Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

*****
9
18%
****
16
32%
***
8
16%
**
9
18%
*
8
16%
 
Ääniä yhteensä: 50

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6190
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Viesti Kirjoittaja lharju » 20 Kesä 2014, 19:51

:suomi:
Kuva
Maa: Suomi
Vuosi: 2008
Kappale: Missä miehet ratsastaa
Esittäjä: Teräsbetoni
Säveltäjä: Jarkko Ahola
Sanoittaja: Jarkko Ahola
Sijoitus semifinaalissa: 8./19
Pisteet semifinaalissa: 79
Sijoitus finaalissa: 22./25
Pisteet finaalissa: 35
Sanat: http://www.diggiloo.net/?2008fi
Karsinnan tulos: http://natfinals.50webs.com/90s_00s/Finland2008.html

Teräsbetoni-yhtyeen perustivat Jarkko Ahola (laulu, basso), Arto Järvinen (kitara) ja Viljo Rantanen (kitara) vuonna 2002. Kolmikko pyysi bändiin mukaan rumpuja soittamaan Jari Kuokkasen, josta tulikin piakkoin myös yhtyeen varsinainen jäsen. Teräsbetonin musiikkigenreä on luonnehdittu power metalliksi. Yhtyeellä on ollut alusta lähtien tietynlainen humoristinen imago: yhtyeen esiintyjät esiintyvät ilman paitaa ja nahkahousut jalassa. Yhtyeen jäsenet ovat kertoneet, että Teräsbetonin toiminta kiteytyy käsitteeseen ”metallitotuus”. Teräsbetonin jäsenet ja kuuntelijat ovat ”sotureita”, jotka etsivät musiikkinsa avulla metallimusiikin syvintä olemusta. Soturi-tematiikan vuoksi Teräsbetonin kappaleissa toistuu teemoina muun muassa ”teräs”, ”metalli”, ”miekat” tai ”veljeskunta”. Esimerkiksi Teräsbetonin albumeilta löytyy sennimisiä kappaleita kuten Teräksen taakka ja Teräksen varjo tai Vahva kuin metalli, Metallisydän, Metallitotuus, Vaadimme metallia ja Metallin voima. Myös tietynlainen maskuliinisuus ja uhoaminen kuului yhtyeen tavaramerkkeihin. Yhtyeen tyyliä on kutsuttu myös viikinkiheviksi.

Teräsbetoni aloitti keikkailun ammattimaisemmin vuonna 2004. Erityisesti heidän laulunsa Taivas lyö tulta herätti huomiota, minkä myötä Teräsbetoni sai levytyssopimuksen Warner Music Finlandilta. Taivas lyö tulta julkaistiin kaupallisena singlenä helmikuussa 2005 ja siitä tuli välittömästi hitti ja listamenestys. Teräsbetonin ensimmäinen albumi Metallitotuus ilmestyi huhtikuussa 2005. Levy myi platinaa ja saavutti Emma-palkinnon Vuoden metallialbumina. Taivas lyö tulta kappaleen lisäksi hitiksi nousi Orjatar. Teräsbetonin toinen albumi Vaadimme metallia ilmestyi kesällä 2006. Levy myi nopeassa aikataulussa kultaa. Teräsbetonin suosio oli yhtyeen alkuvaiheessa suurta ja lisäksi solisti Jarkko Ahola noteerattiin nopeasti yhdeksi Suomen lahjakkaimmaksi hevivokalistiksi.

Teräsbetoni alkoi valmistaa kolmatta albumiaan syksyllä 2007. Samoihin aikoihin ilmoitettiin, että Teräsbetoni on yksi Suomen seuraavan vuoden euroviisukarsintojen kutsuartisteista. Teräsbetoni nousi välittömästi karsintojen ennakkosuosikiksi, olihan yhtyeen aikaisempi menestys ollut moniin muihin ehdokkaisiin nähden suurta, ja lisäksi Lordin jälkijunassa suomalaisten uskottiin luottavan viisuvalinnassaan jälleen raskaamman musiikin edustajaan.

