Suomi 2011: Paradise Oskar – Da da dam

Suomi 2011: Paradise Oskar – Da da dam

*****
21
40%
****
11
21%
***
15
28%
**
6
11%
*
0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä: 53

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6186
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2011: Paradise Oskar – Da da dam

Viesti Kirjoittaja lharju » 14 Kesä 2014, 16:29

:suomi:
Kuva
Maa: Suomi
Vuosi: 2011
Kappale: Da da dam
Esittäjä: Paradise Oskar
Säveltäjä: Axel Ehnström
Sanoittaja: Axel Ehnström
Sijoitus semifinaalissa: 3./19
Pisteet semifinaalissa: 103
Sijoitus finaalissa: 21./25
Pisteet finaalissa: 57
Sanat: http://www.diggiloo.net/?2011fi
Karsinnan tulos: http://natfinals.50webs.com/10s_20s/Finland2011.html

Vuodesta 2006 lähtien Yleisradio etsi Suomen euroviisukarsintoihin kilpailijoita yhteistyössä levy-yhtiöiden kanssa. Uudistuksen myötä viisukarsintoihin alkoi osallistua enemmän nimekkäitä artisteja. 2010-luvun alkaessa eturivin artistit alkoivat kuitenkin vältellä viisukarsintoja, ja levy-yhtiöt saivat viisukisaan mukaan lähinnä b-luokan tähtiä, joiden ensisijaisena tavoitteena lienee ollut vain saada mainostusta uudelle levytysmateriaalilleen. Karsintojen suunnanmuutos aiheutti sen, että Yleisradio alkoi taas etsiä viisuehdokkaita myös avoimen sävellyskilpailun kautta. Jo vuonna 2010 esiraati oli ihastunut Heli Kajon Annankadun kulmassa -kappaleeseen niin paljon, että Heli Kajo päätettiin kutsua suoraan viisukarsintoihin yhtenä kutsuartistina.

Vuoden 2011 viisukarsinnoissa Yleisradio ilmoitti, että mukaan otetaan entistä enemmän kilpailijoita myös avoimen sävellyskilpailun kautta. Yksi avoimeen kilpailuun kappaleensa lähettänyt oli kirkkonummelaissyntyinen Axel Ehnström (s. 23. lokakuuta 1990), joka oli kynäillyt viisuja varten kappaleen Da da dam. Yleisradion esiraati ihastui kappaleeseen ja halusi sen mukaan viisukarsintaan, ja niinpä syksyllä 2010 ilmoitettiin, että yksi Suomen karsinnan osallistujista oli Axel – taiteilijanimeltään Paradise Oskar. Taiteilijanimensä Axel oli napannut Astrid Lindgrenin kirjasta Rasmus ja kulkuri, jossa seikkailee hahmo nimeltään Paradis Oskar. Da da dam oli demovaiheessa vielä hieman raakile, mutta Yleisradio ohjeisti Axelia lähettämään kappaleensa tuottaja Leri Leskisen osaaviin käsiin.

Paradise Oskar esiintyi ensimmäistä kertaa valtakunnallisesti suomalaiselle yleisölle Suomen viisukarsintojen toisessa semifinaalissa 21. tammikuuta 2011. Tuikituntemattoman Paradise Oskarin osallistuminen ei ollut herättänyt joukkoviestimissä suurta huomiota, mutta viisufanit olivat noteeranneet hänen kilpailukappaleensa ja pitivät sitä karsintasadon parhaimmistona. Alkukarsinnan viidestä osallistujasta kolme äänestettiin jatkoon, ja niiden joukossa oli myös Paradise Oskar.

