Slovakia 1994: Tublatanka – Nekonečná pieseň

Slovakia 1994: Tublatanka – Nekonečná pieseň

*****
2
6%
****
5
15%
***
12
36%
**
9
27%
*
5
15%
 
Ääniä yhteensä: 33

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6186
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Slovakia 1994: Tublatanka – Nekonečná pieseň

Viesti Kirjoittaja lharju » 30 Tammi 2014, 21:09

:slovakia:
Kuva
Maa: Slovakia
Vuosi: 1994
Kappale: Nekonečná pieseň
Esittäjä: Martin Durinda & Tublatanka
Säveltäjä: Martin 'Maťo' Ďurinda
Sanoittaja: Martin Sarvaš
Kapellimestari: Vladimir Valović
Sijoitus: 19./25
Pisteet: 15
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1994sk

Slovakia itsenäistyi vuoden 1993 ensimmäisenä päivänä, kun Tšekkoslovakian liittotasavalta lakkasi olemasta. Slovakia kuului niiden Itäisen Keski-Euroopan valtioiden joukkoon, joka pyrki nopeasti sosialistisen järjestelmän romahdettua integroitumaan läntiseen Eurooppaan. Koska Euroopan unionin ja NATO:n jäsenyydet eivät olleet realistisia tavoitteita heti 1990-luvun alussa, osallistuminen Euroviisuihin oli oivallinen tapa osallistua perinteiseen eurooppalaiseen instituutioon. Slovakia oli halukas osallistumaan viisuihin jo heti 1993, jolloin maan viisuedustajaksi valittiin yhtye Elán kappaleella Amnestia na neveru. Slovakia ei kuitenkaan läpäissyt uusien maiden esikarsintaa, eikä lunastanut paikkaa vuoden 1993 Eurovision laulukilpailuun. Jatkoon pääsivät Slovenia, Bosnia-Hertsegovina ja Kroatia, jotka olivat jo osallistuneet viisuihin osana Jugoslavian sosialistista liittotasavaltaa, joten Millstreetin viisuissa ei nähty yhtään varsinaisesti uutta osallistujavaltiota.

Euroviisujen sääntömuutosten jälkeen Slovakialle varmistui paikka vuoden 1994 Euroviisuihin. Slovakian televisioyhtiö kutsui viisuedustajakseen yhtyeen Tublatanka, joka oli yksi maansa tunnetuimmista rock-yhtyeistä. Tublatanka valitsi euroviisukseen laulun Nekonečná pieseň (suom. Päättymätön laulu), josta ei symboliikkaa puuttunut: Kappaleen sanoituksessa laulun kertoja muisteli vanhoja hyviä aikoja, jotka vietiin ”meiltä” pois. Nyt laulun kertoja julistaa, että nämä ajat voidaan saada takaisin ja hän kehottaa kaikkia palaamaan samaan tilanteeseen, joka ”meillä” oli niinä vanhoina menneinä aikoina, jolloin ”meillä” oli oma maailmansa. Nyt pitkän tauon jälkeen soi jälleen laulu, joka oli soinut viimeksi silloin vanhoina hyvinä aikoina, ja nyt se tulee soimaan päättymättömästi. ”Et pelätä saa paluutasi”, julistettiin laulun kertosäkeistön lopussa. Laulun sanoituksen katsottiin viittaavaan Slovakian itsenäistymiseen ja paluulla viitattiin Slovakian paluuseen luonnolliseen yhteyteensä eurooppalaiseen yhteisöön rautaesiripun takaa Moskovan hallitsemasta sosialistisesta järjestelmästä.