Teräsbetoni valitsi viisukappaleensa kolmannen albuminsa sadosta. Valinta osui kappaleeseen Missä miehet ratsastaa, jonka yhtyeen solisti J. Ahola oli kynäillyt. Ahola kertoi, että hän halusi tehdä kappaleen, jonka komppi muistuttaisi hevosen laukkaa. Kappaleeseen otettiin vaikutteita Dschingis Khanin ”hu, ha” -huudoista, joskaan yhtye ei ollut kappaleen tekovaiheessa tietoinen, että Dschingis Khan oli ollut alun perin euroviisukappale. Missä miehet ratsastaa -kappaleen albumiversio kesti liki neljä minuuttia, joten Euroviisuja vartaan kappaleesta piti tehdä lyhennetty kolmeminuuttinen versio.

Suomen euroviisukarsintoihin 2008 osallistui 12 osallistujaa, jotka kilpailivat finaalipaikoista kolmessa alkukarsinnassa. Teräsbetoni kilpaili viimeisessä alkukarsinnassa, ja saavutti neljän kappaleen kilpailussa 51 % ääniosuuden, minkä myötä finaalipaikka oli täysin selviö. Finaali järjestettiin 1. maaliskuuta Helsingin Kulttuuritalossa. Aluksi ensimmäiseltä kierrokselta äänestettiin kolme ehdokasta kaiken ratkaisevaan superfinaaliin. Superfinaalissa olivat vastakkain kolme täysin erilaisen musiikkigenren esittäjää: rock (Teräsbetoni), iskelmä (Kari Tapio) ja pop (Cristal Snow). Superfinaalin tulokset olivat melko tasaiset, mutta voiton vei odotetusti raskainta musiikkia edustanut Teräsbetoni liki 39 % ääniosuudella. Näin Suomi valitsi ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1998 euroviisuedustajakseen suomenkielisen kilpailukappaleen. Teräsbetoni ilmoitti välittömästi, että esityskieli tulee pysymään kansainvälisessä viisukilpailussa suomena, joten kyseessä oli ensimmäinen Suomen euroviisu, joka esitettiin vapaaehtoisesti suomeksi esityskielen ollessa vapaa.

Teräsbetonin viisuedustus herätti voimakkaita mielipiteitä puolesta ja vastaan. Erityisesti konservatiivisille euroviisufaneille testosteronia uhkuvien heteromachojen lähettäminen viisuihin humoristisella hevihumpalla oli kova pala. Myös lehdistö suhtautui Teräsbetonin mahdollisuuksiin sangen vähättelevästi: yhtyettä pidettiin kahden levyn vitsinä, jonka huumori ei enää naurattanut. Kohua herätti myös yhtyeen jäsenien humalainen esiintyminen Suomen viisukarsintojen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa sekä esikatseluvideo, jota jouduttiin sensuroimaan, koska se sisälsi liikaa paljasta pintaa. Myös sensuroinnin jälkeenkin musiikkivideo herätti kritiikkiä sekavuudellaan ja laaduttomuudellaan. Vaikka yhtyeen saama vastaanotto olikin ajoittain hyvin viileää, oli bändillä silti myös vankka kannatus suomalaisten keskuudessa: maaliskuussa 2008 ilmestynyt kolmas albumi Myrskyntuoja nousi Suomen listaykköseksi ja myi reilussa kuukaudessa kultaa. Myös viisukappale Missä miehet ratsastaa menestyi mukavasti Suomen virallisella singlelistalla.

Belgradin Eurovision laulukilpailuissa Suomi oli arvottu esiintymään ensimmäiseen semifinaaliin esiintymisnumerolle 16. Suomi kilpaili täysin omassa genressään, ja Teräsbetonin energistä esitystä värittivät tuulikoneet ja massiiviset pyroefektit. Teräsbetonin jäsenten lisäksi lavalla nähtiin lyömäsoittimissa Antto Tuomainen ja Osku Ketola. Harjoitusten edetessä jopa perinteisen viisumusiikin nimeen vannovat blogistit joutuivat pitkin hampain myöntämään, että Suomella saattaisi olla mahdollisuuksia finaaliin – ja näin todella tapahtui. Teräsbetoni äänestettiin suomenkielisellä hevikappaleella Eurovision laulukilpailun finaaliin!

