Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

*****
22
33%
****
18
27%
***
15
23%
**
8
12%
*
3
5%
 
Ääniä yhteensä: 66

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6186
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Viesti Kirjoittaja lharju » 20 Joulu 2013, 11:36

:suomi:
Kuva
Maa: Suomi
Vuosi: 2007
Kappale: Leave me alone
Esittäjä: Hanna Pakarinen
Säveltäjä: Martti Vuorinen, Miikka Huttunen
Sanoittaja: Hanna Pakarinen, Martti Vuorinen
Sijoitus finaalissa: 17./24
Pisteet finaalissa: 53
Sanat: http://www.diggiloo.net/?2007fi
Karsinnan tulos: http://natfinals.50webs.com/90s_00s/Finland2007.html

2000-luvun alkaessa erilaiset musiikkiaiheiset tosi-tv-ohjelmat ja kykykilpailut rantautuivat myös Suomeen. Ensin syksyllä 2002 etsittiin Popstars-ohjelman kautta Suomelle uutta tyttöbändiä, ja syksyllä 2003 ruuduissa alkoi pyöriä Idols, joka perustui brittiläiseen Pop Idol -formaattiin. Idols nousi hetkessä yhdeksi Suomen katsotuimmaksi tv-ohjelmaksi. Ohjelma herätti myös paljon kohua muun muassa ohjelman tuomariston tylyillä ja ilkeämielisillä kommenteilla, sillä Suomessa ei ollut vielä totuttu tosi-tv-ohjelmien tyyliin. Myös iltapäivälehdistö uutisoi ohjelman käänteitä sangen aktiivisesti.

Ensimmäiseen Idols-kilpailuun osallistui myös lappeenrantalainen trukkikuski Hanna Pakarinen (s. 17. huhtikuuta 1981). Monet suomalaiset muistavat, kuinka Hanna Pakarinen sai jo koelauluissa tuomarit vaikuttuneiksi, ja tuomariston puheenjohtaja Asko Kallonen kiitti Pakarista siitä, että hän oli ”ensimmäinen oikea laulaja” kilpailussa. Hanna Pakarinen eteni ohjelmassa finaaliin asti. Kappalevalinnoillaan hän profiloitui selvästi rock-artistiksi. Tammikuussa 2004 Hanna Pakarinen voitti Suomen ensimmäisen Idols-kilpailun. Hän keräsi finaalissa 60 % äänistä voittaen vastaehdokkaansa Jani Wickholmin.

Idolsin voitto toi Pakariselle suunnattomasti valtakunnallista julkisuutta. Kesällä 2004 ilmestyi hänen debyyttialbuminsa When I become me, joka myi platinaa. Erityisesti laulu Fearless nousi hitiksi ja sitä soitettiin erittäin ahkerasti radiossa. Alkusyksystä 2005 ilmestyi Pakarisen toinen albumi Stronger, joka myi kultaa. Levyn suurimmaksi radiohitiksi osoittautui Stronger without you.

Loppuvuodesta 2006 ruvettiin työstämään Hanna Pakarisen kolmatta albumia. Samoihin aikoihin ilmoitettiin, että Hanna Pakarinen on yksi niistä 12 kutsuartistista, joka kilpailee vuoden 2007 Suomen euroviisukarsinnoissa. Jo Hannan Idols-voiton jälkeen monet euroviisufanit olisivat mielellään nähneet Hannan kaltaisen artistin Suomen edustajana, mutta Euroviisut tuntuivat tuolloin olevan kirosana kaikille menestyneille nuorisotähdille. Lordin euroviisuvoiton myötä asenteet muuttuivat, ja näin Hanna Pakarinenkin uskoi, että Euroviisuihin pystyi osallistumaan ihan omana itsenään ilman erillistä ”euroviisuleimaa”. Lisäksi Pakarinen tunnusti, että hän oli lapsena ollut itsekin melkoinen euroviisufani ja hän oli ihaillut erityisesti Sandra Kimiä.

