Iso-Britannia 1975: The Shadows – Let me be the one

Iso-Britannia 1975: The Shadows – Let me be the one

*****
12
32%
****
13
34%
***
11
29%
**
2
5%
*
0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä: 38

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6186
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Iso-Britannia 1975: The Shadows – Let me be the one

Viesti Kirjoittaja lharju » 01 Tammi 2013, 18:21

:isobritannia:
Kuva
Maa: Iso-Britannia
Vuosi: 1975
Kappale: Let me be the one
Esittäjä: The Shadows
Säveltäjä: Paul Curtis
Sanoittaja: Paul Curtis
Kapellimestari: Alyn Ainsworth
Sijoitus: 2./19
Pisteet: 138
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1975uk
Karsinnan tulos: http://natfinals.webuda.com/70s_80s/UK1975.html

Vuonna 1975 Iso-Britannia valitsi euroviisuedustajakseen yhden kaikkien aikojen tunnetuimmista yhtyeistään. Viisumatkalle Tukholmaan valittiin The Shadows, jo vuonna 1958 perustettu rautalankabändi, joka mullisti koko kevyen musiikin kentän 50- ja 60-luvun taitteessa.

Alun perin yhtye perustettiin Cliff Richardin taustabändiksi. Yhtyeen nimi oli aluksi The Drifters. Cliff Richard & The Drifters levyttivät vuosina 1958 ja 1959 lukuisia menestyshittejä, joista suosituin oli heidän läpimurtohittinsä Move it, joka nousi brittilistan sijalle kaksi. Keväällä 1959 yhdysvaltalainen soul-yhtye The Drifters vaati, että brittibändin oli vaihdettava nimensä. Näin bändi sai uudeksi nimekseen The Shadows. Ensimmäinen levytys The Shadows –nimellä oli Living doll, josta tuli todellinen superhitti. Se nousi brittilistan ykköseksi ja myi yli miljoona äänitettä. 60-luvun alkuvuosina Cliff Richard & The Shadows oli ehdottomasti Britannian suosituin esiintyjäryhmä. Menestyshitit ja hyvät listasijoituksen seurasivat toistaan. Listaykkösiksi nousivat Please don’t tease (1960), I love you (1960), The young ones (1962), The next time (1962) ja Summer holiday (1963). Yhteistyö Cliff Richardin kanssa jatkui vuoteen 1968 asti. Menestyshittejä olivat myös I’m the lonely one (1964), Don’t talk to him (1963) ja Lucky lips (1963) eli suomalaisillekin hyvin tuttu Hymyhuulet-kappale. Vuodesta 1963 lähtien listojen kärkisijat menivät poikkeuksetta The Beatlesille tai Rolling Stonesille, mutta Beatles-yhtyeen John Lennon on myöhemmin ilmaissut, että hänen mielestään brittiläisessä musiikissa ei ollut mitään kuuntelemisen arvoista ennen Cliffiä ja Shadowsia.

1960-luvun alkaessa The Shadows alkoi levyttää myös rautalankamusiikkia ilman Cliff Richardia. Monet tuntevat Shadowsin yhtyeenä, joka lanseerasi rautalankamusiikin suuren maailman tietoisuuteen. Ensimmäinen superhitti oli vuonna 1960 levytetty Apache, joka nousi seitsemässä maassa listaykköseksi. Listakärkeen Britanniassa ylsivät myös Kon-Tiki (1961), Wonderful land (1962), Dance on (1962) ja Foot Trapper (1963). The Beatlesin läpimurron myötä rautalankayhtyeet katosivat kuitenkin muodista ja niinpä The Shadowsienkin suuren menestyksen päivät alkoivat olla taakse jäänyttä elämää. Levytyksiä syntyi säännöllisesti vuoteen 1969 asti, mutta listasijoitukset huononivat huononemistaan ja lopulta kappaleet eivät nousseet listoille ollenkaan. Yhtye lopetti säännölliset esiintymisensä ja levyttämisensä vuosien 1969 ja 1970 vaihteessa.

