Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Suomi 2002: Laura – Addicted to you

*****
18
23%
****
19
25%
***
23
30%
**
12
16%
*
5
6%
 
Ääniä yhteensä: 77

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6191
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Viesti Kirjoittaja lharju » 02 Marras 2012, 18:05

:suomi:
Kuva
Maa: Suomi
Vuosi: 2002
Kappale: Addicted to you
Esittäjä: Laura
Säveltäjä: Maki Kolehmainen
Sanoittaja: Janina Frostell, Tracy Lipp
Sijoitus: 20./24
Pisteet: 24
Sanat: http://www.diggiloo.net/?2002fi
Karsinnan tulos: http://natfinals.webuda.com/90s_00s/Finland2002.html

Laura Voutilainen (nyk. oik. Heikkilä, s. 17. toukokuuta 1975) nousi julkisuuteen jo 18-vuotiaana ensimmäisten levytystensä myötä. Laulut alkoivat soida tiuhaan radiossa, ja nuoren Voutilaisen kasvot tulivat tutuiksi suomalaisille. Erityisesti suomalaisten mieliin oli hänen laulunsa Kerran. Edellämainitun jättihitin siivittämänä Lauran vuonna 1994 ilmestynyt esikoislevy myi huikeat 115 000 yksikköä, ja se oli vuotensa myydyin levy. Albumi on edelleen Suomen kaikkien aikojen neljänkymmenen myydyimmän levyn joukossa. Laura Voutilaisen ura alkoi siis poikkeuksellisen suuressa valtakunnallisessa suosiossa.

Laura Voutilainen vierasti kuitenkin hänen slaavilaisista sävellyksistä tuotettuja levytyksiään ja hänelle luotua pikkuvanhaa imagoa. Myös ohjelmatoimiston kanssa työskentelyssä oli ongelmia, mitä puitiin oikeudessa asti. Lauran seuraavat levyt tehtiinkin toisten tuottajien käsissä, ja artistin tyyli muuttui nuorekkaamman iskelmän suuntaan.

Vuonna 1996 ilmestyi Lauran toinen albumi Kaksi karttaa, joka sekin myi erinomaisesti tuplaplatinaa. Menestystä ryydittivät levyn hittikappaleet Kesäsade, Prinsessaja Teethän sen. Myös kolmas levy Etelän yössä myi nopeasti kultaa. Näinä vuosina Laura ihastutti suomalaisia myös menevillä konserttikiertueillaan, joissa oli satsattu visuaaliseen ilmeeseen ja esiintymiseen poikkeuksellisen paljon. Näiden show-kiertueiden myötä suomalaiset pääsivät huomaamaan, että esiintyjänä Voutilainen erottui keskivertoiskelmälaulajista.

2000-luvun taitteessa Laura Voutilainen halusi muuttaa tyyliään täysin. Iskelmät muuttuivat menevämpään poppiin, hiukset lyhenivät ja lisäksi hän karsi sukunimensä Voutilainen pois esiintyjänimestään. Uutta tyyliä kuultiin ensimmäistä kertaa vuonna 2001 ilmestyneellä albumilla Puolet sun auringosta.

Vuonna 2002 Laura osallistui Suomen euroviisukarsintoihin. Vuodesta 1994 lähtien suomalaiset olivat tottuneet rytmiin, jossa Suomi sai osallistua Euroviisuihin vain joka toinen vuosi. Vuonna 2002 Yleisradio satsasi karsintoihin huomattavan paljon enemmän kuin aikaisempina vuosina. Tavoitteena oli etsiä kansainvälinen, euroviisukelpoinen kappale, jolla voitaisiin myös muuttaa Suomen viisutahti jokavuotiseksi. 26. tammikuuta 2002 järjestetyssä euroviisukarsinnassa oli jo aistittavissa hieman ulkomailla nähtyjen karsintaspektaakkelien väri- ja valoloistoa. Laura sai esitettäväkseen Maki Kolehmaisen sävellyksen Addicted to you. Ajoittain hyvin räväkästä tyylistään tunnettu Laura esiintyi sangen rohkeassa ja paljastavassa esiintymisasussa, mikä ei kuitenkaan estänyt menestystä. Laura voitti jo karsinnan ensimmäisen kierroksen, jonka ratkaisivat alueraadit. Toisella kierroksella yleisö sai äänestää alueraatien valitsemat kuutta suosikkikappaletta, ja näiden joukosta Laura Voutilainen keräsi 36 % puhelinäänistä. Voittoa ei voitane pitää suurena yllätyksenä, sillä Voutilainen oli karsintaan osallistuneista artisteista selvästi tunnetuin.