Vuoden 2007 euroviisukarsinnoissa kukin kutsuartisteista esitti kaksi kilpailusävelmää. Hannan kappaleet olivat poimittu hänen kolmannelta albumiltaan: Tell me what to do ja Leave me alone. Leave me alone oli selvästi tuotannon suosikki ja sen yleisö äänestikin jatkoon. Suomen euroviisukarsintojen finaalissa 17. helmikuuta Hanna Pakarinen voitti kilpailun saaden ensimmäisellä kierroksella 17,7 % äänistä ja kolmen parhaiten menestyneen kappaleen superfinaalissa peräti 44 % äänistä. Voitto ei ollut mikään suuri yllätys, sillä Pakarinen oli ehdokkaista tunnetuin, vaikka vedonlyöjät ja erinäiset kyselyt olivatkin lopulta veikanneet voittajaksi Lovexia, joka sijoittuikin lopulta vasta kolmanneksi.

Hanna Pakarisesta tuli Suomen euroviisuedustaja kotikisoihin Helsinkiin. Euroviisurumban myötä hänen kolmas albuminsa Lovers myi kultaa. Monet asiantuntijat ja kollegat olivat tyytyväisiä siihen, että Hanna Pakarisen kaltainen karismaattinen ja ammattitaitoinen esiintyjä saa kokea euroviisuedustuksen, mutta itse kilpailukappale Leave me alone herätti jonkin verran kritiikkiä. Monet olisivat toivoneet Hannalle karismaattisempaa kappaletta kuin ”tavallista albumiraitaa”. Leave me alone ei myöskään kuulunut viisuissa suurien ennakkosuosikkien joukkoon.

Suomi pääsi isäntämaana suoraan Helsingin Euroviisujen finaaliin, jossa Suomi oli arvottu esiintymään viidentenä. Hanna esiintyi viisulavalla vakituisen bändinsä kanssa. Äänestyksessä Leave me alone keräsi 53 pistettä, jotka oikeuttivat sijaan 17. Suomi hyötyi jälleen muiden Pohjoismaiden ja Viron antamista pisteistä - erityisesti mieltä lämmittivät Ruotsilta ja Islannilta saadut täydet 12 pistettä - mutta keräsipä laulu pisteitä myös Liettuasta, Sveitsistä, Saksasta, Valko-Venäjältä ja Andorran raadilta, joka antoi Suomelle peräti 7 pistettä. 17. sija on edelleen Suomen paras sijoitus finaalissa sitten Lordin, joskin sijoitus ei ole välttämättä vertailukelpoinen, koska Hannan ei tarvinnut osallistua semifinaaliin.

Valitettavasti Hanna Pakarinen joutui myöhempinä vuosina kokemaan suuren yleisön oikullisuuden. Vuonna 2009 ilmestynyt neljäs albumi Love in a million shades tuomittiin julkisuudessa flopiksi, kun sitä myytiin huomattavasti vähemmän kuin Pakarisen kolmea edellistä albumia. Vuonna 2010 Hanna Pakarinen uudisti musiikkityylinsä kokonaan. Englanninkielinen rock-musiikki sai jäädä taakse ja hän alkoi itse säveltää ja sanoittaa lauluja suomeksi. Pakarinen on julkaissut tähän mennessä kaksi suomenkielistä albumia. Albumit eivät ole saavuttaneet suurta valtakunnallista suosiota, mutta ne ovat laajentaneet Hanna Pakarisen kuuntelijakuntaa myös varttuneempaan väestöön.


Kooste Suomen karsinnan finaalista 2007

Hanna Pakarinen – Leave me alone (karsintaesitys)

Hanna Pakarinen Spotifyssa
Kuva Kuva
Kuva
http://www.hannapakarinen.fi/
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
WildDance
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7095
Liittynyt: 14 Kesä 2012, 20:58

Re: Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Viesti Kirjoittaja WildDance » 20 Joulu 2013, 11:40

Suomen ehdottomasti parhaita viisuja. Hanna oli minun suuri suosikkini, jo karsintojen aikaan. Kappaleessa on ihanaa tuskaa ja se on hyvin voimakas ja vielä tuo Hannan lauluääni :ihana: Hanna on muuten Suomen paras Idols-kilpailija kautta aikojen.

