There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

It's just a game - viisuaiheiset pudotuspelit ja veikkauskilpailut
Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26401
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 02 Huhti 2019, 19:03

kuva
Viimevuotinen viisuisäntäkaupunki Lissabon (silloin Olisipo) ja tämänvuotinen viisuisäntäkaupunki Tel Aviv (tai siihen modernina aikana liitetty Jaffa) sijaitsivat saman valtakunnan vastakkaisissa päissä noin vuodesta 65 eaa. noin vuoteen 260.
Tämänvuotisessa pudotuspelissä yritämme löytää tien Olisiposta Jaffaan. Reitin varrella matkalaiset joutuvat osallistumaan hurjiin gladiaattorinäytöksiin, joista useimmat eivät valitettavasti selviä. :lohduton:

Gladiaattoritaistelun häviäjän kohtalo ratkaistiin antiikin Roomassa peukaloäänestyksellä (pollice verso). On epäselvää, mikä ele tarkoitti mitäkin tulosta. Meille tuttu käytäntö, jossa 👍 peukalo ylös tarkoittaa kannatusta ja 👎 peukalo alas vastustusta, ei välttämättä ollut alkuperäinen tapa. Tässä pelissä eleitä käytetään joka tapauksessa niiden tutussa merkityksessä. 👍 Yläpeukuta viisua, jonka haluat jatkavan kilpailussa; 👎 alapeukuta viisua, jonka haluat putoavan.

Pudotuspelin konsepti on siis lähellä vuoden 2012 Drip Drop / Petr'Oil -peliä. Silloisiin sääntöihin tehdään kuitenkin muutama muutos. Niistä tärkein on se, että päivittäisten pudotusten määrää ei ole lyöty ennalta lukkoon. Pääsääntönä kaikki viisut, jotka saavat enemmän ala- kuin yläpeukkua, pudotetaan. Pääsääntöön on liuta kierroskohtaisia täsmennyksiä. Niillä varmistetaan, ettei peli pääty ennenaikaisesti, vaikka äänestäjät olisivat verenhimoisia, eikä toisaalta jatku loputtomasti, vaikka äänestäjät olisivat hellämielisiä.

Peli kestää 32 päivää. Se jakautuu neljään kahdeksanpäiväiseen jaksoon, sillä antiikin Roomassa käytössä eivät olleet seitsemänpäiväiset viikot vaan kahdeksanpäiväiset nundinaet. Suosituimmat kilpailijat voivat rykäistä itsensä jatkoon ottelemalla vain kerran kunkin kolmen ensimmäisen nundinaen aikana. Neljännellä nundinaella vielä mukana olevat kilpailijat joutuvat ottelemaan tiuhemmin. Kierroskohtaiset säännöt löytyvät seuraavasta viestistä.

IV nundinae:
:voitto: SVEITSI: Luca Hänni – She got me
:hopea: ITALIA: Mahmood – Soldi
:pronssi: ISLANTI: Hatari – Hatrið mun sigra
4. NORJA: KEiiNO – Spirit in the sky
5. ALBANIA: Jonida Maliqi – Ktheju tokës
6. ALANKOMAAT: Duncan Laurence – Arcade
7. SLOVENIA: Zala Kralj & Gašper Šantl – Sebi
8. PUOLA: Tulia – Fire of love (Pali się)
9. TŠEKKI: Lake Malawi – Friend of a friend
10. SAN MARINO: Serhat – Say na na na
11. MALTA: Michela – Chameleon
12. BELGIA: Eliot – Wake up

III nundinaen pudonneet:
13. SUOMI: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away
14. AZERBAIDŽAN: Chingiz – Truth
15. VENÄJÄ: Sergey Lazarev – Scream
16. PORTUGALI: Conan Osíris – Telemóveis

II nundinaen pudonneet:
17. KYPROS: Tamta – Replay
18. UNKARI: Joci Pápai – Az én apám
19. SERBIA: Nevena Božović – Kruna
20. ESPANJA: Miki – La venda
21. ISRAEL: Kobi Marimi – Home
22. VALKO-VENÄJÄ: ZENA – Like it
23. POHJOIS-MAKEDONIA: Tamara Todevska – Proud
24. ARMENIA: Srbuk – Walking out
25. TANSKA: Leonora – Love is forever
26. VIRO: Victor Crone – Storm
27. KREIKKA: Katerine Duska – Better love