Suomen finaalipaikan selvittyä yleinen mielipide Teräsbetonista muuttui täysin. Lehdistö kirjoitti heistä muutaman päivän ajan ylistävään sävyyn: iltapäivälehdet spekuloivat sotureiden korkealla tulotasolla ja lehtikirjoittelun mukaan koko Eurooppa tuntui yhtäkkiä seisovan Teräsbetonin takana. Suomen sijoitus lähti nousemaan vedonlyönnissä. Ikävä kyllä Suomessa lähti kiertämään huhu, jonka mukaan Suomi oli sijoittunut semifinaalissa ensimmäiselle sijalle, minkä myötä monien suomalaisten odotukset finaalissa nousivat turhankin optimistisiksi.

Belgradin Euroviisujen finaalissa Suomi esiintyi numerolla 8. Äänestys alkoi Suomen osalta vastoin odotuksia hyvin vaisusti. Vasta viidentenä pisteensä jakanut Viro avasi Suomen pistepotin 10 pisteellä. Tässä vaiheessa voitiin olla jo vakuuttuneita siitä, ettei Teräsbetoni tule nousemaan kärkitaisteluun mukaan. Missä miehet ratsastaa keräsi pisteitä ainoastaan muilta pohjoismailta (paitsi Tanskalta) sekä Andorralta, Puolalta ja Latvialta. Tuloksena oli 35 pistettä, jotka oikeuttivat vasta sijaan 22. Suomen taakse jäi kolme maata, jotka kaikki jakoivat viimeisen sijan 14 pisteellä. Finaalin jälkeen paljastui, että Suomi oli sijoittunut semifinaalissaan kahdeksanneksi 79 pisteellä. Semifinaalissaan vain viisi maata oli jättänyt Suomen kokonaan pisteittä, ja mieltä lämmittivät erityisesti Virolta ja Andorralta saadut täydet pisteet. Finaalin menestys jäi siis huomattavasti semifinaalimenestystä vaisummaksi.

Teräsbetoni keikkaili vielä festarikesän 2008 aktiivisesti, mutta tämän jälkeen yhtye katosi pikkuhiljaa julkisuuden valokeilasta. Vuonna 2010 yhtye julkaisi neljännen albuminsa Maailma tarvitsee sankareita, jonka julkaisi hevimusiikkiin erikoistunut levy-yhtiö Sakara Records. Tämä neljäs albumi sai kuitenkin huomattavasti vähemmän huomiota kuin edelliset pitkäsoitot. Elokuussa 2011 muusikot ilmoittivat Teräsbetonin jäävän pitkälle tauolle. Teräsbetonin solisti Jarkko Ahola on keikkailut aktiivisesti menestyksekkäästi soolona ja levyttänyt uuden AHOLA-yhtyeensä kanssa.


Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa (karsintaesitys)

Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa (semifinaali)

Teräsbetoni Spotifyssa
Kuva Kuva
Kuva Kuva
Kuva Kuva
Kuva
http://www.terasbetoni.com/
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 27822
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 20 Kesä 2014, 19:54

Suomen huonoin viisu ja kaikkien aikojen huonoimpien kärkikymmenikössä. :nohyi: Tämän voitto oli katastrofi vuonna 2008 herkälle mielelleni.
Jammailen, vastaavasti nyytit jammailee, ääni jumitti.

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6939
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 20 Kesä 2014, 23:38

Voin sanoa että minulla on tähän kappaleeseen viha/rakkaus suhde. Olin iloinen kun tämä meni finaaliin, mutta tiesin ettei tämä tule pärjäämään. Onhan tämä kakkosen arvoinen.Hyvää juhannusta kuppilan väelle! :tuuletus:

Avatar
Teräsbekoni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8068
Liittynyt: 26 Touko 2012, 10:59

Re: Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Viesti Kirjoittaja Teräsbekoni » 20 Kesä 2014, 23:56

Nimimerkistäni (kamalasta, hetken mielijohteesta keksitystä sellaisesta) huolimatta biisi ei varsinaisesti lukeudu suosikkeihini. Tälläinen alkukantainen hevi ei ole minun genreäni laisin. Siitä huolimatta tässä on kyllä paljon sellaista, mitä en voi olla pitämättä arvossa; kisaan oli lähdetty rohkeasti omalla kielellä ja musiikilla - kappalehan on täysin tyylipuhdasta Teräsbetonia ilman mitään turhia viisukaavoja ja -kliseitä, mistä iso peukku. :peukku: Kaikin puolin katu-uskottava kokonaisuus, ja Euroopassakin se huomattiin, mistä finaalipaikka todisteena.

