Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

*****
22
42%
****
8
15%
***
7
13%
**
7
13%
*
9
17%
 
Ääniä yhteensä: 53

Roope
Baarimestari
Baarimestari
Viestit: 21775
Liittynyt: 02 Joulu 2003, 19:08
Paikkakunta: Turku

Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Viesti Kirjoittaja Roope » 09 Tammi 2013, 09:58

:espanja:
Kuva
Maa: Espanja
Vuosi: 1983
Kappale: ¿Quién maneja mi barca?
Esittäjä: Remedios Amaya
Säveltäjä: José Miguel Evóras
Sanoittaja: Isidro Muñoz
Kapellimestari: José Miguel Evóras
Sijoitus: 19./20
Pisteet: 0
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1983es

Tve valitsi edustajakseen vuoden 1983 Eurovision laulukilpailuun Sevillassa 1962 syntyneen flamencolaulaja ja -tanssija Remedios Amayan. Vasta 21-vuotias Remedios oli jo ehtinyt julkaista kaksi albumia, ensimmäisen nimeään kantavan vuonna 1978 sekä 1983 ilmestyneen flamenco-rock levyn Luna nueva. Tve halusi uuden sosialistipuolueesta tulleen johtajan José María Calviñon aloitteesta ottaa tuoreen suunnan edustuskappaleen valinnassa ja esitellä nousevaa espanjalaista musiikkia.

Romaanitaustainen artisti laulamassa flamencoa, joka ei ollut kolmekymmentä vuotta sitten yhtä suosittua kuin nyt, ei ollutkaan tavanomainen valinta. Edustuskappaleeksi valikoitui José Miguel Evórasin sävellys ¿Quién maneja mi barca? (Kuka venettäni ohjaa?), joka edusti ns. uutta flamecoa. ¿Quién maneja mi barca? sävelmän sanoitus käsitteli rakkautta, intohimoa ja mustasukkaisuutta. Flamencoa kitaroihin ja synterisaattoreihin yhdistelevän kappaleen Remedios lauloi perinteisellä cantaora-tekniikalla.

Remedios purjehti Rudi-Sedlmayer-Hallen lavalle illan seitsemäntenä edustajana paljain jaloin sini-valkoraitaisessa asussa, jota brittien kommentaattori Terry Wogan isän kylpytakiksikin kutsui. Alun perin Remedioksen oli tarkoitus esiintyä mustassa asussa, mutta lavan ollessa musta, päädyttiin esikatseluvideosta tuttuun nilkkoihin ulottuvaan mekkoon. Remedios sai esityksestään yhdet illan suurimmista aplodeista, brittikommentaattori Terry Wogan kutsui esitystä "hyvin, hyvin etniseksi".

Remedios edustuksestaan: "Lauloin fantastisesti, mutta pelkään että raadit eivät ymmärrä mitä flamenco on". Eivät ymmärtäneet, sillä Espanja päätyi nollajumbosijalle yhdessä Turkin kanssa. Remedios tuloksesta: "juttuja tapahtuu" ja totesi että emme voi syyttää ketään. Espanjan lehdistössä nousi hurja myrsky Remedioksen palattua Münchenista. Vielä viisuviikolla Remediosta La Bellaksi kutsuneet toimittajat syyttivät Tven uutta johtoa että he eivät ottaneet viisuja vakavasti. Johto vetosi kulttuurishokkiin ja otti jumbosijasta täyden vastuuun.

Remedios levytti vielä vuonna 1984 Seda en la piel albumin, mutta katosi sen jälkeen yli kymmeneksi vuodeksi julkisuudesta. Remedios palasi levyttämään vasta vuonna 1997 uuden albumin Me voy contigon kanssa, josta löytyy Turu turai hitti, se myi 150 000 kappaletta. Huolimatta jumbosijastaan ja sen jälkeisestä levy-yhtiöiden nuivasta suhtautumisesta Remedios on aina puhunut lämpimästi viisuedustuksestaan. Harva artisti on joutunut urallaan samanlaiseen myrskyyn, mutta Remedios on ohjannut veneensä onnistuneesti kohti uusia seikkailuja.

Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca? (2009)

Remedios Amaya Spotifyssa
Kuva

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13220
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Viesti Kirjoittaja AntSa » 09 Tammi 2013, 10:25

Hienoja muistoja tuolta illalta, kyllä. Ja omintakeinen sävelmä, tyttö sekä esitys. Tämähän soi samana kesänä ainakin omiin korviini useasti Radion Rinnakkaisohjelman kanavalta. Useammin kuin esim. kisan voittaja?

NELJÄ! :uujee:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
rosetta
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6598
Liittynyt: 05 Helmi 2007, 22:10

Re: Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Viesti Kirjoittaja rosetta » 09 Tammi 2013, 10:27

Tämä oli tuolloin lapsena jotenkin vähän pelottava :sohva:, mutta mielenkiintoinen, jäi kyllä lähtemättömästi mieleen. Nyt kuunneltuna vain erikoinen etno, mikä ei toki ole ollenkaan huono asia. Jumbosijaa ei kyllä missään nimessä olisi ansainnut, mutta niinhän aiemmin taisi usein käydä näille vähänkin erikoisemmille kappaleille.

Kolme vaiko neljä tähteä - sanotaan nyt sitten kolme. edit: Ei, vaan neljä ;)
Viimeksi muokannut rosetta, 09 Tammi 2013, 10:54. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 09 Tammi 2013, 10:27

Kerran kesäleirillä (sen American pie tytön äänellä) käymälä meni tukkoon ja loka-auto huristeli tilannetta korjaamaan... :toilet:
- Täällä tuoksuu Espanja '83, totesi muuan leireilijä Kuva

yksi
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9291
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Viesti Kirjoittaja romualdo » 09 Tammi 2013, 10:44

viis pistettä... kato ku meitshi tykkää vaan laadusta ja kaikkein parhaimmasta, kymppi-styge-muzakista... valiosta, priimasta... etnofiilistelystä.... aivan huikea esitys... varsinkin tuo loppukarjaisu tuolta karvaiselta romaninaiselta... ja a-osa eli säkeistö taitaa tässäkin olla ehkä hieman lumoavampi... ihania noi alenevat alemmat sävelet...
ja olen toki aina digannut myös kaaleja, (täh...? siis miten se taivutethaan, kaaleita... ?) sieltä Anneli Sari -Jäähyväiset -74 ja Horttokaaloista lähtien... ja Kauan Sitten (oli jotakin, josta vain tänään uneksin...) siis 5 pist. mikä tietysti tuntuu aivan liian alhaiselta... eikö saa antaa 10:ä ... !? jookosta, kookosta ! ? .....
tosin viime lokakuussa kun myin pois rakkaan Toyota-pakuni sille gospel-muzakia esittävälle ja aikoinaan ihan tango-kisojen semifinaaleihinkin (joskus -90 luvun loppupuoliskolla) melko korkealle yltäneelle romanimiehelle niin.... tyhmä mikä tyhmä, ajoaikaa olisi ollut vielä aina ensi keväälle asti... mutta kun raha-ahdingot välillä vaivaavat... ja liiasta rehellisyydestä yleensäkin vaan sakotetaan...
sain noin ... nohh rielusti alle puolet siitä auton arvosta mikä oli alun perin tarkoitus ja puhe ! ... ai kaaletko epärehellisiä!? ...
älä viitti sanoa noin, rasistiko oot!??? heissä on tietysti kuten meissä lantalaisissakin, kaikenlaisia, rehellisä ja epärehellisempiä...ja paljon myös niitä ns. mahdottomia, toivottomalta tuntuvia, tosi vääriä tapauksia.....
ehkä tämä kaveri vaan halus tai osas vetäistä oikeista naruista... hurmattuaan ensin minut laulamalla syvän tummalla tremolollaan näytteitä parista tangokappaleesta...! siis siinä kun käväisimme välillä hakemassa kotoani jotain papereita... autokauppaan liittyviä siis ...
mutta... ehkä pikkaisen kaduttaa... kafru väitti tarvitsevansa pitempikorista hiacuani omalla rakennuksellaan.... hmm, pitäis vielä käydä tarkistamassa että pitikö tämä hänen selityksensä paikkansa.... Pari kaveriani jo arvelivat että kuule, se on jo aikoja sitten myynyt sen sun autosi eteenpäin... ja kuulinkin, pöyristyksekseni sitten vasta tuossa hiljattain että eräs tuttu nainen arveli että hän on autokauppias.... !?
no hiivatti! se ei sitten taida olla enää hänellä... olisin niin kipeästi tarvinnut sitä koppa-autoani vielä näissä muutto- hommissakin... miten ihiminen voi olla näin tyhymä !!??? tai siis en kadu mitään, rikas monivivahteinen elämäni on mennyt juuri niinkuin se on pitänyt (tai melkein, jotkut idiootit olisivat vaan saaneet pysyä poissa elämäni polun varsilta... ja sellaisiakin on kyllä riittänyt....!)

