Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK

Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK

*****
5
9%
****
7
13%
***
19
35%
**
12
22%
*
12
22%
 
Ääniä yhteensä: 55

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6186
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK

Viesti Kirjoittaja lharju » 20 Helmi 2013, 16:17

:suomi:
Kuva
Maa: Suomi
Vuosi: 1981
Kappale: Reggae OK
Esittäjä: Riki Sorsa
Säveltäjä: Jim Pembroke
Sanoittaja: Olli Ojala
Kapellimestari: Otto Donner
Sijoitus: 16./20
Pisteet: 27
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1981fi
Karsinnan tulos: http://natfinals.webuda.com/70s_80s/Finland1981.html

Riki Sorsa (oik. Esko Richard Sorsa, s. 26. joulukuuta 1952) aloitti musisoinnin 70-luvun alussa The Zoo -yhtyeessä. Yhtye julkaisi muutamia levytyksiä ja yhden omakustanne-LP-levyn vuonna 1975. The Zoon jälkeen Riki keikkaili Jig-saw-yhteessä. 70-luvun lopulla Rikin muusikon ura hiljeni muutamaksi vuodeksi. Kun vuoden 1981 euroviisukarsinnoissa kysyttiin, mitä hän on tehnyt näinä välivuosina, Riki totesi olleensa siellä missä muutkin ihmiset, eli päivisin töissä, iltaisin ulkona ja viikonloput leffassa.

Vuonna 1980 Riki sai levytyssopimuksen Suomen CBS-levy-yhtiön kanssa. Riki alkoi levyttää englanninkielistä materiaalia, ja ensimmäinen pitkäsoitto näki päivänvalonsa ihan vuoden 1981 alussa. Esikoislevyn julkaisun aikoihin Rikiä kutsuivat myös Suomen euroviisukarsinnat. Yleisradio oli nimittäin kutsunut suomalaistuneen britin Jim Pembroken yhdeksi säveltäjäksi Suomen vuoden 1981 euroviisukarsintoihin, ja hän halusi Riki Sorsan reggae-poljentoisen viisukappaleensa esittäjäksi. Lauluun ei kuitenkaan meinannut löytyä sopivaa suomenkielistä tekstiä, kunnes Riki Sorsa itse otti yhteyttä Olli Ojalaan. Olli Ojala oli assosioinut reggae-rytmin banaanilastiin ja Länsi-Intiaan, minkä inspiroimina syntyi laulun Reggae OK lopullinen teksti.

Suomen euroviisukarsinta vuonna 1981 järjestettiin kahdessa vaiheessa: aluksi kaikki 15 kutsusäveltäjien tuotosta kuultiin 29. tammikuuta järjestettävässä alkukarsinnassa. Suomen kansa äänesti postikorteilla ehdokkaista kahdeksan laulua finaaliin. Jatkoon pääsi lähinnä kilpailun nimekkäimmät artistit, mutta heidän vanavedessään myös Riki Sorsa, joka oli vielä tässä vaiheessa suurelle yleisölle tuntemattomampi nimi. 21. helmikuuta järjestetyssä Suomen karsinnan loppukilpailussa päätösvalta oli luovutettu 9-henkiselle asiantuntijaraadille. Asiantuntijaraadilla lienee ollut selvänä tavoitteena lähettää Euroviisuihin jotain uudenlaista ja epätyypillistä, sillä se jätti kansan suursuosikit tylysti jäännöspisteille ja äänesti Reggae OK'n ylivoimaiseen voittoon. Raadin jäsenistä seitsemän piti laulua koko illan parhaana ja ne kaksi muutakin äänestivät sen toiseksi parhaaksi. Raatia ei tuntunut haittaavan edes se, että Riki Sorsa aloitti suorassa lähetyksensä laulamisen väärästä kohdasta.