Nekonečná pieseň ei symbolisesta sanoituksestaan huolimatta pärjännyt vuoden 1994 Euroviisuissa. Laulu keräsi yhteensä 15 pistettä, jotka oikeuttivat jaettuun 19. sijaan, mikä tarkoitti Slovakialle karsiutumista vuoden 1995 viisuista. Lisäksi laulun saamien pisteiden vilpittömyys on ollut hieman kiistanalaisia. Nekonečná pieseň sai nimittäin 12 pistettä Maltalta ja 3 pistettä Kreikalta. Maltalaiset ovat myöntäneet myöhemmin harrastaneensa 90- ja 2000-luvun ensimmäisinä vuosina pisteidenvaihtoa raatien kesken. Maltan pisteet vuodelta 1994 olivat kieltämättä hyvin omaperäiset: Malta antoi vuoden voittajalle Rock'n'roll kidsille vain viisi pistettä (toiseksi vähiten) ja korkeammat pisteet menivät muuten heikosti menestyneille maille, jotka myös itse muistivat Maltaa korkeilla pisteillä. Slovakia itse antoi Maltalle 10 pistettä. Myös Kreikan raati äänesti hyvin omintakeisesti.

Tublatanka-yhtye perustettiin jo vuonna 1982. Yhtye soitti alusta lähtien rock-musiikkia, varhaisina vuosina jopa hyvin raskasta rockia. Yhtyeen perustajajäsenet olivat Palo Horváth, Ďuro Černý ja solisti Martin ”Maťo” Ďurinda, joka oli myös viisukappaleen säveltäjä. Yhtyeen esikuvia olivat mm. Led Zeppelin, Deep Purple, The Who ja Pink Floyd. Vuonna 1983 Tublatanka esiintyi Bratislavassa amatööribändien tapahtumassa, jossa se saavutti suuren suosion. Suosion siivittämänä yhtye sai levytyssopimuksen ja vuonna 1985 ilmestynyttä albumia myytiin hienosti yli 100 000 äänitettä. 80-luvun lopulla Tublatanka nousi yhdeksi maansa suosituimmaksi yhtyeeksi, ja albumeja myytiin satoja tuhansia äänitteitä. Yhtye esiintyi myös säännöllisesti Itä-Euroopassa, aina suurimpia festivaaleja myöten.

Tublatanka on kokenut vuosien saatossa lukuisia miehistönvaihdoksia, sillä ainoastaan solisti Martin ”Maťo” Ďurinda on ollut yhtyeessä koko sen olemassaolon ajan. Viisuesiintymisen aikana yhtyeen jäsenet olivat Ďurinda, Jozef Dubán, Juraj Topor ja Juraj Černý. Jostain syystä Slovakian televisio oli ilmoittanut viisuissa esiintyjäksi kokoonpanon Martin Ďurinda & Tublatanka, vaikka Ďurinda tosiaan oli yhtyeen pitkäaikaisin jäsen. Kenties solistia haluttiin tuoda enemmän esille. Valitettavasti huono euroviisumenestys vaikutti yhtyeen suosioon negatiivisesti. Slovakialaiset olivat ilmeisesti odottaneet suurelta suosikkiyhtyeeltään suurempaa menestystä kansainvälisessä kilpailussa. Yhtye vietti koko 90-luvun jälkipuoliskon hiljaiseloa, kunnes se vasta vuonna 2001 julkaisi uuden albumin kuuden vuoden tauon jälkeen. Yhtye on edelleen toiminnassa, ja se on saavuttanut 80-luvun suurmenestyksensä ansiosta legendaarisen bändin maineen.


Tublatanka Spotifyssa

Tublatanka YouTubessa
Kuva Kuva
Kuva Kuva
Kuva
http://www.tublatanka.sk/oficalna-webstranka-skupiny/
Viimeksi muokannut lharju, 01 Helmi 2014, 13:30. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Slovakia 1994: Tublatanka – Nekonečná pieseň

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 30 Tammi 2014, 22:41

Vähän ponneton mielikuva jää tästä Slovakian ensimmäisestä finaaliin asti selvinneestä edustuskappaleesta. Pikkunättiä rokkia, kivoja sävelkulkuja, mukava kertosäe. Mutta ei tämä oikein koskaan pääse vauhtiin, mikä kuuluu ehkä päättymättömän kappaleen ideologiaan.

Kolme valjua tähteä.