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi: :suomi:
Just like CleopatRa

Avatar
JedHead
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 194
Liittynyt: 07 Tammi 2013, 11:22

Re: Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Viesti Kirjoittaja JedHead » 20 Joulu 2013, 11:46

Mahtava viisu, yksi Suomen parhaista <3 Ihanan voimakas ja täynnä tunnetta. Todellakin viisi tähteä!
Here I stand, no guns, no guard.
Come face me now, my soul, my heart.

#nofear2016

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16700
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 20 Joulu 2013, 12:13

Kyllä minä tästä aikanaan ihan tykkäsin, ja niin pitivät muutkin tuolloin omien kotikisojen aikaan. Ihan iskevä rockviisu tuossa, joten mukavat kolme tähteä lievät hyvä. :)
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

Avatar
UFOPOLI
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13120
Liittynyt: 01 Touko 2004, 12:54
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Viesti Kirjoittaja UFOPOLI » 20 Joulu 2013, 13:49

Edelleen harmittelen, että sinänsä täysin pätevälle Hannalle ei saatu tämän erikoisempaa biisiä kotikisoihin. Samoihin aikoihin julkaistu Go Go olisi ollut paljon kiinnostavampi.

Exploring new adventure
The thrill is in the denture

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13220
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Viesti Kirjoittaja AntSa » 20 Joulu 2013, 14:02

Hanna olisi ehdottomasti ansainnut paremman biisin edustusviisukseen. Finaalin look ja esitys on kyllä hieno. "Milla Magialle" KOLME tähteä. :uujee:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 26968
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 20 Joulu 2013, 14:13

Tämä aloitti Suomen kolmen vuoden yhden tähden kappaleiden putken. Ihan kamalaa ja myötähäpeällistä musiikkia, karsinnoissa olisi ollut sata kertaa parempia kappaleita. :eiei:
Jammailen, vastaavasti nyytit jammailee, ääni jumitti.

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 48754
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 20 Joulu 2013, 15:46

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi: :suomi:

Loisto rock-kappale. :joojoo: Hanna esiintyi hyvin. Harmi, ettei iskenyt Eurooppaan 17. sijaa paremmin.
"Excuse my French" :kaunis:

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 31518
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Viesti Kirjoittaja Rousku » 20 Joulu 2013, 17:34

lharju kirjoitti:Monet olisivat toivoneet Hannalle karismaattisempaa kappaletta kuin ”tavallista albumiraitaa”.
Kuulun näihin moniin. Hanna kyllä lauloi hyvin, mutta biisi on pliisu eikä aiheeltaan kovin inspiroiva. (Vähänkö repesin AntSan Milla Magialle. Oikea Milla Magiahan on päässyt lavalle vuonna 2009 Bulgarian biisissä, mutta mikseipä Hanna kävisi sitä odotellessa?)

Suomen karsintavuosikerta ei kyllä ollut kovin korkeatasoinen; enpä tiedä mitä muuta sieltä olisin tilallekaan nostanut.

Joskus olen kuullut Hannan itsensä esittämän unplugged-version, joka toimi paremmin, muttei se ehkä olisi viisulavalle sopinut. Sen ansiosta pysyköön tähtimäärä kolmosen puolella.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Happy
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9279
Liittynyt: 10 Marras 2011, 20:58

Re: Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Viesti Kirjoittaja Happy » 20 Joulu 2013, 17:45

Yks kaikkienaikojen parhaista suomalaisista biiseistä, erinomainen valinta kotimaan edustajaks!!
Pienenä tuli katsottua tuo Idolsin eka kaus, ja semeistä asti Hanna oli mun ehdoton suosikkini :ihana:
Ammattitaitoinen esiintyjä, kivan synkkä biisi, tosi hyvä staili ja esitys = viisi tähtee <3

TomppaJr kirjoitti:Tämä aloitti Suomen kolmen vuoden yhden tähden kappaleiden putken. Ihan kamalaa ja myötähäpeällistä musiikkia, karsinnoissa olisi ollut sata kertaa parempia kappaleita. :eiei:

