Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Amina – Le dernier qui a parlé...

*****
30
58%
****
8
15%
***
10
19%
**
1
2%
*
3
6%
 
Ääniä yhteensä: 52

Avatar
barbarossa
Tiskijukka
Tiskijukka
Viestit: 7998
Liittynyt: 18 Marras 2003, 11:30
Paikkakunta: Helsinki

Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Viesti Kirjoittaja barbarossa » 23 Tammi 2014, 22:34

:ranska:
Kuva
Maa: Ranska
Vuosi: 1991
Kappale: Le dernier qui a parlé...
Esittäjä: Amina
Säveltäjä: Wasis Diop
Sanoittaja: Amina Annabi
Kapellimestari: Jérôme Pillement
Sijoitus: 2./22
Pisteet: 146
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1991fr

90-luvulla Ranska luotti rohkeasti epäeuroviisumaisiin kappaleisiin. Vuonna 1991 oli etnisten sävyjen vuoro. Maata edusti tunisialais-ranskalainen Amina (synt. 1962), joka oli kasvanut musikaalisessa perheessä Tunisiassa. Hän muutti äitinsä kanssa Ranskaan vuonna 1975 ja osoitti jo tuolloin osoittaa taiteellisia taipumuksia: laulua, tanssia, näyttelemistä. Musiikkiskene Ranskassa alkoi 80-luvun alussa aueta uusille vaikutteille ja sekä arabi- että afrikkalaisvivahteet kuuluivat aikakauden musiikissa. Nämä kuuluivat myös Aminan musiikissa uran alusta lähtien. Myös Japani tuli tutuksi yhden levytyksen ja maassa nousseen suosion myötä.

Amina tutustui sengalilaiseen Wasis Diopiin ja päätyi tekemään tämän kanssa yhteistyötä. Diop oli pioneeri omalla alallaan: hän yhdisteli perinteistä senegalilaista kansanmusiikkia poppiin ja jazziin. Diopin sävellyksestä ja Aminan sanoituksesta syntyi myös Le dernier qui a parlé -kappale.

Aminan euroviisukappale oli arabihenkinen ja hän esitti sen tyylikkään vähäeleisesti, paljain jaloin, mustassa asussa ja oranssissa huivissa. Toiset pitivät sitä ennakkosuosikkina, toiset taas liian erikoisena (tai hyvänä!) viisuihin. On kohtalon ivaa, että Amina taisteli voitosta Ruotsin Carolan kanssa, sillä sekä Carolan kappale että esitys olivat melko lailla täysi vastakohta Aminan esitykselle.

Kappaleet päätyivät tasapisteisiin ja voittaja, Carola, ratkaistiin sillä, että Carola oli saanut viideltä maalta 10 pistettä, kun taas Amina sai vain kahdelta maalta 10 pistettä (12 pistettä Carola ja Amina olivat saaneet yhtä monta kertaa). Todettakoon, että Suomi antoi Ruotsille kahdeksan pistettä ja Ranskalle kymmenen. :mrgreen: (Täydet 12 tietenkin isäntämaa Italialle.)

Amina on jatkanut viisujen jälkeen laulajanuraansa, mutta toiminut myös näyttelijänä. Hänellä on ollut rooleja maineikkaiden ohjaajien elokuvissa, kuten Bernardo Bertoluccin ja Claude Lelouchin.

Mitä sanovat kuppilalaiset, jäikö karvas toinen sija kaivelemaan? Onko Aminan kappale kestänyt aikaa?