Suomen uskottiin pitkästä aikaa pärjäävän Euroviisuissa vähintäänkin kohtuullisesti. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan Suomen kappale kesti vertailun muiden maiden pop-kappaleisiin. Myös ensimmäistä kertaa Suomen euroviisuedustaja kävi ennen viisuja proamamassa itseään muiden maiden euroviisuaiheisissa tapahtumissa. Suomessa Addicted to you -kappaleen ennakkosuosion asemaa ehkä hivenen liioteltiin, mutta todellisuudessa Suomelle odotettiin vähintäänkin kohtuullista sijoitusta. Suomi esiintyi 25.5.2002 järjestetyissä Tallinnan euroviisuissa heti mainoskatkon jälkeen numerolla 13. Lauralla oli esityksessään mukana taustalaulajat Maria Ilmoniemi, Sheidi, Gary Revel Jr ja Marika Tuhkala.

Kun pisteidenlasku alkoi, heti ensimmäisenä pisteensä jakanut Kypros antoi Suomelle kaksi pistettä. Vielä tässä vaiheessa Suomen kohtuulliseen menestykseen jaksettiin uskoa. Seuraavia pisteitä saatiinkin odottaa, sillä vasta kahdeksantena pisteensä jakanut Viro muisti Suomea viidellä pisteellä. Makedonialta tuli yksi piste ja naapurimaaltamme Ruotsilta peräti kymmenen pistettä, joiden turvin Suomi kohosi jo tulostaulukon puoliväliin. Tämän jälkeen Suomi saavutti kuitenkin enää yhteensä kuusi pistettä, kolme Tanskalta ja kolme Bosnia-Hertsegovinalta. Lopputuloksena oli 24 pistettä, jotka oikeuttivat vasta sijaan 20. Sijoitus merkitsi Suomelle taas välivuotta Euroviisuissa. Suomessa Lauran floppaamiseen suhtauduttiin poikkeuksellisen raskaasti, ja yllättävänkin varteenotettavat tahot väläyttelivät iltapäivälehdissä koko kilpailusta vetäytymistä.

Vuonna 2003 Laura halusi levyttää astetta syvällisempää musiikkia, joita kuultiin albumilla Päiväkirja. Levy oli kuitenkin kaupallinen floppi, minkä myötä Lauran yhteistyö hänen levy-yhtiönsä kanssa päättyi. Kovinkaan mairittelevasti ei menestynyt myöskään seuraava levy, vuonna 2005 ilmestynyt Tässä hetkessä.

Seuraavan kerran Laura osallistui Suomen euroviisukarsintoihin vuonna 2007, jälleen Maki Kolehmaisen sävellyksillä Kosketa mua ja Take a chance. Näistä Take a chance sijoittui neljänneksi, vaikka toisesta laulusta tulikin sitten myöhemmin suurempi hitti. Laura Voutilainen oli päättänyt taas alkaa levyttää iskelmällisempää musiikkia, ja se kannatti, sillä vuonna 2007 ilmestynyt albumi Kosketa mua oli jälleen suuri menestys. Levy sisälsi lukuisia iskelmähittejä, kuten Rakkautta ei piiloon saa, Vaarallinen yllätys ja Timanttinen tähti. Tämän levyn myötä Laura palasi takaisin suomalaisten iskelmälaulajien eturiviin, ja sangen hyvin menestyivät myös Lauran kaksi seuraavaa albumia Palaa (2008) ja Sydänjää (2009). Vuonna 2011 ilmestynyt uusin albumi oli taas siirtyminen kohti omaperäisempää musiikkia. Laura Voutilainen lienee kuitenkin vakiinnuttanut asemansa sen verran vahvasti, ettei hänen suosionsa enää kovinkaan pienestä horju.