:rofl:
On vain yksi velvollisuus – kauneus

Avatar
UFOPOLI
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13120
Liittynyt: 01 Touko 2004, 12:54
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Viesti Kirjoittaja UFOPOLI » 20 Joulu 2013, 18:30

Rousku kirjoitti:Suomen karsintavuosikerta ei kyllä ollut kovin korkeatasoinen; enpä tiedä mitä muuta sieltä olisin tilallekaan nostanut.
Ei tosiaan mikään paras vuosi ollut tuo. Aikanaan olin sitä mieltä, että Take a Chance olisi ollut paras, mutta nykyään olen melkeinpä Olet unein kauneimman tai jopa Kosketa muan kannalla :miettii:
Exploring new adventure
The thrill is in the denture

Avatar
Ihme_Mies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2614
Liittynyt: 29 Helmi 2008, 14:31
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Viesti Kirjoittaja Ihme_Mies » 20 Joulu 2013, 18:38

A-osalle voisin antaa neljä, mutta tylsälle ja mauttomasti sovitetulle B-osalle vain nipin napin kaksi. Keskinkertainen kolmonen siis yleisarvosanaksi.
"Without music, life would be a mistake."

Avatar
Teräsbekoni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7545
Liittynyt: 26 Touko 2012, 10:59

Re: Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Viesti Kirjoittaja Teräsbekoni » 20 Joulu 2013, 19:13

Musta tämä oli taas ihan hyvä kappale viisuihin(kin). Ei sen aina tarvitse mitään varta vasten viisuihin tehtailtua eurohumppaa modulaatioineen ollakaan. Hannalta kuulostava kipale, ja se riittää. :joojoo: Jotenkin myös aika uniikki biisi viisuhistoriassa tällainen synkempi radioystävällinen rock, ei tällaista nyt niin paljon viisulavoilla tarkemmin ajateltuna olla nähty - ainakaan yhtä katu-uskottavasti tarjoiltuna. Lisäksi moni ulkomaalainen fanihan tuntuu suorastaan jumaloivan tätä, joten ei tämä nyt ihan toivoton sikälikään voi olla.

Itsekin tykkään tästä ihan neljän vahvan tähden edestä. Suomen 2000-luvun parhaimmistoa, tällaista mielellään lisää meiltä, kiitos! Ja Hanna on tosiaan loistava artisti, harmi vaan, että nykyinen tuotantonsa on vähän mitäänsanomatonta. Ja vuodet 2007-2009:han olivat juuri sitä Suomen kulta-aikaa viisuissa! :draamaa:
ESC 2021 TOP-10: 1. Liettua 2. Suomi 3. Tanska 4. Italia 5. Tšekki 6. Ruotsi 7. Venäjä 8. Puola 9. Australia 10. Belgia

Avatar
mpappa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4061
Liittynyt: 02 Syys 2005, 18:18

Re: Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Viesti Kirjoittaja mpappa » 20 Joulu 2013, 20:51

Tykkäsin ja tästähän lähti sitten se hyvien suomalaisten viisujen putki ja toivottavasti jatkuu tänäkin vuonna. 5/5
Love shine a light

Avatar
Aintsu
Press
Press
Viestit: 16796
Liittynyt: 15 Marras 2003, 11:37
Paikkakunta: Kotka

Re: Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Viesti Kirjoittaja Aintsu » 21 Joulu 2013, 09:54

Olin NIIN pettynyt, kun tämä meni voittamaan. :eiei: Karsinnassa olisi ollut paljon parempia biisejä tarjolla... Itken vieläkin verta Lovexin puolesta.

Hannan tönkkösuolattu esitys herättää vaan myötähäpeää. Se yhdistettynä korniin sanoitukseen ja keskinkertaiseen melodiaan ei kyllä ansaitse kahta tähteä enempää.
Esiintyjän missio on tulla välittää energiaa.
-Nisa Soraya-

