä 2012, 16:19

Tehokas, tarttuva ja kaikinpuolin hyvä biisi ja Lordin kauhukitsch edustaa meikäläisessä rockin modernistisessa purismissa niin poikkeuksellista populaaritaiteellista lähestymistapaa - rentoutta ja pilkettä, että ehdottomasti jo siksikin viisi. Jatkona vielä edelliseen, että Lordi muutaman muun ohella on niitä harvoja Suomessa jotka oikeastaan ovat ymmärtäneet mistä rockissa on kyse. Niin monet veivaavat jotain adornolaista saagaa - tai jotain sinänsä hienoa, mutta umpimielisen suomalaista kuitenkin :heh: .
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
Mansikka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4876
Liittynyt: 23 Helmi 2007, 10:06
Paikkakunta: Turku

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja Mansikka » 01 Kesä 2012, 17:44

^ Samat sanat ja viisi :joojoo: . Hyvä biisi, loistava esitys ja vielä iso plussa siitä, että uskalletaan revitellä. Vaatimattomuus ei aina kaunista, vaikka Suomessa usein niin uskotaankin. Lordi oli/on ihanasti mahdollisimman kaukana vaatimattomasta :mrgreen: .
Vieläkin menee kylmät väreet tätä katsoessa (vaikka olen nähnyt esityksen about 300 kertaa :heh: ).
Ihminen rakastaa kaikkia lapsiaan. Paitsi niitä, joita ei. - Ville Myllyrinne

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 01 Kesä 2012, 19:47

Nyt se päivä sitten koitti, jota olen olen jo moneen kertaan etukäteen pohtinut: miten arvioida Hard rock hallelujah? Suhteeni tähän säveltuotokseen on hyvin monitahoinen ja se on myös muuttunut ajan mukana eri suuntiin. Olin paikalla Turun Caribiassa, kun Lordi valittiin viisuedustajaksi, ja täytyy myöntää, että olin järkyttynyt. Päällimmäisenä ajatuksena oli, että nyt saadaan hävetä sitten oikein kunnolla. :puna: Kevään mittaan aloin hitaasti muuttua hieman myötämielisemmäksi hyvän mediakiinnostuksen myötä, mutta skeptinen olin edelleen. Viisuviikolla tihkuneet tiedot alkoivat sitten luoda jo odotuksia, että ehkä tämä ei sitten aivan niin älytön ja häpeällinen valinta ollutkaan. Finaali-ilta äänestyksen edetessä ja tulosten selvitessä olikin sitten euforiaa. :mrgreen: Tosin olen edelleen katkera siitä, että tämä on ainoa finaali, jota en ole kokonaan nähnyt suorana lähetyksenä v. 1974 jälkeen, koska yksi ystävämme oli päättänyt järjestää häänsä tuona lauantaina - siis kuinka jollekulle voi tulla mieleenkään järjestää häät viisuiltana. :draamaa: Onneksi pääsimme lähtemään sieltä niin, että sain sentään finaalin loppuosan pistelaskuineen seurata suorana. :rofl:

Päällimmäiseksi luonnehdinnaksi ehkä nousee tarkoitus pyhittää keinot. Viisuvoittoa oli turhaan janottu jo vuosikymmeniä, joten viimeisenä oljenkortena tartuttiin tähän, jolla oli tasan kaksi mahdollisuutta: joko voittaa tai jäädä jumboksi. Tämä oli jotain niin epäeuroviisumaista, että sen vastaanotto olisi voinut olla kumpaa tahansa. Suomalaisen viisuhistorian kannalta olen erittäin iloinen, että voitto vihdoin saatiin, mutta toki edelleen toivon, että sen olisi tuonut jo aiemmin joku muu minun mielestäni paljon parempi viisukappale eli vaikkapa Eläköön elämä. Lordin voiton jälkeen tunnelmat olivat kaksijakoiset: suuri ilo voitosta ja pelko siitä, että hevi tekee läpimurron viisuihin ja ne muuttuvat rock-kilpailuksi. No, onneksi tuo pelko osoittautui turhaksi ja Suomessakin päästiin eroon raskaasta rokista muutaman vuoden jälkeen. Nyt Hard rock hallejujah alkaa olla jo nostalginen kappale, joka herättää vain positiivisia tunteita. Tämän ansiosta toteutui suuri unelmani Suomen viisuvoitosta ja siitä, että joskus pääsisi paikanpäälle ja nimenomaan Suomessa seuraamaan viisufinaalia. Ne Helsingin kevään päivät eivät koskaan unohdu. <3