I nundinaen pudonneet:
28. LATVIA: Carousel – That night
29. RUOTSI: John Lundvik – Too late for love
30. ROMANIA: Ester Peony – On a Sunday
31. AUSTRALIA: Kate Miller-Heidke – Zero gravity
32. LIETTUA: Jurij Veklenko – Run with the lions
33. GEORGIA: Oto Nemsadze – Keep on going
34. MONTENEGRO: D mol – Heaven
35. MOLDOVA: Anna Odobescu – Stay
36. IRLANTI: Sarah McTernan – 22
37. KROATIA: Roko – The dream
38. ISO-BRITANNIA: Michael Rice – Bigger than us
39. RANSKA: Bilal Hassani – Roi
40. SAKSA: S!sters – Sister
41. ITÄVALTA: PÆNDA – Limits
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26401
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 02 Huhti 2019, 19:04

Jokaiselle nundinaelle yhteiset säännöt
 • Ehdolla olevia kappaleita voi aina 👍 yläpeukuttaa tai 👎 alapeukuttaa. Peukkuääniä on käytössä kaksi vähemmän kuin kappaleita on äänestettävänä. Peukkuääniä on kuitenkin aina käytössä vähintään kaksi.
 • Äänestys vaihtuu joka ilta klo 21. Kyttäilytaktikoinnin torjumiseksi käytettävissä olevien peukkuäänten määrä puolittuu noin tunnin ennen tätä.
 • Tie-break: Jos ylä- ja alapeukkujen erotus on kahdella kilpailijalla sama, voittaa mielipiteitä jakavampi eli se, joka on saanut kumpiakin peukkuja enemmän. Jos tämäkin vertailu menee tasan, vertaillaan kappaleiden edellistä tulosta pelissä, sitten sitä edellistä, ja niin edelleen, kunnes ratkaisu löytyy. Jos historiavertailukaan ei tuota tulosta, tulkitaan maaketjujen tähtiäänestysten neljän ja viiden tähden arviot yläpeukuiksi sekä yhden ja kahden tähden arviot alapeukuiksi ja lasketaan näiden erotus. Jos tähtiäänestyspeukkuerotuksetkin ovat tasan, arpa ratkaisee.
I nundinae (2 Aprilis – 10 Aprilis): 41 maata
 • Maat jaetaan arvalla seitsemään mahdollisimman tasakokoiseen erään. Jokaisena nundinaen seitsemänä ensimmäisenä päivänä kilpaillaan yksi erä.
 • Kaikki erässään enemmän ala- kuin yläpeukutetut viisut putoavat suoraan. Putoajia voi kuitenkin olla enintään puolet erän koosta. Erän jumbo putoaa suoraan, vaikka sen tulos olisi ei-negatiivinen.
 • Tasauserä: Jos nundinaen seitsemännen päivän jälkeen jäljellä on 29 maata tai enemmän, nundinaen kahdeksantena päivänä kilpailevat heikoimman tuloksen erässään saaneet vielä mukana olevat kahdeksan viisua. Näistä pudotetaan kaikki enemmän ala- kuin yläpeukkua saavat, kuitenkin niin, että jäljelle jää 21–28 maata.
 • Jos nundinaen seitsemännen päivän jälkeen jäljellä on 28 maata tai vähemmän, nundinaen kahdeksantena päivänä ei kilpailla.
II nundinae (10 Aprilis – 18 Aprilis): 21–28 maata
 • Maat jaetaan arvalla seitsemään mahdollisimman tasakokoiseen erään. Jokaisena nundinaen seitsemänä ensimmäisenä päivänä kilpaillaan yksi erä.
 • Kaikki erässään enemmän ala- kuin yläpeukutetut viisut putoavat suoraan. Putoajia voi kuitenkin olla enintään puolet erän koosta. Jos yksikään viisu ei jää miinukselle, kukaan ei putoa erästä suoraan.
 • Jos nundinaen kuudennen päivän jälkeen jäljellä on vain 15 maata, sekä seitsemäs erä että tasauserä peruuntuvat.
 • Tasauserä: Jos nundinaen seitsemännen päivän jälkeen jäljellä on 21 maata tai enemmän, nundinaen kahdeksantena päivänä kilpailevat heikoimman tuloksen erässään saaneet vielä mukana olevat kahdeksan viisua. Näistä pudotetaan kaikki enemmän ala- kuin yläpeukkua saavat, kuitenkin niin, että jäljelle jää 15–20 maata.
 • Jos nundinaen seitsemännen päivän jälkeen jäljellä on 20 maata tai vähemmän, nundinaen kahdeksantena päivänä ei kilpailla.
III nundinae (18 Aprilis – 26 Aprilis): 15–20 maata
 • Maat jaetaan arvalla viiteen mahdollisimman tasakokoiseen erään. Jokaisena nundinaen viitenä ensimmäisenä päivänä kilpaillaan yksi erä.
 • Kaikki erässään enemmän ala- kuin yläpeukutetut viisut putoavat suoraan. Putoajia voi kuitenkin olla enintään puolet erän koosta. Jos yksikään viisu ei jää miinukselle, kukaan ei putoa erästä suoraan.
 • Nundinaen kuudentena ja seitsemäntenä päivänä kohtaavat viiden ensimmäisen päivän kuusi heikoiten (putoamatta) menestynyttä viisua kahteen kolmen viisun erään arvottuna. Pudotussääntö on sama kuin viitenä ensimmäisenä päivänä.
 • Jos nundinaen kuudennen päivän jälkeen jäljellä on vain 9 maata, sekä seitsemäs erä että tasauserä peruuntuvat.
 • Tasauserä: jos nundinaen seitsemännen päivän jälkeen jäljellä on 13 maata tai enemmän, nundinaen kahdeksantena päivänä kilpailevat heikoimman tuloksen erässään saaneet vielä mukana olevat viisut. Tasauserässä kilpailee puolet jäljelläolevista maista, pyöristys tarvittaessa ylöspäin. Näistä pudotetaan kaikki enemmän ala- kuin yläpeukkua saavat, kuitenkin niin, että jäljelle jää 8–12 maata.
 • Jos nundinaen seitsemännen päivän jälkeen jäljellä on 12 maata tai vähemmän, nundinaen kahdeksantena päivänä ei kilpailla.
IV nundinae (26 Aprilis – 4 Maii): 9–12 maata
 • Maat jaetaan arvalla kolmeen mahdollisimman tasakokoiseen erään. Jokaisena nundinaen kolmena ensimmäisenä päivänä kilpaillaan yksi erä.
 • Jokaisesta erästä putoaa jumbo. Neljän maan eristä myös toiseksi viimeinen putoaa, jos se saa enemmän ala- kuin yläpeukkua.
 • Nundinaen neljännestä päivästä eteenpäin kaikki maat kilpailevat yhdessä. Jokaisena päivänä pudotetaan vähintään yksi viisu. Kaikki enemmän ala- kuin yläpeukutetut pudotetaan, kunhan viisuja jää peliin vähintään yksi enemmän kuin pelissä on päiviä jäljellä.
 • Päätöspäivänä voitosta kamppailee vähintään kaksi ja enintään viisi viisua.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26401
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 02 Huhti 2019, 19:13

