Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

*****
6
8%
****
30
38%
***
17
22%
**
21
27%
*
5
6%
 
Ääniä yhteensä: 79

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6190
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja lharju » 21 Joulu 2013, 01:44

:suomi:
Kuva
Maa: Suomi
Vuosi: 2012
Kappale: När jag blundar
Esittäjä: Pernilla
Säveltäjä: Jonas Karlsson
Sanoittaja: Jonas Karlsson
Sijoitus semifinaalissa: 12./18
Pisteet semifinaalissa: 41
Sanat: http://www.diggiloo.net/?2012fi
Karsinnan tulos: http://natfinals.50webs.com/10s_20s/Finland2012.html

Keväällä 2011, juuri kun Paradise Oskar oli edustanut Suomea Euroviisuissa, Yleisradio ilmoitti uudistavansa euroviisukarsintansa kokonaan vuodeksi 2012. Yleisradio halusi tehdä Euroviisuista kanavilleen suuremman ja näkyvämmän brändin. Niinpä kesän aikana ilmoitettiin, että ainakin seuraavan kolmen vuoden aikana Suomen euroviisuedustaja tullaan etsimään Uuden musiikin kilpailun (UMK) kautta. Tarkoituksena ei ollut niinkään etsiä varta vasten euroviisuedustajaa, vaan tarjota lauluntekijöille väylää esitellä uusia tuotoksiaan.

Suomalaiset lauluntekijät ottivat uuden kilpailun avoimin mielin vastaan, sillä kilpailuun lähetettiin peräti 540 demoa. Sen jälkeen jokseenkin kaikki alkoi mennä pieleen. Kilpailun formaatti oli erittäin epäselvä. Aluksi tuomaristo valitsi jatkoon 40 laulua, jotka laitettiin internetiin kuultaviksi. Yleisöllä oli mahdollisuus kannattaa kappaleita, mutta yleisön kannatusäänillä ei ollut mitään vaikutusta sen suhteen, mitkä 12 laulua tuomaristo valitsi seuraavaan vaiheeseen. Nämä 12 laulua oli tarkoitus esitellä Uuden musiikin kilpailun aloitusjaksossa, mutta ne vuotivat jo etukäteen internettiin, sillä 12 finalistista julkaistiin cd-levy, jonka kappalelista oli jo esillä levykauppojen nettisivuilla. Kaiken lisäksi kilpailun järjestäjät olivat unohtaneet, että säännöissä oli mainittu, että yleisöllä on mahdollisuus nostaa kolmesta ”jokeri”-ehdokkaasta yksi mukaan kilpailuun, ja tätä kappaletta ei tietenkään levyllä ollut.

Uuden musiikin kilpailun televisiolähetykset saivat murskakritiikin ja surkeat katsojaluvut. Ohjelmia kritisoitiin siitä, että musiikki ja kilpailukappaleet eivät olleet pääosassa, vaan lähetysaikaa tuhlattiin enemmän tuomariston kommentteihin ja keskinäiseen sanailuun. UMK-lähetykset eivät nousseet viikoittaisissa katsojalukutilastoissa edes sadan katsotuimman ohjelman joukkoon. Lähetyksiä seurasi keskimäärin noin 200 000 katsojaa, siinä missä perinteisten euroviisukarsinnan alkukarsintojen ylittivät puolen miljoonan katsojaluvut. Lähetyksissä tuomaristo tiputti kappaleita pois vaiheittain ja arvosteli niiden live-esityksiä. Formaatin kulku ja säännöt olivat hyvin epäselvät ja ne tuntuivat vaihtelevan aina tilanteen mukaan.

Lopulta lukuisten sekavien mutkien jälkeen päädyttiin siihen, että 25. helmikuuta 2012 UMK:n finaaliin oli valittu kuusi kilpailusävelmää. Finaali järjestettiin Helsingin jäähallissa, jonne mahtuu 8 000 katsojaa. Liput eivät menneet juurikaan kaupaksi ja Yleisradio yritti estää potentiaalisen yleisökadon kutsumalla lähetykseen lukuisia vierailevia artisteja. Lisäksi tilaisuuteen myytiin lippuja halvemmilla tarjouskampanjoilla: parhaimmillaan yhden lipun hinnalla sai jopa kolme lippua. Tämä närkästytti erityisesti euroviisufaneja, jotka olivat ostaneet liput hyvissä ajoin kalliilla hinnalla.