Suomen karsinta 2002

Aika - Stay
Jussi Saxlin - The closest thing to heaven
Johanna - Who cares about a broken heart
Sheidi - Make the rain
Geir Rönning - I don't wanna throw it all away
Laura - Addicted to you
Saana - My special one
Marky - Goodbye, hello
Taina Kokkonen - Silenzio
Stiina Jean - If I do
Susann - Welcome the world
Ressu Redford - Say you will, say you won't

Laura – Addicted to you (2012)

Laura Voutilainen Spotifyssa
Kuva
Kuva
http://www.lauravoutilainen.fi/
Viimeksi muokannut lharju, 15 Kesä 2014, 22:28. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13220
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Viesti Kirjoittaja AntSa » 02 Marras 2012, 18:12

Hieno edustushan tässä! Ja Lauraan olivat monet mieltyneet Tallinnassa. Ehkä karsinnan sexympi esiintyminen olisi ollut enempi suuren yleisön mieliin - mene-tiedä, mutta kyllä minä tälle kokonaisuudelle edelleenkin annan vaivatta VIISIKON! :uujee:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 50092
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 02 Marras 2012, 18:56

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi:

Ihan hyvä aikansa pop-kappale tämä. Johannan Who Cares About A Broken Heart olisi tosin ollut minun valintani Tallinnaan. :joojoo:
🍐 Mikä päärynä!! Miten menee!!?? EI!!!

Avatar
mariah
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5974
Liittynyt: 13 Helmi 2005, 15:22
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Viesti Kirjoittaja mariah » 02 Marras 2012, 18:59

tää on tosi hyvä ja laura on ihana :ihana: oli mun suosikki suomen karsinnoissa ja on edelleen yx parhaista kaikkien aikojen suomiviisuista! viisi multa.

Avatar
skidi
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7546
Liittynyt: 18 Huhti 2008, 17:54

Re: Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Viesti Kirjoittaja skidi » 02 Marras 2012, 19:21

Tämä on oikein kiva omassa sarjassaan. En kyllä muistanut, miten kamalalta tuo livenä kuulosti :heh: Mutta isketään nyt kolme ja puoli tähteä ja pyöristetään neljään. Jonain muuna päivänä en kyllä antaisi näin anteliaasti.
Homer: The problem in the world today is communication. Too much communication.

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Viesti Kirjoittaja Leo » 02 Marras 2012, 19:27

Huippukappale Suomesta :tuuletus:
Tallinnan semeissä paikan päällä oli hienoa olla mukana sekä kuulla ja nähdä Laura livenä. Yleisö antoi yhdet suurimmista aplodeista Suomelle, hienoja muistoja :ihana:
Laura on ilman muuta yksi karismaattisimmista artisteista, jonka voisi milloin vain lähettää uudestaan Suomen värejä puolustamaan euroviisuihin. Asu ja koreografia olivat kotimaan karsinnoissa astetta paremmat, Tallinnassa meni paikoin ylikierroksilla ainakin koreografian osalta. Kotimaan finaalin asua päiviteltiin muka liian paljastavaksi :draamaa: . Tallinnaan se olisi sopinut oikein hyvin. Ei tuo finaaliasun sininen paitakaan jättihihoineen huono ollut, eikä sijoitus siihen ainakaan kaatunut. Harmi, että Laura oli stailattu noin androgyyniksi.
Kappaleesta sukeutui hitti, jota kuulemma vieläkin soitetaan ympäri Eurooppaa. Lauran ääni on saanut ylistystä mm. Ruotsin paksussa euroviisuhistoriakirjassa.

Vuoden 2002 minun puntarini :voitto: , joka saa kevyesti viisi tähteä.

Avatar
Darhen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4400
Liittynyt: 02 Maalis 2005, 14:29
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Viesti Kirjoittaja Darhen » 02 Marras 2012, 19:29

En kyennyt katsomaan live-esitystä. :heh: Mutta kappale on ajattomin ja homoin Suomen viisu, joten neljä tähteä on pakko antaa. :joojoo:
I am not that desperate and you are not that lucky.