Amina – Le dernier qui a parlé... (2011)

Amina - Yalil (vuoden 1991 albumi Spotifyssa)
Kuva
Kuva
"Laka laulaja kielsi tulemasta alas parvekkeelta ennen kuin rakkaus kestää... " -Pokušaj

Avatar
Happy
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9274
Liittynyt: 10 Marras 2011, 20:58

Re: Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Viesti Kirjoittaja Happy » 23 Tammi 2014, 22:39

Pidin taustaäänistä ja eksotiikasta biisissä.. mut tää Aminan lauluääni on vaan niin tylsän ja kuivakan kuullosta.. ei tollasella laulannalla ansaita viisuvoittoa.. onneks oli Aminan epäonneks 90-luvulla eri säännöt . huuh
Carola kuitenkin ansaitsi voittonsa, vaikka voittobiisi onkin hänen kolmesta viisustaan heikoin


Kolme tähtee, kyl tätä etnoilua jaksaa kuunella toisella korvalla mut siihen se jääkin
On vain yksi velvollisuus – kauneus

Avatar
kuu-kuu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3956
Liittynyt: 01 Tammi 2013, 05:10
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Viesti Kirjoittaja kuu-kuu » 23 Tammi 2014, 22:47

Kyllä. Tämän piti voittaa, koska oli kumma, eikä sen toisen eli Häggihmisen. Katselin viisuja baarissa, tuoppeja oli kumottu enemmän kuin paljon. Televisio oli kolmen metrin päässä. Amina veti huomion itseensä. Jostakin syystä. Etnoa, kummallisuutta, afrikkalaista kaikua. Biisi ei ole parasta parhaan musiikin kaipaushetkiin, mutta voi sitä joskus kuunnellakin. Siitä kolme. Mutta ranskalaisille kiitos siitä, että lähettivät viisuihin muuta kuin tavan iltapukuun pukeutuneen päätään ravisuttelevan estradiballadilaulajan.
Muistaakseni meitä oli isompikin jätkäseurue pöydän ja kalja-ammeen ympärille ja juuri tämä biisi vetäisi huomion itseensä. Eikä se liittynyt pelkästään laulajan ulkonäköön. Siis nämä jätkäthän olivat autonmoottoriporukkaa ja kaljailijoita.

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 48724
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 23 Tammi 2014, 22:47

:ranska: :ranska: :ranska: :ranska: :ranska:

Oikein nätti etnisyyttäkin ammentava biisi.
"Excuse my French" :kaunis:

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7875
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Helsingin mlk

Re: Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Viesti Kirjoittaja akuankka13 » 23 Tammi 2014, 22:47

Onneksi en seurannut viisuja vielä tuolloin, niin en päässyt todistamaan viisuhistorian suurinta oikeusmurhaa. Todella ironista, että Carola voitti tyhjällä renkutuksellaan tämän upean eksoottisen taidepaukun. Millaisia viisut mahtaisivatkaan olla nykyään, jos olisi käynyt onnekkaammin. :lohduton:

Vuotensa paras ja maansa paras. Aminalla on vangitseva ääni. Viisi tähteä.
Qaj.

Avatar
Happy
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9274
Liittynyt: 10 Marras 2011, 20:58

Re: Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Viesti Kirjoittaja Happy » 23 Tammi 2014, 22:53

Millaisia viisut mahtaisivatkaan olla nykyään, jos olisi käynyt onnekkaammin. :lohduton:

Tuskin viisut olisivat mitenkään muuttuneet Aminan voiton myötä :hihi:
Kummankaan voitolla ei olis ollut mitään merkitystä missä viisut nyt olisivat.. vuonna 1992 olis vaan viisuiltu Ranskassa ja siinä se
On vain yksi velvollisuus – kauneus