UMK:n finaalissa päätösvalta oli jo suurella yleisöllä. Aluksi kolme eniten ääniä saanutta esitystä valittiin superfinaaliin, jossa ratkaistiin voittaja. Tuotanto yritti kaikin mahdollisin keinoin puffata voittajaksi hipstereiden suosikkia Stigiä, mutta kansan syvät rivit päättivät toisin. Voittajaksi ylsi tuikituntematon uusi kyky, siuntiolainen käsipalloilija Pernilla Karlsson (s. 11. kesäkuuta 1990) ruotsinkielisellä laulullaan När jag blundar (suom. Kun suljen silmäni), joka keräsi superfinaalissa peräti 53 % äänistä. Toiseksi sijoittui Ville Eetvartti (27 % äänistä) ja kolmanneksi tuotannon suosikki Stig (18 % äänistä). Pernillan laulun oli säveltänyt hänen veljensä Jonas Karlsson, joka on sangen mukavasti menestyneen cityhumppa-yhtyeen Elokuun jäsen ja sen hittikappaleiden tekijä. När jag blundar oli syntynyt alun perin Jonaksen ja Pernillan äidille 50-vuotislahjaksi.

När jag blundar oli Suomen toinen ruotsinkielinen euroviisuedustaja, ensimmäinenhän oli Beat-yhtyeen Fri? vuodelta 1990. När jag blundar oli ensimmäinen ruotsinkielinen euroviisu sitten vuoden 1998. Kielisäännön vapauduttua esimerkiksi Ruotsi ei ole koskaan laulanut viisuaan omalla kielellään. Laulu ei noussut Suomessa oikein minkäänlaiseksi hitiksi, eikä koko Pernillan edustusmatkakaan Bakun Euroviisuihin saanut joukkoviestimissä kovinkaan paljon medianäkyvyyttä.

Suomi oli arvottu esiintymään Bakun Euroviisuissa ensimmäisen semifinaalin yhdeksäntenä. Lavalla Suomen pelkistetyssä esityksessä nähtiin ainoastaan Pernilla ja sellisti Heikki Takkula. Suomen viisu oli saanut kiitosta vähäeleisyydestään ja laskelmoimattomuudestaan. När jag blundar ei kuitenkaan missään vaiheessa kuulunut ennakkosuosikkien joukkoon, eikä karsiutuminen finaalista tainnut tulla juuri kenellekään suurena yllätyksenä. Suomen sijoitukseksi jäi semifinaalin 12. sija. Eniten Suomen esityksestä pitivät unkarilaiset, jotka antoivat sille peräti täydet 12 pistettä. Lisäksi laulu keräsi korkeita pisteitä muista Pohjoismaista (Tanska 8, Islanti 7) ja Latviasta (6) sekä pienempiä pisteitä Irlannista, Israelista, Sveitsistä, Belgiasta ja Albaniasta.

Euroviisuedustaminen lienee ollut Pernilla Karlssonin artistiuran tähtihetki, sillä hänestä ei ole kuulunut sen jälkeen paljoakaan. Häneltä ei ole tiedettävästi julkaistu mitään muuta levytystä. Huomattavasti paremmin on sujunut urheilun parissa, sillä Pernilla on SM-tason käsipalloilija, joka pelaa Sjundeå Idrottsförening -seurassa.