ee... hetkonen, poikkesinko mää taas vähän itse asiasta, ? ai en vai... no hyvä... ... siis Viisula-viikko on alkanut harvinaisen hyvin ja hienosti, jo pari 5:n pisteen laulua...! huuuu ..... ! :)

"katso kuinka sinua katson.... vihreät silmäsi minua vainoavat... "

Kuka Ohjaa Venettäni oli muistaakseni tämän kiehtovan vaanivan stygen alkuperäisnimi, suomennos-sellainen tälle... ja edellinen, eilinen polttopisteessä ollut Un train qui part -biisin olen tietysti tottunut kuulemaan nimellä Lähtevä Juna, taisi olla suomennos Seura-lehden viisut-esittelyssä -sivulta .... !? Eero Nokela taisi silloin nokkelana poikana niitä käännellä tai hitto hää ossaa kääntää (Merenneitoni mun, no voihan ... :tukehtuminen lähellä!: :huutonaurun poikanen: ......) kyl ne on käännetty siellä YLE:n Saludo-kahvin tuoksuisessa toimistossa, esikatselufilmien ulosnäyttöä varten... silloin...
Harmi ettei tätä suomennettu, Mimmi Mustakallio olisi ollut oiva esittäjä tällekin, .... Pirjo Bergström myös, joka tietysti nosti tämän suosikikseen Anna-lehden (?... muisti pätkii jälleen) silloisessa esiraadissa .... :ihana:


5, siis viiiiisi! ...... , kuulitteksste nyh kaikki siellä Cuppilan takapöydissäkin istuvat.... ja hiljaa...! --- siellä, sika- :eehh: siis pletku-osastossa varsinkin, Remedios esittää tämän laulun nyt vielä kerran ... shhhhhhh.....!
jk. okei, tiedän khyllä, tuo mitä tuossa edellisellä rivillä sanoin niin oli tietysti loukkaus niinkin hienoa eläintä kuin sikaa kohtaan, mut .....
Viimeksi muokannut romualdo, 27 Maalis 2014, 09:09. Yhteensä muokattu 11 kertaa.

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13243
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 09 Tammi 2013, 10:49

Tämä teki suuren vaikutuksen jo tuolloin ja oli suosikkejani. Muistan että vanhempanikin havahtuivat kuuntelemaan. Viisi edelleen, upea esitys.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
i wanna be a toy
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4000
Liittynyt: 01 Helmi 2006, 15:06
Paikkakunta: Helsinki

Re: Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Viesti Kirjoittaja i wanna be a toy » 09 Tammi 2013, 11:23

Oli suosikkejani esikatseluiden jälkeen ja muistan nauhoittaneeni tämän silloin beta-kasetille. Kuuntelin ja katselin usein tuota rantatanssia. Järkytyin live-esiintymisestä ja kappalehan ei toiminut ollenkaan orkesterisovituksena :eiei: . Studio-versiolle siis täydet viisi, mutta livelle yksi. Ristiriitaisemppoo :heh:
Ihan voitais olla ilman niitäkään siel näin.

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 48724
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 09 Tammi 2013, 14:14

:espanja: :espanja: :espanja: :espanja:

Sil on asiaa! :heh: Haasca ja omanlaisensa taidekappale. :joojoo:
"Excuse my French" :kaunis:

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7875
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Helsingin mlk

Re: Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Viesti Kirjoittaja akuankka13 » 09 Tammi 2013, 14:30

Tosi outo ja ahdistava kappale, kaikkien aikojen 6. paras viisu, Espanjan paras ja vuotensa ylivoimaisesti paras heti upean Rendez-vous'n jälkeen. Laulajalla on todella upea soundi ja äänenkäyttö.
Qaj.