I nundinaen eräjaon arvontalinkki: http://www.randomresult.com/ticket.php?t=1145552Q864D (arvontatulos klo 20)

Kappaleet 1–6 ensimmäiseen erään, 7–12 toiseen, 13–18 kolmanteen, 19–23 neljänteen (keskimmäisestä erästä tulee siis muita pienempi), 24–29 viidenteen, 30–35 kuudenteen ja 36–41 seitsemänteen erään.

Peli käynnistyy klo 21.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
granaattiomena
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3653
Liittynyt: 27 Helmi 2016, 21:19
Paikkakunta: Kuopio

Re: There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

Viesti Kirjoittaja granaattiomena » 02 Huhti 2019, 19:16

Formaatille Kuva
Minä: Yhteen baariin mahtuu sata kiloa paskaa!
ratamo1: Me ollaan se
💩
:toilet:

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 46131
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 02 Huhti 2019, 19:29

Tämä formaatti vaikuttaa oikein hyvältä valinnalta. :peukku:
Timoteus kirjoitti:
02 Huhti 2019, 19:13
Kappaleet 1–6 ensimmäiseen erään, 7–12 toiseen, 13–18 kolmanteen, 19–23 neljänteen (keskimmäisestä erästä tulee siis muita pienempi), 24–29 viidenteen, 30–35 kuudenteen ja 36–41 seitsemänteen erään.
Miksi juuri keskimmäinen erä on muita pienempi?
"Helena Petäistö... ai se korvapuusti?"