Suomen karsinnan finaali 2012 (ylen Elävä arkisto)
Kuva
Kuva
Viimeksi muokannut lharju, 22 Joulu 2013, 14:37. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 32763
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Rousku » 21 Joulu 2013, 02:01

Hienosti suomenruotsalaista laulelmaperinnettä jatkava viisu. Vaikea laulettava, jonka live-esitykset jättivät paljon toivomisen varaa. Olisi kaivannut jonkun kokeneen ja varman maailmanluokan tulkitsijan, jotta olisi toiminut isollakin areenalla (en tiedä, löytyykö sellaisia Suomesta). Visuaalinen puoli kanssa aika haparoivaa. Yhteensä noin kolme tähteä. Ei silti ollut mikään virhe tätä lähettää. Kielivalinnasta iso plussa.
Rise, angel, shine, love!

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13220
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja AntSa » 21 Joulu 2013, 09:20

Tästä laulusta en ole oikein milloinkaan syttynyt. Eikä artistikaan omaa mitään suurta tähden karismaa.

Se oli ihan nättii. KAKSI! :uujee:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 21 Joulu 2013, 09:54

Yleensä annan keskiverroille biiseille kolmosen, mutta tää on jotenkin niin surkuhupaisa tarina, etten voi muuta kuin antaa ykkösen :mrgreen:
:megafoni: SEURAAVA
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
Aintsu
Press
Press
Viestit: 16834
Liittynyt: 15 Marras 2003, 11:37
Paikkakunta: Kotka

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Aintsu » 21 Joulu 2013, 09:56

Mielestäni tämä on kaunis kappale ja Pernilla esittää sen tunteella. <3 Tuon vuoden UMK oli kyllä kokonaisuutena aikamoinen pohjanoteeraus. Pernillaa ei tarvinnut kuitenkaan hävetä. Neljä tähteä tälle sävelmälle.

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi:
Esiintyjän missio on tulla välittää energiaa.
-Nisa Soraya-

Avatar
Weewa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9444
Liittynyt: 17 Marras 2003, 15:23
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Weewa » 21 Joulu 2013, 09:59

Olipa hyvin kirjoitettu esittely. :peukku: Jos olisin tämän lukenut esimerkiksi vuonna 2007, niin olisin nauranut, että siinäpä hyvä vitsi miten pilalle euroviisukarsinta voi mennä. Valitettavasti se olikin ihan täyttä totta Suomessa 2011-2012. :apuva:

Toisaalta oli UMK-formaatille hyvä, suorastaan pitkää nenää näyttävä tulos tuo, että se kaikkein "perinteisin" euroviisubiisi voittaa. Kappale kyllä keinahtelee kauniisti, mutta eipä siitä sen jälkeen jää mitään mieleen. Varmaan toimii parhaiten juurikin intiimeillä yksityisillä syntymäpäiväjuhlilla, ei euroviisuareenoilla. :peukku:

Tsemppiä Pernillalle käsipalloilun parissa. :peukku: Yksi tähti.
...Åh jag börjar nästan (s)Weewa I mina gyllene skor.

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 27713
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 21 Joulu 2013, 10:35

Joskus oli minulla viidessä tähdessä, mutta vuosien ( :heh: ) myötä laskenut kakkoseen. Ihan nättiä ja mukavan erilainen edustaja Suomelta. :peukku: Valitettavasti itse biisissä ei oikein ole mitään.
Jammailen, vastaavasti nyytit jammailee, ääni jumitti.

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 49515
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 21 Joulu 2013, 11:54

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi:

"Jaa, kuka Pärnilla? Ai, toi plikka." :heh: Ihan nättii. :heh:
🍐 Mikä päärynä!! Miten menee!!?? EI!!!

Avatar
Teräsbekoni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8067
Liittynyt: 26 Touko 2012, 10:59

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Teräsbekoni » 21 Joulu 2013, 11:55

Olihan tämä nyt vähän sellainen mitäänsanomaton välivuosi meiltä, mutta minkäs teit, kun ei siellä UMK-finaalissa oikeasti mitään sen parempaakaan tarjolla ollut. Ja kyllä minä tähän uskoin aina siihen asti, kunnes vuoden 2012 kansainvälisen kisan loistelias taso kevättalven myötä rupesi paljastumaan.