Vaikka Suomen kansa oli aluksi hieman hämillään viisukarsinnan tuloksesta, se otti kuitenkin uuden tulokkaan ja erikoisen euroviisukappaleen hyvin vastaan. Reggae OK nousi Suomen myyntilistalla aivan kärkisijoille. Laulusta tehtiin myös englanninkielinen versio, joka julkaistiin Rikin esikoisalbumin bonusraitana. Kansainvälisissä veikkauksissa Suomen nuorekas euroviisu herätti ristiriitaisia tuntemuksia: toiset hämmästelivät erikoista haitarireggaeta, kun taas vaihtoehtomusiikin ystävät iloitsivat siitä, että Eurovision laulukilpailussa kuullaan vaihtoehtoista musiikkia. Dublin Euroviisuissa Suomen joukkue oli ainoa, joka pääsi esiintymään myös viisujen aikaan järjestetylle vaihtoehtofestareille.

Suomi oli arvottu esiintymään Dublin Euroviisuissa 4.4.1981 esiintymisnumerolle kahdeksan. Reggae OK oli ainoa Suomen euroviisu vuosien 1966-1989 välillä, jonka kapellimestarina ei toiminut Ossi Runne, vaan puikoissa oli Jim Pembroken kanssa paljon läheistä yhteistyötä tehnyt säveltäjä ja levytuottaja Otto Donner. Ossi Runne oli kuitenkin mukana Dublinin viisumatkalla, sillä hän toimi kilpailun selostajana Yleisradiolle. Suomi oli päättänyt lähteä uudistamaan Euroviisuja myös visuaalisesti. Riki Sorsa oli pukeutunut näyttävään värikkääseen harlekiiniasuun, laulun säveltäjä Jim Pembroke soitti kitaraa mitä kummallisimmissa asennoissa ja koko esityksen kruunasi Pedro Hietasen soittama haitarisoolo. Lavalla nähtiin myös rumpali Keijo Hirvonen, kitaristi Jukka Orma ja basisti Risto Hankala.

Reggae OK keräsi äänestyksessä yhteensä 27 pistettä, jotka oikeuttivat sijaan 16. Laulu keräsi pisteitä kahdeksalta maalta: Israel, Ranska, Espanja ja Portugali muistivat Suomea pikkupisteillä (1-2), Alankomaat, Irlanti ja Sveitsi antoivat viisi pistettä ja Ruotsi peräti kuusi pistettä. Reggae OK oli myös viisujen ulkopuolella ruotsalaisten mieleen, sillä laulu nousi hetkeksi jopa Ruotsin viralliselle listalle. Reggae OK -singleä myytiin useaan Länsi-Euroopan maahan.

Viisujen jälkeen Riki Sorsa jatkoi englanninkielisen materiaalin levyttämistä. Levy-yhtiö oli kuitenkin sitä mieltä, että Riki voisi levyttää myös suomenkielisiä lauluja. Levy-yhtiön suositus kannatti, sillä vuonna 1983 Riki levytti kappaleen Muuttohaukka, joka nousi suureksi hitiksi. Kun englanninkieliset levyt myivät selvästi huonommin, Riki Sorsa päätti vaihtaa esityskielen pysyvästi suomeksi. Vuonna 1985 Riki Sorsa oli jälleen mukana Suomen euroviisukarsinnoissa. Hänen ehdokaslaulunsa Haaveissa vainko oot mun sijoittui karsinnassa toiseksi, mutta nousi myöhemmin valtavaksi menestyshitiksi, jonka myötä Riki Sorsa vastaanotti uransa ensimmäisen kultalevyn. Riki Sorsa teki myös suomalainen äänilevyteollisuuden historiaa, sillä hänen pitkäsoittonsa Kellot ja peilit vuodelta 1984 on kaikkien aikojen ensimmäinen cd-julkaisu Suomessa.