Tähtimäärä liikkuu siinä kolmen ja neljän välillä, mutta olenpa kerrankin tiukka ja heitän kolme. Vuoden 2008 karsinta oli järkyttävän huonotasoinen, enkä usko, että juuri millään muulla ehdokkaalla olisi pärjätty yhtään sen paremmin.

Edit: Esikatseluvideon taisin nähdä nyt ensimmäistä kertaa ja se on kyllä aika järkky.
ESC 2021 TOP-10: 1. Liettua 2. Suomi 3. Tanska 4. Italia 5. Venäjä 6. Belgia 7. Ukraina 8. Bulgaria 9. San Marino 10. Norja

Avatar
WildDance
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7190
Liittynyt: 14 Kesä 2012, 20:58

Re: Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Viesti Kirjoittaja WildDance » 21 Kesä 2014, 00:24

Suomen huonoin euroviisukappale ikinä :jupinaa: Hirveää roskaa...

:suomi:
Yalan da mən, yanan da mən, yaman da mən

Avatar
Hapa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1648
Liittynyt: 02 Tammi 2008, 23:17
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Viesti Kirjoittaja Hapa » 21 Kesä 2014, 00:48

Miksi tällaista roskaa tehdään ja kaiken lisäksi lähetetään edustamaan Suomea? Kammottavaa. Yksi pakkotähti.
"Olen huomannut nuorten naislaulajien laulavan pikkutytön äänellä. Heitä ei erota toisistaan eikä lauluista jää mitään mieleen. Minun nuoruudessani artisti ei päässyt levyttämään, jos hän ei osannut tulkita." -Anneli Sari-

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16771
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 21 Kesä 2014, 13:07

Ai tämä on näin epäsuosittu kuppilassa. :shock: Minä kyllä pidän tästä, vuonna 2008 tämä oli ehdoton suosikkini Suomen karsinnassa, ja myöhemmin olin varma tämän menestyksestä, syy taisi olla, että muita rock-kappaleita ei juuri tuona vuonna ollut. Olin silloin aika pettynyt alhaiseen sijoitukseen finaalissa. Annanpa yhä tälle neljä. :joojoo:
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 27822
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 21 Kesä 2014, 13:41

Eeppistä miten paljon tuo tähtijakauma näyttää tällä hetkellä kädeltä joka tekee hevitervehdystä. :heh:
Jammailen, vastaavasti nyytit jammailee, ääni jumitti.

Avatar
Elvis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6141
Liittynyt: 01 Marras 2013, 13:06

Re: Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Viesti Kirjoittaja Elvis » 21 Kesä 2014, 14:34

Hyvä,erilainen,vahva viisu Suomelta. Näyttävä, maskuliinen esitys oli piste i:n päälle.
:suomi: :suomi: :suomi: :suomi:
"It Has Always Been Now Or Never.
The Decision Has Got To Be Made"

Melovin - Under The Ladder

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 32811
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Viesti Kirjoittaja Rousku » 21 Kesä 2014, 14:48

Terasbekoni kirjoitti: Vuoden 2008 karsinta oli järkyttävän huonotasoinen
:shock: Sehän oli parhaita karsintoja koskaan!

Missä miehet ratsastaa ei ollut suosikkini tuolloin, mutta ihan kelpo edustaja siitä huolimatta. Ajattelin antaa neljä tähteä nyt, mutta Jarkko Aholan alkukarjaisu sai ihon edelleen siihen malliin kananlihalle, että taivun heikkoon viitoseen. Heikkoon, sillä ihan samoja tehoja biisi ei jatkossa enää saavuta. Laukkakompista huolimatta junnataan vähän paikallaan; tuntuu ettei ideat ihan riitä kolmeksi minuutiksi. Suomen käytöstä paljon plussaa, vaikka "miss" (tai ehkä "möss") onkin vähän ponneton tavu noin painolliseen asemaan. Hyvä laulusuoritus, hieno soundi solistilla.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7921
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Helsingin mlk

Re: Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Viesti Kirjoittaja akuankka13 » 21 Kesä 2014, 15:23

Ehkä typerimmät lyriikat ikinä, mutta kappaleesta pidän jonkin verran. Kolme tähteä.
Qaj.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 32811
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Viesti Kirjoittaja Rousku » 21 Kesä 2014, 16:35

^Olen luullut, että ne lyriikat ovat huumoria. :hiips:
Rise, angel, shine, love!