Avatar
kuu-kuu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3956
Liittynyt: 01 Tammi 2013, 05:10
Paikkakunta: Helsinki

Re: Slovakia 1994: Tublatanka – Nekonečná pieseň

Viesti Kirjoittaja kuu-kuu » 31 Tammi 2014, 01:24

Slovakian E.L.O. jousien ja softrockin yhdistelmä. Mielenkiintoisia melodian koukautuksia, julistavaa laulua joka jää liian kevyeksi. Jotenkin toimii, orkesterin ja bändin yhteissoitto, tuohan ei ole monesti toiminut viisulavoilla, siksipä sovitukselle pari pistettä lisää ja yhteensä kolme ja puoli, joka nyt pyöristyy neljään. Ne ovat kannustuspisteitä. (Jos päättävät jälkikäteen koettaa samalla biisillä vuoden 1995 euroviisuihin.)

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13243
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Slovakia 1994: Tublatanka – Nekonečná pieseň

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 31 Tammi 2014, 10:48

kuu-kuu kirjoitti:Slovakian E.L.O. jousien ja softrockin yhdistelmä. Mielenkiintoisia melodian koukautuksia, julistavaa laulua joka jää liian kevyeksi. Jotenkin toimii, orkesterin ja bändin yhteissoitto, tuohan ei ole monesti toiminut viisulavoilla.
Tässä tulikin sanottua olelllinen. Sovitus on tosiaankin kiva - vai sittenkin, johtuuko ponnettomuus kuitenkin siitä, että bändisoittimien rooli on kuitenkin niin kevyt ja syrjään painettu, jolloin rokin olemus jää vajaaksi? En usko, että lauluvetoisuuden lisääminen olisi parantanut tilannetta, lauluhan on ihan pinnassa jo nyt. Ei ainakaan mikään geneerinen raspi. Kokonaisuus on kuitenkin ihan kiva, ja tämä oli tällä kertaa ihan mitä tarkoittaa, ilman sarkastisia sivumerkityksiä. Kolme.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16697
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Slovakia 1994: Tublatanka – Nekonečná pieseň

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 31 Tammi 2014, 12:24

Aika innostamaton viisu. Eipä tämä juuri osuvia koukkuja sisällä. Vuotensa ja Slovakian viisuhistorian huonoimmistoa. Kaksi. :roll:
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13220
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Slovakia 1994: Tublatanka – Nekonečná pieseň

Viesti Kirjoittaja AntSa » 31 Tammi 2014, 12:44

Ei tämä mikään tajunnanräjäyttäjä ole. Mutta muistamiseni vastaisesti ihan melodinen juttu. Ja solistia uskon, kyllä. KOLME. :uujee:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Slovakia 1994: Tublatanka – Nekonečná pieseň

Viesti Kirjoittaja Leo » 31 Tammi 2014, 17:17

Kovin olivat eri paria biisin osat. Alkuintro ja A-osa olivat kerrassaan lupaavia ja odotusta nostattavia, mutta (p)onneton kertsi lässäytti koko jutun. Kitarasoolo jäi jotenkin puolivillaiseksi ja ihan loppu oli todella kehno. Taustakuoro oli huvittavasti aivan eri sfääreistä kuin muu rokkibändi. Symppiskolmonen.

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9291
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Slovakia 1994: Tublatanka – Nekonečná pieseň

Viesti Kirjoittaja romualdo » 31 Tammi 2014, 18:24

tuon mmmmmmmmahtavan balladivuoden ehdotonta heikointa kastia... n. 2,9 pist. tai kisojen jumbo mun mielestäni... alkuintrolle pisteet, sen klassisen musiikin tuoksulle... ja osittain kertosäkeen riehakkuudelle, niille kuorolaisille myös, "plaaaz plaaaz..." ihanasti soi tyttöjen äänet siellä taustalla, riehakkaan elämän iloisina nekin! .... ainakin... solisti on taas androkyynisyydessään tietysti sitä ihan mielenkiinnottominta sorttia. Kaunis ääni toki hänelläkin... wahwahkoa ja jotenkin wäkevähköä...