80-luvun lopulla ja 90-luvun alussa Riki Sorsan ura eli hieman hiljaisempaa vaihetta. Vuonna 1991 hän oli mukana Suomen euroviisukarsinnoissa laululla Viimeinen tie ja vuonna 1992 laululla Silmiisi sun, joka nousi pienoiseksi hitiksi. Vuonna 1993 Riki Sorsa palasi takaisin suomalaisten artistien eturiviin, sillä hänen levytyksensä Joki nousi suureen menestykseen ja hittikappaleen sisältämää albumia myytiin liki 40 000 äänitettä, ja se on Riki Sorsan uran menestynein albumi. Riki Sorsa levytti ja keikkaili säännöllisesti vuoteen 2006 asti, jolloin hänellä todettiin kurkkusyöpä. Riki Sorsa onnistui kuitenkin selättämään vaikean sairauden, ja hän on haaveillut jopa pikkuhiljaa palaavansa takaisin estradeille.


Suomen karsinnan finaalia 1981 (esitykset ja haastattelut ylen Elävä arkisto):

:voitto: Riki Sorsa – Reggae OK
:hopea: Mikko Alatalo - Leuhkat eväät
:pronssi: Taiska - Hiroshima
4. Juice Leskinen - Ilomantsi
5. Markku Aro & Nisa Soraya - Mun suothan tulla vierees sun
7. Frederik - Titanic

Riki Sorsa Spotifyssa
Kuva Kuva
Kuva
Kuva
http://www.rikisorsa.com/
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 48750
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 20 Helmi 2013, 16:50

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi:

Ihan hauska biisi Suomen viisuhistoriassa. Olisi saanut pärjätä paremmin, vaikka asu kansainvälisessä kilpailussa olikin aika järkky... värit hyvät, mutta yhdistettynä, niin kuin ne oli yhdistetty, olivat aika kamalat.
"Excuse my French" :kaunis:

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4998
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen » 20 Helmi 2013, 17:34

Ei ole koskaan lukeutunut suurimpiin - tai edes pienempiinkään - suosikkeihini, mutta kyllä kai tämä ihan siedettävä pläjäys on. Rikin kuteissakaan ei mielestäni ole mitään vikaa. Onhan Euroviisuissa nähty kaikenlaista pahempaakin.

Yleisö tuntui olevan kovin innoissaan tuosta esityksestä Dublinissa, ainakin videon perusteella! Eivät meinaa housuissaan pysyä. :rofl:

*** tähteä.
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja"

Avatar
kuu-kuu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3956
Liittynyt: 01 Tammi 2013, 05:10
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK

Viesti Kirjoittaja kuu-kuu » 20 Helmi 2013, 17:43

Katoha, Riki. Muistan kun jännitin Suomen karsinnoissa sitä, ettei vaan Juicea valittaisi viisuihin. Sorsahan sinne lennähti. Mies otti hiukkasen punkkimaisen otteen esiintymiseensä, vaikutteita varmaankin parin vuoden takaisesta Tomas Ledinin hoikkaroinnista, joka oli semmoinen vähän punk, vaikka poppia olikin. Ormakin näyttää keikkuvan takana. Britit sanoivat kummissaan, että kuinka ne suomalaiset laittavat hanurin reggae-kappaleeseen. Typerät britit. Kuunnelkaa kuinka kovat suosionosoitukset Riki ja Oggaet saivat. Jos olisi tuolloin ollut puhelinäänestys käytössä, niin varmasti kymppisakkiin oltaisiin päästy, ehkäpä viiden joukkoon. Jotenka siksi 5 pistettä ja narrivaate päälle.

Edwina
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2823
Liittynyt: 11 Tammi 2013, 12:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK

Viesti Kirjoittaja Edwina » 20 Helmi 2013, 18:44

Suomen Rod Stewardiksi Rikiä tituleerattiin. Minusta tämä oli hyvä kappale. Ei yhtään harmittanut silloin tämän voitto, vaikkakin myös Frederikin Titanic olisi voinut pärjätä. Myös Taiskan Hiroshima oli hyvä laulu.
Hyvä ja rento meininki, kivasti etenevä kappale, hyvä laulaja. Jostain syystä haluan antaa tälle viisi pistettä, vaikka tämä ei ole Suomen euroviisuista se kaikkein paras. :tapu:

Avatar
Katinka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1829
Liittynyt: 05 Joulu 2004, 18:03
Paikkakunta: Kuopio

Re: Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK

Viesti Kirjoittaja Katinka » 20 Helmi 2013, 20:04

Pidin tästä viisusta aikanaan paljon. Menestyäkseen taisi olla liian uudenaikainen tuon ajan viisuksi. Muistanko oikein, että jälkeenpäin olisi palkittu tuosta hauskasta esiintymisasusta? 4 tähteä ansaitsee tämä kipale.