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5048
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen » 22 Kesä 2014, 14:01

Teräsbetoni oli oikein hauska edustaja Suomelle, iso peukutus heille! :peukku: Olen alusta saakka tykännyt tästä alkuvoimaisesta kappaleesta.

***** tähteä.
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja"

pmama
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1057
Liittynyt: 25 Elo 2013, 15:39
Paikkakunta: Lahti

Re: Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Viesti Kirjoittaja pmama » 22 Kesä 2014, 16:32

Terasbekoni kirjoitti:Nimimerkistäni (kamalasta, hetken mielijohteesta keksitystä sellaisesta) huolimatta biisi ei varsinaisesti lukeudu suosikkeihini. Tälläinen alkukantainen hevi ei ole minun genreäni laisin. Siitä huolimatta tässä on kyllä paljon sellaista, mitä en voi olla pitämättä arvossa; kisaan oli lähdetty rohkeasti omalla kielellä ja musiikilla - kappalehan on täysin tyylipuhdasta Teräsbetonia ilman mitään turhia viisukaavoja ja -kliseitä, mistä iso peukku. :peukku: Kaikin puolin katu-uskottava kokonaisuus, ja Euroopassakin se huomattiin, mistä finaalipaikka todisteena.
Ensiksi, nimimerkkisi on ihan kiva, minulle siitä tulee positiivisia fiboja! :peukku:
Minäkin tykkäsin Teräsbetonin humoristisesta esityksestä, esittivät siis ylivakavasti hieman hassuja sanoja, siitähän tuo esikatseluvideokin kertoo. Silti soitto oli tasokasta eikä Jarkko Aholan äänivaroja voi kuin ihailla. Tykkäsin vuonna 2008 ja tykkään nyt , 4 pojoa,

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 49524
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 22 Kesä 2014, 16:36

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi:

Minusta tämä on aliarvostettu Suomen viisu, mutta olisin näin jälkeenpäin kyllä valinnut Kari Tapion Belgradiin.
🍐 Mikä päärynä!! Miten menee!!?? EI!!!

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13220
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Viesti Kirjoittaja AntSa » 22 Kesä 2014, 16:56

Aikoinaan olin niin tämän puolella. Iskelmäukko hurahti heviin. Kyllä tämä edelleenkin toimii, mutta terä on miekasta rahtusen tylsistynyt. Hieno ääni solistilla. KOLME! :uujee:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
Teräsbekoni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8068
Liittynyt: 26 Touko 2012, 10:59

Re: Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Viesti Kirjoittaja Teräsbekoni » 22 Kesä 2014, 19:28

pmyllyma kirjoitti:Ensiksi, nimimerkkisi on ihan kiva, minulle siitä tulee positiivisia fiboja! :peukku:
Oi, kiitos. :hali: Hauskaa, että edes joku on tuota mieltä. :D
ESC 2021 TOP-10: 1. Liettua 2. Suomi 3. Tanska 4. Italia 5. Venäjä 6. Belgia 7. Ukraina 8. Bulgaria 9. San Marino 10. Norja

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13326
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 22 Kesä 2014, 20:43

:uujee: No tietenkin tulen jakamaan edelleen mielipiteeni tästä, vaikka tämä onkin yritetty piilottaa juhannukseen :heh: . Suomen parhaimpien viisujen joukossa - minun mielestäni paras. Nyt en pääse kuuntelemaan, mutta tuossa pari kuukautta sitten kuuntelin ja totesin että aivan todella hyvä ja toimii todella kivasti ja toisaalta sääli, että tähän mielipiteitä jakavaan biisiin ja bändiin euroviisuissa tuntuu 2000-luvulla tiivistyvän paljon suomalaisia alemmuuskomplekseja. Toisaalta ei, sillä biisi on markkeri, suodatin joka tekee nämä kompleksit näkyväksi. Viisi pistettä.

