Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

*****
10
18%
****
9
16%
***
8
14%
**
14
25%
*
15
27%
 
Ääniä yhteensä: 56

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6191
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Viesti Kirjoittaja lharju » 29 Touko 2014, 14:04

:suomi:
Kuva
Maa: Suomi
Vuosi: 1996
Kappale: Niin kaunis on taivas
Esittäjä: Jasmine
Säveltäjä: Timo Niemi
Sanoittaja: Timo Niemi
Kapellimestari: Olli Ahvenlahti
Sijoitus: 23./23
Pisteet: 9
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1996fi
Karsinnan tulos: http://natfinals.50webs.com/90s_00s/Finland1996.html

Loppukesällä 1995 lauluntekijä Timo Niemi sävelsi laulun Niin kaunis on taivas. Laulu oli sävelletty alun perin Jamppa Tuomista varten, ja sillä oli tarkoitus osallistua vuoden 1995 Syksyn sävel -kilpailuun. Jamppa Tuomisen vakava alkoholiongelma esti kuitenkin levytyssuunnitelmat ja laulu jäi pöytälaatikkoon odottamaan.

Samoihin aikoihin samaisessa Bluebird-levy-yhtiössä valmisteli ensimmäistä albumiaan romanityttö Jasmine (oik. Jasmine Valentin, s. 22. elokuuta 1975). Jasminen tie musiikkimaailmassa alkoi, kun hänet pyydettiin erään tanssiyhtyeen solistiksi. Levy-yhtiön edustaja näki yhtyeen esiintymisen ja ehdotti Jasminelle levytystä. Alkuvuodesta 1995 ilmestyivät Jasminen kaksi ensimmäistä levytystä: Pieni sinikello ja Yön tähdet, jotka edustivat supisuomalaista tanssimusiikkia. Mitään valtakunnallisia menestyksiä laulut eivät olleet, mutta ne menestyivät hyvin esimerkiksi Tätä Suomi tanssii -listalla. Alkusyksystä 1995 ilmestyi Jasminen esikoisalbumi Soittaja.

Koska Niin kaunis on taivas ei päässyt Syksyn säveleen, sitä aiottiin tarjota seuraavaksi euroviisukarsintoihin. Levy-yhtiössä ajateltiin myös Jasminen tarvitsevan jonkinlaista nostetta uralleen, mitä esiintyminen miljoonayleisölle viisukarsinnoissa tarjoaisi varmasti. Niinpä Niin kaunis on taivas sai esittäjäkseen Jasminen. Vuonna 1996 Yleisradio etsi potentiaalisia viisuehdokkaita yhteistyössä levy-yhtiöiden kanssa. Potentiaalisia kappaleita kertyi lopulta 70, joista kymmenen valittiin mukaan viisukarsintoihin. Tässä kymmenikössä oli mukana myös Niin kaunis on taivas.

Suomen viisukarsinnasta 1996 ei skandaalinkäryä puuttunut. Viisukarsintojen ja Emma-gaalan yhteislähetyksen tekniikka petti toistuvasti. Äänentoisto ei pelannut, ja esimerkiksi Eija Kantolan esityksen loppuvaiheessa television kuva ja ääni katosivat kokonaan. Myös Jasmine joutui teknisten ongelmien takia aloittamaan esityksensä uudelleen. Myös äänestys osoittautui todelliseksi farssiksi. Suomen viisuedustaja valittiin puhelinäänestyksellä. Äänestysaika alkoi heti lähetyksen alussa ja monien hämmästykseksi viisukarsinnassa esiteltiin puhelinäänestyksen väliaikatilanteita jo ennen kuin kaikkia kappaleita oli edes kuultu. Äänestyslinjat myös tukkeutuivat nopeasti ja lopulta juuri kukaan ei saanut soittojaan läpi. Äänestyksen epäonnistuttua täysin Yleisradio joutui antamaan lisää äänestysaikaa, eikä kilpailun voittajaa saatu julistettua suorassa lähetyksessä.