Kaunishan tämä on ja siitä plussaa, ettei tällaisia perinteisiä skandinaavisilla kielillä laulettuja balladeja enää nykyään mitenkään liikaa viisulavoilla nähdä. Sikäli siis ihan raikas tuulahdus, ja edustaa tosiaan ihan hienosti suomenruotsalaista laulelmaperinnettä, toisin kuin vaikka jokin hajuton A Little Bit, joka nyt ei edustanut oikein yhtään mitään silloin aikoinaan. Ja Pernilla suoriutui esityksestään niin hyvin, kuin tuollainen aloittelija voi vaan suoriutua. :peukku: Less is more.

Ristiriitaiset ovat tunteet, joten olisiko se sitten neutraalin kolmosen paikka? On meillä tosiaan nyt paljon huonompiakin viisuja ollut.
ESC 2021 TOP-10: 1. Liettua 2. Suomi 3. Tanska 4. Italia 5. Venäjä 6. Belgia 7. Ukraina 8. Bulgaria 9. San Marino 10. Norja

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5048
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen » 21 Joulu 2013, 13:51

Kaunis kappale. Etenee mukavasti keinahdellen. Hienoa, ettei tätä ruvettu vääntämään englanniksi! On kiva kuulla viisulavalla joskus ruotsinkielisiäkin lauluja. :peukku:

**** tähteä.
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja"

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16770
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 21 Joulu 2013, 17:17

Muistan kyllä silloin 2011-2012 olleeni Ylelle aika vihainen viisukarsinnan formaatin täydellisestä uudistuksesta (ja siitähän muistutus löytyy yhä jokaisen viestini alalaidasta), mutta yhden asian puolesta kyseessä oli hyvä karsinta, nimittäin lopputuloksen. Loppujen lopuksi tämä oli suosikkini UMK-finalisteista, oikein kaunis laulu keinuvalla melodiallaan, tähän lumoutuu mukaan. Vaikka kyseessä onkin lähihistorian huonoimmin menestynyt Suomen viisu, olen silti valmis antamaan tälle Suomen 2010-luvun tähän mennessä parhaan viisun tittelin ja neljä tähteä. :mrgreen:
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

Roope
Baarimestari
Baarimestari
Viestit: 21775
Liittynyt: 02 Joulu 2003, 19:08
Paikkakunta: Turku

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Roope » 21 Joulu 2013, 20:27

Weewa kirjoitti:Tsemppiä Pernillalle käsipalloilun parissa. :peukku:
Päivän Viisula-tähti esiintyi myös illan Sportnyttissa :hiphei:

Kuva

http://arenan.yle.fi/tv/2087975 (07:25)

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 21 Joulu 2013, 20:55

Tavattoman kaunis kappale ja koskettavat sanat. <3 Jotain tällaista olisin kovin mielelläni kotikisoissakin nähnyt ja kuullut. Tätä kuunnellessa totaalisen hyvän olon tunne täyttää mielen ja alkaa silmät kiinni keinua mukana kuvitteellista saaristomaisemaa ihaillen. :ihana: Eihän se toki ollut yllätys, ettei tämä viisuissa suurta menestystä saavuttanut, mutta silloin kun ollaan näin tyylikkäästi ja aidosti tunteella mukana, niin menestys on toissijainen asia. Ruotsinkielisyydestä iso plussa. :joojoo:

Neljä tunteikasta tähteä.

Avatar
Hazard
Press
Press
Viestit: 15304
Liittynyt: 06 Joulu 2010, 11:16
Paikkakunta: Hamina

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Hazard » 22 Joulu 2013, 05:43

Vahva nelonen ihanalle Pernillalle. Viisuissa ei ollut niin onnistunut, mutta eihän tästä voi kuin pitää. Yksi Suomen hienoimmista viisuista, sanokaa mitä haluatte.
In your voice I feel it coming back to me
Like a shadow whisper in the night
Like a monument to all the time we spent
A minor symphony

Avatar
mpappa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4061
Liittynyt: 02 Syys 2005, 18:18