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26401
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 02 Huhti 2019, 19:37

^ Koska yhden erän täytyy olla muita pienempi, ja 6-6-6-5-6-6-6 on ainoa symmetrinen jako. :mrgreen:

Jos muille kierroksille ei saada tasajakoa, symmetriaa haetaan silloinkin.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Snude
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 892
Liittynyt: 25 Syys 2016, 11:53
Paikkakunta: Tampere

Re: There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

Viesti Kirjoittaja Snude » 02 Huhti 2019, 19:50

Mielenkiintoinen formaatti. Vuoden 2012 kaltaista pudotuspeliä olenkin odottanut. :uujee:
We were here!

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26401
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 02 Huhti 2019, 20:04

kuva

I nundinae
Eräjako

I erä (2–3 Aprilis): Kreikka, Armenia, Ruotsi, Liettua, Israel, Valko-Venäjä
II erä (3–4 Aprilis): Romania, Viro, San Marino, Unkari, Kypros, Belgia
III erä (4–5 Aprilis): Sveitsi, Norja, Pohjois-Makedonia, Malta, Moldova, Albania
IV erä (5–6 Aprilis): Iso-Britannia, Tanska, Venäjä, Itävalta, Islanti
V erä (6–7 Aprilis): Alankomaat, Montenegro, Suomi, Puola, Latvia, Kroatia
VI erä (7–8 Aprilis): Azerbaidžan, Saksa, Irlanti, Georgia, Tšekki, Slovenia
VII erä (8–9 Aprilis): Serbia, Espanja, Italia, Australia, Portugali, Ranska
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
antsa798
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4135
Liittynyt: 17 Helmi 2018, 10:58
Paikkakunta: Kouvola

Re: There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

Viesti Kirjoittaja antsa798 » 02 Huhti 2019, 20:12

No nyt on kova formaatti! :tapu:
How can something so wrong feel so right?

Avatar
Viisuilija_110
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2121
Liittynyt: 29 Loka 2018, 15:24
Paikkakunta: Porvoo

Re: There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

Viesti Kirjoittaja Viisuilija_110 » 02 Huhti 2019, 20:17

Annan peukun formaatille :peukku: :mrgreen:
II erässä & III erässä on aivan huippu tasot :draamaa: (Varsinkin II erässä)
Viesti loppui tähän.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26401
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 02 Huhti 2019, 21:03

Kuva
https://en.wikipedia.org/wiki/Olisipo

I nundinae
I erä

KREIKKA: Katerine Duska – Better love
ARMENIA: Srbuk – Walking out
RUOTSI: John Lundvik – Too late for love
LIETTUA: Jurij Veklenko – Run with the lions
ISRAEL: Kobi Marimi – Home
VALKO-VENÄJÄ: ZENA – Like it

Äänestä suosikkiesi puolesta (👍) tai inhokkejasi vastaan (👎). Käytössä neljä ääntä. Äänestys päättyy huomenna klo 21. Käytettävissä oleva äänimäärä putoaa kahteen noin klo 20.

Pudotussääntö: Kaikki enemmän ala- kuin yläpeukutetut viisut putoavat suoraan. Putoajia on kuitenkin oltava vähintään yksi ja korkeintaan kolme.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 46131
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 02 Huhti 2019, 21:05

Timoteus kirjoitti:
02 Huhti 2019, 19:37
Koska yhden erän täytyy olla muita pienempi, ja 6-6-6-5-6-6-6 on ainoa symmetrinen jako. :mrgreen:
Ai täytyy olla symmetrinen jako. :mrgreen: Ajattelin, että jako 6-6-6-6-6-6-5 tai 5-6-6-6-6-6-6 riittäisi. :heh:
"Helena Petäistö... ai se korvapuusti?"