Entäpä ne tähdet? :miettii: Musiikkina tämä edustaa sellaista genreä, jolle antaisin yhden tähden. Kappale tosin on yllättävän melodinen ja tarttuva, joten se nostaa tähdet kahteen. Lordin lauluääni on kamala, mutta ehkä sitä ei kuulukaan arvioida normaalein kriteerein. :heh: Esitys oli omassa lajissaan huikea, tosin en vieläkään tiedä, oliko se Suomi-lakki Lordin päässä tyylivirhe vai mukava pehmennys. :roll: Paketti toimi hienosti ja kun vielä komea voitto saatiin, niin hellyn lopulta antamaan kolme tähteä. :uujee:

Oopperan kummitus
Ryystäjä
Ryystäjä
Viestit: 387
Liittynyt: 06 Touko 2006, 20:35

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja Oopperan kummitus » 01 Kesä 2012, 21:02

.
Viimeksi muokannut Oopperan kummitus, 16 Helmi 2015, 21:22. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
inomu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2328
Liittynyt: 31 Joulu 2010, 01:01
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja inomu » 01 Kesä 2012, 21:19

5 tähteä, koska tämä on Euroviisujen historiassa erilainen kappale. Sävellyksenäkin ihan kiva ja mukaansatempaava. Toki sekin nostaa pisteitä, että tämä on Suomen voittokappale. Myönnänkin, että jos tämä ei olisi Suomen kappale en luultavasti antaisi tälle viittä tähteä, mutta kyllä tämä ainakin 3 saisi. Mutta ei tämä ole mielestäni vuoden 2006 parhain kappale.
I could've been a princess, you'd be a king
Could've had a castle, and worn a ring
But no, you let me go

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 31518
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja Rousku » 01 Kesä 2012, 21:57

Neljä tähteä. Sen annan viisulle, jota joskus tekee mieli kuunnella uudelleen ja ehkä sitten kun kuuntelen, kuuntelen noin kolme kertaa peräkanaa.

Melodia on yllättävän toimiva, siitä pystyy versioimaan ties millaisia sovituksia, on kuultu kuoroversioita sun muita, jotka kuulostavat ihan luontevilta.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 48754
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 01 Kesä 2012, 23:28

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi: :suomi:

Onhan tää nyt jo klassikko! :heh: Suomen viiden parhaimman viisun joukossa kautta aikojen. :peukku:
"Excuse my French" :kaunis:

Avatar
wulfila
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1673
Liittynyt: 25 Maalis 2012, 23:46
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja wulfila » 02 Kesä 2012, 00:21

Kolme tähteä. Ihan OK biisi, mutta ei kovin ihmeellinen. Mä kuuntelen kyllä sekä (örinä)heviä että poppia, mutta en ihan tällaisina sekoituksina mielellään.
Na svakom prstu jedan niko me nije vrijedan
Dosta sam ljubila, gubila, sebe ubila

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9305
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja romualdo » 02 Kesä 2012, 07:58

lharju kirjoitti:Viisukuppilan automaattinen sensuuri ei läpäissyt sanaa s-a-a-t-a-n-a-n-p-a-l-v-o-n-t-a, mikä siis kuuluisi olla tuolla tähtien tilalla. :heh:
ai kauheeeta, hyvä ettet yrittäny kirjottaa sitä h:lla alakaa ja i:ihin loppuvaa voimasanaa... ja tämähän on aika hyvä, ei ... vaan varsin hyvä kappale, n.3.7 - 4.1 ? pist.

KORJAUS : 10/2017 no no, Ihan 3 pistettäkin riittää tälle...