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Viesti Kirjoittaja Leo » 09 Tammi 2013, 18:07

:kups: Tää on niin upee :tapu:
Ja tämä jos mikä on joko -tai -kappale. Eräs tavistuttavani, joka ei euroviisuja tarkasti seuraa sanoi taannoin, ettei yksittäisiä kappaleita muuten muista, mutta että hänelle juuri tämä kappale on jäänyt mieleen huippukappaleena.
Toisaalta kolmisenkymmentä vuotta sitten euroviisuissa jyräsi euroschlaageri ja jos edustuskappale sellaisesta poikkesi (esim. jazz, reggae, rock tai etnoflamenco), niin sijoitus oli armotta viimeisten joukossa.

Aivan loistava kappale on tämä Espanjan flamenco, joka pitää hypnoottisessa otteessaan alusta loppuun asti. Vieläkin kappale tuntuu aika tuoreelta ja kun ajat ovat muuttuneet, tällainen voisi pärjätä nykyeuroviisuissa paljon paremmin. Remedioksen cantaora -laulutyyli on häkellyttävän upeaa kuultavaa.
Raatien häpeäpilkku oli jättää näin hieno kappale nollille. Minusta viisuhistorian ansaitsemattomin jumbotila ja Nul points. Saa ilman muuta paikkansa minun viiden tähden kappaleiden joukossa. :ihana:

Avatar
mpappa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4061
Liittynyt: 02 Syys 2005, 18:18

Re: Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Viesti Kirjoittaja mpappa » 09 Tammi 2013, 18:29

5/5 En voi mitenkään antaa vähempää. Remedios tulkitsee upeasti flamenconsa. Olihan tämä viisu hyvin hyvin hyvin poikkeava verrattuna vuoden muihin viisuihin. -83 onkin oikein hyvä viisuvuosi . Corinne Hermes, Ofra Haza ja tietenkin Carola H muiden hyvien artistien ja bändien muassa...
Love shine a light

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16697
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 09 Tammi 2013, 18:33

Aika ahdistava kappale. Pelottavalta kulostaa. Kaksi.
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

Avatar
kuu-kuu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3956
Liittynyt: 01 Tammi 2013, 05:10
Paikkakunta: Helsinki

Re: Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Viesti Kirjoittaja kuu-kuu » 09 Tammi 2013, 18:38

Yläasteikäinen tuolloin. Tästä kai puhuttiin seuraavana päivänä koulussa. Että hirveä oli. Kaukana dokkeneista ja defleppardeista. Mutta kun tätä kuuntelee näin tietokoneaikana, voi kuvitella ikivanhan ajan, jolloin soutuveneet olivat halkaistuja tukkeja ja meren takaa tulee vieras nainen, jonka laulu kuuluu ennen kuin nainen näkyy. Hän tuo mausteita, joitten makuja emme ole koskaa maistaneet, tulisia. Hänen paljaitten varpaitten välissä on punainen ruusu. Hän ojentaa sen nostamalla jalkaa niin että päälläolevan vieraan mekon helma nousee. Tulee kuuma olo. Sauna keksitään. 4 suurta hiidenkiveä.

Avatar
UFOPOLI
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13116
Liittynyt: 01 Touko 2004, 12:54
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Viesti Kirjoittaja UFOPOLI » 09 Tammi 2013, 19:48

Ennen olin sitä mieltä, että tämä on jotakuinkin kamalinta kakkaa ikinä, mutta viimeksi 1983:a katsoessani nauroin koko esityksen alusta loppuun ja tajusin, että tässä läjässä on niin valtaisa huumoriarvo, etten voi enää mitenkään jättää arvosanaa pohjalukemiin. Kolme tähteä.
Exploring new adventure
The thrill is in the denture

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4990
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen » 09 Tammi 2013, 20:53

Onhan tämä kiehtovan espanjalainen, mutta en kyllä siltikään pidä tästä. Jokin ei vain natsaa.