Suomen viisukarsintojen finaali järjestettiin Turussa 12. helmikuuta. Paradise Oskar esiintyi kymmenen ehdokkaan kilpailussa esiintymisnumerolla neljä. Karsinnassa äänestettiin aluksi kolme kappaletta kaiken ratkaisevaan superfinaaliin. Suomen karsintojen kutsukilpailun alennustilaa kuvaa hyvin se, että kaikki kolme ehdokasta olivat alun perin avoimen kilpailun kautta pyrkineitä: Paradise Oskar, Saara Aalto ja rantaruotsalaisten äänillä menestynyt yhtye Father McKenzie. Superfinaali oli käytännössä Paradise Oskarin ja Saara Aallon välinen taistelu, sillä Father McKenzie keräsi äänistä vain reilut 12 %. Saara Aalto sijoittui toiseksi 40 % ääniosuudella ja voiton vei Paradise Oskar 46 % ääniosuudella. Näin Axel Ehnström, josta juuri kukaan suomalainen ei ollut kuullut vielä muutamia kuukausia aikaisemmin, valittiin Suomen euroviisuedustajaksi Düsseldorfiin. Ennen viisumatkaa Paradise Oskar pääsi levyttämään Warner-levy-yhtiölle ensimmästä albumiaan Sunday songs, joka sisälsi hänen tekemiään lauluja.

Suomi oli arvottu esiintymään Düsseldorfin Euroviisuihin ensimmäiseen semifinaaliin numerolle 10. Muiden semifinaaliin osallistujien valinnat paransivat selvästi Suomen akustisen ja pelkistetyn balladin mahdollisuuksia, sillä semifinaaliin ei osallistunut kuin muutama balladi. Lisäksi Suomen ympärillä esiintyneet Georgia ja Malta vastasivat illan menevimmistä ja meluisimmista esityksistä. Harjoitusten perusteella Suomen jatkopaikkaa alettiin pitää varmana, ja jotkut viisublogistit väläyttivät jopa semifinaalin ykkössijaa Suomelle. Itse livetilanteessa Paradise Oskarin pelkistetty esitys sujui luontevasti ja mallikkaasti. Esityksen valttikorttina oli taustalla pyörinyt mahtipontinen maapallo-animaatio, joka kirvoittikin viisuyleisöltä raikuvat suosionosoitukset. Suomen finaalipaikkaa saatiin jännittää pitkään, sillä Suomen jatkoonpääsy ilmoitettiin semifinaalin tulostenjulkistamisessa vasta kolmanneksi viimeisenä.

Paradise Oskarin ammattitaitoinen esitys nousi semifinaalin jälkeen kohisten ennakkoveikkauksissa kärkikymmenikköön. Skeptikot kuitenkin pelkäsivät esiintymisnumeron torpedoivan Suomen menestymismahdollisuudet, sillä Suomi oli arvottu esiintymään finaalissa heti ensimmäisenä. Valitettavasti skeptikot osuivat myös oikeaan, sillä finaalin äänestys alkoi Suomen osalta erittäin vaisusti. Kun seitsemän ensimmäistä maata olivat jakaneet pisteensä, tulostaululla oli enää vain kolme maata nollilla, niiden joukossa Suomi. Kahdeksantena pisteensä jakanut Norja avasi Suomen pistesaldon komeasti antamalla täydet 12 pistettä. Sen jälkeen Suomi keräsi pisteitä myös muilta pohjoismailta ja Virolta sekä Saksalta, Puolalta, Sveitsiltä, Liettualta ja Irlannilta. Tuloksena oli 57 pistettä. Valitettavasti tuona vuonna pisteet jakautuivat viisufinaalissa niin tasaisesti, että 57 pisteen saalis oikeutti vasta sijaan 21. Useimmiten 57 pisteen saaliilla on sijoituttu keskimäärin sijoille 16-18. Pettymys suomalaisleirissä oli suuri, etenkin kun finaalin jälkeen selvisi, että Suomi oli sijoittunut semifinaalissaan peräti kolmanneksi 103 pisteen saalilla – mikä oli tuohon mennessä Suomen kaikkien aikojen toiseksi paras pistemäärä sitten Lordin voiton. Paradise Oskar saavutti kuitenkin Marcel Bezencon palkinnon lehdistönsuosikkina. Finaalissa Suomi olisi pelkällä puhelinäänestyksellä sijoittunut niin ikään sijalle 21, tuomaristoäänestyksessä sijoitus olisi ollut 17.

Viisuvuoden jälkeen Paradise Oskar on siirtynyt esiintyjien taustatiimiin. Hän on ollut tekemässä kappaleita muun muassa suomalaiselle teinisensaatio Isac Elliotille. Lisäksi hän on ilmoittanut jättäneensä Paradise Oskar -taiteilijanimensä jo taakseen ja tekee jatkossa musiikkia omalla nimellään.