Haukkanen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1513
Liittynyt: 16 Tammi 2011, 16:30

Re: Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Viesti Kirjoittaja Haukkanen » 02 Marras 2012, 19:43

Aika(konee)n Stay olisi ollut niin paljon parempi. :eiei:
Tämä on vähän turhan tasapaksu kappale minulle. 2½tähteä

Avatar
mpappa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4061
Liittynyt: 02 Syys 2005, 18:18

Re: Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Viesti Kirjoittaja mpappa » 02 Marras 2012, 20:24

5/5 iliman muuta.
Love shine a light

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 02 Marras 2012, 21:20

Kappale on hyvä ja esittäjä erinomainen - mutta tuo Tallinnan live on kyllä aika kamala. Miksi suomalaisilla menee niin usein yliyrittämiseksi tuo finaali erityisesti koreografian ja stailauksen osalta? Asu oli kerrassaan kamala ja niitä isoja hihoja Laura vielä oikein korosti huitomisellaan. :draamaa: Kappale on tosiaan hyvä, vaikka hieman jää levy pyörimään paikalleen. Sovitus oli minusta kyllä Tallinnassa huonompi kuin karsinnassa.

Neljä hieman himmeää tähteä.

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25753
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza » 02 Marras 2012, 21:59

Viisi tähteä. Helposti. Edelleen varsin ajattomalta kuulostava ja svengaava biisi. Livevedosta voi olla montaa mieltä, äänikin kun aukeaa vasta kappaleen loppupuolella. Kenraaleissa vedettiin meikittä ja kuumeessa. Saliyleisö ja fanit olivat entistä enemmän Lauran puolella. Huikea meno katsomossa ja tv-ruuduissa. Voittajaa ei halunnut kuulla enää kukaan. Mieleen on jäänyt Saku-hallin lässähtänyt tunnelma. Plääh. Suomen karsinnan superseksikäs Laura olisi napannut ne pari olematonta pistettä Riian kisoja varten. Ihan varmasti olisi! Tosin osa maista osti pojonsa ja vei osaltaan Suomen tulosta alaspäin. Jäkäti jäkäti. Tähtiä siis viisi. :joojoo:

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7949
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Helsingin mlk

Re: Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Viesti Kirjoittaja akuankka13 » 02 Marras 2012, 22:49

Minusta aika tasapaksu rallatus, mutta koska tämä on Suomen viisu, niin tämähän on ihan mahtava kappale! Viisi tähteä.
Qaj.

Avatar
WildDance
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7275
Liittynyt: 14 Kesä 2012, 20:58

Re: Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Viesti Kirjoittaja WildDance » 02 Marras 2012, 23:08

Ihana kappale :ihana: Suomen yksi kultakimpale lieneekö minun seitsemänneksi paras Suomen viisu. Kyllä tämän sen :suomi: :suomi: :suomi: :suomi: :suomi: anaitsee
Yalan da mən, yanan da mən, yaman da mən

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 28630
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 02 Marras 2012, 23:17

Minulle tämä on aina ollut niitä Suomen viisuhistorian heikkoja könttejä. Kakkoseen suoriudun.
Jammailen, vastaavasti nyytit jammailee, ääni jumitti.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 33387
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Viesti Kirjoittaja Rousku » 02 Marras 2012, 23:59

Biisi suht. hyvä, esitys kaikkea muuta. Minusta tässä on nimenomaan laulusuoritus se heikko kohta, ja myös tuo koreografia, ei niinkään stailaus, vaikkei sekään onnistunein ole. Lauran tuskaisen oloinen esitys ehkä kuvaa addiktiota, mutta kappaleen pidemmät melodialinjat se rikkoo, etenkin kun pitkät nuotit menee sen nuotin vierestä. Liveveto ei tuo esiin kappaleen parhaita puolia; kappaleeseen on varmasti aika vaikea tykästyä pelkästään sen perusteella. Ja vaikka joku addikti voikin olla pelottavan näköinen ja sikäli stailaus osuu nappiin, niin menestystä pelottava olemus harvemmin kai tuo?

Hyvällä esityksellä olisi nelosen biisi, nyt joutuu tyytymään kolmoseen.
Rise, angel, shine, love!