(tahi... no nyt jäin taas miettimään, kuulkaa, ihan sama...tai meleken... KAUHEETA kun pitää yrittää näitä tällä pisteskaalalla ... katseltuna tämä esitys saisi ehkä pistebarometrin nousemaan vieläki korkiammalle) ja tulihan tätä kahteltua seurraavan vuoden aikana VHS-nauhalta satoja (?) kertoja.... tietty.! välillä ihan kyynelsilmin....
tuo videokin on kyl varsinainen taideteos...sen työstämisesää on Tomikin tainnut hihkua poikamaista iloaan useammankin kerran.... aijai ku tämmönen vanhan linjan äijä olis halunnut lisätä tuonne taustalle vielä sinfoniaorkesterin ja kosolti viuluja liitelemään sinne mukaansatempaavaa iloa puhkuvaan riemukkaaseen kertsiin... nohh ... !? ? ja aiku "herra lompi" loihti sinne vielä meille tuonniin tärkiän c-osankin ...!
jk. ehkä jokseenkin hämmentävän epätasaisesta karsinnasta (lähinnä semi-) jäi SUURsuosikikseni Jennin mmmmahtava Take me higher, sille olisin tässä lätkäissyt yhtään empimättä heti täydet pisteet, mutta kohtalon oikusta johtuen tässä onkin nyt käsiteltävänä sitten tämä hieman epäsovinnaisempi esitys... Johanna Pakosen esittämä hieno Liian monta yötä tuli täs muuten hiljattain Iskelmäradion toivotuissa...muistin ja huomasin taas pitkän tauon jälkeen miten hieno kappale sekin on!
Viimeksi muokannut romualdo, 31 Loka 2017, 10:43. Yhteensä muokattu 4 kertaa.

Avatar
Wilson
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6647
Liittynyt: 17 Syys 2005, 16:12
Paikkakunta: Pietarsaari

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja Wilson » 02 Kesä 2012, 16:46

Vuoden 2006 karsintakappaleet esitettiin Radiossa silloin ja heti kuin Lordin sävellys alkoi soimaan niin ajattelin että ”Tässä on voittaja” :tapu: . En tiennyt silloin minkä näköisiä bändin jäsenet olivat niin sitten kun näin kuvat muutaman päivän jälkeen niin ajattelin ”Oho” :heh: Olen aina pitänyt raskaanmusiikin soundista niin ilman muuta viisi tähteä. :ihana:

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7875
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Helsingin mlk

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja akuankka13 » 02 Kesä 2012, 18:12

En oikeasti tiedä mitä tälle nyt pitäisi antaa. :rofl: No, viisi. :heh:
Qaj.

Avatar
Vilsku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1534
Liittynyt: 25 Kesä 2010, 21:01

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja Vilsku » 02 Kesä 2012, 23:29

Ehdottomasti viisi tähteä.
Mulle henkilökohtasesti kappaleissa on tärkeitä myös ne mielikuvat, tunteet ja muistot, joita ne kappaleet herättää ja Lordin euroviisuvoitto on muisto, joka ei tuu varmaan koskaan katoamaan mun mielestä.
Lisäksi vaikken oo raskaan musiikin ystävä ni tässä on tarttuva melodia, mielenkiintoisen hauska ja erilainen sanotus, on rohkeasti erilainen, on visuaalisesti näyttävä, puvustus on aivan upea ym.
Tää on vähän sama ku Loreen - pelkkä kappale kun ois pimeässä huoneessa esitetty ja sitten äänestetty ni ei ehkä olis voittanu, mutta visuaalinen näyttävyys tekee paljon. :ihana:

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25753
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza » 03 Kesä 2012, 16:38

Paketti oli tiukasti kasassa koko ajan Suomen karsinnoista aina finaalivoittoon asti. Kokonaispaketille täydet viisi. Helposti.

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 03 Kesä 2012, 17:47

'
Lordi ja Hard rock hallelujah on siis tullut vuorostaan Viisulaan.
Mielenkiinnolla odotinkin tämän Suomen ensimmäisen ja (tähän mennessä) ainoan viisuvoittajan tuloa Viisulaan.
Muun muassa siksi, että kiinnostavaa nähdä mitä ajatuksia, mielipiteitä viisulalaisilla on tästä viisusta / esityksestä....ja paljonko Lordi tulee saamaan tähtiä Viisulassa.

Silloin aikoinaan vuonna 2006, kun Lordi voitti niin itselläni oli ajatukset, fiilikset varsin ristiriitaisia:
Erittäin hienoa, että Lordi toi Suomelle viisuvoiton - vihdoin ja viimein.
Toisaalta: En ole koskaan pitänyt heavy-rockista / hevistä niin voitto tuli minun näkökulmastani ns. väärällä, huonolla musiikkityylillä. Ja myönnettävä, että yhtyeen ulkoinen olemus oli ja on vieläkin minusta jonkin verran luotaantyöntävä - etten sanoisi suorastaan vastenmielinen.
Osalla muillakin viisulalaisilla näkyy olevan kommenteista päätellen samansuuntaisia ajatuksia, fiiliksiä kuin itsellänikin.