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja mpappa » 22 Joulu 2013, 09:16

Niin se on, että toisen roska on toisen aarre. Tykkään neljän tähden verran. On virkistävää kuulla euroviisuissa jotakin muutakin kuin sitä niiiiiin kulunutta ja loppuuastituotettua sveduhumppaa.
Love shine a light

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13326
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 22 Joulu 2013, 11:40

Hazard kirjoitti:Vahva nelonen ihanalle Pernillalle. Viisuissa ei ollut niin onnistunut, mutta eihän tästä voi kuin pitää. Yksi Suomen hienoimmista viisuista, sanokaa mitä haluatte.
Näin. Pernillan demossa oli sellaiasta sisäistä hehkua jota harvoin tapaa. Tosiaan ruotsalasita laulemaperinnettä ja intiimiä, perhekeskeistä tunnelmaa. Itse olisin vienyt esitystä ennemmin popillisen kamarimusiikin suuntaan mielessäni ruotsin sana mysig ja Bergmanin Fannyn ja Alexanderin joulujuhlat, ja hämmästyin halua maalata avarampia merimaisemia, joita en sanoista huolimatta musiikissa tai biisin ideassa niinkään kuullut. Viisi pistettä biisille ja demotulkinnalle.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9398
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja romualdo » 22 Joulu 2013, 13:10

joo siis ai-wan järk-kyttä-vä tuo UMK-ohjelmasarja... ne noin 40 sekunnin pätkät lauluista ja pääosassahan olivat tosiaan tuomaristo, neljän kopla omine vaate-valinta-fetisseineen... mut asiaan.! Ihan nätti on tämä laulu edelleenkin, aivan siellä toukokuun lopulla kun finaalin alkuun oli enää aikaa muutama tunti... ja meikä se vaan oli maastossa, auringon kilosta ym. nauttimasa, marjastusreissusa ja ajattelin että aha, ehkä vähän harmi(kin!???) että pitää taas lähteä täältä salomaan rauhasta vähän silleeen niinqu kesken kaiken pois.. mut alkaa olla jo vähän kiire että ehdin kotia ennen Grande Finaalin alkua ja pääsen nauttimaan omasta ehkä 1. suosikistani, Englannin ja sen sopivasti "wanhan aicaisen" kappaleen tenhoavan valssin pyörteistä... siis että silloin autoradiosta (!?) kuulin ohjelman (Lempisäveliä, Radio Suomi la. 19.04-20.00 !?) jossa pyöriteltiin useitakin ESC-lauluja ja tämä oli yhtenä siellä, ja myös tämän intiimin sulolaulun tekstiä käsiteltiin siinä... sen sanomaa. Ja meitsi sairaalloisen herkkä boy kun on niin tipautin/vieritin muutaman suolaisen kyyneleen, kun naistoimittaja alkoi lukea tämän kappaleen tekstikäännöstä på finska .... :huohhh: ... meicämannelle kun merkitsee noi tekstit AINA NIIN SAIRAAAAAN PALJON....! tässä ja nyt annan tälle hieman erilaiselle (jo ensikuulemilla) sympaattiselle, pikkusievyydelle ehkä sellaiset n. 3.2 pist. Tahi 2.7 ... 3.4 ... !? pist. Äh, älkää kysykö noin vaikeita!
Ja toivottavasti seuraavat pari kolme ESC-edustuskappalettamme tulevat olemaan myöskin suomenruohtalaisia esityksiä, heillä kun on se tietynlainen kepeä, kansainvälisempikin taju ja katsantokanta ja epäsovinnaisuus näissä tekemisissään... niin, ja se yks saamelaisperäinen edustuskappale saa tietysti olla SITTEN siellä välissä, vaikkapa Maltan Valettassa missä pidetään todennäköisesti vuoden 2015 ESC-song contestit! (tahi Lissabonissa... oujeeeeeee sinne MÄKIN lähtisin vaikka viimeisillä voimillani ja laina-velan turvin... poootugallll 2015 .... :ihana: yks lempimaistani ollut aina!)
Viimeksi muokannut romualdo, 23 Joulu 2013, 00:17. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 22 Joulu 2013, 15:52

Tätä viisua voisi yleisesti luonnehtia sanalla vaatimaton: vaatimaton kappale, vaatimaton esittäjä, vaatimaton esitys. - Myös lopputulos oli vaatimaton eli jääminen semifinaaliin. Vaatimaton oli myös viisun lista- ja myyntimenestys.