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK

Viesti Kirjoittaja Leo » 20 Helmi 2013, 20:39

Oli kyllä järkytys Reggae OK:n voitto kotimaan karsinnassa: olin silloin kuumeessa ja voiton ratkettua kuumeeni nousi yhden asteen. Titanicin, Paula Koivuniemen, Markku Aron & Nisa Sorayan tai Taiskan olisi minusta kuulunut voittaa.
Kevät eteni ja koitti Dublinin finaali, johon mennessä olin alkanut kannattaa Suomen edustajaa ja aprikoida sen menestysmahdollisuuksia.
Rikin asu oli yllätyksellinen ja jokerin ja reggaen yhteys hmmmm.....ei aivan ole selvinnyt. Erikoinen kokonaisuus Suomesta. Riki oli jo tuolloin loistava esiintyjä, letkeä ja rento. Pedron haitarisoolo oli hieno. Ja kuulittehan aplodit: yhdet illan suurimmista :tapu: . Siinä vaiheessa kotikatsomoissakin alkoi tunnelma nousta: tällehän voi sittenkin tulla pisteitä. Lopputulos oli kohtuullinen, sillä kisaviikolla Suomi rankattiin vielä alemmas. Hittihän Reggae Ok oli niin Suomessa kuin vähän Euroopassakin. Riki Sorsan olisin mielelläni nähnyt euroviisuissa myöhemminkin: Silmiisi sun -92 ja Haaveissa vainko oot mun -85 ovat edelleenkin hienot. Reggaelle tänään neljä tähteä.

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16699
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 20 Helmi 2013, 20:46

Minä en jotenkin yhtään tykkää tästä. Ärsyttävän jankkaavaa muka rentoa, laulaja tuntuu rennon sijaan jotenkin tärähtäneeltä. Vuotensa huonoin viisu. Taidanpa jättää yhteen tähteen. :roll:
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25753
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza » 20 Helmi 2013, 21:26

Olen aina tykännyt, vaikka kovatasoisessa karsinnassa olikin monta parempaakin. Mutta olihan tämä omaperäinen veto Suomelta. Suomi ja Ruotsi kokeilivat tuohon aikaan viisuissa rokkimeininkiä. Ruotsi onnistuneemmin, kyllä. Kyllähän tässä Rikin hommassa oli paketti kasassa. Olisin suonut rahtusen paremman sijoituksen. :joojoo:
Rikistä olen myös aina pitänyt. Monta hienoa biisiä tehnyt. Vuonna 1991 olisin lähettänyt Viimeinen tie-biisin Roomaan ja 1992 Silmiisi sun-ihanuuden Malmöön. Mitäpä sitä. Reggae suomalaisittain saa tänään minulta nelosen. Klassikko on!

Avatar
mpappa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4061
Liittynyt: 02 Syys 2005, 18:18

Re: Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK

Viesti Kirjoittaja mpappa » 20 Helmi 2013, 21:42

Monta hyvää ehdokasta oli -81. Hiroshima on ihana ja Titanic menevä, Ilomantsikin viihdyttää. Silloin toivoin, että eipä Ilomantsi voittaisi. Olisihan se ollut kiva tietysti kuulla orksteri hokemassa laulun sanoja mukana.

Rikin esitys on letkeä . 4/5
Love shine a light

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13220
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK

Viesti Kirjoittaja AntSa » 20 Helmi 2013, 22:25

Onhan tämä jotenkin ajassaan kiinni. Mutta siltikin olen aina jotenkin vierastanut tätä.