Paradise Oskar – Da da dam (karsintaesitys)

Paradise Oskar – Da da dam (semifinaali)

Paradise Oskar – Da da dam (musiikkivideo)

Paradise Oskar – Sunday songs (Spotify)
Kuva
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
Elvis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6141
Liittynyt: 01 Marras 2013, 13:06

Re: Suomi 2011: Paradise Oskar – Da da dam

Viesti Kirjoittaja Elvis » 14 Kesä 2014, 16:55

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi:
Kappale on hyvin rauhallinen ja tunnelmallinen maailmanpelastusbiisi.
Axelilla on pehmeä, miellytävä ääni, ja esiintyminen oli varmaa. Maapallo-animaatio teki esityksestä tarpeeksi näyttävän ja niin tämä kuuluukin Suomen parhaisiin edustajiin.
"It Has Always Been Now Or Never.
The Decision Has Got To Be Made"

Melovin - Under The Ladder

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13220
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Suomi 2011: Paradise Oskar – Da da dam

Viesti Kirjoittaja AntSa » 14 Kesä 2014, 17:06

Vilpitön ja aito vaikutelma. Tuosta pojasta yksinkertaisine lauluineen oli helppoa pitää. Vuotensa parhaimmistoa edelleenkin, VIISI. :uujee:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 26951
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2011: Paradise Oskar – Da da dam

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 14 Kesä 2014, 17:09

Suomen paras viisu. Viisi tähteä!
Jammailen, vastaavasti nyytit jammailee, ääni jumitti.

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 48724
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 2011: Paradise Oskar – Da da dam

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 14 Kesä 2014, 17:20

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi: :suomi:

Tää on kyllä mielettömän ihana ja aito edelleen. :ihana: Axel vaikuttaa muutenkin niin ihanalta ihmiseltä, kun sen kanssa on muutamaan kertaan päässyt juttelemaan, ihan Porissakin kerran. <3
"Excuse my French" :kaunis:

Avatar
Teräsbekoni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7542
Liittynyt: 26 Touko 2012, 10:59

Re: Suomi 2011: Paradise Oskar – Da da dam

Viesti Kirjoittaja Teräsbekoni » 14 Kesä 2014, 17:31

Biisi itsessään on aika mitäänsanomaton kitaraballadi, jonka karsintavoitosta aluksi olinkin aika pettynyt. Vähitellen Paradise Oskar sai karismallaan kuitenkin voitettua minutkin puolelleen, ja viimeistään henkeäsalpaavan upean semifinaaliesityksen nähtyäni olin aivan varma menestyksestä. Kerrankin Suomen esitys oli tehty ilman mitään kamalia ylilyöntejä kuitenkin niin, että mukaan oli saatu kunnon wow-efektikin - vähintäänkin yksi parhaista viisuesityksistämme koskaan, aivan ehdottomasti.

Ensimmäistä semifinaalia tuloksineen pidänkin yhtenä Suomen viisuhistorian tähtihetkistä. Mahtava pistepotti, ja täysiäkin pisteitä taisi tulla enemmän kuin millekään muulle maalle. Etenkin silloin se tuntui tosi kovalta suoritukselta, joskin nyt, kun Softengine ylsi samaan sijoitukseen, se ei enää niin erityiseltä tunnu. Toisaalta olen alkanut entistä enemmän jossitella, mitä olisi tapahtunut vähänkin paremmalla esiintymispaikalla; varmasti olisi Softenginen tapaisia, ellei parempiakin, sijoituksia hätyytelty. Harmittaa kyllä edelleen siinä mielessä, ettei Suomen viisuhistoriassa samanlaisia mahdollisuuksia mitenkään hirveästi olla nähty, ja sitten koko homma kaatuukin tällaiseen ulkomusiikilliseen seikkaan. :draamaa:

Biisille kolme tähteä, kaikelle muulle täydet viisi - neljä tähteä siis. Kivoja muistoja reilun kolmen vuoden takaa.
ESC 2021 TOP-10: 1. Liettua 2. Suomi 3. Tanska 4. Italia 5. Tšekki 6. Ruotsi 7. Venäjä 8. Puola 9. Australia 10. Belgia

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4989
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Suomi 2011: Paradise Oskar – Da da dam

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen » 14 Kesä 2014, 17:43

Ihan kiva biisi, ja esitys viisulavalla näytti oikein mainiolta.