Viisukarsintojen voittaja julkistettiin kaksi päivää myöhemmin ylimääräisessä lähetyksessä. Voiton vei ylivoimaisesti Niin kaunis on taivas, joka keräsi lähes 68 000 ääntä, siinä missä toiseksi sijoittunut Rakkauden kirja keräsi lähes puolta pienemmän äänimäärän: noin 36 000 ääntä. Näin vasta yhden vähälle huomiolle jääneen albumin julkaissut Jasmine päihitti muun muassa sellaiset Suomen kansan suosikit kuten Eija Kantolan ja Kirkan, jotka sijoittuivat toiseksi ja kolmanneksi. Toisaalta Suomessa elettiin tuohon aikaan melkoista romaniesiintyjien buumia. Vuosikymmenen alussa suureen suosioon noussut Rainer Friman voitti Syksyn sävel -kilpailun vuosina 1990 ja 1992, ja saman kilpailun voitti kahteen otteeseen myös Pelimannet.

Seuraavaksi jännitettiin, pääseekö Suomen kilpailukappale vuoden 1996 euroviisufinaaliin. Tuona vuonna laulukilpailun historiassa käytettiin kertaluontoiseksi jäänyttä karsintamenetelmää, jossa kansalliset raadit valitsivat nauhojen perusteella laulut, jotka saivat osallistua laulukilpailun finaaliin. Tyrkyllä Oslon viisufinaaliin oli peräti 31 maata, mutta finaalissa oli varattu tilaa vain 23 osallistujalle. Isäntämaa Norja pääsi automaattisesti finaaliin, mutta kaikki muut 22 finalistia valittiin esikarsinnan kautta. Niin kaunis on taivas -kappaletta oli luonnehdittu kritiikeissä monotoniseksi iskelmäksi, jolle ei aikalaislähteiden mukaan uskottu kovinkaan kummoista menestystä. Laulu kuitenkin selvisi vastoin yleisiä ennakko-odotuksia alkukarsinnasta jatkoon, ja näin Suomen paikka vuoden 1996 viisufinaalissa varmistui. Tieto finaalipaikasta innosti suomalaisia joukkoviestimiä, ja Jasminesta muodostui todellinen suomalainen mediailmiö keväällä 1996. Kaikki halusivat oman osansa Jasminen tuhkimotarinasta: kuinka lastenkodissa kasvaneesta romanitytöstä on kuoriutunut menestyksekäs iskelmälaulaja. Lehdissä mässäiltiin muun muassa Jasminen värikkäillä elämänvaiheilla, romanitaustalla ja hänen Bosnian sotaan kadonneella rakastetulla.

Jasminen oman kertoman mukaan hän ei ollut täysin tietoinen siitä, mihin hän oli ryhtymässä, kun hän pyrki Suomen euroviisuedustajaksi. Kansainvälisen viisukilpailun suuruus ja laajuus tulivat laulajatulokkaalle sokkina. Lisäksi Suomen delegaatiossa asioita ei ollut muutenkaan hoidettu hyvin, sillä esimerkiksi Suomi ei järjestänyt muiden maiden tapaan kunnollisia ja näyttäviä lehdistötilaisuuksia. Suomen esiintyjäkaartiin kuului Jasminen lisäksi taustalaulajat Riikka Väyrynen (myöh. Timonen), Pekka Kuorikoski ja Hanna-Riikka Siitonen sekä kitaristit Erkki Salmi ja Jari Nieminen. Hanna-Riikka ja Riikka nähtiin Suomen taustalaulajina myös vuonna 2004.

Suomen esitys keräsi runsaasti kritiikkiä suomalaiskatsojilta. Arvostelua herätti Jasminen asu ja etenkin kampaus, joka herätti hämmennystä. Jasmine on itse myöhemmin kertonut, että hän ei ollut alkuunkaan tyytyväinen Oslossa hänelle tehtyyn kampaukseen, ja hän oli viime hetkillä työntänyt päänsä lavuaariin laskevan veden alle, minkä myötä lopputulos oli ollut mielenkiintoinen. Lisäksi suorassa lähetyksessä Jasmine alkoi laulaa laulunsa väliosan päälle, mutta lopetti nopeasti huomattuaan virheensä.