Hajoamisen jälkeen The Shadowsin jäsenet Hank Marvin ja Bruce Welch perustivat australialaisen John Farrarin kanssa yhtyeen Marvin, Welch & Farrar. Vuonna 1973 tähän uuteen yhtyeeseen liittyi Shadowsissa vuosina 1961-1969 soittanut Brian Bennett, jolloin yhtye päätti jälleen järjestäytyä The Shadows-yhtyeeksi. Mukaan pyydettiin vielä Alan Tarney, ja näin syntyi se Shadowsin kokoonpano, jolla se esiintyi Eurovision laulukilpailuissa 1975.

Ison-Britannian yleisradioyhtiö BBC kutsui vuosien 1964 ja 1975 välillä suoraan esiintyjän, joka edustaisi saarivaltiota Eurovision laulukilpailussa. Valittu esittäjä sai esittää kaikki laulut Britannian euroviisukarsinnassa. The Shadows esitteli briteille äänestettäväksi kuusi ehdokassävelmää 15. helmikuuta järjestetyssä viisukarsinnassa, jonka juonsi kuuden vuoden takainen viisuvoittaja Lulu. Monien arvioiden mukaan britit olivat jo hieman kyllästyneitä euroviisuiluun, sillä vuoden 1975 viisukarsintoihin lähetettiin huomattavasti vähemmän äänestyspostikortteja kuin aikaisempina vuosina, vaikka formaatti oli sama kuin aikaisemmin. Esimerkiksi vuonna 1972 britit lähettivät viisukarsintoihin yli 125 000 postikorttia, 1973 peräti 242 350 postikorttia, 1974 vielä 87 461 mutta vuonna 1975 Shadowsin kilpailukappaleen valintaan osallistuttiin enää 48 133 postikortilla. Liekö vähentynyt kiinnostus ollut syy siihen, että viisukarsintojen formaattia muutettiin seuraavaksi vuodeksi? Joka tapauksessa britit äänestivät Shadowsin viisukappaleeksi 17 477 äänellä laulun Let me be the one, jonka oli kynäillyt Paul Curtis, joka tuli tekemään vielä myöhemmin kolme Britannian viisua (1984, 1990 ja 1991).

Let me be the one oli ensimmäinen ”uuden” Shadowsin hittikappale. Se nousi brittilistalle sijalle 12. Yhtye kantoi myös Tukholman euroviisuissa jonkinlaista ennakkosuosikin viittaa harteillaan, olihan yhtye kuitenkin kilpailun esiintyjistä ylivoimaisesti tunnetuin. Iso-Britannia oli arvottu esiintymään Tukholman Euroviisuihin 22.3.1975 aivan kilpailukavalkadin puoliväliin, esiintymisnumerolle 9. Solisti Bruce Welch oli pelännyt unohtavansa laulun sanat suorassa lähetyksessä ja hieman hän sekoilikin sanoissa kappaleen alkuvaiheessa, jolloin hän totesi humoristisesti "I knew it". Let me be the one keräsi pisteitä kaikilta muilta mailta paitsi Turkilta. Täydet pisteet se sai Ranskalta, Luxemburgilta, Jugoslavialta ja Monacolta. Kymppejä tuli Saksalta, Belgialta, Israelilta ja Espanjalta. Pisteitä tuli yhteensä 138, jotka oikeuttivat Britannialle niin ominaiseen toiseen sijaan. Shadows hävisi 14 pisteellä Teach-Inin voittokappaleelle.

70-luvun lopulla The Shadows koki uuden suosion. Heidän kokoelmalevynsä 20 Golden Greats nousi listaykköseksi Britanniassa vuonna 1977 ja niin ikään ykköseksi nousi myös albumi String of Hits vuodelta 1979. The Shadows levytti säännöllisesti pitkäsoittoja koko 90-luvun alkuun asti, jolloin yhtye hajosi jälleen. Vuonna 2004 The Shadows koottiin uudelleen jäähyväiskiertuetta varten. Kiertue oli suuri menestys ja sen ohessa julkaistiin lukuisia kokoelmalevyjä ja konserttitallenne. The Shadowsin tarina ei kuitenkaan päättynyt vuosien 2004–2005 jäähyväiskiertueeseen, vaan he ovat tehneet myöhemminkin silloin tällöin yhteisesiintymisiä Cliff Richardin kanssa.Ison-Britannian karsinta 1975:

The Shadows – No no Nina
The Shadows – This house runs on sunshine
The Shadows – Don't throw it all away
The Shadows – Cool clear air
The Shadows – Stand up like a man
The Shadows – Let me be the one

The Shadows - Top of the Eurovision pops (osa 1)
The Shadows - Top of the Eurovision pops (osa 2)

The Shadows - haastettelu Euroviisu-edustuksesta (1981)

Kai Hyttinen - Saanhan olla hän

The Shadows Spotifyssa

Aiemmin Viisulassa:

Iso-Britannia 1984: Belle & The Devotions - Love Games
Iso-Britannia 1990: Emma – Give a little love back to the world
Iso-Britannia 1991: Samantha Janus - A message to your heart
Kuva Kuva
Kuva
Kuva
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13220
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Iso-Britannia 1975: The Shadows – Let me be the one

Viesti Kirjoittaja AntSa » 01 Tammi 2013, 18:49

1975 on upea viisuvuosi. Aikoinaan pidin Britannian viisusta kovastikin, mutta hieman olen tähän ajan saatossa kyllääntynyt. Ihan letkeähän tämä eittämättä on. Ja toimii suomeksikin hyvin.

Vahva KOLMONEN! :uujee:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9305
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Iso-Britannia 1975: The Shadows – Let me be the one

Viesti Kirjoittaja romualdo » 01 Tammi 2013, 21:41

noh heh-heh.... tuon hienompaa viisuvuotta ei ihmislapsi pysty rajallisella putkiaivoillaan kuvittelemaan... käsittämään... kuin on tuo kullattu elämää reilusti suurempi Vuosi-Kerta.... Tälle eräälle brittein upeimmista edustuskappaleista siis luonollisesti 5 pist. esimerkillisen rempseän mahtava humppa, aijai, kuunnelkaas kun nuo Tukholman Kuninkaallisen Ooppera Orkesterin Jouset pumppaavat komeasti jo heti tuossa "to nigth...:;" - alun jälkeen... ja näin johdattelevat ja saattelevat legendaarisen rautalankabändin sujuvan luontevasti matkaan... sulosävelien aalloille... "saanhan olla hän ken rakastaa sua saaa...." Kai Hyttisen vetämä pohjalaisversio on myös eräs ikivihreimpiä covereitamme... ja soi edelleen mm. Radio Suomen soittolistalta, kohtuullisen herkästi... kun halutaan miehekkään leppoisaa, svengaavaa koto-iskusävelmää.... ja toi intrumentaaliosuus tuol kappaleen loppupuolella on aika vaikuttava, jätkät ovat siiiiis niiiiin relax, vinnaaliversiossa lavalta kuuluvine naurahduksineen ynnämuine, rrrautaisine rutiininrutistuksineen.... "hei vaaaan muiden maiden iskelmäuntuvikot, nääiiiinnn sitä nyt mennäääään.....heeyyy-hop!..."
vaan Hollannilla on vielä himpun verran nerokkaampi sävellys, myös tekstiltään... ehkä, tätä mieltä olivat ainakin silloin ympäri wanhaa mannerta äänestäneet raadit.....
tuon vuoden A song for Europe - tarjonta oli vaikuttavaa... Dont throw love it all away -balladi joka taisi sijoittua 2:ksi oli...ja on... :sanat loppuvat...:, .... "Shadows-yhtyeen poikien laulu on yllättävän vahvaa, ihmettelenkin että miksi sitä käytetään niin säästeliäästi tällä levyllä?" kulki jotenkin noin muistaakseni se Suosikki-lehden single/LP-levy arvostelu juuri tuosta samaisesta Let me be.... - vinyyli-älppäristä, jonka toki itsekin hankein aikoinaan Levykeskuksesta. Ja joka oli ihan ensimmäisiä haalimiani LP-levyjä, toki, silloin joskus -78... vuonna knalli ja sateenvarjo ja jotain, silleen .... mut siis jokatapauksesa Olivia Newton-Johnin vastaavan Long Live Love -plattan ohella,koska olin jo tuolloin sairaalloisen kiinnostunut brittein viisuista ja heidän kansallisissa karsinnoissa olleista kappaleista... .... niin ja siis tuolla levyllä on siis joka toinen kappale intrumentaaliesitys ja ne siis vuorottelevat noiden kaikkien kuuden eri ehdolla olleen karsintakappaleen kanssa... Stand up like a man - on myös erityisen kovasti mun mieleeni, vähiten taitaa miellyttää tuo No No Nina...

