Ruotsi 1967: Östen Warnerbring - Som en dröm

Ruotsi 1967: Östen Warnerbring - Som en dröm

*****
7
23%
****
7
23%
***
12
39%
**
5
16%
*
0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä: 31

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13220
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Ruotsi 1967: Östen Warnerbring - Som en dröm

Viesti Kirjoittaja AntSa » 30 Heinä 2012, 14:32

:ruotsi:
Kuva
Maa: Ruotsi
Vuosi: 1967
Kappale: Som en dröm
Esittäjä: Östen Warnerbring
Säveltäjä: Curt Petterson, Marcus Österdahl
Sanoittaja: Patrice Hellberg
Kapellimestari: Mats Olsson
Sijoitus: 8./17
Pisteet: 7
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1967se
Karsinnan tulos: http://natfinals.webuda.com/50s_60s/Sweden1967.html


Uusi Viisula-viikko startataan käyntiin ruotsalaistähti Östen Warnerbringia (s. 22.11.1932, k. 18.1.2006) muistellen. Hän oli paitsi laulaja ja muusikko, niin myöskin säveltäjä ja sanoittaja. Ja musiikin genrejäkin hänen uralleen mahtui useita: Jazzesiintyjänä alkanut ura urkeni myöskin mm. pop- ja viihdemusiikin puolelle. Hänen lauluistaan pitivät siis sangen monet monissa leireissä.

Östen Warnerbring oli yrittänyt onneaan Melodifestivaleneilla jo ennen kansainvälistä edustuskevättäänkin. Mainittakoon näistä ehdokkaista etenkin "Alla andra får varann", jolla hän voitti Ruotsin kansallisen karsinnan vuosimallia 1960. Voitokkaasta valinnasta huolimatta kansainväliseen kilpailuun laukkunsa saikin pakata toinen solisti, Siw Malmkvist. Myöskin tämän edustuskeväänsä, kevään 1967, jälkeen Östen oli näkyvä hahmo Ruotsin kansallisissa Eurovisio-karsinnoissa. Mutta tänään, tässä ja nyt muistellaan Östenin voittoisaa kevättä ja edustusmatkaa Wieniin, Eurovision 12. laulukilpailuihin.

Tukholmassa 24.2.1967 järjestetty Ruotsin kansallinen Eurovisio-karsinta olikin solistillemme aivan erityisen voitokas. Hänen esityksensä sijoittuivat alueraatien äänestyksessä nimittäin molemmat kärkeen. Ensimmäiseksi sijoittunut "Som en dröm" ("Kuin unessa") sai seuraa vielä toiseksi eniten ääniä saaneesta "En valsfan"-sävelmästä. Östen oli täten illan äänestetyin mies. Kansainvälinen edustustehtävä Itävallassa, Wienissä kuului selkeästi hänelle.

Eurovisio-illan seitsemäntenä saatiin nauttia unenomainen ruotsalainen sävelmä "Som en dröm". Kansainväliset raadit mieltyivät silloisen äänestyskäytännön myötä muistamaan Ruotsia kaiken kaikkiaan 7 pisteellä. Ja nuo pisteet oikeuttivat kappaleen sijoittumaan jaetulle sijaluvulle 8. Tämä vuosi muistetaan toisenlaisen sävelmän ja tulkinnan voittona. Mutta kyllä monet muistanevat Östeninkin ehdokkaan. Ehkä sinäkin? Tässä siis "Som en dröm" Wienin kilpailuista 45 vuoden takaa.


Ruotsin karsinta 1967 (audio)

Towa Carson - Vem frågar vinden
Roffe Berg - Ren vals
Marianne Kock - Men vore du endast en visa
Östen Warnebring - En valsfan
Ann-Louise Hanson - Christina dansar
Svante Thuresson - Förlåt min vän
Towa Carson - Alla har glömt
Sten Nilsson - Svart-Ola's polka
Ann-Louise Hanson - Sjungas till sömns
Östen Warnebring - Som en dröm

Matti Heinivaho - Unessain

Östen Warnerbring Spotifyssa
Kuva
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 50099
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Ruotsi 1967: Östen Warnerbring - Som en dröm

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 30 Heinä 2012, 14:54

:ruotsi: :ruotsi: :ruotsi:

Annan jopa kolme tähteä tälle. Yllätin itseni. Ihan ok laulelma.
🍐 Mikä päärynä!! Miten menee!!?? EI!!!