Suomen euroviisumenestys jäi jälleen kerran vaatimattomaksi. Tuloksena oli yhdeksän pistettä, joista kaksi tuli Norjalta ja seitsemän Islannilta. Vuoden 1996 viisufinaalissa pisteet jakautuivat niin, että yhdeksällä pisteellä Suomi jäi viisufinaalin viimeiselle sijalle, vaikka koskaan aikaisemmin viimeiselle sijalle ei ollut päädytty noin korkealla pistemäärällä. Seuraavan kerran tämä ennätys vietiin vuoden 2008 finaalissa, jolloin viimeisen sijan jakaneet kolme maata keräsivät 14 pistettä, mutta vuotta myöhemmin Suomi haki ennätyksen takaisin itselleen, kun Waldo's people jäi finaalissa viimeiseksi 22 pisteellä. Myöhemmin esikarsinnan tulokset vuotivat julkisuuteen, ja sen mukaan Suomi pääsi rimaa hipoen finaaliin, sijoittumalla esikarsinnassa juuri sijalle 22. Itse asiassa Suomi oli saanut täsmälleen saman pistemäärän Unkarin edustajan kanssa, mutta tie break -säännön myötä Suomi pääsi finaaliin ja Unkari ei.

Mönkään menneen viisuedustuksen jälkeen Jasminen tuhkimotarina muuttui lehdistössä tunkiotarinaksi. Jasminea riepoteltiin lehdissä huonon menestyksen ja epäonnistuneeksi tuomitun esityksen takia. Vuonna 1997 Jasmine julkaisi toinen ja toistaiseksi viimeisen albuminsa Kielletyt leikit, joka jäi vähälle huomiolle. Pian tämän jälkeen Jasmine vetäytyi musiikkialalta kokonaan pois.


Suomen karsintaa 1996:

:voitto: Jasmine – Niin kaunis on taivas
:hopea: Eija Kantola - Rakkauden kirja (audio)
:pronssi: Kirka - Toukokuu (audio)
5. Aikakone -Ihan hiljaa (audio)
7. Eini - Aina sun luonas
9. Riot - Pintaa syvemmältä

Jasmine - Soittaja (Spotify)
Kuva Kuva
Kuva
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6961
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 29 Touko 2014, 14:44

Yritystä on vaikka ei aukea minulle, annan siis kaksi

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16897
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 29 Touko 2014, 14:45

No ei tämä nyt niin huono ollut kuin tuloslistat antavat ymmärtää. Kauniin melodinen kitaralaulelma, kyllä tästä ihan vakuuttuu. Kolme tähteä. :joojoo:
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 28633
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 29 Touko 2014, 14:46

Olen perversoitunut tähän. :puna: Viisi tähteä. :hiips:
Jammailen, vastaavasti nyytit jammailee, ääni jumitti.

Avatar
iiiduli
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2989
Liittynyt: 30 Touko 2010, 22:11

Re: Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Viesti Kirjoittaja iiiduli » 29 Touko 2014, 14:55

Musta tää on tosi nätti kappale, etenkin kertosäe on ihana. Neljä tähteä.

:stara: :stara: :stara: :stara:
Kill me with killa kiss
Kill me with tempting lips
Stare at me with candy eyes
Love me with luscious thighs
Angel in disguise

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 50099
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 29 Touko 2014, 14:56

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi:

Järjettömän ala-arvostettu Suomen viisu. :draamaa: Nätti kesäinen laulelma.
🍐 Mikä päärynä!! Miten menee!!?? EI!!!

Avatar
Aintsu
Press
Press
Viestit: 16842
Liittynyt: 15 Marras 2003, 11:37
Paikkakunta: Kotka

Re: Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Viesti Kirjoittaja Aintsu » 29 Touko 2014, 15:20

"Myötähäpeä" on ensimmäinen sana, joka tästä esityksestä tulee mieleen... :puna: Biisi on ihan kiva iskelmä, mutta kaikki muu menikin tässä pieleen. Näen yhä painajaisia Jasminen kampauksesta. Kaksi tähteä.
Esiintyjän missio on tulla välittää energiaa.
-Nisa Soraya-

Avatar
toivo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3956
Liittynyt: 05 Helmi 2009, 23:18
Paikkakunta: jyväskylä

Re: Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Viesti Kirjoittaja toivo » 29 Touko 2014, 16:21

Tää on ihan jees. Ei todellakaan Suomen huonoimpia viisuja. Aika tasapaksu sävellys tosin jossa toistetaan vaan koko ajan samaa.