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7875
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Helsingin mlk

Re: Iso-Britannia 1975: The Shadows – Let me be the one

Viesti Kirjoittaja akuankka13 » 01 Tammi 2013, 21:53

Jännittävä kappale ja kiva komppi, neljä tähteä.
Qaj.

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Iso-Britannia 1975: The Shadows – Let me be the one

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 01 Tammi 2013, 22:02

Yhden sortin ikivihreähän se on tämäkin. Koskaan en ole rakastanut, mutten myöskään inhonnut. Annanpa siis kolmosen :peukku:
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13243
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Iso-Britannia 1975: The Shadows – Let me be the one

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 01 Tammi 2013, 22:28

Shadows ... klassikkoviisunsa on kyllä niin peribrittiläinen kuin vain voi, ja soinut niin usein viisujen ulkopuolellakin että iskostunut kollektiiviseen tajuntaan. Tykkään, vaikka lajissaan tai Shadowsin kaaressa ei ihan kärjessä olekaan. Nelonen.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Iso-Britannia 1975: The Shadows – Let me be the one

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 02 Tammi 2013, 04:22

ta1ja kirjoitti:Shadows ... klassikkoviisunsa on kyllä niin peribrittiläinen kuin vain voi, ja soinut niin usein viisujen ulkopuolellakin että iskostunut kollektiiviseen tajuntaan.
No juu, klassikko mikä klassikko!
Soinut / soitettu paljon radiossa vuosikymmenten aikana ja soitetaan toki edelleenkin.

Minulle - vanhan brittipopin (tarkoitan 1960- ja 1970-lukuja) suurelle ystävälle ja vanhalle Shadows- ja Beatles-fanille - tämä viisu on TODELLLISTA HERKKUA :tuuletus:

Taannoin jollain muulla nettipalstalla kuin Viisukuppilassa oli keskustelua beatlesmäisistä kappaleista eli mitkä biisit - yleisesti ottaen (ei siis vain euroviisuissa) - muistuttavat Beatles-yhtyeen biisejä. Euroviisuista nimenomaan tämä Let me be the one-viisu nousi esiin siinä keskustelussa. Onhan tässä vahvoja Beatles-vaikutteita. Minun mielestäni sopisi jopa melkein itsensä tuon legendaarisen bändin biisiksi. Ei nyt ehkä ihan (koska Beatles on toki aina Beatles) - mutta lähelle kuitenkin menee.

Tämän jääminen toiseksi on minusta toinen suuri vääryys, jonka Iso-Britannia on kokenut euroviisuissa. (Toinen on se vuoden 1968 kakkostila.)

En ole oikein koskaan ymmärtänyt, miten se Alankomaiden tyhjänpäiväinen Ding-dong-viisu voitti sinä vuonna ?
Olisiko suurin syy sen voittoon ollut, että kappaleen esittäjä Teach-In-yhtye muistutti eniten tuon vuoden osallistujista edellisvuoden voittajaa ABBA-yhtyettä ?
Alankomaat vetivät esiin jostain köyhän naisen / miehen ABBA-yhtyeen, lähettivät sen euroviisuihin ja äänestäjät menivät halpaan.

Tuona vuonna 1975 Shadowsin viisun lisäksi esimerkiksi Italian kolmanneksi jäänyt Era ja Suomenkin Viulu-ukko olisivat olleet paljon, paljon parempia kuin mitäänsanomaton Alankomaiden ding-dongittelu-viisu. Jota pidän yhtenä kaikkien aikojen huonoimmista viisuvoittajista.
Mutta viisuissa eivät suinkaan aina ole parhaat viisut tulleet ykkösiksi - eivätkä huonoimmat viimeisiksi!

Let me be the one on minusta Iso-Britannian parhaimpia viisuja - ja yleensäkin se menee melkoisen korkealle kaikkien aikojen viisulistallani :tapu:

VIISI KIRKASTA TÄHTEÄ!