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26401
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 02 Huhti 2019, 21:06

^ Ei ole mitään syvällistä syytä, miksi tarvitsisi. Symmetrinen jako on vain kauniimpi. :kaunis:
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 46131
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 02 Huhti 2019, 21:17

^ Selitys hyväksytty. :peukku:
"Helena Petäistö... ai se korvapuusti?"

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 29499
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

Viesti Kirjoittaja Rousku » 02 Huhti 2019, 21:42

Timoteus kirjoitti:
02 Huhti 2019, 21:03
Käytössä neljä ääntä. Äänestys päättyy huomenna klo 21. Käytettävissä oleva äänimäärä putoaa kahteen noin klo 20.

Pudotussääntö: Kaikki enemmän ala- kuin yläpeukutetut viisut putoavat suoraan. Putoajia on kuitenkin oltava vähintään yksi ja korkeintaan kolme.
Toivoisin näitä tietoja jossain tiivistetyssä muodossa aina tuonne itse äänestysviestiin.

Formaatti on mielenkiintoinen. Nämä ykköskierroksen biisit eivät niinkään. Valitse näistä nyt sitten :raaps:

Sain wikipedia-artikkelista käsityksen, että nundinae olisi monikko (ja tarkoittaa etenkin viikon päättäviä markkinoita; sehän on suomessakin monikko) ja että yksikkö olisi nundinum. Nyt olisi siis meneillään ensimmäinen nundinum. Joku latinaa taitava voisi ehkä kommentoida?
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Terasbekoni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6303
Liittynyt: 26 Touko 2012, 10:59

Re: There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

Viesti Kirjoittaja Terasbekoni » 02 Huhti 2019, 21:56

Hyi, miten huonotasoinen erä - juuri sopiva peliformaatin opetteluun. :heh: Ruotsille nyt ainakin yläpeukkua ja sitten Armenialle ja Kreikalle ala-. Islanti voittoon, kiitos hei.
ESC2020 TOP-10: 1. Liettua 🔥 2. Iso-Britannia 3. Kroatia 4. Tšekki 5. Sveitsi 6. Norja 7. Australia 8. Bulgaria 9. Islanti 10. Ukraina

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26401
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 02 Huhti 2019, 22:01

Rousku kirjoitti:
02 Huhti 2019, 21:42
Toivoisin näitä tietoja jossain tiivistetyssä muodossa aina tuonne itse äänestysviestiin.
Äänestyskysymykseen / -ohjeistukseen ei oikein mahdu. Siis siihen, missä nyt lukee: "I nundinae, I erä. Äänestä suosikkiesi puolesta (👍) tai inhokkejasi vastaan (👎). Max. 4 ääntä." Jokailtaisiin päivitysviesteihin yritän tiedon mahduttaa.
Rousku kirjoitti:
02 Huhti 2019, 21:42
Formaatti on mielenkiintoinen. Nämä ykköskierroksen biisit eivät niinkään. Valitse näistä nyt sitten :raaps:
Voithan antaa tänään pelkkiä alapeukkuja. :miettii:
Rousku kirjoitti:
02 Huhti 2019, 21:42
Sain wikipedia-artikkelista käsityksen, että nundinae olisi monikko (ja tarkoittaa etenkin viikon päättäviä markkinoita; sehän on suomessakin monikko) ja että yksikkö olisi nundinum.
Näin itsekin kuvittelin, mutta kun yritin selvittää asiaa lisää, en enää ymmärtänyt lukemaani. :tajuton: Korjaan mielelläni sanamuodon, jos nundinum on oikeampi.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7685
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

Viesti Kirjoittaja akuankka13 » 02 Huhti 2019, 23:52

Timoteus kirjoitti:
02 Huhti 2019, 22:01
Rousku kirjoitti:
02 Huhti 2019, 21:42
Sain wikipedia-artikkelista käsityksen, että nundinae olisi monikko (ja tarkoittaa etenkin viikon päättäviä markkinoita; sehän on suomessakin monikko) ja että yksikkö olisi nundinum.
Näin itsekin kuvittelin, mutta kun yritin selvittää asiaa lisää, en enää ymmärtänyt lukemaani. :tajuton: Korjaan mielelläni sanamuodon, jos nundinum on oikeampi.
Nundinae näyttäisi olevan 1. deklinaation monikon nominatiivi, jolloin yksikkömuoto olisi nundina. Eipä sillä, että sillä mitään väliä olisi – Wikipedian mukaan nundinaella voidaan viitata myös yksittäiseen päivään, joten eiköhän sitä voi täälläkin hyvällä omallatunnolla käyttää.
Ärsyttää se, että häpypitoiset paikannimet ovat houkuttelevia jopa minunkaltaisilleni viattomille pikkupojille.