Ei Lordin kappale minusta huono ole - vaan siinä on ihan kivasti tarttuvuutta, melodisuutta ja rullaa hyvin eteenpäin.

Lordi kuitenkin poikkeaa muista suomalaisista viisuedustajista siinä, että yhtye pisti pystyyn oikein kunnon näyttävän esityksen, shown!
Kaiketi osittain paljolti juuri ulkomusiikilliseen puoleen eli näyttävään esitykseen perustui Lordin viisuvoitto.

Kyllähän kevään 2006 viisuissa pistelaskutilanne vaikutti suorastaan uskomattomalta, käsittämättömältä.
Koska Suomi oli vuosikymmeniä ollut viisuissa usein siellä viimeisten joukossa ja pettymys pettymyksen perään oli vuosien aikana seurannut euroviisuissa Suomen kohdalla.....ja sitten kun Ateenan viisujen pisteiden ilmoittamisessa monet maat antoivat joko 12 tai 10 pistettä niin kyllähän se vaikutti ihmeelliseltä ja uskomattomalta.
Mutta totta se oli ja Lordi oli tehnyt (melkein) mahdottoman mahdolliseksi ja tuonut Suomeen ensimmäisen euroviisuvoiton.
Se oli Suomen Suuri Tähtihetki euroviisujen historiassa :uujee:

Saa sitten nähdä, että jääkö se Suomen ainoaksi vastaavaksi Suureksi Tähtihetkeksi euroviisuissa - vai tuleeko toinen samanlainen Tähtihetki eli viisuvoitto vielä joskus toisen kerran (?)
Sen aika tulee näyttämään :joojoo:

Neljä tähteä.

'

Avatar
Mikel
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1276
Liittynyt: 12 Maalis 2011, 20:43
Paikkakunta: Turku

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja Mikel » 03 Kesä 2012, 19:39

Olihan tämä jotain poikkeuksellista viisulavalla ja kerrankin jotain hyvin uskaliasta Suomen viisuhistoriassa, joten jo niistäkin syistä tämä ansaitsisi sen viisi tähteä. :heh: Eikä biisikään mielestäni mitenkään huono ole, ihan toimiva ja tarttuva kappalehan se on, ja sanoitus toimii loistavasti yhteen bändin ulkomuodosta välittyvän viestin kanssa. Siis viisi tähteä. :joojoo:
But may the slightest light start a fire

Tom Tom
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1543
Liittynyt: 02 Tammi 2010, 02:13
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja Tom Tom » 04 Kesä 2012, 18:20

Ei kukaan huomannut sanoa, että tämä on ainoa viisuesitys, jossa on enemmän kuin kuusi ihmistä lavalla (pois lukien orkesteriaikakausi).
.

Avatar
Toni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18612
Liittynyt: 10 Helmi 2004, 12:23
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja Toni » 04 Kesä 2012, 18:23

Kuinka niin? Lavalla nähtiin Mr. Lordin lisäksi Amen, Ox, Awa, Kita ja taustalaulaja Pasi Rantanen.
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)

Tom Tom
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1543
Liittynyt: 02 Tammi 2010, 02:13
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja Tom Tom » 04 Kesä 2012, 18:27

Toni kirjoitti:Kuinka niin? Lavalla nähtiin Mr. Lordin lisäksi Amen, Ox, Awa, Kita ja taustalaulaja Pasi Rantanen.
Se tyyppi, joka liikutti Lordin siipiä.
.

Avatar
Toni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18612
Liittynyt: 10 Helmi 2004, 12:23
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja Toni » 04 Kesä 2012, 18:30

Lordin siivet toimivat moottorilla. :joojoo:

EDIT: Tosin jos laitteella oli joku käyttäjä, niin sehän kuuluu sitten tekniseen henkilökuntaan eikä esiintyjiin. :joojoo:
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)

Tom Tom
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1543
Liittynyt: 02 Tammi 2010, 02:13
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja Tom Tom » 04 Kesä 2012, 18:34

^Mutta se tyyppi oli lavalla paikan päällä; tai voi olla vaan että muistan lukemani tekstin väärin. Eli pitäisi vaivautua kaivautumaan netin syövereihin, ellei joku täällä muista paremmin.
.

Vastaa Viestiin