Toi live-esitys ei kyllä onnistunut oikein. Stailaus on aika epäonnistunut.

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5058
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen » 29 Touko 2014, 17:31

Miellyttävä iskelmä. Olen vain kuunnellut tämän jo aika puhki, enkä jaksa enää oikein innostua...

Mitä olen ulkomaalaisten kommentteja tästä lukenut, niin yllättävän pidetyltähän tämä on vaikuttanut! :peukku:

**** tähteä.
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja"

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13220
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Viesti Kirjoittaja AntSa » 29 Touko 2014, 20:45

Minäkin olen pitänyt tästä kovastikin. Yksinkertaisuus on joskus hyvä juttu. Hieman on aika tätä syönyt, mutta edelleenkin voimallinen KOLMONEN. :uujee:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
Teräsbekoni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8401
Liittynyt: 26 Touko 2012, 10:59

Re: Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Viesti Kirjoittaja Teräsbekoni » 29 Touko 2014, 21:00

Neljä tähteä. Esitys oli kyllä aika katastrofi, mutta biisi itsessäänhän on oikein kiva ja kesäinen iskelmä, suomalaista musiikkia aidoimmillaan. Ei todellakaan mikään Suomen huonoin viisu, kuten niin usein väitetään. Ja hei, päästiinhän me tällä sentään finaaliin, ja saavutus sekin! :violette:
ESC 2021 TOP-10: 1. Liettua 2. Suomi 3. Tanska 4. Italia 5. Venäjä 6. Belgia 7. Ukraina 8. Bulgaria 9. San Marino 10. Norja

Avatar
Elvis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6142
Liittynyt: 01 Marras 2013, 13:06

Re: Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Viesti Kirjoittaja Elvis » 29 Touko 2014, 21:08

Yksinkertaisen kiva rallattelu, pieni moka ei haittaa..mutta ***
"It Has Always Been Now Or Never.
The Decision Has Got To Be Made"

Melovin - Under The Ladder

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Viesti Kirjoittaja Leo » 29 Touko 2014, 23:15

Hassua: jos ei tietäisi, että Jasminen kampaus ei ollut toivotunlainen, se menisi ihan täydestä. Jos ei tietäisi, että instrumenttiväliosa oli pelkkää soittoa, olisi pieni päällelaulaminenkin mennyt täydestä, vaikkapa improvisaationa. Kumpikaan ei ollut jumbosijan syy. Kyllä syy löytyy kappaleesta. Sinänsä symppis Suomi-iskelmä, mutta monotoniseksi jää: kappale ei kasva, ei kehity, ei nouse loppua kohti. Tarttuva kappale kuitenkin. Oli minulle karsintojen jymy-yllätysvoittaja. Kirka olisi ollut paras edustaja, Eija Kantolan kappale oli pitkän pätkän George Michaelin Careless whisper -kopio ja muita ei oikein voinut ajatellakaan Osloon. Aikakonekin missasi viisuisan tähtihetkensä vetämättömään kappaleeseen. Jasminellekolmonen.

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9621
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Viesti Kirjoittaja romualdo » 30 Touko 2014, 11:24

Ensiksi RAJATTOmasti miinuspisteitä tuon videon tekijöille, laitettu tyttö synkkään hylättyyn tehdashalliin jonne tuskin päivä TAIVAALTA paistaa... hyi hitto, tämäkin osoitti ettei meillä ole KOSKAAn osattu tehdä tyylikkäitä tai edes kiinnostavia ja katseen kestäviä videoita... eri kehitysmaa tältä osin!