'

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16700
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Iso-Britannia 1975: The Shadows – Let me be the one

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 02 Tammi 2013, 11:12

Mukavan letkeä rockiskelmä. Miellyttäähän tämä. Kitarariffit ovat parhaita. Neljä. :peukku:
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

Zera
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2131
Liittynyt: 19 Heinä 2006, 19:47
Paikkakunta: Tampere

Re: Iso-Britannia 1975: The Shadows – Let me be the one

Viesti Kirjoittaja Zera » 02 Tammi 2013, 13:03

Tämä on kyllä mukavan hyväntuulinen kappale, pidän neljän tähden edestä.

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Iso-Britannia 1975: The Shadows – Let me be the one

Viesti Kirjoittaja Leo » 02 Tammi 2013, 17:10

:kiitos: :kiitos: Eli rispektiä yhdelle euroviisujen kaikkien aikojen nimekkäimmistä osanottajista, joilla oli pohjana valtaisa maailmanmenestys ja pophistoriaan jääneitä hittikappaleita (myöhemmin ikivihreiksi kohonneita) vaikka millä mitalla.
Ja jonkinlainen klassikkohan tästä heidän euroviisuedustuskappaleestaankin tuli, sillä sitä kuulee radiossa aina silloin tällöin ja siitä on tehty jos jonkinlaista versiota myöhemminkin.
Tarttuvapoljentoinen kappale, hieno kitarasoolo ja mieleenjäävä melodia eivät aivan riitt'äneet voittoon, joten ilman euroviisuvoittoa jäivät sekä yhtye että solistinsa Cliff Richard omina osallistumiskertoinaan.
Jotakin loppunostetta jäin odottelemaan täyttä viitosta varten, mutta vahva nelonen kuitenkin irtoaa.

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 48754
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Iso-Britannia 1975: The Shadows – Let me be the one

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 02 Tammi 2013, 18:56

:isobritannia: :isobritannia: :isobritannia:

Onhan tää jo aika klassikoksi muodostunut. Ihan ok.
"Excuse my French" :kaunis:

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5002
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Iso-Britannia 1975: The Shadows – Let me be the one

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen » 02 Tammi 2013, 19:05

Ihan kuuntelukelpoinen kappale tämmöisenäänkin, vaikka taidankin pitää Kai Hyttisen suomenkielisestä versiosta pienhiukkasen verran alkuperäisversiota enemmän.

*** tähteä.
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja"

Avatar
mpappa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4061
Liittynyt: 02 Syys 2005, 18:18

Re: Iso-Britannia 1975: The Shadows – Let me be the one

Viesti Kirjoittaja mpappa » 02 Tammi 2013, 19:08

Onhan tämä helmi, 5/5.
Love shine a light

Avatar
Ihme_Mies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2614
Liittynyt: 29 Helmi 2008, 14:31
Paikkakunta: Helsinki

Re: Iso-Britannia 1975: The Shadows – Let me be the one

Viesti Kirjoittaja Ihme_Mies » 02 Tammi 2013, 19:10

Hieman tasapaksu tunnelma mieleen jää, vaikka eri osa-alueita analysoiden vahva viisu joka kantilta. Vahva kolmonen.
"Without music, life would be a mistake."

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Iso-Britannia 1975: The Shadows – Let me be the one

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 02 Tammi 2013, 22:18

Nimekäs edustaja ja tunnetuksi tullut kappale, mutta minusta aika valju kokonaisuus. Kovasti ratsastettiin The Shadowsien vanhalla maineella, tämä kappale kun oli aika laahaava ja ponneton, esityskin vähän väsähtänyt, vaikka nuorekkaita yritettiin olla. Tylsähkö, ei kuulu minun suosikkehini. :draamaa:

Himmeät kolme tähteä.

