Suomi 1984: Kirka – Hengaillaan

Suomi 1984: Kirka – Hengaillaan

*****
21
36%
****
20
34%
***
16
27%
**
2
3%
*
0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä: 59

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6186
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 1984: Kirka – Hengaillaan

Viesti Kirjoittaja lharju » 01 Touko 2013, 10:23

:suomi:
Kuva
Maa: Suomi
Vuosi: 1984
Kappale: Hengaillaan
Esittäjä: Kirka
Säveltäjä: Jukka Siikavire
Sanoittaja: Jussi Tuominen
Kapellimestari: Ossi Runne
Sijoitus: 9./19
Pisteet: 46
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1984fi
Karsinnan tulos: http://natfinals.webuda.com/70s_80s/Finland1984.html

Kirill Babitzin syntyi 22. syyskuuta 1950 Helsingissä venäläisen emigranttiperheen kolmanneksi vesaksi. Jo lapsena hän sai lempinimekseen Kirka, josta tulikin myöhemmin myös hänen esiintymisnimensä. Kirkan musiikin harrastus alkoi jo 5-vuotiaana, jolloin hän sai isoäidiltään haitarin. Pian nuori Kirill soitteli haitariaan muun muassa vanhusten iloksi vanhainkodeissa. 10-vuotiaana Kirka voitti piirinmestaruus-hopeaa televisioiduissa harmonikkakilpailuissa Helsingissä.

Kurtun näpelöiminen sai kuitenkin pian jäädä, sillä 60-luvun alkaessa angloamerikkalainen rock’n’roll tempaisi Kirkan mukaansa. Jo 12-vuotiaana Kirka ryhtyi The Creatures -yhtyeen solistiksi. The Creatures esitti suoraviivaista rockia ja keikkaili säännöllisesti muun muassa koulujen hipoissa ja opiskelijabileissä. The Creatures oli kasassa vuosina 1962–1966. Viimeisinä vuosina The Creaturesin toiminta oli jo hyvin ammattitaitoista, sillä yhtyettä pyydettiin muun muassa kansainvälisten rock-tähtien Suomen-konserttien lämmittelybändiksi. Levy-yhtiön ovet eivät kuitenkaan avautuneet, sillä yhtyeen imago oli liian raju Suomen silloin vielä sovinnaiselle musiikkiteollisuudelle. Itse solisti Kirka herätti kuitenkin levy-yhtiöiden huomion. Kesällä 1967 Kirka pääsi ensimmäistä kertaa levyttämään. Ensilevytys oli jatsahtava Anna suukko vain, joka edusti kuitenkin marginaalimusiikkia, eikä herättänyt suurta huomiota.

Syksyllä 1967 Kirkan tie johti Suomen toiseksi suurimpaan levy-yhtiöön Scandiaan. Heti ensimmäinen Scandia-levytys Hetki lyö oli suuri menestys. Kirka uniikki ja raju lauluääni herätti huomiota, vaikka levytuottajat pelkäsivätkin, että tuollaisella laulutavalla Kirka menettää äänensä muutamassa vuodessa. Kirkasta tuli koko 60-luvun ylivoimaisesti suosituin pop-tähti Suomessa. Suomalaisten teinityttöjen keskuudessa alkoi suorastaan Kirka-hysteria. Kirkan suosion aiheuttama massahysteria oli jotain sellaista, mitä Suomessa ei ollut koskaan aikaisemmin koettu. Kirka levytti 60- ja 70-luvun vaihteessa lukuisia hittejä: Leijat (1968), Viimeiseen mieheen (1969), Pääsi rinnallein painuu (1969), Venus (1970), Silta yli synkän virran (1970), Mamy blue (1971) ja Varrella virran (1973). 70-luvun puolivälin lähestyessä Kirka alkoi olla jo kyllästynyt pop-tähden imagoonsa, ja hän halusi levyttää kunnianhimoisempaa musiikkia. Niinpä hän vaihtoi tyylinsä souliin, mikä keräsi kriitikoilta kiitosta, mutta jätti suuren yleisön kylmäksi. Kirkan suosio alkoi laskea laskemistaan, ja viimeistään 80-luvun alkaessa Kirka sai tyytyä riviartistin asemaan: keikkoja ja levytyksiä riitti säännöllisesti, mutta levytyksistä ei noussut suuria valtakunnallisia hittejä.