Tämä herätti ihmetystä tai jonkin verran vähättelyä ainakin meidän bibliarannikkolaisen median piirissä. KPM-lehden kolumnistikin ihmetteli kun tyttö laulaa silmät ymmyrkäisinä kuin jossakin koulun laulukokeissa tms ... ja toinen, keski-iän ylittänyt hapannaamainen mutta hyvin taitava ja rakastettu sanankäyttäjä E.H taas kirjoitti jotain että ihme pitää tapahtua jos tuon kaltaisella jollotuksella pärjätään...
Mutta mä olin siis aika myyty ... suloinen luonnonlapsi... (no joo, jos sellaiseksi voi joku katsoa myös ällöttävän tupakanvetämisen, autolla ajon sekä rahapeliautomaatin ääressä notkuilun...) no tottakai voi...! Tiukkapipo Romu taas täällä, hipheijaa!
Nätti laulu, letkeä, kantrimainen, tykkään siis hitosti. Norjan live-sovitus aika mageeee, viulut ryöppyävät siellä taustalla kertosäkeen kohdalla oikein... sykähdyttävästi. Kuin kevätvesi synnyinkotini viereisessä pikku joessa... Menoa ja meininkiä piisaa vaikka jaettavaksi muutamalle muulle kilpasiskolle- ja veljelle (voi taivas, varsinki se joku Slovakian (!?) jollotus... puoliballadi/miesartisti, en muista nimeä, ja parempiehkä niin...!)
näpäytin aluksi noin 5 pistettä joka oikeammin vastaa mulla noin 3.6 - 3.9 pistettä... mutta koska tuo vuosikerta oli melko hyvä tai oikeastaan järkyttävän hyvä (kiitos mm. Saksa, Unkari, Ruotsi, Bo-Hertsemanrepale, jne... ) niin... ahhhhhh innostuin hetkeksi... tiedän, Jasminen saavan sitä lokaa, eikä vain tuollaistan idioottimaisten huijaavien autokauppiaitten takia, jotka ovat siis samaa rotu... siis kaaleitten, romanien sukua...
jk näin jälkikäteen olen hehkuttanut Kirkan esitystä Toukokuu, joka olisi tuonut noin 10 kertaa korkeamman sijoituksen... Eija Kantolankin 2. sijoittunut esitys oikein herkkis ja kaunis ja vaiettäkopioblaablaavoihelv...titeidänahdasmielisyydellejalaumasieluisuudellennejamielikuvitksettomuudellennemenkääpäitsesäveltmäänkappalettajatuokaasekaikkientarkasteltavaksennejakatotaansittenmitenvapaanapysyttemahdollisiltailkeilyplagiointisyytöksiltäihminenvaanosaaollatoellatyhymä!
jk. esikatseluvideo taitaa olla taustoiltaan järkyttävin... hylätyn tehdashallin ankeus! Shiis mikä ihmeen fiksaatio ja muoti eli mieltymys tuokin on...oli tai on edelleenkin!?? !?
Viimeksi muokannut romualdo, 14 Maalis 2020, 14:20. Yhteensä muokattu 5 kertaa.

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 30 Touko 2014, 13:46

Mä olen alkanut halveksua tätä oikeastaan vasta vanhemmalla iällä. Joskus muinoin pidin jopa ihan keskivertolaulelmana. Kunnon iskelmäksikään kun tästä ei oikein ole. Annan paheksuvan yhden tähden. Ettäs kehtasitte laittaa euroviisukarsintoihin tällaisen mitäänsanomattoman sävelmän ja kokemattoman laulajattaren. Ettekö tienneet, että aina kun osallistuu, on olemassa se vaara että voi myös voittaa :draamaa:
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
inomu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2455
Liittynyt: 31 Joulu 2010, 01:01
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Viesti Kirjoittaja inomu » 30 Touko 2014, 18:07

Jasmine ei ole jättänyt musiikkia kokonaan vaan esittää edelleen romanimusiikkia :tosion: Hän vilahti mm. Anthony Bourdainin Suomi-jaksossa romaniravintolassa!

Mutta kappaleesta: 5 tähteä :mrgreen: Se tuo aina mieleeni lapsuuteni, koska tykkäsin tästä kappaleesta pienenä paljon. Ja tykkään edelleenkin. Esitys ei lauluvirhettä lukuunottamassa ole myöskään mitenkään häpeällinen, ainoastaan kampaus olisi tosiaan voinut olla parempi.
I could've been a princess, you'd be a king
Could've had a castle, and worn a ring
But no, you let me go

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 33396
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Viesti Kirjoittaja Rousku » 30 Touko 2014, 18:20