Ja oikeastaan 0.2 lisäpistettä voisin antaa vielä siitä että kappaleella on sama nimi kuin mitä huippukarsintavuotemme (?) 1980 Irina Milanin esittämällä ja Olli Ahvenlahden salsahenkisellä UPEAlla kappaleella... Jukka Virtasen sanoin Päättymätön Laulu... :ihana!:
Viimeksi muokannut romualdo, 01 Helmi 2014, 11:49. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Hapa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1642
Liittynyt: 02 Tammi 2008, 23:17
Paikkakunta: Pori

Re: Slovakia 1994: Tublatanka – Nekonečná pieseň

Viesti Kirjoittaja Hapa » 31 Tammi 2014, 22:51

Kovasti neuvostorockilta kuulostaa, hyvin huonolta sellaiselta. Latvialaiset tekivä tämän niin paljon paremmin tasan kymmenen vuotta myöhemmin. Annan vain yhden tähden, tais olla vuotensa huonoin listallani.
"Olen huomannut nuorten naislaulajien laulavan pikkutytön äänellä. Heitä ei erota toisistaan eikä lauluista jää mitään mieleen. Minun nuoruudessani artisti ei päässyt levyttämään, jos hän ei osannut tulkita." -Anneli Sari-

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4990
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Slovakia 1994: Tublatanka – Nekonečná pieseň

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen » 01 Helmi 2014, 10:23

Voisi jäädä soimaan päähän, kuulostaa ihan sellaiselta. En kuitenkaan jää kaipaamaan.

** tähteä.
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja"

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9291
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Slovakia 1994: Tublatanka – Nekonečná pieseň

Viesti Kirjoittaja romualdo » 01 Helmi 2014, 11:52

tämäpä äkuulosti paremmalta kuin muistinkaan, hitto tää mittäää jumbo oo... ettei vaan sellaista kuvaa jää nyt... että Rompsu-sedän virsu olisi näin pahasti vipannut polulta... tai annettua jälleen kerran hätäinen johtopäätös.... tässä kun on paljolti samaa mitä vuoden 1993 1. suosikissani Slovenian Sateinen Päivä -kappaleessa, sinnevvvvaan vähintään puoliväliin... tämä taisi olla erään silloisen kaverini 1. suosikkini, jota en tietenkään erityisen avaramielisenä ja suvaitsevaisena ihmisenä ihmettele enää ollenkaan .... :sydän:

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 48725
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Slovakia 1994: Tublatanka – Nekonečná pieseň

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 02 Helmi 2014, 20:15

:slovakia: :slovakia:

Aika cöccö rock-kappale. :roll:
"Excuse my French" :kaunis:

Avatar
Samza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1040
Liittynyt: 19 Helmi 2011, 20:38

Re: Slovakia 1994: Tublatanka – Nekonečná pieseň

Viesti Kirjoittaja Samza » 03 Helmi 2014, 18:08

Hyhhyh... :kups: Ei kolaha, ei. Ponneton, tylsä ripuli. :uujee:

:slovakia:
"OH, SWEET MARY MOTHER
OF FUCK, THAT'S GOOD!"

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7875
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Helsingin mlk

Re: Slovakia 1994: Tublatanka – Nekonečná pieseň

Viesti Kirjoittaja akuankka13 » 04 Helmi 2014, 22:48

Ei kovin omaperäinen rokkikipale, mutta ei aiheuta korvakipua. Vahvat kaksi tähteä.
Qaj.

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 26952
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Slovakia 1994: Tublatanka – Nekonečná pieseň

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 12 Heinä 2014, 20:21

Pyhä tylsyys. Kaksi. Ei tästä edes keksi mitään sanottavaa. Kivoja väkäsiä viisun nimessä. :)
Jammailen, vastaavasti nyytit jammailee, ääni jumitti.