*** tähteä.
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja"

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6791
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Suomi 2011: Paradise Oskar – Da da dam

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 14 Kesä 2014, 21:13

Eipä tästä tarvitse paljon sanoa, VIISI! :uujee:
"Kuten huomasitte, tässä kappaleessa käytettiin tehokeinoina sekä laulua että soittoa, joten sen menestymismahdollisuuksia ei ole syytä vähätellä." ~ Simo Frangén

Avatar
WildDance
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7095
Liittynyt: 14 Kesä 2012, 20:58

Re: Suomi 2011: Paradise Oskar – Da da dam

Viesti Kirjoittaja WildDance » 15 Kesä 2014, 02:59

Ihana :ihana: Niin aito, sydämellinen ja suloinen kappale. Esitys oli tyylikäs ja hieno. Olisi ansainnut paljon paremman sijoituksen.

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi: :suomi:
Just like CleopatRa

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Suomi 2011: Paradise Oskar – Da da dam

Viesti Kirjoittaja Leo » 15 Kesä 2014, 17:45

Wow, minkälainen kasvutarina yksiössään lauluja tekevästä kaverista euroviisufinaalin juhlituksi artistiksi. Kuunnelkaapa ne aplodit jo ennen kappaleen alkua, väliaplodit sekä tietysti lopuksi, jolloin halli räjähtää! Maapallotausta on häkellyttävän upea ja jokaikinen kerta se liikuttaa. Kappale on yksinkertainen kitaraballadi ja pienen suuren Peterin rohkeus maailmanpelastuksen aloittamiseen koskettaa vilpittömyydellään.
Paradise Oskarin varmuus ja rauhallisuus vakuuttivat ensimmäisestä karsintalähetyksestä lähtien ja Düsseldorfin lavalla nähdyt hymyt valloittivat. Kaikki paremmin kuin hyvin, paitsi lähtönumero yksi, johon ilmeisesti tyssäsi Softenginen vertainen viisumenestys. Hyvän pistesaaliin silti paradise Oskar keräsi ja sokerina pohjalla Norjan douze points.
Sympaattista Paradise Oskaria, siis Axel Ehnströmiä, kuuntelisi artistina lisääkin ja myös euroviisuihin hän voisi minun puolestani tulla uudestaan. Niitä odotellessa helpot viisi tähteä.

Avatar
Mattan
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2964
Liittynyt: 20 Huhti 2012, 20:09

Re: Suomi 2011: Paradise Oskar – Da da dam

Viesti Kirjoittaja Mattan » 15 Kesä 2014, 17:55

Muistan vuoden 2011 viisukarsinnasta kärkikolmikon olleen yllättävän hyvätasoinen, mutta oikea sieltä meni Euroviisuihin - ja millä tavalla hän Euroviisuissa esiintyikään! Semifinaalin esitys yksinkertaisesti on erinomainen, ja kappale olisi ansainnut paljon parempaa kuin mitä finaalissa sai, mutta ensimmäinen esiintymisnumero teki tällaiselle kappaleelle hallaa. Jossittelu ei auta, eikä sitä tarvitakaan - Viisulassa ratkaisee oma mielipide, ja tällä kertaa olkoon se viisi tähteä.
Lopuksi haluaisin vielä todeta, että tänä vuonna on Euroviisut.

Avatar
Ihme_Mies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2613
Liittynyt: 29 Helmi 2008, 14:31
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2011: Paradise Oskar – Da da dam

Viesti Kirjoittaja Ihme_Mies » 15 Kesä 2014, 21:17

Sykähdyttävä ja pysähdyttävä viisu. :ihana: Hyvä sävellys ja loistava teksti. Kolme vuotta sitten viisujen finaalissa 'Paradise Oskar' ei saanut läheskään sitä arvostusta, jonka olisi ansainnut, mutta minä annan tälle esitykselle sen täydellisesti ansaitsemat viisi tähteä. :peukku:
"Without music, life would be a mistake."