Tuon lisäksi - Jarkko Ahola, ei vain ääni, vaan se miten sitä käyttää jamitä sillä sanoo :kups: . Kuka muu pystyy täysin suvereenisti siirtymään hauraasta herkistelystä maskuliiniseen ja konservatiiviseenkin hardrockiin, siitä Teräsbetonin manowarilaisen miesburleskin, tuon tietoisten ylilyöntien taiteen, kautta tulkitsemaan Queenin feminiinejäkin sävyjä ja kaiken tämän uskottavasti ja taiturillisesti tai ennenkaikkea todesti? Kolme viimeistä neljän päivän sisään nyt heinäkuussa @DBTL AHOLA, Manowarin lämppärinä Teräsbetonia ja Hamina Tattoossa Queenia big bandin säestyksellä. Niin, siis Teräsbetoni käy tauoltaan esiintymässä Suvilahdessa 26.7 Manowarin Magic Circle festivaaleilla.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
mpappa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4061
Liittynyt: 02 Syys 2005, 18:18

Re: Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Viesti Kirjoittaja mpappa » 22 Kesä 2014, 21:46

Yksi Suomen parhaista ehdokkaista Eurovision laulukilpailun voittajaksi. Aholan ääni on vertaansa vailla ja mainiohan tuo rymistely muutenkin on. Tykkään ja kuuntelen edelleen, toisin kuin esimerkiksi vuosien -04 ja -05 pannukakkuja....5/5 tietenkin
Love shine a light

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 23 Kesä 2014, 06:17

Ähhhhhhh! :tajuton:
Ei tällaista skeidaa jaksa. Varsinkaan vielä näin maanantai-aamuna.

Tämä kappale lienee ollut jotain - kieroutunutta, mautonta - huumoria.... :mitvit:

Joten tuomioni on oleva ankara ja kova: yksi tähti (ja siinäkin on tasan yksi tähti liikaa)

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 32811
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Viesti Kirjoittaja Rousku » 23 Kesä 2014, 13:12

ta1ja kirjoitti:Hamina Tattoossa Queenia big bandin säestyksellä.
:shock: En harrasta keikoilla käymistä, mutta tämä kuulostaa niin kiinnostavalta, että jo katselen, miten saisin Haminan-reissun keskellä viikkoa toteutettua. Kiitos vihjeestä! Ja mikä ettei tuo toimisi? Tosiaan onhan Aholalla ja Freddie Mercuryllä samantapainen ytimekäs ja samalla taipuisa tenori (vaikkei coveria aina samanlaisella äänellä esittää tarvitse), ja kun big bandillä voi hoitaa vaikka pianokonserton orkesteriosuuden, niin miksei rikassoundisen rokkibändinkin?
Rise, angel, shine, love!

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13326
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 23 Kesä 2014, 13:26

^ Kyllä suosittelen todella! Ilmavoimien ja Laivaston Big Bandien ja Aholan Queen-kiertue oli siis aivan mahtava. Olen nähnyt pari vuotta sitten. Yleisö oli hurmiossa. Jarkko on paitsi niin hyvä niin myös innostava ja mukaansatempaava esiintyjä ja lietsoo yleisöön mahtavan tunnelman ellei se ole täysin vastahankainen tai apaattinen. Kahdesti ovat kiertäneet täysille saleille ympäri Suomea. Tsekkaa vaikka lukuisista tuubeista itse. Erityisesti Innuendossa orkesterit toimivat mahtavasti, kohtalonomaiset torvet sopivat kappaleeseen täysillä.Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

pmama
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1057
Liittynyt: 25 Elo 2013, 15:39
Paikkakunta: Lahti

Re: Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Viesti Kirjoittaja pmama » 23 Kesä 2014, 16:25

Todellakin, todellakin suosittelen livekeikkaa. Itsekin kävin viime syksynä tuolla Ilmavoimien konsertissa.Sovitukset olivat hienoja, varsinkin brassipuoli saa kylmät väreet aikaan. Lahden konsertissa Sibelius-talolla Jarkon äänivarat olivat hieman kärsineet, muttei se haitannut. Orkesteri on kuitenkin niin hieno ja kappaleet todella upeita klassikoita.

Avatar
toivo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3921
Liittynyt: 05 Helmi 2009, 23:18
Paikkakunta: jyväskylä

Re: Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Viesti Kirjoittaja toivo » 23 Kesä 2014, 19:55

Olin silloin tosi innoisssani, kun teräsbetoni valittiin suomen edustajaksi. Finaalipaikkaa pidin ihan selvänä ja uskoin jopa finaalissa top 10 menevän ja voittoakin "pelkäsin", mutta pettymys oli jälleen suuri.