Metkaa ja hassunkurista sinänsä: jonkinlaisen enemmän tai vähemmän satunnaisen tapahtumaketjun seurauksena harrastelijalaulaja (Pernilla) löytää itsensä laulamasta äidilleen omistettua syntymäpäivälaulua miljoonayleisölle Euroviisu-areenalla.
Iharju kirjoitti: Euroviisuedustaminen lienee ollut Pernilla Karlssonin artistiuran tähtihetki, sillä hänestä ei ole kuulunut sen jälkeen paljoakaan. Häneltä ei ole tiedettävästi julkaistu mitään muuta levytystä.
Pernilla lienee Suomen ainoa Euroviisuedustaja, jolta on julkaistu vain yksi kappale.
Hän on siis todellinen yhden "hitin" ihme!
Tästähän saisi vaikkapa hyvän tietokilpailukysymyksen. Kun jossain tietokilpailussa heittää muille kysymyksen, että kuka on Suomen ainoa Euroviisuedustaja, joka on levyttänyt vain yhden kappaleen niin siinä sitä voisi riittää pähkäilemistä muilla visailijoilla :joojoo:

Mitä tämän viisun tarinasta sitten opimme rakkaat kanssakulkijat (kära medmänniskor) ja viisuharrastajat ?
Opimme ainakin sen, että vaatimattomuus ei aina kaunista, vaikka niin eräässä sananlaskussa / aforismissa väitetäänkin :tosion:

kaksi vaatimatonta tähteä

Avatar
Happy
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 10166
Liittynyt: 10 Marras 2011, 20:58

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Happy » 22 Joulu 2013, 17:43

Valju, vaatimaton, kotitekoinen, köyhähkö, vaikeasti lähestyttävä- viisu, kaikki nää sanat kertoo myös kaiken UMk ekan kauden pelleilystä.
Toki tää oli paras vaihtoehto niistä kuudesta kamalasta finalistista, katsoin esityksen uudelleen läpi, ja täytyy sanoa että esityksestä, biisistä ja laulajasta ei jää mitään käteeen.. unohdettavaa

Kaksi tähtee

Lisäks tää viisu palauttaa aina mieleen UMk ekan kauden, enkä oo mistään karsinnasta närkästynyt koskaan niin pahasti kuin tuolloin aikoinaan :eiei: :heh:
On vain yksi velvollisuus – kauneus

Zera
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2137
Liittynyt: 19 Heinä 2006, 19:47
Paikkakunta: Tampere

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Zera » 22 Joulu 2013, 22:58

Tämä on kyllä harvinaisen tasapaksu kappale, minusta tässä ei juuri tapahdu mitään. Olen kuitenkin oppinut pitämään tästä kolmen tähden edestä, vaikka alkuun inhosinkin. Kielivalinnasta tykkään.

Viisufani
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3887
Liittynyt: 25 Tammi 2012, 17:59
Paikkakunta: Liminka

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Viisufani » 23 Joulu 2013, 14:27

Leonardo kirjoitti:Tavattoman kaunis kappale ja koskettavat sanat. <3 Jotain tällaista olisin kovin mielelläni kotikisoissakin nähnyt ja kuullut. Tätä kuunnellessa totaalisen hyvän olon tunne täyttää mielen ja alkaa silmät kiinni keinua mukana kuvitteellista saaristomaisemaa ihaillen. :ihana: Eihän se toki ollut yllätys, ettei tämä viisuissa suurta menestystä saavuttanut, mutta silloin kun ollaan näin tyylikkäästi ja aidosti tunteella mukana, niin menestys on toissijainen asia. Ruotsinkielisyydestä iso plussa. :joojoo:

Neljä tunteikasta tähteä.
Minunkin mielestä kappale on parhaimpia Suomen Euroviisuja kautta aikain helposti, erittäin todennäkköisesti myös (tähän mennessä) kaikien aikojen paras Suomen euroviisu. Listalla, johon olen laittanut yli 120 kautta aikain parasta euroviisua, niin tämä löytyy sijalta 22. :joojoo:

Ihanan rauhallinen ja miellyttävä tunnelma. Aito ja lämminhenkisempi euroviisu kuin hyvin moni muu ikinä Euroviisuisa. Ja vielä kappaleen esittäjä Pernilla on hauskan oloinen ja vaikuttaa sympaattiselta.
Paremman maailman puolesta.

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7920
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Helsingin mlk

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja akuankka13 » 23 Joulu 2013, 18:08

Pikkunätti laulelma, jonka kuunteleminen ei aiheuta päänsärkyä. UMK 2012 oli mielestäni kappaleiltaan yksi kaikkien aikojen parhaita Suomen viisukarsintoja, joten siinä mielessä valinta oli ehkä vähän kompromissipettymys. Kolme tähteä.
Qaj.

Viisufani
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3887
Liittynyt: 25 Tammi 2012, 17:59
Paikkakunta: Liminka

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Viisufani » 24 Joulu 2013, 09:09

akuankka13 kirjoitti:Pikkunätti laulelma, jonka kuunteleminen ei aiheuta päänsärkyä. UMK 2012 oli mielestäni kappaleiltaan yksi kaikkien aikojen parhaita Suomen viisukarsintoja, joten siinä mielessä valinta oli ehkä vähän kompromissipettymys. Kolme tähteä.
Ja minun mielestä oli tavallaan oikein sopiva ja mukava ensimäinen voittaja Uuden Musiikin Kilpailun historiasa. Hyvin rauhalllinen laulu voitti tuolloin, joka on sellainen, ettei siitä ainakaan helposti ärsyynny. Kehuna sanottakoon, että niin tunnelmallinen laulu, että vaikka työ-/koulupäivän jälkeen voi olla hyvällä tavalla oikeaa kuunneltavaa. Tarkoitan nimmenomaan kappaleen rauhallisuutta. :)
Paremman maailman puolesta.

Edwina
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2834
Liittynyt: 11 Tammi 2013, 12:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Edwina » 25 Joulu 2013, 20:23

Söpö pikku laulelma, josta puuttuu kaikki ne tekijät, mitkä ovat edellytyksenä menestymiselle.
Ei kasva eikä kehity mihinkään suuntaan. Kaksi tähteä kuitenkin, enempi olisi jo toiveajattelua.

Avatar
tanko
Hakkaa vessan ovea
Hakkaa vessan ovea
Viestit: 620
Liittynyt: 14 Joulu 2013, 19:16

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja tanko » 25 Joulu 2013, 23:09

* *

Parasta kokonaisuudessa on Pernillan ääni, jota tosin hän ei käytä kertaakaan voimakkaasti. Biisin vikana on tervamaisuus. Ensimmäisen kertsin jälkeen tulee pysähdys ja sitten alkaa taas pitkästyttävä A-osa. Siihen kohtaan olisi kaivannut jonkin nostattavan osan, ei uudelleen pitkästyttävää A-osaa.

Toinen vika on nimi. Sen olisi tietysti pitänyt olla Som en sjö, koska se on kertsin pääkohta ja hokema, ei När jag blundar.

Hooh-biisi parhaimmillaan.
Saara ♕ The Queen
EYPΩVIΣIΩN - Undo my sadness
AᗺBA ✈️ ARRIVAL

Avatar
Vilsku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1534
Liittynyt: 25 Kesä 2010, 21:01

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Vilsku » 26 Joulu 2013, 01:33

Kaunis kappale, joka kelluu suoraan sydämeen. :ihana:
Upeat, koskettavat ja aidot sanat, jotka aiheuttivat minulle UMK finaalissa lähes kyyneleet silmiin.
Jos kappaleen merkitys ja tunne olisi voimakkaammin välittynyt (silti ruotsiksi esitettynä) Eurooppaan, oltaisiin tällä menty pitkälle!
Menestyksestä viis, kappale koskettaa minua ja Pernilla on ihana ja aito itsensä!