Biisi ei ole nolo, ainoastaan vähän liian yksinkertainen makuuni. Yksinkertaisilla lauluilla on kyllä paikkansa maailmassa, tämä sopii hyvin vaikka yhteislauluksi. Jasminen suuontelon etuosaan sijoittaman äänen soundista en oikein pidä, mutta tämä on makukysymys. Pikku laulumoka ei haittaa; olisi vain hyräillyt mukana vaikka koko väliosan. Stailaus nyt on katastrofaalinen. Kaksi tähteä.
Leo kirjoitti:jos ei tietäisi, että Jasminen kampaus ei ollut toivotunlainen, se menisi ihan täydestä.
Olisin mielessäni arvostellut sitä silti. Ei sovi tuohon naaman malliin. Postikorttipätkässä on parempia.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7949
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Helsingin mlk

Re: Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Viesti Kirjoittaja akuankka13 » 30 Touko 2014, 23:01

Ihanan haikea sävelmä, neljä tähteä.
Qaj.

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 02 Kesä 2014, 04:10

Melko vaatimaton, mitäänsanomaton ja helposti unohdettava laulu.
Mutta ei tämä nyt aivan surkea ole.

Joten annan tälle viisulle kaksi tähteä.

Avatar
mpappa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4061
Liittynyt: 02 Syys 2005, 18:18

Re: Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Viesti Kirjoittaja mpappa » 02 Kesä 2014, 20:38

Minusta Niin kaunis on taivas on yksi meidän parhaista viisuista ikinä. Ei mitään hävettävää. 5/5 iliman muuta!
Love shine a light

Avatar
mpappa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4061
Liittynyt: 02 Syys 2005, 18:18

Re: Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Viesti Kirjoittaja mpappa » 02 Kesä 2014, 20:38

Minusta Niin kaunis on taivas on yksi meidän parhaista viisuista ikinä. Ei mitään hävettävää. 5/5 iliman muuta!
Love shine a light

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 02 Kesä 2014, 22:30

Tämä on vähintään Suomen viisuhistorian suurimman myötähäpeän tunteen minussa herättämä kappale ja ennen kaikkea esitys. Onhan tuo ihan pikkunätti laulelma, mutta kun se ja laulaja ovat aivan totaalisen väärällä areenalla. Sopii ihan hyvin leirinuotiolle tai rantalaiturille tai jollekin kesälavalle, mutta viisulavalla oltiin ihan eksyksissä. :draamaa: Jasminen laulaminen tai ylipäätään artikulaatio on ärsyttävän löysää, jännitys taas kireää ja myötähäpeän kliimaksi tulee siinä välisoitossa, jossa ei pitänyt laulaa. :puna: Kampaus ja mekko ovat oma lukunsa, mutta mieluummin ne olisivat saaneet olla ne epäonnistuneet elementit. Postikortissa Jasminella oli tosiaan paljon paremmin hänelle sopiva kampaus ja asun olisi pitänyt olla punainen.

Hämmästyttävää on, että tästä on tullut kestosuosikki ESC Radiossa. Toisaalta onhan tämä pelkästään kuunneltuna ja ilman välisoiton mokaa ihan letkeä rallatus.

Kaksi tähteä.

Dublin
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 282
Liittynyt: 03 Huhti 2007, 18:49

Re: Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Viesti Kirjoittaja Dublin » 04 Kesä 2014, 00:18

Voi taivas kuinka kauhea on tämä kaikkien aikojen viisupohjanoteerauksemme. Ja tämä tapahtui vielä muuten varsin kovatasoisena vuotena. Sympaattinen ja nätti esiintyjä, mutta kaikki muu mättää sävellystä myöten. Ei alkuunkaan musiikkia, jota vapaaehtoisesti kuuntelisin. Mieluiten jättäisin ilman armotähteäkin.

Karistoteles
Lotraaja
Lotraaja
Viestit: 426
Liittynyt: 25 Heinä 2012, 16:28
Paikkakunta: Lahti

Re: Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Viesti Kirjoittaja Karistoteles » 12 Kesä 2014, 17:40

Suomen kaikkien aikojen heikkotasoisin viisu, ei voi mitään.