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Suomi 2011: Paradise Oskar – Da da dam

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 16 Kesä 2014, 06:03

Tämä viisu kuuluu Suomen viime vuosien viisujen joukossa valonpilkkuihin.
Varsinkin vuosina 2010 ja 2012 Suomi vaelsi, rämpi Euroviisuissa lohduttoman synkässä, syvässä, pimeässä laaksossa. :lohduton:

Mutta noiden vuosien välissä Paradise Oscar toi Da da dam-viisullaan jonkin verran valoa sekä Suomen lohduttomaan, synkkään vaellukseen Euroviisuissa että myös valoa ja toivoa ihmisille paremmasta maailmasta. :peukku:

Myönteistä tässä oli Paradise Oskarin vilpitön, aidon oloinen habitus ja luonteva, rento esitys, joka kaiketi vetosi kuulijoihin / katsojiin - vielä enemmän semifinaaliesityksessä. (Vahinko, että Suomi sai silloin finaalissa niin huonon esiintymispaikan.)
Esitys oli myös visuaalisesti kaunis, onnistunut, harmonisen rauhallinen ja tuki hyvin laulun sanomaa.
Aihe viisussa oli hyvä, koska pidän - ainakin useimmiten - tällaisista maailmanparannus- / maailmanrauha-aiheisista lauluista.

Huonoin kohta minusta tässä on kappaleen sävellys.
Sävellyksenä tämä on mielestäni melko (liiankin ?) yksinkertainen, jos ei suorastaan aika vaatimaton ja tylsähkökin.

Pyörii siinä neljän ja kolmen tähden hujakoilla..............voisi ehkä antaa neljäkin tähteä, mutta tällä kerralla kuitenkin kolme vahvaa tähteä.

Avatar
Hapa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1642
Liittynyt: 02 Tammi 2008, 23:17
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 2011: Paradise Oskar – Da da dam

Viesti Kirjoittaja Hapa » 16 Kesä 2014, 07:28

Omasta mielestäni tämä oli eka hyvä Suomen viisu sitten Bye bye babyn. Hurjan pitkää väliä selittää tylsien tai kammottavien viisujen lisäksi sekin, että Suomi oli tuona aikana 5 kertaa pois viisuista. Mut tää on hieno vähän joka osa-alueella. Ja Oskari supersymppis. Vahva nelonen.
"Olen huomannut nuorten naislaulajien laulavan pikkutytön äänellä. Heitä ei erota toisistaan eikä lauluista jää mitään mieleen. Minun nuoruudessani artisti ei päässyt levyttämään, jos hän ei osannut tulkita." -Anneli Sari-

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16697
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Suomi 2011: Paradise Oskar – Da da dam

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 16 Kesä 2014, 14:15

Onhan tämä ihan leppoisaa ja rauhallista menoa solistilta, joka tuntui aidosti sympaattiselta. Ja toimii tämä lepinä avauksena Düsseldorfin finaalillekin. Silti kyllä vähän yliarvostettu. Kolme minulta. :joojoo:

Ja joo, kaikki yhtään tuohon aikaan kuppilaa seuranneet varmaan tietävätkin, kenet olisin valinnut Suomen karsinnoista. :heh:
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

Avatar
iiiduli
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2406
Liittynyt: 30 Touko 2010, 22:11

Re: Suomi 2011: Paradise Oskar – Da da dam

Viesti Kirjoittaja iiiduli » 16 Kesä 2014, 15:42

Onhan tää tosi suloinen kappale ja Axelilla on mukavan pehmeä ääni. Yksi Suomen viime vuosien parhaimmista viisuista. Neljä tähteä.

:stara: :stara: :stara: :stara:
Kill me with killa kiss
Kill me with tempting lips
Stare at me with candy eyes
Love me with luscious thighs
Angel in disguise

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9291
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Suomi 2011: Paradise Oskar – Da da dam

Viesti Kirjoittaja romualdo » 19 Kesä 2014, 05:34

kyllä, samaa mielipuolta täälläkin, yksi parhaista meidän viime vuotisista. Tuo folkhenkisyys viehättää tietysti kovin tälläistä wanhaa hippiä... Flower Power... n. 4 pist. Jätkä on tosi lahjakas. Aatelkaa nyt, omalla sävellyksellä ja vielä noinkin varmahkolla tulkinnalla SIIS noin NOIN pitkälle... viimeisin wanhamuotoinen kunnon viisukarsintahan tuo oli...
Viimeksi muokannut romualdo, 03 Heinä 2014, 12:57. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7875
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Helsingin mlk

Re: Suomi 2011: Paradise Oskar – Da da dam

Viesti Kirjoittaja akuankka13 » 21 Kesä 2014, 15:17

Varsin kiva maailmanparannusballadi, neljä tähteä.
Qaj.