Avatar
mpappa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4061
Liittynyt: 02 Syys 2005, 18:18

Re: Ruotsi 1967: Östen Warnerbring - Som en dröm

Viesti Kirjoittaja mpappa » 30 Heinä 2012, 15:05

Eipä juurikaan miellyttänyt minua, eikä viisu ole tainnut jäädä elämään kuten erään toisen edustajan tuona vuonna. 2/5 kuitenkin lauluäänen vuoksi.
Love shine a light

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13220
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Ruotsi 1967: Östen Warnerbring - Som en dröm

Viesti Kirjoittaja AntSa » 30 Heinä 2012, 15:17

Tämä taitaa olla kaikkien aikojen ykkössuosikkini Ruotsin viisuista. Ihana, unenomainen kappale. Ja Östenin tulkinta viiltää joka kuulemalla syvältä. HIENOUTTA! :ihana:

KIRKKAAT VIISI! :uujee:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16897
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Ruotsi 1967: Östen Warnerbring - Som en dröm

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 30 Heinä 2012, 16:48

Minustakin aika kaunis laulu. Leppoisan tunnelmallinen balladi saa kolme tähteä.
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Ruotsi 1967: Östen Warnerbring - Som en dröm

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 30 Heinä 2012, 17:27

Todella kaunis sävellys, jossa on mukavasti vaihtelevuutta. Östenin ääni on oikein miellyttävä, ja hän esittää kappaleen tyylikkäästi sen unenomaisuuteen eläytyen. Hieno kokonaisuus! :uujee:

Neljä tähteä.

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9621
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Ruotsi 1967: Östen Warnerbring - Som en dröm

Viesti Kirjoittaja romualdo » 31 Heinä 2012, 02:30

5 p. Ahhh, nyt se yks etiäisviisu taas tuli, vastahan mä keuhkosin ja ylistin tätä tuolla toisessa ketjuilussa..... Viis pientä... tais olla Maaritilla senniminen LP-levy, silloin ihan alkuaikoina... mutta siis viisi ISOA pistettä tälle, eipä esc-laulu voi tästä juuri tämän upeammaksi kasvaa, harmonisen kaunis ja levollinen melodiankuljettelu ja kehittely, ... tietysti, laulun aihekin huomioiden. Ja solisti myös aivan suurimpia suosikkejani, kultakurkkuja, kautta aikain... Jos hän olisi esittänyt siellä Wienin peilihippatalossa tuon 2. sijoittuneen Valsfanin... niin, sillekin olisin antanut 5 pistettä... ja siis 1. sijan, (kts. Viisula/Absent friend -65-ketju) ohittaen siis mm. Espanjan (lauluääneltään ei aivan yhtä miellyttävän... eee siis tahtoo sanoa että noi espanjalaiset miekkoset kuulostavat vähän melkein kaikki sellasilta kastraatiotapauksilta eli... "poikamaisilta"... ...!? miehen äänen pitää olla mieluummin matala,syvä,vakuuttava...tervantuoksuinen jne ....!) Raphaelin, Irlannin...jaa-haahh, (no nyt tuli tiukka paikka! hullu ku sie ruppeet näitä vertaamaan!!!) ... If I could choose... Jos voisin valita... ??!???! .... niimpäniiin.... noh MUTTA, MEN ... Englannin hieman kalseaäänisen boheemin "minäteenjuurisitämitäitsehaluan! jääräpään" Sandie Shawn nyt tietysti tämä ihanasti suoraan riihen seinästä reväistyn näköinen ruohtinpoika "hakkaa" melko selvästi ! .... ja .... niiin.... kuten myöskin noin 15- tahi 20-kertaisesti meidän tyylirikkoisen oman laulumme... Varjoen Syomaen .... kaikkia kunnia tietysti iki-sympaattiselle Sävel Velhollemme Lasse Mårtenssonille (varsinkin kun hänkin aikoinaan vastasi minun fanikirjeeseeni... ai koska? no se oli joskus v. -78....) !, öö... mitä ei toki ihan kaikki ole kuitenkaan tehneet....! pientä risua mm. Katri-Helenalle! ) :rakkaus:

Erityisen hienoja MF-karsintalauluja ovat myös Towa Carsonin Kuka kysyisi tuulelta, Ann-Louise Hanssonin Christina tanssii sekä Sten Nilssonin Mustan-Olavin Polska.... joka siis ammensi aihionsa syvältä ruotsin pelimannimusiikin, siis folkin riveistä... niin ja tietysti Towa Carsonin... kappas, hänkin oli mukana kahdella eri kappaleella... Alla har glömt joka taisi olla se pitkä-ikäisin Svensk-Toppen listalla keikkunut ja sair-aaaan kova hittihän se olikin, joka tietysti muistetaan laajalti edelleen.... ! Mutta kirkkaimmaksi tähdeksi nousi tietysti tämä Östenin vakuuttava esitys joka siis tuli jälleen (jonkinsortin ikivihreä,toki,siis!) hiljattain suomalaisena versiona Kadiksissa (kts. aikaisemmat viestini viime viikolta, Su. 18.00 - 20.00 Radio Suomi, harvinaisempien levyjen jahtaajat ja rakastajat, huomio!) :tapu:
Viimeksi muokannut romualdo, 28 Maalis 2021, 19:45. Yhteensä muokattu 8 kertaa.

Zera
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2143
Liittynyt: 19 Heinä 2006, 19:47
Paikkakunta: Tampere

Re: Ruotsi 1967: Östen Warnerbring - Som en dröm

Viesti Kirjoittaja Zera » 31 Heinä 2012, 10:02

Vähän tylsä kappale minun makuuni, kaksi tähteä kuitenkin, vaikka mietin kolmeakin.

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9621
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Ruotsi 1967: Östen Warnerbring - Som en dröm

Viesti Kirjoittaja romualdo » 31 Heinä 2012, 10:09

voee mahoton että osssoo olla ihania nuo vanhat MF-hitit... silloin oli melodiat vielä arvossaan... ja oma kieli! ... :eehh: ...tosin ruohtin kieltä en mielelläni kuuntele edes juovuksissa....puhuttuna siis mutta ahhhhh sekin on aivan TOISTA laulettuna.... mää kuolennn!... (pikkaisen vaan, rauhoittukaa, ei Rompsu vielä vaikene...! ei kiusallakaan....! huom. VARSINKIN och erityisesti tämän Foorumin Modet! )
Mitä ny tos YouTube- juttuja vähän klikkasin ja vähä kuuntelin, niiiin mm. Towa Carsonin v. 1968 ev-tyrkky on AIVAN LOISTAVA, vielä parempi kuin tuo hurja hitti Alla har glömt.... KUUNNELKAA SE, TÄÄ ON KÄSKY! Ainaski ne jotka tykkäätte vanhan hyvän ajan melodisista (varsinkin) burtbaccarah-tyylisistä ev-kappaleista ym. ja jotka mieluusti kuuntelette Jake Nymanin Tähtipölyä... - tai siis -sumua sunnuntaisin klo 16.00, buahhhhaaa tarviiko edes sanoa että miltä kanavalta...!!?

Myös v. -68 satoa kun käy läpi niin mieli herkistyy kovin mm. Lars Löndhdalin kohdalla Sinä, Minä ja Kevät -laulu on suloisesti barokkityyliä apinoiva joskin aika kömpelön kotokutoisen piirongin tuoksuinen herkistely.... ja entäs sitten Svante Thuresonin Sinä olet Kevään Tuuli - joka tuli muistaakseni 3:ksi... v. -68, olikin erityisen kova vuosi, v. -67 ohella... EIIIHHH Kaikki ne on kovia vuosikertoja... ei pitäis yritä edes alakaa täsä erottelemaan.... ! Tuttuja laulujahan nämä ovat minullekin, niin paljon näitä edellämainittujakin veivasin jo -80 luvulla c-kaseteilta... kiitos JMJKoikkalaisen ... ja hänen suunnattoman suurien single-LP-levy-kokoelmien..... (från Lepsämä) .... :ihana: :roll: <3
Viimeksi muokannut romualdo, 02 Elo 2012, 09:32. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5058
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Ruotsi 1967: Östen Warnerbring - Som en dröm

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen » 31 Heinä 2012, 13:03

Ikävystyttävä, yksitoikkoinen jollotus.