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9617
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Viesti Kirjoittaja romualdo » 03 Marras 2012, 03:00

joooh tuskin koskaan on tuo englanninkieli vituttanut eli sofistikoidummalla virastokielellä sanottuna ärsyttänyt .... nii paljoa kuin näisä karsinnoissa.... ja tästähän se alako se suomen karsintojen selvä alamäki = musiikin tyyli muuttui niin paljon ettei se enää mua juurikaan liikauttanut .....!!!! ???????? ...! että fffviuuuu vaaan karusellin ja vuoristoradan syövereihin.... kunnes noustiin taas selvemmin (tosin vain hetkeksi, v. 2006 (JENNIE, Lordi, ...) ja tietysti 2007 (Katri hah eikun siis Katra, Kuoppamäki, ja ennen kaikkea HUIPPUbiisi Lauran Kosketa Mua... ) jne ... ( - 2008.... !??) ...eli korkealla = huipulla oltiin taas silloin, kotokisojen aikaan, tietysti, top of the world... ai mites multa, varsinaiselta fennomaanilta lipsahti taas toi brightonin murre.... !, .... :eeeh: niin ja sitten taas laskettiin Lintsin viisuvuoristoradalla jonnekin alas minne eivät lamputkaan näyttäneet valoa... huih........ kuten tuolla kylämme entisellä valaistulla hiihtoladulla .....
noin. 2.0 - 2.0 - ... ? pist. tälle revitykselle... ihte olisin lähettänyt sinne enemmin TIETYSTI sen Geessonin upean rallin Tää sydän Särkyy kerran vaaaaan .... joka onkin ollut radiohitti siitä lähtien.... tietysti ennenkaikkea Johannan suomalaisena versiona ja tehtiinhän siitä myös sellainen hitaampi balladiversiokin..... ja myös mm. Geir Rönningin balladikin on MMONINVERROIN mieluisampi kuin tämä tisko-rytkytys ... ja nuo -02 olivat musiikilliselta tasoltaan ehkä vaatimattomimmat ev-karsinnat MITÄ koskaan (jne...) ....! !? onneksi sentään pääsin noin puolta parempiin (?) ev-karsintoihin alueraatituomariksi sitten v. -04, oi niitä aikoja! .... <3
niin ja toinen karsintakappale, jonka tässä ny ehdin/suostun mainitsemaan ja joka sekin menee kirkkaasti tuon hosuvan ja (näkymättömiä hirvikärpäsiä ympäriltään?) huitovan aadeehoodee Lauran edelle on tietysti balladiosastoa, Saanan Sut Haluan Vain ...., niinikään Iskelmäradiokanavilla jonkinlaiseksi hitiksi suomenkielisenä versiona noussut.... no pikku-sellaiseksi, toki.....vaikkapa..... ja Saana ehdottomasti mukaan taas seuraaviin karsintoihin, ja/tai niin kauan kunnes hänet valitaan myöskin edustajaksi... vaikkapa sitten sinne La Vallettaan v. 2016 ?
... nykyaikakauden bussi tuntuu jotenkin todella ajaneen minunkin ohitseni tämän(kin) kisan kohdalla..... täällä määä vaan pysäkillä huidon, osittain menneisyyteni "vankina" ....

jk. ahh nyt soi jälleen Kreikka 97 ESC-radiossa.... niinqu ihimiset ny yleensäki kirjoittelisivat noin klo. 3.00 yöllä joitain ihme Viisula-viestejä.... tässä unosten välillä....
Viimeksi muokannut romualdo, 29 Huhti 2017, 11:01. Yhteensä muokattu 5 kertaa.

Avatar
UFOPOLI
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13969
Liittynyt: 01 Touko 2004, 12:54
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Viesti Kirjoittaja UFOPOLI » 03 Marras 2012, 05:00

Haukkanen kirjoitti:Aika(konee)n Stay olisi ollut niin paljon parempi. :eiei:
Exploring new adventure
The thrill is in the denture

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16897
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 03 Marras 2012, 07:36

Kymmenen vuotta sitten suomalaisilla oli kovat odotukset, mikä on tällä kappaleella ymmärrettävää. Kyllä tämä popitus minuunkin tarttuu neljän tähden edestä.
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5058
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen » 03 Marras 2012, 10:58

Ei tämä huono renkutus ole, mutta ei kyllä myöskään lukeudu kuumimpiin suosikkeihini. Tuskatta kuuntelen, mutta siihen se sitten jää.