Nyt jälkeenpäin katsottuna ja kuunneltuna MMR on lähinnä nolo ja ymmärrän täysin miksi menestystä ei tullut. Pyroshow vaikuttaa lordin matkimiselta ja huh hah huudot ovat ihan typeriä. Mutta silti plussat suomen kielestä.

Vuonna 2008 5 tähteä mutta tänään 2 tähteä.

Edwina
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2834
Liittynyt: 11 Tammi 2013, 12:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Viesti Kirjoittaja Edwina » 23 Kesä 2014, 20:12

Kolmen tähden viisu. En pidä siitä, että tämä laulettiin suomeksi. En odottanut menestystä, joten finaaliin pääsy oli myönteinen yllätys. En usko, että tuona vuonna tämän parempaa kappaletta olisi löytynyt edustamaan, joten tällä mentiin...

Avatar
iiiduli
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2965
Liittynyt: 30 Touko 2010, 22:11

Re: Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Viesti Kirjoittaja iiiduli » 24 Kesä 2014, 11:08

Ai että mä vihasin tätä sillon aikoinaan. Olisin niin toivonut Cristal Snown voittoa, tää oli musta vaan tosi nolo kappale ja on sitä kyllä edelleenkin. Ikinä en olisi uskonut, että finaaliin tällä päästään. Yksi tähti.

:stara:
Kill me with killa kiss
Kill me with tempting lips
Stare at me with candy eyes
Love me with luscious thighs
Angel in disguise

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 26 Kesä 2014, 22:50

Aika ristiriitaisia tunteita herättävä kappale. Genreltään se ei kuulu suosikkeihini, sitä teräksen takomista on turhan paljon (kappaleen eteneminen pysähtyy niissä kohdissa, ratsastetaan vain paikoillaan) ja sanoitus on tahallisen (kai) korni, huvittavakin toki johonkin rajaan saakka. Mutta plussiakin löytyy: Jarkko Aholan ääni on ainutlaatuisen upea ja kyllähän vapaaehtoisesta suomenkielisyydestä pitää kiitosta antaa,hienoa kun sillä finaaliinkiin päästiin. Sitten täysin ulkomusiikillinen kommentti: upean äänen lisäksi olen aina hämmästellen ihaillut Aholan puhtaita, ilmavia pitkiä hiuksia. :rofl: Sellaiset kun vaikuttavat olevan varsin harvinaiset mieshevilaulajilla. :roll:

Vahvat kaksi tähteä.

Avatar
MIAU98
Siemailija
Siemailija
Viestit: 118
Liittynyt: 26 Tammi 2014, 18:00

Re: Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Viesti Kirjoittaja MIAU98 » 27 Kesä 2014, 13:56

suomen paras viisu :ihana: tää on niin kova biisi :rok: 10+ = *****
It´s A Miracle!!!

Avatar
Hazard
Press
Press
Viestit: 15312
Liittynyt: 06 Joulu 2010, 11:16
Paikkakunta: Hamina

Re: Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Viesti Kirjoittaja Hazard » 28 Kesä 2014, 17:59

En anna anteeksi sitä, että Valaise yö ei päässyt edustamaan. Siitä ei siltikään pääse mihinkään, etteikö tätä kuuntelisi mielellään. Viisi tähteä, vaikka onkin tuhannesti huonompi kuin Karin tyrkky.
In your voice I feel it coming back to me
Like a shadow whisper in the night
Like a monument to all the time we spent
A minor symphony

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Suomi 2008: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa

Viesti Kirjoittaja Leo » 30 Kesä 2014, 17:26

Belgradin kisojen rajuin kappale ja Jarkko Ahola kisojen parasäänisimpiä laulajia. Ylöspano oli tyylikäs ja erityisesti kaksi taustarumpalia toivat lisää energiaa esitykseen, (vaikkei sitä muutenkaan puuttunut :heh: ). Upeaa oli se, että ylpeänä esitettiin kappale suomeksi. Hu-ha ja modulaatio olivat sopivia euroviisuaineksia tähän kappaleeseen. Finaaliin mentiin kolmantena vuonna peräjälkeen :peukku: . Finaalissa pistesaalis jäi varsin vaatimattomaksi tasoon nähden. Kelpoedustajallemme nelonen.

Vastaa Viestiin