Iso-Britannia 1982: Bardo - One step further

Iso-Britannia 1982: Bardo - One step further

*****
3
8%
****
15
42%
***
14
39%
**
3
8%
*
1
3%
 
Ääniä yhteensä: 36

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13220
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Iso-Britannia 1982: Bardo - One step further

Viesti Kirjoittaja AntSa » 16 Tammi 2013, 04:55

:isobritannia:
Kuva
Maa: Iso-Britannia
Vuosi: 1982
Kappale: One step further
Esittäjä: Bardo
Säveltäjä: Simon Jefferies
Sanoittaja: Simon Jefferies
Kapellimestari: Ronnie Hazlehurst
Sijoitus: 7./18
Pisteet: 76
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1982uk
Karsinnan tulos: http://natfinals.webuda.com/70s_80s/UK1982.html


Tänään Viisulassa tanssitaan Iso-Britannian singlelistan kakkoshitin tahtiin. Hitistä "One step further" vastaa parivaljakko nimeltänsä Bardo (Sally Ann Triplett sekä Stephen Fischer). Matkamme johtaa kevääseen 1982. Ja ehkäpä siis tanssilattiallekin?

Sally Ann Triplett olikin jo keväällä 1982 nuoresta iästään, 20 vuotta, huolimatta euroviisupiireissä tuttu kasvo. Hän oli ollut osana Iso-Britannian Prima Donna-kokoonpanoa Haagin euroviisuissa kaksi kevättä aiemmin. Stephen Fischer puolestaan oli ollut ehdolla Bucks Fizz-kokoonpanoon, mutta musikaalikiireidensä vuoksi jättäytynyt voittoisasta nelikosta pois. Bardo-kokoonpano takasi kuitenkin miehelle uuden mahdollisuuden kansainväliseen voittoon.

24.3.1982 BBC:n tv-studioilla juontaja Terry Woganin lisäksi myöskin ainakin kahdeksan artistia/kokoonpanoa oli meikattu ja laitettu parhaimpiinsa. Haussa oli Iso-Britannian euroviisuedustaja kotikisoihin, Harrogateen. Ehdokkaiden esiinnyttyä ja alueraatien äänestettyä kävi selväksi että Sally Ann Triplett oli jälleen edustusjoukkueen jäsen, tällä kertaa Stephen Fischerin kera. Bardo kukitettiin karsinnan voittajaksi.

Tasan kuukausi kansallisesta voitosta oli vuorossa kansainvälisen voiton tavoittelu. Bardo oli saanut managerointiinsa sekä tuotantoonsa saman ammattilaiskaksikon kuin edellisvuoden voittoisa nelikko Bucks Fizzkin. Myöskin vedonlyöntitilastot sekä singlemyynti antoivat olettaa Iso-Britannian olevan jälleen vahvoilla voittoon. Luxemburgin sekä Itävallan raadeissa "One step further" rankattiinkin kärkeen. Mutta lopputuloksissa Bardo sijoittui vasta seitsemänneksi. Sitä pidettiin jonkinasteisena skandaalina ja singlen listasijoituskin lähti vähitellen laskuun. Parin viikon kuluttua Britannian singlelistan kärjessä lauloikin Harrogaten euroviisujen voittaja, Nicole. Viisut tuntuivat olevan muotia!

Bardon seuraavat singlejulkaisut "Talking out of line" sekä "Hang on to your heart" eivät ottaneet tuulta purjeisiinsa edeltäjänsä tavoin, ja kaksikko päätti lopettaa yhdessä. Mutta vain Bardon puitteissa. Yksityiselämässä heidän purjeensa ui edelleen myötäisesti ja yhteisesiintymisetkin jatkuivat. Heidän poikansa syntyi 1990 ja siitä jokusen vuosi eteenpäin he erosivat. Sally Annistä on sukeutunut kovin suosittu juontaja ja näyttelijätär, Stephen sen sijaan on toiminut kosketinsoittajana, sekä saanut mainetta yhteistyöstä mm. Murray Headin, Bob Geldofin sekä Boy Georgen kanssa. Molempien elämä jatkunee täten edelleenkin enemmän tai vähemmän viihteen merkeissä.

Iso-Britannian singlelistalla euroviisukeväänä 1982 "One step furtherin" edelle nousi ainoastaan Paul McCartneyn sekä Stevie Wonderin duetto "Ebony and ivory". Euroviisufinaalin pistetaulukossa edelle kohosivat puolestaan Saksan, Israelin, Sveitsin, Belgian, Kyproksen sekä Luxemburgin esitykset. Kuinka sinä rankkaat Bardon sekä vauhdikkaan hitin omissa tähdityksissäsi? Niin, ja onko sinusta tätä tanssimaan? Nyt kuunnellaan "One step furher"!