*** tähteä.
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja"

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13333
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 03 Marras 2012, 12:21

Olipa muuten todella ikävän surkeat Suomen karsinnat (kiitos lharju linkeistä!). Ihan hirveän heikkoja biisejä kaikki, paitsi tämä, joka on kiva. Hyvä 1970-lukulainen diskosvengi ja ihan kelpoisesti esitetty. Minusta tämän lajin biisit kaipaavat tosi kovan latauksen (kun kontekstina on se 1970-luku kaikkine chiceineen ja diskokuningattarineen) ja laulullisesti finaalissa Laura näyttää saaneen enemmän vääntöä peliin kuin esikatseluvideolla. Mutta toisaalta vääntö sitten ehkä kostautuu kireytenä ja parina horjuntana.

Staili oli minulle helpotus, nimittäin muistan hyvin kuinka järkyttynyt olin Suomen karsintojen kömpelöstä kasariysärikoltusta, joka ei istunut, joka oli muodoton laatikko ja näytti juuri siltä mitä oli, eli pikkukylän itseoppineen/opiston käyneen kotiompelijattaren futuristista tyyliä toteuttavalta luomukselta. Kaikki suhteet pielessä ja ns. avantgarde väkinäisen itsetarkoituksellista. Mutta sellaisiahan Lauran esiintymisasut kovin usein ovat tai ainakin olivat. Finaalin lookki oli siis helpotus, vaikka varmaan sekin olisi voinut olla jotain vähän enemmän yksityiskohdiltaan ja muilta osiltaan suhteikasta ja vähemmän omituista. Olihan tässä ristiriitaa kuuman biisin ja kylmän-coolin ulkoasun kesken. Miestaustalaulajan liikehdintä tavoitteli the-epic-sax-guyn sfäärejä.

Neljä annan, on tämä kuitenkin Suomen viisujen paremmasta korista. Ja lisäyksenä vielä todella helppo sanoa, että aivan liian alhaalle jäi sijoitus. Ihan objektiivisesti katsottuna. Suomea on kyllä huonosti kohdeltu viisuissa usein.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9617
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Viesti Kirjoittaja romualdo » 03 Marras 2012, 13:16

määki keskityin seuraamaan erityisesti tuon kuoro-Garyn (?):n antaumuksellista liikehdintää, ei ihme, eikös hän ole kaiken kuuman osaamisensa lisäksi vielä tanssijakin... mut Tai1ja heitti taas noita sivistyssanoja,... Kung-fu..giyy gigyu goy,, öö ei edes kieli väänny... toistamaan... sormista puhumattakaan, vaikka salamannopeita ovatkin vetämään tätä 10-sormijärjestelmää.... :selkokielellä please, jatkossakin:... :kaikkikuneivätolekielikoulukylpylöissäviruneetöösiislilluneetjamarinoituneetvuosikymmeniäkuteneräätmaammelahjakkaimmatpersoonat: -lahjakkaimmatinternet-media-persoonat:
Viimeksi muokannut romualdo, 03 Marras 2012, 18:07. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Zera
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2141
Liittynyt: 19 Heinä 2006, 19:47
Paikkakunta: Tampere

Re: Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Viesti Kirjoittaja Zera » 03 Marras 2012, 14:04

Olen aina pitänyt tästä menevästä kappaleesta, etenkin tuolloin 2002. Neljä tähteä tälle, pitäisi kuunnella useamminkin nykyisin.

Avatar
gentedimare
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23672
Liittynyt: 13 Marras 2003, 00:32
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Viesti Kirjoittaja gentedimare » 03 Marras 2012, 15:47

Ihan kohtuullinen popbiisi pilattiin järkyttävällä esiintymisellä.
Kamala kokonaisuus. Kireä laulanta, puupökkelömäinen taustakuoro. Vihainen "mottaan sua päin näköä" artisti

Jaa että miksikö tää ei saanut pisteitä? Ei sitä lämpimintä kokonaisuutta

KAKSI, that's all
:suomi: :suomi:
Diggi-loo diggi-ley alla tittar på mig
Där jag går i mina gyllne skor
Jag dansade omkring på gatan
Och hela världen den log
Diggi-loo diggi-ley

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 03 Marras 2012, 16:06

'
Kumma kyllä tämä viisu kuulosti silloin aikoinaan vuonna 2002 paremmalta kuin nykyään. Ainakin minun korvissani. Tiedä sitten miksi ?