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 23 Tammi 2014, 23:16

Hieno etnissävytteinen tunnelmaviisu, joka edistyy vangitsevan kehityskulun myötä säilyttäen jännitteen alusta loppuun. Hieman miinusta tulee siitä, että eteneminen jossain kohdin tuntuu pysähtyvän turhan pitkäksi aikaa ja Aminan äänenkäyttöharjoitukset (anteeksi tämä ilmaus näille lauluosuuksille :mrgreen: ) tulevat pääosaan. Mutta kerrassaan upea kokonaisuus. Vaikka Carolan kappaleesta paljon pidänkin, olisin tällekin mielelläni voiton suonut, olisi ollut yksi viisuhistorian erikoisimmista voittoviisuista. <3 Jossitteluahan tämä on, mutta kyllä Aminan voitto olisi saattanut vaikuttaa viisujen kehitykseen enemmän etnisyyttä suosivaksi, mikä olisi voinut kyllä myös marginalisoida viisuja entisestään. Carolan voiton voi nähdä pidemmällä aikavälillä yhtenä askeleena viisujen kehittymiseen kevyen popin suuntaan, mutta tiedä sitten, oliko tällä sittenkään isompaa merkitystä historian kulkuun. :miettii:

Neljä vahvaa tähteä.

Avatar
Samiasd
Press
Press
Viestit: 12891
Liittynyt: 19 Tammi 2010, 01:47
Viesti:

Re: Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Viesti Kirjoittaja Samiasd » 23 Tammi 2014, 23:46

Kamala vinkuminen, jonka voitto olisi ollut todella suuri häpeä. Yksi kaikkien aikojen kamalimmista viisuista ja en kuuntelisi tätä vapaaehtoisesti enää ikinä.

Yksi, todella himmeä tähti.
In your voice I feel it coming back to me
Like a shadow whisper in the night
Like a monument to all the time we spent
A minor symphony

Dublin
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 282
Liittynyt: 03 Huhti 2007, 18:49

Re: Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Viesti Kirjoittaja Dublin » 24 Tammi 2014, 03:03

Totta tosiaan: oikeusmurha... mutta jouduin henkilökohtaisesti seuraamaan sitä ruudun välityksellä. Miten keskinkertainen tuulikonemuovihumppa päihitti kaikkien aikojen kolmanneksi parhaimman viisun, joka pursuaa mystisyyttä, erilaisuutta, persoonallisuutta sekä korvan- ja silmäniloa?

Eurooppa hoi: missä on musiikkikorvanne? Onneksi arvoisa kotomaamme jakoi kärkikaksikosta korkeammat pisteet Ranskalle. *****

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16697
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 24 Tammi 2014, 10:26

Tämä haikea etninen kaihoisuus olisi niin saanut voittaa Carolan renkutuksen. :draamaa: Tämä rauhoittaa ja pakottaa kuuntelemaan. Vuotensa parhaimmistoa. Vahvat neljä. :ihana:
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13243
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 24 Tammi 2014, 10:31

Leonardo kirjoitti:Jossitteluahan tämä on, mutta kyllä Aminan voitto olisi saattanut vaikuttaa viisujen kehitykseen enemmän etnisyyttä suosivaksi, mikä olisi voinut kyllä myös marginalisoida viisuja entisestään. Carolan voiton voi nähdä pidemmällä aikavälillä yhtenä askeleena viisujen kehittymiseen kevyen popin suuntaan, mutta tiedä sitten, oliko tällä sittenkään isompaa merkitystä historian kulkuun.
:heh: Leonardolla on pointti: viisuille Carola saattoi jolain tavoin tehdä hyvää, modernisoida, mutta Viisulan Carola-ketjun kannassani muutoin pysyn: koko 1990-luku olisi ollut musiikillisesti lämpimämpi jos tämä olisi voittanut, kaikki kammottavimmat iskelmäistetyt ysärikamaluudet olisi ihan varmasti vältetty ilman Carolaa, joka laukaisi sen perhosefektin koko kansan keskuudessa Ruotsista käsin :mrgreen: :heh:

Taide - viihdeakselilla (haasteellinen - sujuvasti omaksuttava) sijoittaisin aika keskimaastoon. Ei tosin ole mitään paukkuja arabialaisuuttaan arvioida, mutta eikö tässä kuitenkin ole kyse länsimaisesta viihdeiskelmästä, johon tuota mahtavaa nau'untaa on yhdistetty. Ja erittäin onnistuneesti! Amina on ihana <3 (ja vielä kerran: maailma olisi ollut lämpimämpi paikka jos .. ). Viisi ilman muuta, koska yksi parhaimpia viisuissa ikinä.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
UFOPOLI
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13116
Liittynyt: 01 Touko 2004, 12:54
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Viesti Kirjoittaja UFOPOLI » 24 Tammi 2014, 10:45

Vuoden 1991 pisteenlaskun loppuhuipennus oli lapsuuteni kauneimpia hetkiä, sillä vastakkain olivat vuoden toiseksi paras ja huonoin kappale, ja kerrankin meni oikein päin. Aloin sietää tätä vasta toissavuonna nähdessäni viisupikkujoulujen Show Contestissa esityksen, joka oli parempi kuin alkuperäinen. Nykyään pidän Ranskaa enää vuoden toiseksihuonoimpana. Yksi pallo edelleen.
akuankka13 kirjoitti:Millaisia viisut mahtaisivatkaan olla nykyään, jos olisi käynyt onnekkaammin. :lohduton:
Carolan voitto oli joka tapauksessa 80-luvun joutsenlaulu, jota seurasivat taideplösäysten ja formaattiballadien täyttämät pimeät vuodet. Aminan voitto olisi korkeintaan hieman nopeuttanut romahdusta.
Exploring new adventure
The thrill is in the denture

Avatar
Aintsu
Press
Press
Viestit: 16793
Liittynyt: 15 Marras 2003, 11:37
Paikkakunta: Kotka

Re: Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Viesti Kirjoittaja Aintsu » 24 Tammi 2014, 10:48

Minäkin kuulun team Carolaan. :heh: Aminan biisi on hyvä, mutta artistin olemus ärsyttää suunnattomasti. Minä uskon, että Aminan voitto olisi tuonut viisuihin vaan entistä enemmän tekotaiteellista tuubaa. :draamaa: Carolan esitys puolestaan johti parempaan show-meininkiin.

Annetaan Aminalle nyt silti neljä tähteä, ihan sävellyksestä ja sovituksesta.
UFOPOLI kirjoitti:Aloin sietää tätä vasta toissavuonna nähdessäni viisupikkujoulujen Show Contestissa esityksen, joka oli parempi kuin alkuperäinen.
Se oli kyllä mahtavan hieno. :ihana:
Esiintyjän missio on tulla välittää energiaa.
-Nisa Soraya-

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13220
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Viesti Kirjoittaja AntSa » 24 Tammi 2014, 11:16

Aivan upea kokonaisuus. Mielenkiinto tähän on säilynyt vuosien jälkeenkin.

1991 olin iloinen Carolan voitosta, vaikka pidin tästäkin. Tänään, tässä ja nyt "Fångad av en stormvind" tuntuu vanhanaikaiselta aikansa kuvalta, kun taas tämä on kestänyt aikaa upeasti. :uujee: VIISI. :uujee:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13243
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 24 Tammi 2014, 11:42

Aintsu kirjoitti:tekotaiteellista
UFOPOLI kirjoitti:taideplösäysten
:heh: tässä yhteydessä täysin ymmärtämättömästi käyttämänne käsitteet lienevät niitä dancepoppiputken päätykansia, jotka estävät kaikki valonhäivähdysten vahikokajot siihen tiukasti suljettuun tuubiin .... :hali:
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
Aintsu
Press
Press
Viestit: 16793
Liittynyt: 15 Marras 2003, 11:37
Paikkakunta: Kotka

Re: Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Viesti Kirjoittaja Aintsu » 24 Tammi 2014, 11:44

^ En ymmärtänyt tuosta lauseesta juuri mitään. :surrur:
Esiintyjän missio on tulla välittää energiaa.
-Nisa Soraya-

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13243
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 24 Tammi 2014, 12:24

^Auttaisiko tämä, klikkaa suuremmaksi :mrgreen:

Kuva
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
Aintsu
Press
Press
Viestit: 16793
Liittynyt: 15 Marras 2003, 11:37
Paikkakunta: Kotka

Re: Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Viesti Kirjoittaja Aintsu » 24 Tammi 2014, 12:33

Ymmärrän idean, mutta en ole kanssasi samaa mieltä.
Esiintyjän missio on tulla välittää energiaa.
-Nisa Soraya-

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13243
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 24 Tammi 2014, 12:45

OK. :heh:
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
UFOPOLI
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13116
Liittynyt: 01 Touko 2004, 12:54
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Viesti Kirjoittaja UFOPOLI » 24 Tammi 2014, 13:27

ta1ja kirjoitti: :heh: tässä yhteydessä täysin ymmärtämättömästi käyttämänne käsitteet lienevät niitä dancepoppiputken päätykansia, jotka estävät kaikki valonhäivähdysten vahikokajot siihen tiukasti suljettuun tuubiin .... :hali:
Tämä lause vastaa niin taidokkaasti itselleen ettei minun tarvitse sanoa tähän mitään.
Exploring new adventure
The thrill is in the denture

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4990
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen » 24 Tammi 2014, 15:21

Tämähän on kiehtova! Vangitseva. Aivan huikean paljon kiinnostavampaa kuultavaa kuin se voittoturhake. Aion ehdottomasti katsoa ja kuunnella tämän toistekin!

**** tähteä.
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja"

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25753
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza » 24 Tammi 2014, 17:41

Todella, todella sääli, että tämmöinen helmi jätettiin nolosti aikanaan toiselle sijalle. Muistan miten tämä Aminan biisi jäi vaivaamaan mieltä ensimmäisen esikatseluohjelman viimeisenä numerona. Rooman live-esitys oli myös kerrassaan kiehtova. Artisti piti otteessaan alusta loppuun. Täydellistä. Ja miten ajattomalta tämä edelleen kuulostaa. Viisi.

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Viesti Kirjoittaja Leo » 24 Tammi 2014, 18:22

Niin muuttuu mielipide vuosien saatossa...
v. 1991 en voinut sietää tätä. Minusta oli toisaalta suorastaan uhkarohkea veto Ranskalta lähettää arabivaikutteinen kappale kisaan juuri tuona vuonna, kun alkuvuoden ykkösuutinen oli ollut Persianlahden sota, joten olihan viisuvalinta toisaalta ajankohtainenkin. Ihan sama, en pitänyt, yhden tähden kappale.
Paljon myöhemmin v. 2005 Eurovision 50-v DVD:ltä katselin ja hurmaannuin totaalisesti tästä upeasta kappaleesta ja esityksestä. :ihana: Aminan esitys on minusta euroviisuhistorian vangitsevimpia: täydelliset käsiliikkeet, kamerakontakti, huivi jne. Todella sensuelli esitys. Aminan arabityylinen laulu on ihan korvia hivelevää ja teknisesti taiturimainen. Kappale on hienon keinuva ja vaikka tunnelma pysyy paikallaan, eikä enää kasva lopussa, sekään ei menoa haittaa. Carola-Amina -kilpaan vain sen verran, että Carola oli ja on edelleen kovasti mieleinen voittaja. Tämäkin olisi nyt jälkikäteen siihen tykästyneenä ollut voittajakappale. Kyllä tämä on nykyään viitosviisu.

Avatar
Happy
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9274
Liittynyt: 10 Marras 2011, 20:58

Re: Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Viesti Kirjoittaja Happy » 24 Tammi 2014, 20:57

Todella, todella sääli, että tämmöinen helmi jätettiin nolosti aikanaan toiselle sijalle.
No viimeisiköhän se ois sit pitäny jättää?
Ei toisessa sijassahan mitään noloa oo, huikee sijahan se o, varsinkin vielä kun on voittajan kanssa sama pistemääräkin!
On vain yksi velvollisuus – kauneus

Tom Tom
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1543
Liittynyt: 02 Tammi 2010, 02:13
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Viesti Kirjoittaja Tom Tom » 24 Tammi 2014, 21:27

Taidan edustaa täällä vähemmistöä, kun pidän Fångad av en stormvindiä ylivoimaisesti parempana. Tämä Ranskan esitys nyt on vain tällainen kolmen tähden tunnelmakappale.
.