Bardo – One step further (1982)
Bardo – One step further (TOTP 1982)
Bardo – One step further (TOTP 1982)
Bardo – One step further (TOTP 1982)

Best of Bardo

Aiemmin Viisulassa: Iso-Britannia 1980: Prima Donna - Love enough for two
Kuva Kuva
Kuva
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Iso-Britannia 1982: Bardo - One step further

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 16 Tammi 2013, 08:24

Tässä on YRITYSTÄ isolla Y:llä ja kaikilla muillakin suuraakkosilla :mrgreen: Voipi olla että meni vähän liikaakin yrittämisen tai oikeammin YLIyrittämisen puolelle! Oikein hampaat irvessä vedetään niin maan perusteellisen tarttuvaa ja vauhdikasta euroviisuvoittoon tähtävää numeroa huikentelevaisine koreografioineen :heh:
Mutta eipä siinä mitään! Taisi olla suosikkini tuona melko hämmentävänä viisuvuonna ja tykkään kyllä edelleenkin tästä vauhdikkaasta ja monimuotoisesta sävelmästä - etenkin levyversiona! Britit olivat tosissaan! ;)
Neljä vai viisi? No annetaan VIISI - hyvästä YRITYKSESTÄ! :tapu:
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Edwina
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2823
Liittynyt: 11 Tammi 2013, 12:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Iso-Britannia 1982: Bardo - One step further

Viesti Kirjoittaja Edwina » 16 Tammi 2013, 09:52

Kyllä yritystä riittää, mutta laulaminen menee överiksi eikä kuulosta hyvältä. Todella mitäänsanomaton kappale, ei innostanut silloin, eikä innosta nytkään. One point.

Avatar
rosetta
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6598
Liittynyt: 05 Helmi 2007, 22:10

Re: Iso-Britannia 1982: Bardo - One step further

Viesti Kirjoittaja rosetta » 16 Tammi 2013, 11:08

Tämä kuuluu taas sarjaan "jäänyt lapsuudesta mieleen"; ilmeisesti tässä jotain tenhoa on, kun sen vaikutus on kestänyt yli 30v. ;) Tuohon aikaan taisivat Britannian kappaleet olla aina viisujen top-10 -parhaimmistoa... Voi niitä aikoja :heh:

3 vaiko 4 tähteä - no, nostalgian vuoksi neljä.

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9291
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Iso-Britannia 1982: Bardo - One step further

Viesti Kirjoittaja romualdo » 16 Tammi 2013, 14:10

yritystä... jooh tosiaankin, mut mää haluan ja vaadin paljon muutakin... vaikka just sellaista mitä oli karsinnoissa 2. sijoittuneessa iki-ihanassa ja sairaaaan kauniissa Every day of my life... - piisissä jonka tavikset ja tavistavikset jättivät tietysti hopealle...auts, siis äänestyksessä... auts...!
yksi brittien parhaimmista karsinnoista koskaaaan..... muuten, in my opinion. But ihan kiva tää Bardon rymistelykin on kaikkine yhdyntäliikkeineen... ja a-osan ihanine puolisävelliukuineen...ai aihh aihh 4..1 - 4.5 pist. ... tai jotain sinneppäin....eipä näille vanhoille hyville brittiviisuille juuri tuon vähempää pysty antamaankaan.... ai niin toi toinen niinikään jaetulle (!!??!!) hopealle äänestetty Every step...-hoenta oli näistä kait se tokaks isoin hitti, se oli muistaakseni jollain kokoelma-cover-levylläkin... onkohan se viel mulla...? .... ? ....
loppua kohti tää Bardon juttu menee muuten hieman liikaa kakofoniamölinäksi kun kuorokin kaikin tavoin yrittää saada omat äänensä kuuluville sieltä ... kauheeeta.... mut aikas hyvin pysyy silti paketti kasassa.... :huoh: kehuinks mää jo tätä laulua tarpeeks... ja brittejä.... ? idioottimaisen ammattitaitoisesta työstä... kautta linjan.... thanks Britithh!!! ...
ja kiitos Kujakissa Sulle once again kun aikoinaan annoit nämä brittiläiseltä kirjefrendiltäsi (young man - luonnollisesti...) saamasi karsinnat... c-kasetilla, kuinkas muuten... oihh niitä aikoja, kaukana, kaukana olivat edesspäin mm. katastrofaaliset UMK-13 "pettymykset" .... ym. ns. uudet tuulet... ja kisoja uudistamaan kehitetyt kauheat, luonnottomat sääntömuutokset (masentavimpana esimerkkinä v. -99 viisut) ...
jk. ja osa pisteistä tulee tietysti Jeffreyn (oliko...? tuon niminen) tiukoista maalaishenkisistä housuista ja henkseleistä... ahhh, tulisipa henkselit taas voimalla muotiin, tai ovathan ne jo.... joooh mm. Moldavian jätkällä oli sellaiset kannattelemassa hänen sarkahousujaan... viime keväänä ... !
Viimeksi muokannut romualdo, 16 Tammi 2013, 20:33. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 48724
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Iso-Britannia 1982: Bardo - One step further