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6791
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Slovakia 1994: Tublatanka – Nekonečná pieseň

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 12 Heinä 2014, 20:47

Olihan se hivenen tylsä, mutta oli siinä hyviäkin hetkiä. Niinjanäin kolmonen
"Kuten huomasitte, tässä kappaleessa käytettiin tehokeinoina sekä laulua että soittoa, joten sen menestymismahdollisuuksia ei ole syytä vähätellä." ~ Simo Frangén

Avatar
rosetta
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6598
Liittynyt: 05 Helmi 2007, 22:10

Re: Slovakia 1994: Tublatanka – Nekonečná pieseň

Viesti Kirjoittaja rosetta » 08 Maalis 2016, 11:37

Kevyesti Slovakian paras, ja kenties yksi kaikkien aikojen viisusuosikeistani <3

Jokin tässä vain kolahtaa; ehkä se tuo kaikuja nuoruudesta, senkin takia kun tuolloin 90-luvun puolivälissä reilattiin mm. tuollakin suunnalla Eurooppaa ;) Tämä on vain kaikin puolin hyvä, tuo jonkun moittima "eri paria" ollut taustakuorokin vain lisää tämän hellyttävää pienoista kömpelyyttä tai karheutta. Olihan tämä varmaan ensimmäisiä kertoja, ellei jopa kaikkein ensimmäinen, kun euroviisuissa oli oikea rockbändi.
lharju kirjoitti:Kappaleen sanoituksessa laulun kertoja muisteli vanhoja hyviä aikoja, jotka vietiin ”meiltä” pois. Nyt laulun kertoja julistaa, että nämä ajat voidaan saada takaisin ja hän kehottaa kaikkia palaamaan samaan tilanteeseen, joka ”meillä” oli niinä vanhoina menneinä aikoina, jolloin ”meillä” oli oma maailmansa. Nyt pitkän tauon jälkeen soi jälleen laulu, joka oli soinut viimeksi silloin vanhoina hyvinä aikoina, ja nyt se tulee soimaan päättymättömästi. ”Et pelätä saa paluutasi”, julistettiin laulun kertosäkeistön lopussa. Laulun sanoituksen katsottiin viittaavaan Slovakian itsenäistymiseen ja paluulla viitattiin Slovakian paluuseen luonnolliseen yhteyteensä eurooppalaiseen yhteisöön rautaesiripun takaa Moskovan hallitsemasta sosialistisesta järjestelmästä.
Tämäkin selittää osaltaan; itselleni ovat aina kolahtaneet kappaleet, joissa on poliittista sanomaa... Ja tšekin alkeet osaavana olin tällaista ollutkin ymmärtävinäni.

Itsestään selvät viisi tähteä.

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 26952
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Slovakia 1994: Tublatanka – Nekonečná pieseň

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 22 Marras 2018, 20:27

Kaikista ysäriviisuista olen sitten (ehkä) rakastumassa johonkin tähän. :sekava: Nousi kahdesta neljään ja jäi edelleen vaivaamaan mieltä. Tomppa, miksi? :heihaloo: :heh:
Jammailen, vastaavasti nyytit jammailee, ääni jumitti.

Avatar
Samiasd
Press
Press
Viestit: 12891
Liittynyt: 19 Tammi 2010, 01:47
Viesti:

Re: Slovakia 1994: Tublatanka – Nekonečná pieseň

Viesti Kirjoittaja Samiasd » 06 Helmi 2019, 00:52

Aika pehmorokkia, mutta kiva melodia tässä on. Voisi olla jonkun tv-ohjelman tai animaation tunnusmusiikki. Slovakia on kyllä aika erikoinen viisumaa. Kolme tähteä.
In your voice I feel it coming back to me
Like a shadow whisper in the night
Like a monument to all the time we spent
A minor symphony

Avatar
rosetta
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6598
Liittynyt: 05 Helmi 2007, 22:10

Re: Slovakia 1994: Tublatanka – Nekonečná pieseň

Viesti Kirjoittaja rosetta » 06 Helmi 2019, 10:04

TomppaJr kirjoitti:
22 Marras 2018, 20:27
Kaikista ysäriviisuista olen sitten (ehkä) rakastumassa johonkin tähän. :sekava: Nousi kahdesta neljään ja jäi edelleen vaivaamaan mieltä. Tomppa, miksi? :heihaloo: :heh:
Mitä ihmeellistä siinä on, tämä nyt on vain niin ajaton, hieno & upea, myös sanomaltaan (ks. vaikka viestini yllä) :ihana: ;)
Todo en la vida es como una canción
Que cantan cuando naces y también en el adios

(Massiel: La la la)

Vastaa Viestiin