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9305
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Viesti Kirjoittaja romualdo » 21 Joulu 2013, 10:07

joo enmmmää rupia tästä enää länkyttämään... kahtokaa edellisiä muistiinpanoja mm. v. -07 kohdalta... ai pakko ulostaa jotain!??, nohh, tuota, eka kerralla kuulosti parhaimmalta, a-osa on hyvä, viipyilevän kohtalokkaan hikinen... mut tuo perisuomalainen angstisuus,perheriidat,viinitkasvoille,huutoparkuapolvillaankeittiössä -tyyli raivostu...taaa tai en pidä... kts. suomalaiset nykyelokuvat ja miten valoisia nimiä niillä on, Pahan pappi, Pahat Pojat, Paha maa jne ..... kertosäe on tosiaan hieman ehkä liian Lidlin-tarjouskorin makuinen... ehkä, hyvä nimirefrenki kyllä muutoin, jää kyllä miljoonien eurooppalaisten musiikinnälkäisten mieleen.....khyllä khyllä.... Hanna on dramaattisuudessaan vaikuttava, lavashöy oli tietysti yks parhaista kuten Finlandialta sopii odottaakin, Lordin jäljiltä... olisi ansainnut sijoituksen esim. Ukrainan melko tyhjänpäiväisen kuuloisen esityksen (siinä kyllä lavakoreagrafia oli taasen kisan mielenkiintoisimpia !) tilalle... n. 1 pist.
Viimeksi muokannut romualdo, 21 Joulu 2013, 11:13. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Weewa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9444
Liittynyt: 17 Marras 2003, 15:23
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Viesti Kirjoittaja Weewa » 21 Joulu 2013, 10:13

Samoilla linjoilla TomppaJr:n, UFOPOLI:n ja Aintsun kanssa. Vieläkin suorastaan sieppaa, että tämä valittiin edustamaan Suomea ensimmäisissä kotikisoissaan. :draamaa: :draamaa: :draamaa: Itse kannatin Lovexin räjähtävää rock-biisiä, toisaalta Johanna Kurkelan viisuehdokkaille olisi kummallekin saanut rakennettua upean esityksen. <3

Hanna Pakarinen ei edustanut mielestäni Suomea kovinkaan hyvin, esimerkiksi huono englanninkielen taito presseissä oli myöhähäpeää aiheuttavaa. :eiei: Saahan sitä käyttää tulkkiakin, jos ei osaa, ei siinä ole mitään noloa. Sanoitus on tosiaan aivan lapsellinen, kuka tahansa keksii "home" ja "alone" yhteyden. :tajutkaa: Jos tästä pitäisi jotain hyvää etsiä, niin Hannan look on kyllä rock, kaunis meikki ja asu. ;)

Kaksi tähteä.
...Åh jag börjar nästan (s)Weewa I mina gyllene skor.

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 21 Joulu 2013, 10:31

^ Noloin hetki oli Suomen toisessa pressissä, kun "joku" oli vinkannut ekan penkin alle menneen pressin jälkeen Hannalle, että tehän voisitte vaikka laulaa siellä pressissä. "Ai saaks siellä laulaakin?" No seuraavassa pressissä Hanna pamautti heti alkajaisiksi kansainväliselle lehdistölle, että "I wanna sing" ja he lauloivat "Leave me alonen" KOKONAAN! Niinku nyt lauletaan heti aluksi, että "Leave me alone, I wanna go home"... :heh: No olis joutanutkin menemään kottiinsa :heh:
Hanna on ihan sympaattinen tyttö ja kyllä minä ihan edustuspaikan hänelle soin. Biisi oli vain totaalisen väärä! Kakkonen.
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5002
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen » 21 Joulu 2013, 13:43

Ihan kuunneltava kappale, mutta ei ole koskaan lukeutunut lähimainkaan suosikkieni joukkoon.

*** tähteä.
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja"

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 21 Joulu 2013, 20:39

Weewa kirjoitti:Samoilla linjoilla TomppaJr:n, UFOPOLI:n ja Aintsun kanssa. Vieläkin suorastaan sieppaa, että tämä valittiin edustamaan Suomea ensimmäisissä kotikisoissaan. :draamaa: :draamaa: :draamaa:
Niin minäkin ja niin sieppaa, että. :hali: Suurimpia pettymyksiä, mitä Suomen viisuvalinta on saanut minussa aikaan. Kotikisoihin olisi pitänyt valita jotain tyylikästä ja mielellään suomeksi tai ruotsiksi esitettyä eikä tällaista masentavaa ja pahan olon aikaan saavaa englanniksi laulettua synkistelyä. Saa olla raskastakin rokkia tai melankoliaa, mutta viha on sellainen tunne, mitä en milloinkaan haluaisi viisun pääteemaksi. Tämä saa minut aina surulliseksi ja voimattomaksi. :eiei: Vieläkin haikailen sitä Johanna Kurkelan mukana menetettyä mahdollisuutta upeaan viisuesitykseen Helsingissä. :draamaa:

Kaksi tähteä.