** tähteä.
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja"

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9291
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Viesti Kirjoittaja romualdo » 10 Tammi 2013, 09:00

¨^ "...että tässä läjässä on niin valtava huumoriarvo..." !!!?????? :roll: :mitvit: :mrgreen:

Zera
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2131
Liittynyt: 19 Heinä 2006, 19:47
Paikkakunta: Tampere

Re: Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Viesti Kirjoittaja Zera » 10 Tammi 2013, 12:09

Minusta tämä on upea <3 Mukavan erilainen. Viisi tähteä helposti.

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25753
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza » 10 Tammi 2013, 18:05

tonywerner kirjoitti:Kerran kesäleirillä (sen American pie tytön äänellä) käymälä meni tukkoon ja loka-auto huristeli tilannetta korjaamaan... :toilet:
- Täällä tuoksuu Espanja '83, totesi muuan leireilijä Kuva

yksi
:rofl: Hauskoja muistoja! :joojoo:

Minä olen aina pitänyt tästä omintakeisesta kappaleesta. Se jäi vaivaamaan mieltä heti esikatseluohjelman nähtyäni. Persoonallinen on. Vahvat neljä tähteä! :ihana:

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 10 Tammi 2013, 22:15

Vahvasti etninen kappale ja asianmukainen esitys. Arvostan, mutta en pidä. Raskasta ja ahdistavaa, väräjävä laulutyyli aiheuttaa puistatuksia, olkoon sitten vaikka kuinka oleellinen osa flamencoa. Musta asu olisi kyllä ollut paljon parempi kuin tuo raidallinen huolimatta lavan taustoistakin (jotka sivumennen sanoen ovat yhdet viisuhistorian huonoimmat).

Kaksi tähteä.

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9291
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Viesti Kirjoittaja romualdo » 10 Tammi 2013, 22:25

no joo, ei tuo esiintymisasu kyllä ehkä kaikkein silmää miellyttävin ollut, siitä tulee mieleen ehkä Chymoksen mintunmakuisen Mariannen-karkkipaperi.... ja noita lavan taustoja joku nainen vertasi heinäladon seinään... nohh se määritelmä on tietysti loukkaus upean harmaita heinäladon seiniä kohtaan... mutta voihan se saksalainen-koppalakki-idiootti-tehokas-täydellisyys-ja-suhteellisuudentajukin joskus pettää....

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 10 Tammi 2013, 22:31

romualdo kirjoitti:no joo, ei tuo esiintymisasu kyllä ehkä kaikkein silmää miellyttävin ollut,siitä tulee mieleen ehkä Chymoksen mintunmakuisen Mariannen-karkkipaperi....
Loistava mielleyhtymä! :tapu:

Avatar
Diggari
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 742
Liittynyt: 14 Marras 2003, 11:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Viesti Kirjoittaja Diggari » 10 Tammi 2013, 22:56

Oli pakko oikein kirjautua sisään ja antaa viisi tähteäni. Ilman tällaisia musiikkihetkiä en seuraisi viisuja.

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9291
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Viesti Kirjoittaja romualdo » 10 Tammi 2013, 23:05

kiitos Leon.... tuo pieneen mieleeni noussut mielleyhtymä on melko tuore, sain nimittäin rakkaalta hyvin suositulta ja pidetyltä pieneläinlääkäriltäni jouluksi tupareitteni kunniaksi ruokakassin ja siellä oli monen herkun ohella mm. pieni pussukka noita mainitsemiani karkkeja... ja jotka jätin sittemmin vanhemmalle siskolleni ikään kuin hyväntahdoneleenä kun jouduin siellä yöpymään (kätevästi, noin 600 metrin päässä... viereisen kadun varrella!) lukittuani aiemmin itseni asuntoni ulkopuolelle... ! :krhm...: :tavallista huolimattomampaa ja mokailevamppoo rompsuu:
se avain joka löytyi asuntoministerimme toimistosta ei sitten sopinutkaan tuohon lukkoon, koska se ... siis koko lukkojärjestelmä oli vaihdettu aiemmin toiseen...siis tuohon nykyiseen jonka äärellä pari huoltomiestä sitten hääräili heti ensimmäisenä arkipäivänä... hyvän tovin .... oihhh! :alku aina hankalaa....: ... (mutta lopussa se sitten yleensä komeasti kyl seisookin...)