Avatar
Toni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18612
Liittynyt: 10 Helmi 2004, 12:23
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Viesti Kirjoittaja Toni » 12 Kesä 2014, 18:49

Ihan kiva perusiskelmä. Täysin väärä areena. Nolo esitys ja nolo sijoitus. Vahva ykkönen.
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)

Avatar
rosetta
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6598
Liittynyt: 05 Helmi 2007, 22:10

Re: Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Viesti Kirjoittaja rosetta » 04 Touko 2018, 19:12

On todella hämmästyttävää, ja aika käsittämätöntä, miten tämä suomalaisten mielessä suurta myötähäpeää aiheuttava kappale on niin monen ulkomaisen fanin mielestä Suomen viisujen parhaimmistoa :shock: Tunnen ainakin kaksi brittifania joiden mielestä tämä on kaikkien aikojen paras Suomen viisu, ja jatkuvasti tätä näkee kärjessä erilaisissa Suomen viisuista tehdyissä top 10 -videoissa, tässä nyt vain kaksi esimerkkiä (toisessa tämä on kaikkien aikojen 1. :shock: , toisessa 5.):Itse kyllä tuosta kaikesta huolimatta yhdyn niihin joiden mielestä tämä on (todella) huono, ja olen näköjään joskus antanut tälle kaksi tähteä, vaikken aiemmin kommentoinutkaan.
Todo en la vida es como una canción
Que cantan cuando naces y también en el adios

(Massiel: La la la)

Avatar
Teräsbekoni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8401
Liittynyt: 26 Touko 2012, 10:59

Re: Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Viesti Kirjoittaja Teräsbekoni » 04 Touko 2018, 19:25

No eipä tämä sen kummoisempi ralli ole kuin vaikkapa Amy Macdonaldin This Is The Life. :p Stailaus ja tuotanto tosin vähän eri tasolla, kieltämättä. :heh:
ESC 2021 TOP-10: 1. Liettua 2. Suomi 3. Tanska 4. Italia 5. Venäjä 6. Belgia 7. Ukraina 8. Bulgaria 9. San Marino 10. Norja

Avatar
rewind
Tanssimassa
Tanssimassa
Viestit: 579
Liittynyt: 26 Touko 2008, 09:35

Re: Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Viesti Kirjoittaja rewind » 16 Touko 2018, 15:18

Tämä on niitä viisuhistorian hetkiä, jolloin todella nolotti olla suomalainen 😓 Sävellys on mitätön iskelmähumppa, tylsästi ja mitäänsanomattomasti esitettynä. Tämä on sellainen "hoidetaan nyt nämä kisat vaan pois alta, että päästään eteenpäin tästä häpeästä"-viisu. Yksi tähti ja sekin säälistä 🙄
El Robocop!

Avatar
12pointsii
Vielä yhdet
Vielä yhdet
Viestit: 655
Liittynyt: 16 Tammi 2011, 23:12
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Viesti Kirjoittaja 12pointsii » 19 Touko 2018, 19:25

AIkoinaan pidin kappaletta ihan potentiaalisena menestyjänä ja etukäteen toivoin, että Jasmine esiintyisi rennosti upean näköisenä kitaristityttönä. Kauhulla katselin sitten viisulähetystä Oslosta.... itku meinasi tulla. Stailaus oli jotain ihan kauheaa, meikki, hiukset, asukin. Jälkikäteen muistan, kun seliteltiin että asun hienous on sen takaosan korkeassa halkiossa. Really? Sitä olisi sitten varmaan kannattanut näyttää lähetyksessä! Hiuksista tuli hetimmiten mielleyhtymä nuoresta tytöstä joka on saanut rippikesänään ekan permanentin ja joku äidin kaveri on käynyt sen kotona tekemässä.
'Cause only you can make me fly like I'm Superman

Avatar
Koirankuonolainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2774
Liittynyt: 25 Tammi 2015, 10:04

Re: Suomi 1996: Jasmine – Niin kaunis on taivas

Viesti Kirjoittaja Koirankuonolainen » 19 Touko 2018, 20:09

Tämä osui onneksi vaiheeseen, jossa viisujen seuraaminen ei ollut elämässäni kovin korkealla prioriteetilla. Muistan katsoneeni Suomen karsinnan mutta varsinainen viisufinaali jäi armeliaasti näkemättä. Yksi tähti, ja sekin Jasminelle rohkeudesta.

Jasminehan esiintyi myöhemmin kohua nimensä takia herättäneessä Manne TV -ohjelmassa, jonka nimi sittemmin muutettiin Romano TV:ksi.
Tasajalkaa hyppiminen kielletty (Tove Jansson)

Vastaa Viestiin