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13243
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Suomi 2011: Paradise Oskar – Da da dam

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 23 Kesä 2014, 09:50

akuankka13 kirjoitti:Varsin kiva maailmanparannusballadi, neljä tähteä.
Jotenkin näin. Ei ollut suosikkiniSuomen karsinnoissa. Pidän kyllä folkhenkisistä kitarabiiseistä paljon (spotifyn radion folk-kanava on tämänhetkinen suosikkini), mutta tämä on sellaiseksi liian sliipattu ja väritön. Paradise Oskar oli kuitenkin vakuuttava ja karismaattinen ja onnistui kohottamaan kappalettaan paljon. Viisuesitys oli upea. Nyt pelkästään kuunneltuna jää jälleen keskikastiin. Kaksi biisille, kaksi ekstraa esitykselle kisassa eli neljä.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
toivo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3755
Liittynyt: 05 Helmi 2009, 23:18
Paikkakunta: jyväskylä

Re: Suomi 2011: Paradise Oskar – Da da dam

Viesti Kirjoittaja toivo » 23 Kesä 2014, 20:15

2011 tykkäsin tosi paljon, Euroviisulavalla näytti ja kuulosti todella hyvältä. Mutta tänäpäivänä DA da dam kuulostaa todella kornilta ja lapselliselta ja Paradise Oskar imelältä esiintyjältä.

Sijalta 1 esiintyminen EI mielestäni vaikuttanut juuri sijoitukseen. Esimerkkinä saman vuoden islanti. Islanti ja Suomi olivat samassa semissä.

Suomi tuli sijalle 3.-----> pisteitä 103
ja Islanti sijalle 4.----> pisteitä 100.

Finaalissa Suomi esiintyi huonolla numerolla 1. ja Islanti hyvällä esiintymisnumerolla 21.

Suomi tuli sijalle 21----> pisteitä 57
ja Islanti sijalle 20. ---- > pisteitä 61

Tosin sanoen jos suomi ja islanti olisivat saanneet toistensa esiintyminumerot lopputulos olisi ollut luultavasti hyvin samanlainen. Ehkä Suomi olisi voinnut olla pari sijoitusta korkeammalla.... Kukaan ei varmaan tajuu, mitä mää tossa yritin selittää, mutta en jaksa uskoa että huono esiintymisnumero pilasi Suomen mahdolisuudet. Hyvä euroviisu menestyy millä esiintymisnumerolla tahansa, vaikka sitten numerolta 1. Kaiken lisäksi edellisenä vuonna Belgian kitarapoika menestyi yllättäen , ehkä se oli sitten jo nähty juttu vuonna 2011.

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Suomi 2011: Paradise Oskar – Da da dam

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 26 Kesä 2014, 21:19

Nätti, rauhallinen ja tunnelmallinen maailmanparannusballadi, jonka Axel oikein sympaattisesti esittää. Kerrankin Suomen esitys meni nappiin (stailauskin lähes, paidan olisin vaihtanut) ja maapallo oli kerrassaan vangitsevan loistava tausta. :uujee: Hienoa oli myös se, että Axel oli lavalla yksin ja selvästi nautti kolmeminuuttisestaan. Upea esiintyjä! :peukku: Kappale jää hieman vaisuksi pelkästään kuultuna.

Himmeät neljä tähteä.

Avatar
MIAU98
Siemailija
Siemailija
Viestit: 118
Liittynyt: 26 Tammi 2014, 18:00

Re: Suomi 2011: Paradise Oskar – Da da dam

Viesti Kirjoittaja MIAU98 » 27 Kesä 2014, 14:26

paradise Oskar on niin söpö ja ihana :kuolaus: ... kappalekkin kaunis ja koskettava ja jää soiman päähänki . 9 1/2 = *****
It´s A Miracle!!!