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Iso-Britannia 1975: The Shadows – Let me be the one

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 05 Tammi 2013, 12:21

Mr Kite kirjoitti:En ole oikein koskaan ymmärtänyt, miten se Alankomaiden tyhjänpäiväinen Ding-dong-viisu voitti sinä vuonna ?
Olisiko suurin syy sen voittoon ollut, että kappaleen esittäjä Teach-In-yhtye muistutti eniten tuon vuoden osallistujista edellisvuoden voittajaa ABBA-yhtyettä ?
Alankomaat vetivät esiin jostain köyhän naisen / miehen ABBA-yhtyeen, lähettivät sen euroviisuihin ja äänestäjät menivät halpaan.
Tuona vuonna 1975 Shadowsin viisun lisäksi esimerkiksi Italian kolmanneksi jäänyt Era ja Suomenkin Viulu-ukko olisivat olleet paljon, paljon parempia kuin mitäänsanomaton Alankomaiden ding-dongittelu-viisu. Jota pidän yhtenä kaikkien aikojen huonoimmista viisuvoittajista.
Joka vanhoja muistelee niin sitä tikulla silmään, sanoo vanha sanontakin.

Mutta kun Viisula on tällainen kuppilan muistelu- ja nostalgiaosa niin palasin muistoissani takaisin melkein 38 vuoden takaisiin tuntoihin, fiiliksiin..............ja lueskelin joitain euroviisukirjoja vuoden 1975 kohdalta.

Asko Murtomäki kirjoittaa kirjassaan Finland 12 points! Suomen euroviisut mm. seuraavasti: "Muutoin Tukholman euroviisukilpailu oli kuin kertausharjoitus edellisvuodesta. Hollannin Teach-In-joukko muistutti ABBA:aa saappaita ja kultahileitä myöten, ja ryhmän laulu oli samanlainen nätisti pakattu kertakäyttötuote."

Ismo Loivamaa ja Juha Seitajärvi kirjoittavat kirjassaan Euroviisutriviaa vuosi vuodelta mm. seuraavasti: "Hollantilaiset lähettivät ABBA:n tyylisiin kimmellyspukuihin sonnustautuneen Teach-In-yhtyeen euroviisuihin, mutta voittoon ei kukaan oikein jaksanut uskoa. Kevät ilmeisesti sekoitti päät, ja Ding Dinge Dong jätti parempansa kauas taakseen. Hepsakka iskelmä ei noussut listaykköseksi edes Alankomaissa"

Nämäkin kirjoitukset osaltaan kertovat karua kieltä siitä, mistä oli kysymys euroviisuissa vuonna 1975 ja Teach-In-yhtyeen voitossa.

Aikoinaan harmitti ja harmittaa edelleen, että kun taso oli viisuissa vuonna 1975 melkoisen hyvä (hyviä viisuja oli paljonkin mukana).....ja sitten Hollannin huonolaatuinen ABBA-kopio / -jäljitelmä veikin voiton. :niinpa:

Lueskelin myös Viisukuppilan historiaosaa vuoden 1975 kohdalta.
Siellä kirjoittaa nimimerkki Iharju mm. seuraavasti:
Iharju kirjoitti:12p ALANKOMAAT: Teach-In - Ding-a-dong
Hiton hyvä ralli, joka lähtee heti ensisävelestä käyntiin! Moni 70-luvulla elänyt pitää tätä turhimpana viisuvoittajana, mutta minäpä soitin tällaiselle henkilölle pari Irlannin voittokappaletta 90-luvulta, niin johan loppui puheen "Ding-a-dongin" ansaitsemattomasta viisuvoitosta.
Itse olen elänyt 1970-luvulla - ja kuunnellut kaikki viisuvoittokappaleet viisujen historiasta, ja pidän edelleen Teach-In-yhtyeen voittoviisua yhtenä kaikkien aikojen turhimpina, tyhjänpäiväisempänä voittokappaleena.
Ja jos vertaa sen vuoden 1975 viisujen kesken niin kyllä Alankomaiden voitto oli ansaitsematon. Koska tuona vuonna olisi ollut monia parempia viisuja tarjolla viisuvoittajiksi.

Nimimerkki Subculture kirjoittaa samaisessa viisuhistoria-osiossa:
Subculture kirjoitti:7 p Alankomaat: Teach-In - Ding-a-dong,
Abba teki sen vielä tyylillä, mutta tästä alkoi kisojen hömppämaine.
Jep.
Alankomaiden tuolloisesta voittoviisusta / -esityksestä sangen todennäköisesti alkoi viisujen hömppämaine. :lohduton:

'

Avatar
rosetta
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6598
Liittynyt: 05 Helmi 2007, 22:10

Re: Iso-Britannia 1975: The Shadows – Let me be the one

Viesti Kirjoittaja rosetta » 05 Tammi 2013, 12:27

^ En tiedä miten v. 1975 voittokappale tähän ketjuun kuuluu, mutta kun se nyt (ja vielä noin pitkälti) otettiin puheeksi/ ruodittavaksi; olen lharjun kanssa samaa mieltä - Teach-Inin kappale on todella tarttuva, voitto oli täysin ansaittu! Itselleni se on yksi viisujen ikisuosikeista, monella tapaa ajaton. Sanokoot sen hienoutta ymmärtämättömät mitä tahansa.