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 16 Tammi 2013, 14:12

:isobritannia: :isobritannia: :isobritannia: :isobritannia:

Todella hauska kappale. :tapu: Melkein annoin viisi tähteä.
"Excuse my French" :kaunis:

Avatar
kuu-kuu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3956
Liittynyt: 01 Tammi 2013, 05:10
Paikkakunta: Helsinki

Re: Iso-Britannia 1982: Bardo - One step further

Viesti Kirjoittaja kuu-kuu » 16 Tammi 2013, 14:24

Rytmikkäästi patarummutuksilla alkaa. Olivianewton-johnmusiikkia, kevytpoppia, jossa diskoisia taustavoimia ja eltonjohn-säätöjä. Pirteä, ehkä irvistelevänkin pirteä. Nopea tempo, mikä ei ole huonokaan puoli. Erilaisia väliosia, joista yhdessä ainaisia Beatles-tunnuksia. Modulaatio. Kolmeen minuuttiin on kerrottu euroviisuhistoria. Nopeus on punkmaisen nopea, voisiko jopa punkkikin olla taustavaikuttaja. 2,5 lippua pogoilukeikalle. Pyöristyy kolmeen, joista yhden otan itse.

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13220
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Iso-Britannia 1982: Bardo - One step further

Viesti Kirjoittaja AntSa » 16 Tammi 2013, 16:05

Minultakin KOLME tähteä. Enkä muista tätä (ainakaan vielä) tanssineeni. :heh: Ihan vauhdikas ja hauska, mutta hivenen renkuttava yltääkseen neljään. :uujee:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Iso-Britannia 1982: Bardo - One step further

Viesti Kirjoittaja Leo » 16 Tammi 2013, 16:33

Tytöt-pojat-ja-tykkääminen :rakkaus:
Kiva Kappale Britannialta, itse asiassa parempi kuin se, millä edellisvuotena kisan voittivat. Levyversio on oikein hyvän kuuloinen ja soitettiin sitä radion rinnakkaisohjelmallakin kesällä 1982. Melodia on tarttuva ja sanat aina ajankohtaiset. Sally Annin mikki oli taidettu säätää vähän liian kovalle, koska hänen äänensä peitti välillä alleen Stephenin laulun. Koreografiaan oli satsattu, mutta se konttausasento ja lantionpyörittely oli :puna: :shock: :puna:
Nuoruutta ja nostalgiaa viitosen edestä, vaikkei sentään elämää suuremmasta viisusta olekaan kysymys.

Avatar
Ihme_Mies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2613
Liittynyt: 29 Helmi 2008, 14:31
Paikkakunta: Helsinki

Re: Iso-Britannia 1982: Bardo - One step further

Viesti Kirjoittaja Ihme_Mies » 16 Tammi 2013, 17:24

Useimmat avokätiset tähditykseni taitaa mennä hitaille biiseille ja britti-viisutkin ovat harvoin mieleeni, siis olisiko tyrmäys taas tulossa... no, ei, koska eihän näihin nyt mitään kaavoja ole! :draamaa:
Näppärä viisu, joka yksinkertaisesti toimii ja jankkaavuudestaan huolimatta kestää kuunteluja. Live-esitys ei ihan nappisuoritus, mutta kyllä mä heikommanpuoleiseen neloseen hellyn! :)
"Without music, life would be a mistake."