Kirka on ollut erittäin tuttu näky Suomen euroviisukarsinnoissa, sillä hän on osallistunut kilpailuihin useammin kuin kukaan toinen artisti. Ensimmäistä kertaa Kirka nähtiin viisukarsinnoissa vuonna 1972 laululla Kaikkea on. 1974 hän oli mukana laululla Energiaa, 1975 vuorossa oli Oh New York, rakkain, 1976 Neidonryöstö, 1979 Aikuiset anteeksi antaa yhdessä Kirkan sisarten Muskan ja Annan kanssa ja 1980 Karthago. 1983 Kirka oli yksi kutsuartisteista ja hän esitti kilpailussa kolme laulua. Vuosina 1980 ja 1983 Kirka sijoittui karsinnoissa toiselle sijalle, minkä myötä hän alkoi kantaa jo ”ikuisen kakkosen” leimaa.

Vaikka euroviisuedustusta ei koittanutkaan ennen vuotta 1984, Kirka oli ehtinyt edustaa Suomea muissa kansainvälisissä laulukilpailuissa. 70-luvulla hän edusti Suomea muun muassa Bulgariassa Kultaisen Orfeuksen –festivaaleilla sekä Sopotin laulukilpailuissa. Vuonna 1983 Kirka, Riki Sorsa ja Anneli Saaristo edustivat Suomea Belgiassa Knokke Cup –kilpailussa sijoittuen kolmanneksi.

Vuonna 1984 Yleisradio kutsui Kirkan jälleen yhdeksi euroviisukarsintojen artistiksi. Muut kutsutut solistit olivat Paula Koivuniemi, Sonja Lumme, Anneli Saaristo, Tomas Ek ja Leena Nilsson. Suomen euroviisukarsintojen alkukarsintaan valittiin 21 laulua. Kirka oli säveltäjien ylivoimainen suosikki kutsuartisteista, sillä hän sai esitettäväkseen peräti 7 ehdokaslaulua. Finaaliin valittiin yhteensä 11 laulua, joista kolme oli Kirkan esittämiä: Hengaillaan, Laulu maailmalle ja Oo Marie. Suomalaiset valitsivat postikorttiäänestyksellä Jukka Siikavireen säveltämän reippaan Hengaillaan-laulun Suomen viisuedustajaksi Luxemburgiin selvin luvuin: laulu keräsi yli 22 000 ääntä, lähes kaksi kertaa enemmän kuin toiseksi sijoittunut Paula Koivuniemen esittämä Tuultako tavoitan.

Kirka kutsui euroviisuesityksensä ja esikatseluvideon ohjaajaksi Jukka Kajavan. Hengaillaan esitettiin Luxemburgin Euroviisuissa 5.5.1984 neljänneksi viimeisenä. Kirkan kanssa lavalle nousivat myös taustalaulajat Kaija Kokkola, Anita Pajunen ja Jokke Seppälä. Suomi sijoittui kymmenen parhaan joukkoon kuuden vuoden tauon jälkeen. Hengaillaan keräsi yhteensä 46 pistettä, jotka oikeuttivat yhdeksänteen sijaan. Hengaillaan keräsi tasaisesti pieniä pisteitä äänestäjämaiden enemmistöltä. Eniten laulusta pitivät ruotsalaiset, jotka muistivat laulua seitsemällä pisteellä. Hengaillaan nousi Suomessa melkoisen suureksi hitiksi, ja Kirka vastaanotti Hengaillaan-LP:stä uransa ensimmäisen kultalevyn. Laulu on edelleen yksi kaikkien aikojen suosituimpia suomalaisia euroviisuja radio- ja DJ-soiton sekä karaoke-esitysten suhteen.

Kirka nousi todelliseen valtakunnalliseen suosioon uudelleen syksyllä 1988, jolloin hän voitti Syksyn sävel –kilpailun laululla Surun pyyhit silmistäni, josta tuli yksi Suomen kaikkien aikojen suosituimpia iskelmiä. Surun pyyhit silmistäni –albumi oli Suomen kaikkien aikojen ensimmäinen pitkäsoitto, joka myi yli 200 000 äänitettä. Nykyään levy on edelleen kaikkien aikojen kolmanneksi myydyin albumi Suomessa. Surun pyyhit silmistäni –laulun suursuosion vanavedessä syntyi myös muita suuria hittejä kuten Anna käsi (1989) ja Ota lähellesi (1990). Vuosina 1988–1999 Kirkan levyjä myytiin yhteensä lähes miljoona äänitettä. Surun pyyhit silmistäni nousi myös kansainväliseen suosioon. Laulun englanninkielinen versio Sadness in your eyes oli suuri hitti Kreikassa, minkä myötä Kirka kierteli 90-luvulla esiintymässä myös Kreikassa. Laulusta levytettiin myös kiinankielinen versio, joka nousi suosioon Kiinassa ja Hong Kongissa.