Edwina
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2823
Liittynyt: 11 Tammi 2013, 12:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Viesti Kirjoittaja Edwina » 11 Tammi 2013, 13:41

Tämä on sen verran vaikuttava (pelottava) kappale, että pitää heltyä kolmeen pointsiin.
Silloin nuorna ollesna kavereiden kanssa naureskeltiin tälle, oli se sen verran erikoista kuunneltavaa siihen aikaan.
Meistä siinä laulettiin ihan selvästi että: "tulkaa vessaan, miun kaa vessaan".

Kappalehan on itse asiassa hyvä! Ainakin on jäänyt hyvin mieleen, kun ei ole tusinatavaraa. Nih! Siinä se nähdään, että kannattaa lähettää viisuihin ei-tusinaa. :peukku:

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 31504
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Viesti Kirjoittaja Rousku » 11 Tammi 2013, 14:25

Edwina kirjoitti:Meistä siinä laulettiin ihan selvästi että: "tulkaa vessaan, miun kaa vessaan".
No ei, sehän luettelee poikia: "Tuukka, Vesa, Mika, antaisin..."
Rise, angel, shine, love!

Edwina
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2823
Liittynyt: 11 Tammi 2013, 12:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Viesti Kirjoittaja Edwina » 11 Tammi 2013, 15:42

Rousku kirjoitti:
Edwina kirjoitti:Meistä siinä laulettiin ihan selvästi että: "tulkaa vessaan, miun kaa vessaan".
No ei, sehän luettelee poikia: "Tuukka, Vesa, Mika, antaisin..."

:rofl:

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 26952
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 11 Tammi 2013, 22:03

Tää on ihan uskomattoman hieno kappale! :tuuletus: Toimii! Biisi puksuttaa eteenpäin kuin koliseva höyryveturi, ja kummalliset kiljaisut syntyvät junan ajaessa raiteille eksyneiden jänisten ja muiden pieneläinten päälle. Ehdottomat viisi! Tästä vaan tulee ihan hilpatin hyvälle tuulelle.
Jammailen, vastaavasti nyytit jammailee, ääni jumitti.

Avatar
Aintsu
Press
Press
Viestit: 16793
Liittynyt: 15 Marras 2003, 11:37
Paikkakunta: Kotka

Re: Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Viesti Kirjoittaja Aintsu » 13 Tammi 2013, 10:47

Kohtalokas, mystinen ja mieltävaivaava kappale. Olen aina pitänyt tästä, vaikka Remedioksen lauluääni onkin hieman kolho. Neljä tähteä.
Esiintyjän missio on tulla välittää energiaa.
-Nisa Soraya-

Avatar
Mikel
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1276
Liittynyt: 12 Maalis 2011, 20:43
Paikkakunta: Turku

Re: Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Viesti Kirjoittaja Mikel » 12 Helmi 2013, 21:29

Hämmentävä kuuntelukokemus. :heh: Muistin tämän tosin olleen paljon huononpikin, mutta ei tämä nyt pitkän tauon jälkeen kuultunakaan pahemmin sykähdyttänyt. Varmaan ihan ansiokas biisi, itselleni jää vain aika etäiseksi ja hämäräksi. Kaksi tähteä.
But may the slightest light start a fire

Avatar
helidon
Ryystäjä
Ryystäjä
Viestit: 366
Liittynyt: 12 Helmi 2013, 08:09
Paikkakunta: Helsinki

Re: Espanja 1983: Remedios Amaya – ¿Quién maneja mi barca?

Viesti Kirjoittaja helidon » 14 Helmi 2013, 16:51

Diggari kirjoitti:Oli pakko oikein kirjautua sisään ja antaa viisi tähteäni. Ilman tällaisia musiikkihetkiä en seuraisi viisuja.
Kun kuulin tämän ensimmäisen kerran silloin keskiajalla 1983 euroviisujen esikatselussa, oli kuin juna olisi ajanut yli. Hypnoottinen esitys ja fantastinen laulaja. Tosin orkesteri vei vähän jännitettä live-esityksestä finaalissa. Silti, ehdottomasti yksi nistä syistä, jonka vuoksi jaksaa katsoa euroviisuja vuodesta toiseen!

Vastaa Viestiin