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 22 Joulu 2013, 02:36

Paluu kevään 2007 tunnelmiin.
Muistan, että Helsingin Euroviisujen finaali-iltana sää oli upea - kaunis keväinen ilta............ja tunnelma korkealla, koska vihdoin Suomessa järjestettiin Euroviisut!

Itse pidin ja pidän edelleen paljonkin tästä Leave me alone-viisusta ja myös Hannan esityksestä.

Hyvä, iskevä, vahva, melodinen rock-biisi.

Hanna Pakarinen sopi hyvin tämän kappaleen esittäjäksi.
Sopivan voimakas, dramaattinen, aggressiivinen, jopa raa'an kuuloinen esitys Hannalta.
Joku tai jotkut ovat kirjoittaneet, että Hannan englannin kielen hallinta oli huonoa, ja, että hän lauloi huonosti englanniksi.
Entä sitten ? Rock' roll onkin - ainakin toisinaan (ehkä useinkin....jos ei yleensäkin) - parhaimmillaan juuri silloin, kun sitä lauletaankin enemmänkin ns. pers'tuntumalta :joojoo:

Esimerkiksi Hurriganes-yhtyeen laulusolistin Remu Aaltosen englannin kielen taito oli melkoisen huono. Eikä Remun laulutaito muutenkaan ollut niin kovin hyvä. Hän lauloi enemmänkin ns. pers'tuntumalta. Mutta ei se haitannut yhtyeen menestystä ja suosiota. Hurriganes jopa voitti vuonna 1974 European Pop Jury-kilpailun biisillään Get On, vaikka biisin sanatkin ovat osin ihan keksittyä ns. "rock-esperantoa".
http://www.youtube.com/watch?v=yGCviZAdxeY

Leave me alone on minusta viime vuosikymmenien parhaita suomalaisia euroviisuja :peukku:

NELJÄ VAHVAA TÄHTEÄ

Avatar
Hazard
Press
Press
Viestit: 15061
Liittynyt: 06 Joulu 2010, 11:16
Paikkakunta: Hamina

Re: Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Viesti Kirjoittaja Hazard » 22 Joulu 2013, 05:45

Harmittaa sanoa, että kuului vuotensa parhaimmistoon. Ei sillä, etteikö tämä olisi hyvä biisi. Tämähän on aika hieno nelkku, mutta vuosi oli vaan aika tasoton. Ehkä Suomen karsinnoista oikea voittikin.
In your voice I feel it coming back to me
Like a shadow whisper in the night
Like a monument to all the time we spent
A minor symphony

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13243
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 22 Joulu 2013, 11:35

2000 - luvun alussa viisut vaikuttaviat kaikkea muuta kuin kiinnostavilta, eipä kauheasti tullut seurailtua. Lordin voiton jälkeen pitkästä aikaa ihan oikeasti katsoin karsinnat kun jotenki kuvittelin, että nyt varmasti satsataan. Aika kylmää rättiä lensi. Kun UMK:n tuntemattomuudesta valitetaan niin eipä voinut 2007 kovasti nimillä juhlia myöskään. Thunderstone ja Hanna tuntuivat ainoilta vaihtoehdoilta ja niin kiva kuin Thderstone onkin, niin biisinsä ei parhaasti juuri silloin sytyttänyt. Ei kyllä Hannankaan täysin, mutta aina pitänyt laulamisestaan, karsimaattinen nainen. Joka tapauksessa tuntui tuolloin hienolta, että esimerkiksi pinnallinen ja epävireinen teinixpoppi Lovexin tapaan tai Johanna Kurkelan minussa voimakkaita sievisteleviä epäaitouden tunteita herättänyt yöpukuhaahuilu ei voittanut. Tai Katran tai Humanen kammotukset. Jälkeenpäin ajateltuna Kurkelan biisi ei ole niin ihan niin sokeriäitelä kuin millaisena sen koin, muttei se edelleenkään suosikkeihini kuulu.