Annetaan heikohko KOLMONEN! :uujee: 1981 vuoden karsinnat ovat eittämättä eräät kaikkien aikojen parhaimmat, minusta. Ja kansainvälinen finaalikin oli hieno. <3
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 21 Helmi 2013, 08:02

Itse asiassa en mitenkään erityisesti inhoa tätä kappaletta, enkä Rikiäkään MUTTA kun tämä voitti Suomen kaikkien aikojen parhaat euroviisukarsinnat ja edusti Suomea kaikkien aikojen parhaissa Eurovision laulukilpailuissa, ei minulle jää muita vaihtoehtoja kuin puristaa reilun 30 vuoden aikana tämän kappaleen vuoksi vuodattamani kyyneleet yhdeksi tähdeksi. :sorivaan:
Peukku Rikille rennon itsevarmasta esityksestä :peukku: Mutta mitäpä muuta sitä voi tältä itseriittoisuuden ruumiillistumalta odottaakaan :heh:
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
WildDance
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7095
Liittynyt: 14 Kesä 2012, 20:58

Re: Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK

Viesti Kirjoittaja WildDance » 21 Helmi 2013, 15:48

Aika ärsyttävä kappale. En ole koskaan pitänyt, mutta annetaan nyt kakkonen :suomi: :suomi:
Just like CleopatRa

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 21 Helmi 2013, 21:26

Reggae OK ei kuulu omiin suosikkeihini, jankkaavaa menoa, joka alkaa puuduttaa. Rikillä on sinänsä persoonallinen ääni ja esimerkiksi Haaveissa vainko oot mun on häneltä hieno tulkinta, mutta tässä viisukappaleessa hän ei minusta onnistu vastaavalla tavalla. Muistan kuinka järkyttynyt olin tuosta stailauksesta enkä vieläkään ymmärrä, miksi tuohon jokeriasuun oli päädytty - muuta kuin erikoisuuden tavoittelun vuoksi. Värit ovat kivoja, mutta eivät tuossa yhdistelmässä. Muutenkin tuosta välittyy sellainen tunne, että nyt olivat suomalaiset sitten päättäneet kertaheitolla ryhtyä rennoiksi ja moderneiksi - ja aika pahasti överiksi meni. Ei koko ideapankkia olisi kannattanut kerralla tyhjentää. :eiei:

Kaksi tähteä.

Avatar
Hapa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1642
Liittynyt: 02 Tammi 2008, 23:17
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK

Viesti Kirjoittaja Hapa » 21 Helmi 2013, 21:38

Leonardo kirjoitti: Muistan kuinka järkyttynyt olin tuosta stailauksesta enkä vieläkään ymmärrä, miksi tuohon jokeriasuun oli päädytty - muuta kuin erikoisuuden tavoittelun vuoksi.
Mä olin niin järkyttynyt koko kappaleesta, että en olisi voinut asusta vähempää välittää. Ihan sama mitä tässä pantiin päälle. Nykyään olen kyllä kummallisesti pehmentynyt, koska annoin tälle ex-inhokkibiisilleni 2 tähteä. Mitään melodiaa ei tässä kyllä ole, en oikein edes tiedä miksi päädyin kakkoseen...
"Olen huomannut nuorten naislaulajien laulavan pikkutytön äänellä. Heitä ei erota toisistaan eikä lauluista jää mitään mieleen. Minun nuoruudessani artisti ei päässyt levyttämään, jos hän ei osannut tulkita." -Anneli Sari-

Zera
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2131
Liittynyt: 19 Heinä 2006, 19:47
Paikkakunta: Tampere

Re: Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK

Viesti Kirjoittaja Zera » 24 Helmi 2013, 12:38

Minusta tämä on ihan leppoisa kappale, mutta ei mitenkään suuremmin kiinnostava. Kolme tähteä.

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 24 Helmi 2013, 15:32

.

Tämä Reggae OK-kappale taisi olla jopa suosikkini silloin Suomen viisukarsinnassa......jos en nyt väärin muista (?)