Avatar
mpappa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4061
Liittynyt: 02 Syys 2005, 18:18

Re: Iso-Britannia 1982: Bardo - One step further

Viesti Kirjoittaja mpappa » 16 Tammi 2013, 17:32

Eipä ole kummoinen. 2/5
Love shine a light

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16697
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Iso-Britannia 1982: Bardo - One step further

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 16 Tammi 2013, 19:26

Pirteyttähän tässä toki riittää, mutta säkeistöt tuntuvat vähän turhan renkuttavilta. Vahva kolmonen on hyvä.
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

Zera
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2131
Liittynyt: 19 Heinä 2006, 19:47
Paikkakunta: Tampere

Re: Iso-Britannia 1982: Bardo - One step further

Viesti Kirjoittaja Zera » 16 Tammi 2013, 20:31

Mukavan vauhdikas ja tarttuva kappale, helposti neljä tähteä.

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4990
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Iso-Britannia 1982: Bardo - One step further

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen » 17 Tammi 2013, 15:45

Aluksi meinasi kuulostaa ihan kivalta, mutta sitten kyllästyin. Ei näitä vanhoja renkutuksia oikein jaksa.

** tähteä.
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja"

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6186
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: Iso-Britannia 1982: Bardo - One step further

Viesti Kirjoittaja lharju » 17 Tammi 2013, 23:59

Näkyikö tässä ensimmäistä kertaa alushousut euroviisulavalla? Ylläolevasta YouTube-videosta kohta 1:39. Valkoiset ne on.
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25753
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Iso-Britannia 1982: Bardo - One step further

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza » 20 Tammi 2013, 14:06

^Sinä tuollaisia tuumailet! :heh: Ihan kamala tuo aloitus koreografia. :rofl: Onhan tässä menoa ja meininkiä niin paljon, ettei orkesteri oikein pysy edes mukana. Ei kohoa kuitenkaan millään tavalla suurten suosikkieni joukkoon. Kolme.

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7875
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Helsingin mlk

Re: Iso-Britannia 1982: Bardo - One step further

Viesti Kirjoittaja akuankka13 » 20 Tammi 2013, 16:32

Tuo alun koreografia herättää minussa enemmän myötähäpeää kuin mikään muu viisu. :shock: Muutenhan tämä on ihan kivan menevä kipale, neljä tähteä.
Qaj.

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Iso-Britannia 1982: Bardo - One step further

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 20 Tammi 2013, 22:04

Peribrittiläinen rallatus, joka ei minussa kyllä herätä oikein muita tunteita kuin nostalgisia muistoja ja koreografian osalta myötähäpeää. :roll: Kertosäe on ärsyttävän jankkaava, muuten sellaista harmitonta, mutta myös mitäänsanomatonta poppia. Stephenin äänestä en oikein pitänyt.

Heikot kolme tähteä.

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 26952
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Iso-Britannia 1982: Bardo - One step further

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 30 Tammi 2013, 19:43

Ärsyttävä ja kamala, mutta silti niin ihana, neljä. :heh:
Jammailen, vastaavasti nyytit jammailee, ääni jumitti.

Dublin
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 282
Liittynyt: 03 Huhti 2007, 18:49

Re: Iso-Britannia 1982: Bardo - One step further

Viesti Kirjoittaja Dublin » 27 Helmi 2013, 00:14

Videoversiossa ylletään neljän tähtösen tasolle, mutta epätasaisen livevedon takia on karsittava pois yksi tähti. Itse kilpailussa laulu oli kyllä kohdallaan, mutta miinuksia tulee hössöttävästä koreografiasta, liian heikosta orkestroinnista ja vaimeasta taustasta.

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6791
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Iso-Britannia 1982: Bardo - One step further

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 05 Maalis 2014, 19:33

Iloinen rallatus, mutta ei iske
:isobritannia: :isobritannia: :isobritannia:
"Kuten huomasitte, tässä kappaleessa käytettiin tehokeinoina sekä laulua että soittoa, joten sen menestymismahdollisuuksia ei ole syytä vähätellä." ~ Simo Frangén

Avatar
Samiasd
Press
Press
Viestit: 12891
Liittynyt: 19 Tammi 2010, 01:47
Viesti:

Re: Iso-Britannia 1982: Bardo - One step further

Viesti Kirjoittaja Samiasd » 19 Syys 2018, 22:56

Hilpeä esitys ja kappale aika turvallista brittipoppia. Ei kuitenkaan Ison-Britannian parhaita. Kolme tähteä.
In your voice I feel it coming back to me
Like a shadow whisper in the night
Like a monument to all the time we spent
A minor symphony

Vastaa Viestiin