*****

Avatar
Paper Gangsta
Press
Press
Viestit: 1372
Liittynyt: 21 Tammi 2011, 22:45

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Paper Gangsta » 27 Joulu 2013, 19:40

Ihanan herkkää ja AITOA musiikkia. :ihana: Muistan, kuinka onnellinen olin Pernillan voitosta UMK:ssa. Kappaleen ongelma on heikko kertosäe ja sanoittaja on innostunut maalailemaan liian paljon kielikuvia muutamaan säkeistöön.(Less is more) :peukku:
Pernilla ei ole kenties persoonana yhtä räiskyvä kuin Krista, mutta siitä huolimatta upean suorituksen antoi Bakussa. Suuri lava täyttyi lumoavasta musiikista ja siitä syystä täydet 5 pojoa. Lisää ruotsia ja toivottavasti Pernillasta kuullaan vielä tulevaisuudessakin.
Je t'adore, here's my heart, so take it
Je t'adore, only you can break it
You got me fallen to the floor.

Avatar
WildDance
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7190
Liittynyt: 14 Kesä 2012, 20:58

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja WildDance » 27 Joulu 2013, 19:44

Yksi parhaista viisuista Suomelta. Aito ja kaunis. Pernilla on niin ihana! Soitan tämän joka äitienpäivä omalle äidilleni. <3 Viisi.

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi: :suomi:
Viimeksi muokannut WildDance, 05 Maalis 2018, 11:44. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Yalan da mən, yanan da mən, yaman da mən

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Leo » 29 Joulu 2013, 19:44

Katastrofaalisen ensimmäisen UMK-kauden parasta antia :joojoo: . Siinä vaiheessa kun kotimaan karsintajuontaja Anne Lainto oli julistamassa voittajaa, suorastaan pelkäsin, että Stig kuulutetaan voittajaksi. Sen verran vahvasti puolueellinen tuomaristo "ohjeisti" äänestämään Stigiä voittajaksi. Joten helpotus oli suuri, kun voittajaksi julistettiin Pernilla Karlsson.
Kaunis, tyylikäs suomenruotsalainen laulelma. Och förstås på svenska :ihana: (äntligen, efter en lååång paus.)
Pernillasta kasvoi UMK:sta Bakuun kelpo edustaja, joka ei vain laulanut kauniisti, vaan myös Tulkitsi omakohtaisen kappaleensa. Toivottavasti Pernilla jatkaa -käsipalloilun ohella- musiikin parissa jatkossakin.
Pieni miinus tasapaksuudesta, jotain kasvua, loppunousua, tyyliin sopien olisin tähän lauluun vielä kaivannut. Kyllä tässä sitä jotain on, koskapa musiikkikansa unkarilaiset antoivat täydet pisteet. Jag ger fyra stjärnor.

Avatar
tanko
Hakkaa vessan ovea
Hakkaa vessan ovea
Viestit: 620
Liittynyt: 14 Joulu 2013, 19:16

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja tanko » 29 Joulu 2013, 21:52

lharju kirjoitti: Aluksi tuomaristo valitsi jatkoon 40 laulua, jotka laitettiin internetiin kuultaviksi. Yleisöllä oli mahdollisuus kannattaa kappaleita, mutta yleisön kannatusäänillä ei ollut mitään vaikutusta sen suhteen, mitkä 12 laulua tuomaristo valitsi seuraavaan vaiheeseen.
Eikö sieltä netin kautta tullut joku ehdokas... Martina Aitolehti?
Saara ♕ The Queen
EYPΩVIΣIΩN - Undo my sadness
AᗺBA ✈️ ARRIVAL

Vastaa Viestiin