Mutta kyllähän tässä Lauran esittämässä kappaleessa on ns. kansainvälisen hittibiisin tuntua, aineksia. On iskevyyttä, kivaa melodisuutta, tarttuvuutta, vetävyyttä, jne. - Mutta jostain syystä ei tälläkään biisillä tullut menestystä viisuisella kilpailuareenalla. Vaikka menestymisodotukset olivatkin etukäteen silloin korkealla Suomessa. Mutta ei kun ei.
Suomi sai tuolloin pisteensä pääosin naapuri- / lähiseutumaista, koska Ruotsi, Viro, Tanska antoivat yhteensä 18 pistettä 24 kokonaispistemäärästä. Niiden lisäksi Suomi sai ainoastaan joitain irtopisteitä muutamalta muulta maalta.

Esiintymisasu on kyllä huonosti valittu, suunniteltu.
Lauran stailaus androgyyniseksi hahmoksi on huono juttu sekin.
Samoin koreografia meni osin pers**lleen.
Eikä laulupuolikaan niin kovin hyvin kaikilta osiltaan sujunut.

Kolme pointsia.

'

Oopperan kummitus
Ryystäjä
Ryystäjä
Viestit: 387
Liittynyt: 06 Touko 2006, 20:35

Re: Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Viesti Kirjoittaja Oopperan kummitus » 03 Marras 2012, 19:34

.
Viimeksi muokannut Oopperan kummitus, 16 Helmi 2015, 21:13. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

kumpare+50
Happy Hour
Happy Hour
Viestit: 457
Liittynyt: 04 Syys 2012, 13:50

Re: Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Viesti Kirjoittaja kumpare+50 » 03 Marras 2012, 22:20

Olen itse tykännyt tästä ihan täydellä hinnalla. Harmittaa, kun sai aika huonot pisteet. Tykkään kuunnella tätä myös vapaaehtoisesti aina. Saa sen viisi tähteä.

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi: :suomi: :tapu:

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 10394
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Viesti Kirjoittaja sziget » 14 Marras 2012, 06:05

Jätin Suomen karsinnat katsomatta, kun ei noita yhdentekevyyksiä jaksanut. Eläköön kielivapaus. Tallinnassa urheiluhalli, urheilukilpailut ja urheiluyleisö. Lauraa arvostan enemmän kuin tätä suoritusta. Biisi oli varmaankin moitteeton lajissaan, ei vain kiinnosta. Ansaittu tulos.
People, if you feel the love, raise your hands up in the air! (Liettua 2015)

Avatar
Pete
Press
Press
Viestit: 29823
Liittynyt: 14 Marras 2003, 11:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Viesti Kirjoittaja Pete » 14 Marras 2012, 17:37

sziget kirjoitti:Jätin Suomen karsinnat katsomatta, kun ei noita yhdentekevyyksiä jaksanut.
Eikös kaikki kappaleet kuultu ensimmäisen kerran vasta karsinnoissa? :raaps:
Typerehä kouraasi!

Avatar
Toni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18612
Liittynyt: 10 Helmi 2004, 12:23
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Viesti Kirjoittaja Toni » 14 Marras 2012, 17:56

Minusta ne soitettiin radiossa ennen karsintaa. :miettii:
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)

Avatar
Happy
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 10459
Liittynyt: 10 Marras 2011, 20:58

Re: Suomi 2002: Laura – Addicted to you

Viesti Kirjoittaja Happy » 14 Marras 2012, 18:07

Melko yliarvostettu kappale ainakin täällä kuppilassa, itse en ole oikein koskaan ymmärtänyt tätä biisiä :niinpa:
Lauran live-esiintyminen oli melko heikohkoa ja jotenkin siitä jäi melko .. väkinäinen vaikutelma :mitvit:
Tässä biisissä on joitain hyviä pieniä kohtia, mutta mitään koukkua tästä en kyllä ole löytänyt :lohduton:
:suomi: :suomi:
On vain yksi velvollisuus – kauneus

Vastaa Viestiin