Vaikutti silloin tuoreen, piristävän, virkistävän erilaiselta, omaperäiseltä kipaleelta.
Vaikka taisi reggaeta Suomesta-idea toisaalta vaikuttaakin jonkin verran kummalliselta.

Kieli poskessahan tämä laulu on osin tehty :)
Omalla tavallaan mukavan svengaavan letkeä.

Karsinnassa mukana olleet esim. Markku Aro, Frederik, Taiska, Juice, Mikko Alatalo oli jo nähty.
Joten Riki tuntui silloin myös esiintyjänä, laulajana uudelta, tuoreelta kasvolta, joka sekin oli plussaa tälle viisuehdokkaalle.

Jännää ja kiinnostavaa on myös se, että tuona vuonna Suomen finaaliin oli valikoitunut kappaleita tai ainakin kappaleiden nimiä, jotka viittasivat, toivat mieleen synkkiä, kielteisiä asioita, tapahtumia......kuten esimerkiksi Hiroshima (jonne aikoinaan pudotettiin atomipommi), Titanic (suuri laivaonnettomuus), Ilomantsi (Itä-Suomessa silloin kohua herättäneet vesakkomyrkytykset).

Rikin esittämä kappale ja kappaleen aihe tuntui näiden rinnalla kivan positiiviselta.

Rikin harlekiiniasu vaikuttaa kyllä jonkin verran mauttomalta, huonolta.
Enkä välttämättä ole koskaan ollut niin kovin innostunut tuollaisesta raspikurkkulaulannasta.

Taisi tuo raspikurkkulaulu olla silloin jonkin verran enemmänkin suosiossa.
Koska noihin aikoihin nousi suosioon myös toinen raspikurkkulaulaja eli Harri Marstio.
Rod Stewart nosti kyseisen laulutavan pinnalle, suosioon Englannissa jo 1970-luvulla.

Kolme vahvaa tähteä.

.

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7875
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Helsingin mlk

Re: Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK

Viesti Kirjoittaja akuankka13 » 24 Helmi 2013, 15:40

Onhan tämä vähän erilainen viisu, muttei mitenkään kauhean erityinen. Tasaista rytmiä ja siinä se biisi sitten onkin. Kolme tähteä.
Qaj.

Avatar
Ihme_Mies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2614
Liittynyt: 29 Helmi 2008, 14:31
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK

Viesti Kirjoittaja Ihme_Mies » 24 Helmi 2013, 17:25

Sorry, mutta kun ei toimi eikä miellytä millään tavoin, niin se on silloin yksi tähti.
"Without music, life would be a mistake."

Avatar
kuu-kuu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3956
Liittynyt: 01 Tammi 2013, 05:10
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK

Viesti Kirjoittaja kuu-kuu » 24 Helmi 2013, 22:22

Mr Kite kirjoitti:.


Taisi tuo raspikurkkulaulu olla silloin jonkin verran enemmänkin suosiossa.
Koska noihin aikoihin nousi suosioon myös toinen raspikurkkulaulaja eli Harri Marstio.
Rod Stewart nosti kyseisen laulutavan pinnalle, suosioon Englannissa jo 1970-luvulla.

.
Olihan Joe Cocker jo aiemmin ollut pinnalla, muunmuassa Woodstockissa.
Ja tämä:

Avatar
helidon
Ryystäjä
Ryystäjä
Viestit: 366
Liittynyt: 12 Helmi 2013, 08:09
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK

Viesti Kirjoittaja helidon » 26 Helmi 2013, 20:39

Loveitloveitloveit! Yksi parhaita Suomen viisuja ikinä! Ja Dublinissa yleisö tykkäsi! :tuuletus:
Muistan jännittäneeni Suomen karsinnassa tosi paljon, kun pelkäsin, että Juicen Ilomantsi lähtee Dubliniin. Luojan kiitos Reggae OK voitti karsinnan.