Niitä turhanpäiväisiä voittokappaleita puolestaan löytyy mm. vuosilta -92, -94, 2001 & 2002...

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25753
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Iso-Britannia 1975: The Shadows – Let me be the one

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza » 06 Tammi 2013, 20:31

Ikivihreäksi on jäänyt. Soi edelleen useasti Radio Suomen kanavalla. Ihan passeli biisihän tämä onkin. Oikein vahvat kolme tähteä.

Avatar
kuu-kuu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3956
Liittynyt: 01 Tammi 2013, 05:10
Paikkakunta: Helsinki

Re: Iso-Britannia 1975: The Shadows – Let me be the one

Viesti Kirjoittaja kuu-kuu » 08 Tammi 2013, 03:36

Maalaustouhut mukavia ennen esityksiä.
Niin Biitlestä kun vaan voi olla. Häiritsevää eunukkilaulua. Kymmenen vuotta ajasta jäljestä. Voi kuvitella Paul McCartneyn laulamassa tätä v. 1965. Cartneymäinen biisihän tämä on. Siitä myöhemmästä Beatlesistä minä pidän. Hippihappokauden. Muistelen, että minulla olisi ollut tämä kasetilla n. v. 80. 3 pistettä.

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 26968
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Iso-Britannia 1975: The Shadows – Let me be the one

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 11 Tammi 2013, 21:23

Perusbritanniaa. :heh: Helppoa, huoletonta, vähän tylsää. Kolmonen silti.
Jammailen, vastaavasti nyytit jammailee, ääni jumitti.

Edwina
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2823
Liittynyt: 11 Tammi 2013, 12:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Iso-Britannia 1975: The Shadows – Let me be the one

Viesti Kirjoittaja Edwina » 11 Tammi 2013, 21:49

Tämän olisi pitänyt voittaa vuonna -75. Pidin voittaja-Ding Dongia melko mitättömänä kappaleena. Parempia olivat mm. Suomen kappale sekä Italian Era.
Täydet viisi pistettä!

Avatar
Mikel
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1276
Liittynyt: 12 Maalis 2011, 20:43
Paikkakunta: Turku

Re: Iso-Britannia 1975: The Shadows – Let me be the one

Viesti Kirjoittaja Mikel » 22 Maalis 2013, 19:53

Ehdottomasti täydet viisi. :kups: Vuotensa paras, ja taitaapa tämä myös kuulua kaikkien aikojen viisusuosikkieni joukkoon. :surrur:
But may the slightest light start a fire

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6804
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Iso-Britannia 1975: The Shadows – Let me be the one

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 02 Maalis 2014, 21:17

Kyllä nyt löyty parempi kappale, ku toi alankomaiden
:isobritannia: :isobritannia: :isobritannia: :isobritannia: :isobritannia:
"Kuten huomasitte, tässä kappaleessa käytettiin tehokeinoina sekä laulua että soittoa, joten sen menestymismahdollisuuksia ei ole syytä vähätellä." ~ Simo Frangén

Avatar
Samiasd
Press
Press
Viestit: 12891
Liittynyt: 19 Tammi 2010, 01:47
Viesti:

Re: Iso-Britannia 1975: The Shadows – Let me be the one

Viesti Kirjoittaja Samiasd » 05 Elo 2018, 20:42

Kamalasta introsta ja outrosta huolimatta tämä on ihan täydellinen kappale. Jos tämä olisi voittanut, olisivat viisut varmasti modernisoituneet vieläkin enemmän. Viisi tähteä.
In your voice I feel it coming back to me
Like a shadow whisper in the night
Like a monument to all the time we spent
A minor symphony

Vastaa Viestiin