Kirka palasi euroviisukarsintoihin jo vuonna 1986 lauluilla Aitoa taikaa ja Uusiin taivaisiin. 1989 hän oli mukana kappaleella Hiljaisuutta, 1991 vuorossa oli Taivas ja maa, 1992 Antaa menneisyyden mennä ja 1996 Toukokuu. Kirkan suursuosio ei kuitenkaan siivittänyt häntä enää toista kertaa euroviisuedustajaksi.

90-luvulla Kirkan suosio oli edelleen huikeaa. 1997 Kirkan 30-vuotisjuhlakiertue sisälsi peräti 56 konserttia, jotka olivat kaikki yhtä lukuun ottamatta loppuunmyytyjä. Vuosina 1998-1999 Kirka oli mukana Hectorin, Pave Maijasen ja Pepe Willbergin kanssa Mestarit Areenalla –projektissa, joka nousi ilmiömäiseen suosioon. Mestarit esiintyivät Suomen suurimmissa konserttisaleissa loppuunmyydyille katsomoille, ja heidän livealbuminsa myi yli 120 000 äänitettä ja oli vuotensa myydyin pitkäsoitto Suomessa.

2000-luvulla Kirkan suosio hieman tasaantui. Tammikuussa 2007 suomalaiset saivat lukea lehdistä surullisen uutisen. 56-vuotias Kirka menehtyi yllättäen sairauskohtaukseen. Kirkan yllättävä kuolema oli hetken aikaa Suomen suurin uutinen.


Suomen karsintaa 1984

:voitto: Kirka - Hengaillaan

:hopea: Paula Koivuniemi - Tuultako tavoitan

:pronssi: Anneli Saaristo - Sä liian paljon vaadit

9. Tomas Ek - Machoman

Kirka Spotifyssa
Kuva
Kuva
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16699
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Suomi 1984: Kirka – Hengaillaan

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 01 Touko 2013, 11:33

Mukaansatempaava suomalaisklassikko, joka on kestänyt kuuntelua. Neljä. :peukku:
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 48750
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 1984: Kirka – Hengaillaan

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 01 Touko 2013, 14:42

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi: :suomi:

Upea viisuklassikko! Menoa ja svengiä riittää vaikka muille jakaa. :peukku:
"Excuse my French" :kaunis:

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4998
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Suomi 1984: Kirka – Hengaillaan

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen » 01 Touko 2013, 15:08

Olen tainnut aina pitää tästä menobiisistä. Kulkee kuin pikajuna!

Erityismaininta noille jännille kilkatuksille (erikoisesti studioversion kilkatuksille). En tiedä, mitä ne oikeasti symboloivat, mutta minulle tulee niistä aina mieleen tasoristeyksen varoituskilkatus. Aikoinaan kuulosti tismalleen tuolta, kun istui motin kyydissä sen pyyhältäessä kilkattavan tasoristeyksen ohi - sisälle junaan ehti kuulla vain pari kilkautusta, ei koko käynnissä olevaa show'ta, ja se kuulosti prikulleen tuolta.

Enää eivät silläkään ratavälillä motit kulje. Eivät ole kulkeneet yli kymmeneen vuoteen. Eivätkä ne sellaiset motit kulje pian enää missään muuallakaan. Liian vanhoja muka ovat. Ja kilkattavat tasoristeyksetkin yritetään hävittää. Kaiken ne meiltä vievät. :lohduton:

Kovin on siis nostalginen kipale!

**** tähteä.
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja"

Avatar
WildDance
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7095
Liittynyt: 14 Kesä 2012, 20:58

Re: Suomi 1984: Kirka – Hengaillaan

Viesti Kirjoittaja WildDance » 01 Touko 2013, 16:34

Oikein kiva kappale joka saa hyvälle tuulelle :uujee: ****
Just like CleopatRa

Avatar
Hazard
Press
Press
Viestit: 15061
Liittynyt: 06 Joulu 2010, 11:16
Paikkakunta: Hamina

Re: Suomi 1984: Kirka – Hengaillaan

Viesti Kirjoittaja Hazard » 01 Touko 2013, 16:38

Ylivoimaisesti Suomen paras viisu kautta aikojen. Viisi tähteä, ei epäilystäkään. Kirka on legenda.