Muistan vielä, että tätä soitettiin paljon Östermalmin diskoissa Tukholmassa kesällä -81. Tää kuulostaa edelleen hyvältä.

Avatar
Mikel
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1276
Liittynyt: 12 Maalis 2011, 20:43
Paikkakunta: Turku

Re: Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK

Viesti Kirjoittaja Mikel » 28 Helmi 2013, 12:58

Enpä olisi ikinä uskonut, että joskus koittaisi päivä, jolloin antaisin tälle neljä tähteä, mutta näköjään näinkin voi käydä. :heh: Täähän on oikeasti ihan hyvä! :uujee: Muistelin tätä rasittavaksi ja ikäväksi, mutta tämähän on rennon letkeä. Kaiken kaikkiaan varmasti ja vakuuttavasti esitetty, harmi vaan, että raadit eivät ymmärtäneet tämän päälle, vaikka yleisö näytti paikoin jopa hurmioituneelta. :draamaa:
But may the slightest light start a fire

Edwina
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2823
Liittynyt: 11 Tammi 2013, 12:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK

Viesti Kirjoittaja Edwina » 28 Helmi 2013, 17:08

Mr Kite kirjoitti:.

Vaikka taisi reggaeta Suomesta-idea toisaalta vaikuttaakin jonkin verran kummalliselta.

.
Meillä oli tuohon aikaan käymässä Englannista vieraita. Soitimme heille tämän kappaleen.
Joku heistä sanoi: "eikö Euroviisujen pitäisi ilmentää jotain aina kunkin maan kulttuurista" ?

Muistan silloin ajatelleeni: "niin, Englannin kappaleethan ne noudattavatkin aina tätä ajatusta.....". :rofl:

Avatar
Ti-ti-uu
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 771
Liittynyt: 30 Touko 2010, 10:38

Re: Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK

Viesti Kirjoittaja Ti-ti-uu » 03 Maalis 2013, 18:33

Tää oli jo mun mielestä aikanaan tää biisi reggae? Ok. Kyllähän tätä vieläkin laulelee mukana jos sattuu joskus kuulemaan, en kyllä hakeudu tarkoituksella tilanteisiin, jossa tätä kuulisin. :roll:

* * *
~ Come on everybody let's sing along and feel the power of a song ~

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 26967
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 06 Maalis 2013, 21:12

Mä jostain syystä tykkään hirveästi näistä Suomen aliarvostetuista viisuista. :heh: Tällekin rapsakka neljä!
Jammailen, vastaavasti nyytit jammailee, ääni jumitti.

Avatar
Hazard
Press
Press
Viestit: 15061
Liittynyt: 06 Joulu 2010, 11:16
Paikkakunta: Hamina

Re: Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK

Viesti Kirjoittaja Hazard » 10 Huhti 2013, 01:49

Kattosin Poliisit -jaksoa Turusta, ja huomasin maininnan Riki Sorsasta ja juurikin tästä biisistä. Hassua : P

Ihan jees tämä on mielestäni, ei mitään muita mainintoja. Kolme.
In your voice I feel it coming back to me
Like a shadow whisper in the night
Like a monument to all the time we spent
A minor symphony

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6804
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 17 Huhti 2014, 19:48

Suomen hienoja, omaperäisiä euroviisuja
:suomi: :suomi: :suomi: :suomi: :suomi:
"Kuten huomasitte, tässä kappaleessa käytettiin tehokeinoina sekä laulua että soittoa, joten sen menestymismahdollisuuksia ei ole syytä vähätellä." ~ Simo Frangén

Avatar
Samiasd
Press
Press
Viestit: 12891
Liittynyt: 19 Tammi 2010, 01:47
Viesti:

Re: Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK

Viesti Kirjoittaja Samiasd » 19 Syys 2018, 23:18

Hirvitys niin monella tapaa. Kamalat sanat, hirveä sävellys ja uskomattoman rumat vaatteet. Yksi tähti.
In your voice I feel it coming back to me
Like a shadow whisper in the night
Like a monument to all the time we spent
A minor symphony

Vastaa Viestiin