Neljä, mutta siinä on kyllä ekstraa.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9305
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Viesti Kirjoittaja romualdo » 22 Joulu 2013, 12:25

ehdin tuossa jo kiljua innoissani ja pomppia yksiöni erikoispaksulla patjalla kun huomasin nm. Ta1tskankin liittyneen jälleen Viisulan-juryyn... mut nyt hänen puheenvuoronsa oli lievästi sanottuna ehkä melkein jopa masentava... mutta ahhh tätä onnea, <3 mielipiteiden erilaisuutta... Harmistelen minäkin että juuri tuona vuonna pitikin olla erityisen hyvä taso ja MUKANA monia monia, paljon tätä Leave- esitystä tyylikkäämpiä (!??), elämäniloisempia, juhlavampia, toivoa antavampia, kauniimpia, sopivampia (!!!???????) edustuskappaleiksi, mm. Katra/Vaaratar, Jukka Kuoppamäki/Levitä vuan siivet tai avaa perhana vie ny edes ne sälekaihtimet, ... hmmm.... miksei Johanna Kurkelakin... ja mm. se sen komean mallinakin toimineen miesartistin jota tuki mm. se ooppera- tai klassisen laulutaidon omaava miekkonen... ja toki siinä oli myös tämän ajan henkeen kuuluva lapsellisenäänen omaava naikkonenkin... Human... öö ... :muisti prakaaaa: ... anteeks... :p..hana tuo rollaattoriki on aina toisesa paikasa... : siis, tarkoitin vain että ihanaa kun on erilaisia mielipiteitä ja katsantokantoja, ei tietenkään milläskään pahalla, meitsillä tahtoo vain tuo sarkasmi ja populis.... provoilu aina pilkahtaa sieltä housuista... tai niiden läpi... ymmärtäkäämme toistemme erilasiuus! kun on tässä JUURI tuo toinen vuoden Ylivoimaisesti suurimmista Juhlista eli TalaviPäivän Seisauksen Aika ja Saturnalia juuri meneillään (ja se toinenhan Grande Juhula on tietysti Juhannus, mut siihen on vielä tovi aikaa.... mites sitä sanotaankaan vanhenemisesta että Niin se joulu ja Juhannus tulevat aina vaan lähemmäksi toisiaan... :) ...
Viimeksi muokannut romualdo, 22 Joulu 2013, 13:57. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Vilsku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1534
Liittynyt: 25 Kesä 2010, 21:01

Re: Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Viesti Kirjoittaja Vilsku » 22 Joulu 2013, 13:13

Suomen paras edustusviisu koskaan!
Ehdottomasti viisi tähteä. Upea sanoitus, mielenkiintoinen sävellys, esitys on dramaattinen, räjähtävä ja siihen on panostettu. Loistava puvustus ja ennen kaikkea karismaattinen ja ammattitaitoinen esiintyjä, jolla vahvat vokaalit,
yksi parhaista biiseistä viisulavalla KOSKAAN. :joojoo:

*****

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6186
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Viesti Kirjoittaja lharju » 22 Joulu 2013, 14:35

Weewa kirjoitti:Itse kannatin Lovexin räjähtävää rock-biisiä
Mä oon jäänyt miettimään, että miten olisi käynyt, jos Hanna Pakarinen olisi saanut Lovexin biisin esitettäväkseen. Tai he olisivat yhdistäneet voimansa Lovex feat. Hanna Pakarinen. :miettii: Eiköhän Lovex kaatunut Suomen karsinnassa siihen surkean ponnettomaan livelaulantaan. Välillä tällaisissa tilanteissa toivoisi, että Suomessa ei tarvitsi olla aina niin jäykkiä kiveenhakattuja sääntöjä. Otettaisiin vaan Itä-Euroopan meininki käyttöön, eli toimivin kappale ja valittaisiin sille paras mahdollinen esittäjä.