:tuuletus:
In your voice I feel it coming back to me
Like a shadow whisper in the night
Like a monument to all the time we spent
A minor symphony

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Suomi 1984: Kirka – Hengaillaan

Viesti Kirjoittaja Leo » 01 Touko 2013, 17:38

Kylläpäs oli Suomella iloinen ja positiivinen ja vakuuttava esitys :ihana: . Karismaattinen ja säteilevä Kirka oli lavalla vuorenvarma. Mollikansan viisu soi kerrankin duurissa ja ansaitusti kymppisakkiin päädyttiin. Taustakuoron stailaus ja lauluosuudet olivat hilkulla mennä överiksi, mutta niin ei käynyt. Viitoskerhon viisu.

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13220
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Suomi 1984: Kirka – Hengaillaan

Viesti Kirjoittaja AntSa » 01 Touko 2013, 19:49

Oikein kiva, muttei ole oikein milloinkaan saanut täysillä matkaansa. Kirka oli hieno artisti, joten annetaan ihan vahva KOLMONEN! :uujee:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Suomi 1984: Kirka – Hengaillaan

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 01 Touko 2013, 21:56

Mukavan pirteä ja mukaansa tempaava rallatus on tämä Kirkan Hengaillaan. Kirkan persoonallinen ääni sopi tähän erinomaisesti ja koko kappale oli positiivisella tavalla tavallisesta suomalaisviisusta poikkeava, vaikkei ihan kirkkainta suomiviisujen kärkeä edustakaan, lähellä sitä kuitenkin. :tapu: Stailauksen kanssa oltiin suomalaisittain tyypilliseen tapaan lähellä mennä överiksi etenkin taustakuoron osalta, mutta myös Kirkan meikkauksen kanssa, mutta onneksi niin ei ihan käynyt. Tämä saa aina takuuvarmasti hyvälle tuulelle. :peukku:

Neljä pirteää tähteä. :uujee:

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Suomi 1984: Kirka – Hengaillaan

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 02 Touko 2013, 07:46

Ihan mukava ja vauhdikas, iloinen viisu! Jotain sanoituksessa ja kappaleensa rahtusen sekavassa rakenteessa kuitenkin häiritsee sen verran, ettei ihan täysiä pisteitä täältä suunnalta heru. Annetaan kuitenkin nelonen :peukku:

Kirkan parhaat viisutyrkyt ovat Neidonryöstö, Aitoa taikaa, Taivas ja maa & Toukokuu! Mieluummin olisin suonut edustuspaikan joillekin noista lauluista :joojoo:

"Mukana näissäkin karsinnoissa: Kirka" :mrgreen: (Minna Pentin äänellä)
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
wulfila
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1673
Liittynyt: 25 Maalis 2012, 23:46
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Suomi 1984: Kirka – Hengaillaan

Viesti Kirjoittaja wulfila » 02 Touko 2013, 17:16

Oon aina tykännyt tästä biisistä jotenkin, ja Kirka itse on tässäkin suloisen ja positiivisen oloinen. Ja komealta kuulostaa hänen lauluäänensäkin :joojoo: Mutta se on hassua, miten (taustalaulaja) Kaija Koo näyttää tossa stailauksessaan hieman Maija Vilkkumaalta :shock:
Na svakom prstu jedan niko me nije vrijedan
Dosta sam ljubila, gubila, sebe ubila

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Suomi 1984: Kirka – Hengaillaan

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 03 Touko 2013, 14:05

.

Tämä viisu on siis yhtä hang aroundia........ eli hengailua.

Ei hassumpaa. Hyväntuulinen, positiivinen, svengaava viisu - ja pirteä, hyvä, varma esitys.

En ole kuitenkaan koskaan ollut kovin innostunut tästä viisusta.
Tiedä sitten miksi ?