Avatar
Mattokauppias
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2801
Liittynyt: 11 Huhti 2010, 10:14
Paikkakunta: Tampere

Re: Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Viesti Kirjoittaja Mattokauppias » 24 Tammi 2014, 21:51

Oikeusmurha. Oikeastaan kehujat ovat jo sanoneet kaiken tarpeellisen, joten eipä taida olla lisättävää. Esiintyminen, etnisyys ja biisin hieno rakenne luovat herkullisen kokonaisuuden.

*****
"Mä oisin varmaan kunnon seksihurjastelija, jos mulla olis mahdollisuus siihen." - TomppaJr

Avatar
barbarossa
Tiskijukka
Tiskijukka
Viestit: 7998
Liittynyt: 18 Marras 2003, 11:30
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Viesti Kirjoittaja barbarossa » 24 Tammi 2014, 21:56

UFOPOLI kirjoitti:Vuoden 1991 pisteenlaskun loppuhuipennus oli lapsuuteni kauneimpia hetkiä, sillä vastakkain olivat vuoden toiseksi paras ja huonoin kappale, ja kerrankin meni oikein päin.
Mullekin se oli kaunis hetki, mutta eri syystä: ekaa kertaa todistin sitä, kun pisteet menivät tasan ja käyttöön otettiin tuo täysien pojojen määrä. Tästä en ollut edes kuullut aikaisemmin! Ja kun ne 12 pisteetkin vielä menivät tasan ja siirryttiin kymppien laskuun. Oli jännää!!

Tykkäsin silloin kovasti molemmista biiseistä, mutta olisin hieman enemmän toivonut Aminan voittoa. Nykyään Amina kyllä kolahtaa enemmän. Jälkivoivotteluihin en jaksa lähteä, kun ei se tuloksia muuta. :mrgreen:
"Laka laulaja kielsi tulemasta alas parvekkeelta ennen kuin rakkaus kestää... " -Pokušaj

Avatar
mariah
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5904
Liittynyt: 13 Helmi 2005, 15:22
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Viesti Kirjoittaja mariah » 24 Tammi 2014, 22:14

nättiä :ihana: oli mun suosikki tuolloin vaikka en aktiivisesti viisuja vielä seurannukkaan. mulle oli voittaja,nelonen :tuuletus:

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 26952
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 24 Tammi 2014, 23:49

Minä kellahdan rajusti Amina-leiriin. Täyttä timanttia! Upea tunnelma, joka vain saa minut lentämään jossain savannilla kohti himokkaasti ulisevan Amina-leijonan kitaa. Ja kidasta löydän viisi tähteä. Tietenkin.
Jammailen, vastaavasti nyytit jammailee, ääni jumitti.

Avatar
Samiasd
Press
Press
Viestit: 12891
Liittynyt: 19 Tammi 2010, 01:47
Viesti:

Re: Ranska 1991: Amina – Le dernier qui a parlé...

Viesti Kirjoittaja Samiasd » 24 Tammi 2014, 23:55

Tom Tom kirjoitti:Taidan edustaa täällä vähemmistöä, kun pidän Fångad av en stormvindiä ylivoimaisesti parempana.
Fångad av en stormvind on ylivoimasesti parempi. ;)

Tämä on varmaan yliarvostetuin viisu ikinä.
In your voice I feel it coming back to me
Like a shadow whisper in the night
Like a monument to all the time we spent
A minor symphony

Vastaa Viestiin