Avatar
Hazard
Press
Press
Viestit: 15060
Liittynyt: 06 Joulu 2010, 11:16
Paikkakunta: Hamina

Re: Suomi 2011: Paradise Oskar – Da da dam

Viesti Kirjoittaja Hazard » 28 Kesä 2014, 18:05

Kieltämättä, en pitänyt tästä pahemmin kun tämä valittiin. Lopulta tästä tuli sitten kaikkien aikojen kolmanneksi paras Suomiviisu. Father McKenzien olisin siltikin valinnut, vaikka tykkäänkin tästä. Paljon. :mrgreen: Mies ja kitara. :ihana:
In your voice I feel it coming back to me
Like a shadow whisper in the night
Like a monument to all the time we spent
A minor symphony

Avatar
Hanhis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4885
Liittynyt: 30 Tammi 2010, 22:04

Re: Suomi 2011: Paradise Oskar – Da da dam

Viesti Kirjoittaja Hanhis » 10 Touko 2019, 15:07

Paapadi daa pimpadi dam - tää on vaan ihan mycke sulonen! :rakkaus: Vääryys ettei menestynyt paremmin finaalissa, mutta liekö avaajan kurjaa kohtaloa vai mitä. 2010-luvun suomiviisujen joukossa Paradise Oskar on selvästi parempien puolella ja lavaesitys on ilmiömäisen onnistunut ottaen huomioon, että kyseessä on Suomen show. :heh: Muhkea maapallotausta kehystää kappaleen viattomuuden juuri oikealla tavalla. Tykkäämisestä iloiset neljä ja puoli tähteä. ****½

Avatar
Teräsbekoni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7542
Liittynyt: 26 Touko 2012, 10:59

Re: Suomi 2011: Paradise Oskar – Da da dam

Viesti Kirjoittaja Teräsbekoni » 10 Touko 2019, 15:13

Tämä on kyllä kovaa vauhtia nousemassa suosikikseni Suomen 2010-luvun viisuista. Suorastaan herkistää, kun tässä on vaan tehty kaikki niin oikein.
ESC 2021 TOP-10: 1. Liettua 2. Suomi 3. Tanska 4. Italia 5. Tšekki 6. Ruotsi 7. Venäjä 8. Puola 9. Australia 10. Belgia

Avatar
toivo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3755
Liittynyt: 05 Helmi 2009, 23:18
Paikkakunta: jyväskylä

Re: Suomi 2011: Paradise Oskar – Da da dam

Viesti Kirjoittaja toivo » 10 Touko 2019, 15:46

Tosta maapallosta sen verran, että se nousee tuolta ensimmäisen kertosäkeen aikana. Ja sen jälkeen se jää vaan pyörimään ja junnaamaan paikoilleen. Show jää jotenkin kesken. Olisihan se voinnut vaikka pikkuhiljaa biisin loppua kohden tulla vaikka kokonaan esiin ja pikkuhiljaa pienentyä, siis tavallaan jäisi koko kauemmaksi ja kauemmaksi. Tai että olisi tapahtunut edes jotain.

Omenapuun olisin itse pistänyt tämän biisin led screeneille. Mulle tulee jostakin syystä aina mieleen tästä omenapuu. Tai siis joo, onhan tuossa sanoituksessakin omenaaaaaaa

3 sija semissään on kyllä Suomelle todella kova tulos. Mutta finaalissa sitten taas tapahtui jotakin ja pisteitä ei enää ropissukkaan. :mitvit: Softenginen kaltainen sijoitus olis periaatteessa pitänyt tulla, mutta ei..
Viimeksi muokannut toivo, 10 Touko 2019, 15:51. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
jdjj22
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1932
Liittynyt: 29 Maalis 2014, 20:58

Re: Suomi 2011: Paradise Oskar – Da da dam

Viesti Kirjoittaja jdjj22 » 10 Touko 2019, 15:50

Njääh, en ole koskaan pitänyt tästä erityisemmin. Oskarin esiintyminen ja lavatoteutus muutoinkin oli priimaa, harmi että kappale
menee omissa kirjoissani siihen pliisuun kastiin. Oikeastaan biisin sanoitus aiheuttaa nykyään jo vähän myötähäpeää. Ymmärrän
kyllä mitä muut tässä näkevät, itse en syty tämmöiselle rennolle rallattelulle.
Pieni ripaus örgyn pörgöniä parantaa viisua kuin viisua - Terveisiä kielipuolueesta :kaunis:
Kaada metsän suurin puu! Sillillä!

Vastaa Viestiin