Eräs syy kai on se, etten ole koskaan ollut kovin viehättynyt Kirkan lauluäänestä. Se tahtoo minusta mennä välillä ruman rääkymisen puolelle.
Sanoitus tässä viisussa ei ole minusta myöskään kovin onnistunut. Sanat ovat minusta jonkin verran tyhjänpäiväistä liirumlaarumia.
Ja sävellyksessäkin jokin tökkii minua.

Omat suurimmat suosikkini Kirkan lauluista taitavat olla hänen aivan uransa alun laulut Hetki lyö ja Leijat.
Tuo Leijat-kappale tuli muuten tänä aamuna Radio Suomen puolelta.
Kyseinen kappale sopii sinänsä nimimerkillenikin (kite = leija)

Tälle Hengaillaan-viisulle annan kolme vahvaa tähteä.

.

Avatar
kuu-kuu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3956
Liittynyt: 01 Tammi 2013, 05:10
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1984: Kirka – Hengaillaan

Viesti Kirjoittaja kuu-kuu » 03 Touko 2013, 14:05

Nauravaisena laulava Kirka ja juna-asemalle tahtova piisi. Onhan tämä kovasti pimpsuinen, panee isommankin suuttoman tyypin hoilailemaan. Huuliharppusoolo toi ja tuo yhden pisteen lisää. Suomi oli viisuissa maa jota sai potkia, siksi sijoitus oli niinkin huono kuin 9. Jos olisi ollut Brittien viisu, sija ykkönen olisi ollut hyppysissä, vähintään kolmoseksi olisi ammuttu lottopallokoneella. Neljä hienkeltaamaa valkoista tennissukkaa.

Avatar
Aintsu
Press
Press
Viestit: 16796
Liittynyt: 15 Marras 2003, 11:37
Paikkakunta: Kotka

Re: Suomi 1984: Kirka – Hengaillaan

Viesti Kirjoittaja Aintsu » 03 Touko 2013, 14:25

Suomen parhaita ja hyväntuulisimpia viisuja. :ihana: Toimii!
Esiintyjän missio on tulla välittää energiaa.
-Nisa Soraya-

Edwina
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2823
Liittynyt: 11 Tammi 2013, 12:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1984: Kirka – Hengaillaan

Viesti Kirjoittaja Edwina » 03 Touko 2013, 18:23

Tämä kuuluu sarjaan: "onnistunut viisu". Kappale on harmiton, iloinen, kevyt ja Kirka esitti sen tapansa mukaan varmuudella. Juuri sitä, mitä Suomen kannatti silloin maailmalle laittaa, eikä sijoituskaan ollut hullumpi.
Neljä tähteä, kaunista ja Kirkan muistoksi tuikkivaa.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 31513
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Suomi 1984: Kirka – Hengaillaan

Viesti Kirjoittaja Rousku » 03 Touko 2013, 21:41

Mr Kite kirjoitti:.Eräs syy kai on se, etten ole koskaan ollut kovin viehättynyt Kirkan lauluäänestä.
Minusta taas Kirkan ääni on mahtava, olisi ollut parhaita rock-ääniä Suomessa, mutta tämmöistä iskelmäähän hän sitten enimmäkseen tyytyi laulamaan.
Mr Kite kirjoitti:Ja sävellyksessäkin jokin tökkii minua.
Kertsin rytmi on käsittämättömän mukaansatempaava, se miten se johdattaa nimisanaan. Siinäpä se sävellyspuolen ansio sitten olikin. Muu kuulostaa väkisin pakerretulta. Hyvä kuitenkin saada muistutus, että on tällaisia iloisenenergisiä viisuja Suomessa osattu tehdä ennenkin.
Mr Kite kirjoitti:Tälle Hengaillaan-viisulle annan kolme vahvaa tähteä.
:perkele:
Rise, angel, shine, love!

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7875
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Helsingin mlk

Re: Suomi 1984: Kirka – Hengaillaan

Viesti Kirjoittaja akuankka13 » 05 Touko 2013, 23:14

Kiva klassikko, neljä tähteä.
Qaj.

Avatar
Samza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1040
Liittynyt: 19 Helmi 2011, 20:38

Re: Suomi 1984: Kirka – Hengaillaan

Viesti Kirjoittaja Samza » 06 Touko 2013, 18:31

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi: :suomi:
Vaikkei mun kaikkien aikojen top30:ssä olekaan, niin viisi tähteä ehdottomasti! Tässä on sitä jotain :uujee:
"OH, SWEET MARY MOTHER
OF FUCK, THAT'S GOOD!"