Suomen esitys kotikisoissa oli hyvin onnistunut ja artisti on hieno, kuuleehan sen tuosta videoklipistäkin kuinka upeasti Hanna laulaa livenä. Harmi, että itse kappale on vain niin kolmen tähden keskinkertaista perushuttua kuin olla ja voi. Kyllähän se vähän harmittaa, että Suomen ainutlaatuinen tilaisuus, eli edustaja kotikisoissa "tuhlattiin" tällaiseen keskinkertaisuuteen.

Onpa muuten niin miellytävää, kuinka Terry Wogankin vain ylistää Suomen kisajärjestelyjä. :surrur:
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Zera
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2131
Liittynyt: 19 Heinä 2006, 19:47
Paikkakunta: Tampere

Re: Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Viesti Kirjoittaja Zera » 22 Joulu 2013, 23:00

Minä en pidä tästä, kappale on mielestäni jotenkin sekava, eikä jää sitten millään mieleen. Kaksi tähteä.

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7875
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Helsingin mlk

Re: Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Viesti Kirjoittaja akuankka13 » 23 Joulu 2013, 18:01

Ihan kelvollinen kotikisaedustaja, mutta vähän selkeämpää melodiaa olisin kaivannut. Kolme tähteä.
Qaj.

Edwina
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2823
Liittynyt: 11 Tammi 2013, 12:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Viesti Kirjoittaja Edwina » 25 Joulu 2013, 20:28

Melko hyvä kappale, ihan ok Lordin jälkeiseksi edustajaksi, mutta itse olisin valinnut Lovexin.
Sanoitus tönkkö ja lapsellisen kuuloinen, se vei pisteitä tältä kappaleelta ihan varmasti.
Kolme tähteä.

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Suomi 2007: Hanna Pakarinen – Leave me alone

Viesti Kirjoittaja Leo » 29 Joulu 2013, 16:58

Olen käynyt varmaan kaikki tähtimäärät tämän kappaleen kohdalla.
Karsintavoiton aikaan se alkoi ykkösestä. Olin niin pettynyt kun Johanna Kurkela tai Laura Voutilainen eivät voittaneet. Lovex oli myös suuri suosikkini, nyt ihmettelen enää, että miksiköhän: aika tasapaksultahan se nykyään kuulostaa.

Helsingin finaaliin mennessä laulu oli noussut kolmeen tai neljäänkin tähteen. Itse finaaliesitys on aivan mahtava: Hanna on dramaattinen esittäjä, karismaattinen ja vahva, Stailaus on sopusointuisen musta kappaleen tunnelmaan liittyen. Paukut ja lavan värinvaihto olivat hienot. Loistavaa oli kuulla paikan päällä nuo maagiset sanat: "...and finally 12 points to make your day even better... FINLAND!" :ihana: ensin Ruotsin ja sitten hetken päästä Islannin söpön pisteidenlukijan suusta.

Syksyllä 2007 laulu nousi jo viiteen tähteen. Hanna esiintyi konsertissa, jota olin järjestämässä. Sain tutustua tosi sympaattiseen Hannaan päivän aikana ja ojentaa hänelle järjestävän tahon puolesta kukat :hali: . Pääsin kyselemään Hannalta viisuedustuksesta. Kysyin, miltä tuntui esiintyä kotiyleisön edessä euroviisuissa. Hanna näki Suomen lippujen meren, mikä oli itse asiassa ollut aika liikuttavaakin. Mahtava oli ollut tunne lavalla.

Näin jälkikäteen Hanna suoriutui viiuedustuksestaan loistavasti, sijoitus olisi voinut olla korkeampikin, mutta tyydytti. Eipä ole parempaan sijaan kukaan toistaiseksi yltänytkään. Kappaletta olisi voinut vielä kehitellä lisää, sillä se vaikutti vähän keskeneräiseltä, demoversiolta minusta. Koukkuja kehiin ja laulun lopun olisi voinut sovittaa toisenlaiseksi :joojoo: .

Neljä vahvaa tähteä, vahvaa :peukku: .

Vastaa Viestiin