** tähteä.
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja"

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7949
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Helsingin mlk

Re: Ruotsi 1967: Östen Warnerbring - Som en dröm

Viesti Kirjoittaja akuankka13 » 01 Elo 2012, 22:46

Kaunis laulu, kolme tähteä.
Qaj.

Avatar
Subculture
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3640
Liittynyt: 30 Huhti 2004, 12:47
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ruotsi 1967: Östen Warnerbring - Som en dröm

Viesti Kirjoittaja Subculture » 02 Elo 2012, 13:10

Mun tähänastiset Viisulasijoitukset:
Kokonaissijoitus 270./672, vuosi 1967 5./14, 1960-luku 20./104, Ruotsi 16./27

Yleensä aika vaikeata ollut arvostella noita mustavalkokauden biisejä, mutta tämä oli heti poikkeava kuunteluelämys. Kaunis sävellys toimii tänäkin päivänä, eikä sovituskaan ollut niin ummehtunutta viihdeballaadityyliä ja Östenilla on todella hieno ääni.

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Ruotsi 1967: Östen Warnerbring - Som en dröm

Viesti Kirjoittaja Leo » 05 Elo 2012, 21:41

Sävellys on kyllä hieno ja Östen esittää kappaleensa suurella varmuudella. Mutta tunnelma on tässä mollikappaleessa aika synkkä, suorastaan uhkaava, joten kappaleen nimi voisi olla myös Som en (mar)dröm. Kolmosen saa Östen.

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 28633
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ruotsi 1967: Östen Warnerbring - Som en dröm

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 06 Elo 2012, 17:41

Kaunista ja tunnelmallista, kolme. :rullaati:
Jammailen, vastaavasti nyytit jammailee, ääni jumitti.

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25753
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Ruotsi 1967: Östen Warnerbring - Som en dröm

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza » 10 Elo 2012, 15:24

Levytetty versio on kerrassaan huumaavan kuuloinen.:ihana: Viisufinaalin sovitus ei yllä lähellekään sitä. Taitaa olla minulle kaikkien aikojen ruotsalaisviisu. Viisi tähteä.

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 10395
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ruotsi 1967: Östen Warnerbring - Som en dröm

Viesti Kirjoittaja sziget » 26 Elo 2012, 23:54

Hauska nähdä, että kaksikin pitää tätä ihan kaikkien aikojen Ruotsi-viisuna. Oma ykköseni on Den vilda, sitä tuskin mikään enää ylittää, ja vuonna 1967 Östenin edelle nousee vielä Länsi-Saksan aliarvostettu Anouschka, johon olen pysyvästi rakastunut. Mutta muuten...

Tällaisia melodisia kappaleita voi odottaa Italiasta Sanremon kulta-aikoina. Sovitus ja tulkinta vangitsevat. Ei parhaiten muistamani Ruotsin viisu. Vasta kun tähtiä kysytään, sanon viisi. :p
People, if you feel the love, raise your hands up in the air! (Liettua 2015)

Avatar
kuu-kuu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3956
Liittynyt: 01 Tammi 2013, 05:10
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ruotsi 1967: Östen Warnerbring - Som en dröm

Viesti Kirjoittaja kuu-kuu » 05 Helmi 2017, 15:19

Ei meinannut löytyä koko nettiavaruudesta tätä mustasävyistä ja kolisevaa utulaulua, joka sitten vääntyykin orkesteritykytykseksi, ainakin hiukan. Östen, siinäpä vasta nimi miehellä, muuta nimesi Kullervoksi, hyvä hurri.
Laulun edetessä tulee mieleen, että ehkä tätä voisi digata ajamalla pää irokeesiksi ja värjäämällä koko höskä mintunvihreäksi. Samaa varmaan Östenkin miettii haudan pohjalla.
Kolmion muotoiset pisteet.

Avatar
Samiasd
Press
Press
Viestit: 12891
Liittynyt: 19 Tammi 2010, 01:47
Viesti:

Re: Ruotsi 1967: Östen Warnerbring - Som en dröm

Viesti Kirjoittaja Samiasd » 29 Kesä 2018, 01:27

Tämä on jotenkin hypnoottinen kappale ja Östenillä on miellyttävä lauluääni. Kolme tähteä.
In your voice I feel it coming back to me
Like a shadow whisper in the night
Like a monument to all the time we spent
A minor symphony

Vastaa Viestiin