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 26967
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1984: Kirka – Hengaillaan

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 08 Touko 2013, 23:58

No tietenkin viisi. :ylppis:
Jammailen, vastaavasti nyytit jammailee, ääni jumitti.

Avatar
Mikel
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1276
Liittynyt: 12 Maalis 2011, 20:43
Paikkakunta: Turku

Re: Suomi 1984: Kirka – Hengaillaan

Viesti Kirjoittaja Mikel » 09 Touko 2013, 17:43

Poikkeuksellisen pirteä Suomi-viisu, siitä plussaa. Biisi ei tosin ole ihan minun makuuni, sekavahko ja töksähtelevä rakenne sekä diibadaaba-osastoon lukeutuva sanoitus estävät antamasta tälle kolmea tähteä enempää.
But may the slightest light start a fire

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25753
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Suomi 1984: Kirka – Hengaillaan

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza » 07 Kesä 2013, 20:58

Ihana Kirka. Ihan on ikävä häntä. Aivan liian aikaisin lähti sympaattinen mies taivasorkesteriin muiden legendojen joukkoon. Hienoja muistoja keväältä 1984. Hengaillaan kuului tuohon kevääseen niin vahvasti. :ihana:
Esitettiin tämä kappale muuten tänä keväänä Lieksan Karaoke Klubin Vetävimmät viisut -euroviisukonsertin yhteisenä encorena yleisön kanssa. Tunnelma Lieksan kulttuurikeskuksen Brahe-salissa oli aivan mahtava. :kups: No se siitä.
Kirkalle erittäin vahvat neljä tähteä. Klassikko on.

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6804
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Suomi 1984: Kirka – Hengaillaan

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 17 Huhti 2014, 19:39

Suomen parhaimpia euroviisuja, varsinkin Ossin orkesteri sovitus on onnistunut
:suomi: :suomi: :suomi: :suomi: :suomi:
"Kuten huomasitte, tässä kappaleessa käytettiin tehokeinoina sekä laulua että soittoa, joten sen menestymismahdollisuuksia ei ole syytä vähätellä." ~ Simo Frangén

Avatar
Erikoisala
Naukkailija
Naukkailija
Viestit: 53
Liittynyt: 24 Kesä 2016, 01:02

Re: Suomi 1984: Kirka – Hengaillaan

Viesti Kirjoittaja Erikoisala » 26 Heinä 2016, 00:59

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi: :suomi:
Kiva. Oikein kiva. Hengaillaan sattui vieläpä olemaan lempibiisini pienenä :mrgreen:
Minun täytyy mennä sanomaan sille
hemmetin leijonalle, että astuu näyttämölle!

Avatar
rewind
Tanssimassa
Tanssimassa
Viestit: 579
Liittynyt: 26 Touko 2008, 09:35

Re: Suomi 1984: Kirka – Hengaillaan

Viesti Kirjoittaja rewind » 16 Touko 2018, 14:32

Rousku kirjoitti:
03 Touko 2013, 21:41
Mr Kite kirjoitti:.Eräs syy kai on se, etten ole koskaan ollut kovin viehättynyt Kirkan lauluäänestä.
Minusta taas Kirkan ääni on mahtava, olisi ollut parhaita rock-ääniä Suomessa, mutta tämmöistä iskelmäähän hän sitten enimmäkseen tyytyi laulamaan.
Koska sillä pystyi varmemmin elättämään itsensä ja perheensä. Rock-äänenä Kirka oli tosiaan Suomen kaikkien aikojen parhaita ja esiintyjänä aivan loistava.

Hengaillaan oli ja on edelleen hieno viisu, Kirka on karismaattinen ja esitys on energinen. En voi käsittää, että Herrey's voitti kun tällainenkin oli tarjolla. *****
El Robocop!

Avatar
Samiasd
Press
Press
Viestit: 12891
Liittynyt: 19 Tammi 2010, 01:47
Viesti:

Re: Suomi 1984: Kirka – Hengaillaan

Viesti Kirjoittaja Samiasd » 20 Syys 2018, 23:26

Tähän on niin hankala suhtautua, kun tätä kuulee joka paikassa. On tämä silti ihan hyvä kappale, ei kuitenkaan Suomen parhaita. Kolme tähteä.
In your voice I feel it coming back to me
Like a shadow whisper in the night
Like a monument to all the time we spent
A minor symphony

Vastaa Viestiin