Avatar
ESC Addict 98
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2254
Liittynyt: 18 Tammi 2014, 17:23
Paikkakunta: Helsinki

Re: There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

Viesti Kirjoittaja ESC Addict 98 » 03 Huhti 2019, 01:04

Tässä erässä ei sitten ole yhtään edes neljän tähden viisua :heh: Kaikki voisi heivata ulos :hei:
"Höpsis pöpsis, nyt meni ihan hupsis hupsis nää koko jutut"
- Henna Kalinainen - Everybody Say Yeah

Avatar
Hazard
Press
Press
Viestit: 13993
Liittynyt: 06 Joulu 2010, 11:16
Paikkakunta: Hamina

Re: There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

Viesti Kirjoittaja Hazard » 03 Huhti 2019, 03:23

Joo, tämä joukkio ei oikein säväytä. Päädyin antamaan Ruotsille peukun alas. Ihan vain sen takia, koska se on Ruotsi.
Moi!

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 46131
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 03 Huhti 2019, 04:52

Hazard kirjoitti:
03 Huhti 2019, 03:23
Päädyin antamaan Ruotsille peukun alas. Ihan vain sen takia, koska se on Ruotsi.
:rullaati:
"Helena Petäistö... ai se korvapuusti?"

Avatar
ESC93
Siivooja
Siivooja
Viestit: 12960
Liittynyt: 26 Maalis 2010, 15:35
Paikkakunta: Järvenpää / ex-Nastola
Viesti:

Re: There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

Viesti Kirjoittaja ESC93 » 03 Huhti 2019, 05:30

Täältäkin Ruotsille alapeukku. :hei: Helppo valinta kun on tarpeeksi epähyvä kappa. :heh:
"Söpöt pojat vie mun hengen"

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 29499
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

Viesti Kirjoittaja Rousku » 03 Huhti 2019, 05:39

Timoteus kirjoitti:
02 Huhti 2019, 22:01
Rousku kirjoitti:
02 Huhti 2019, 21:42
Formaatti on mielenkiintoinen. Nämä ykköskierroksen biisit eivät niinkään. Valitse näistä nyt sitten :raaps:
Voithan antaa tänään pelkkiä alapeukkuja. :miettii:
Mutta silloinkin pitää valita ne kaksi biisiä, jotka jäävät ilman alapeukkuani :aivanmaassa:
Rise, angel, shine, love!

Snude
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 892
Liittynyt: 25 Syys 2016, 11:53
Paikkakunta: Tampere

Re: There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

Viesti Kirjoittaja Snude » 03 Huhti 2019, 07:48

Ruotsille yläpeukkuja! :megafoni: Ei se oikeasti voi heti pudota. Liettualle ja Israelille lähti miinukset ja neljäs ääni meni arpomiseksi kolmen muun yläpeukkujen välille. Sen sai lopulta Armenia.
We were here!

Avatar
Hazard
Press
Press
Viestit: 13993
Liittynyt: 06 Joulu 2010, 11:16
Paikkakunta: Hamina

Re: There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

Viesti Kirjoittaja Hazard » 03 Huhti 2019, 13:13

Voi kauneutta jos Ruotsi putoaa ensimmäisenä. :hihi:
Moi!

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 46131
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 03 Huhti 2019, 13:54

Rousku kirjoitti:
03 Huhti 2019, 05:39
Timoteus kirjoitti:
02 Huhti 2019, 22:01
Voithan antaa tänään pelkkiä alapeukkuja. :miettii:
Mutta silloinkin pitää valita ne kaksi biisiä, jotka jäävät ilman alapeukkuani :aivanmaassa:
Täh? :raaps: Justhan Timoteus tuolla aiemmin kirjoitti, että voit antaa pelkkiä alapeukkuja. :heh: Anna vaikka kaikki neljä ääntäsi alapeukkuina.
"Helena Petäistö... ai se korvapuusti?"

Avatar
jdjj22
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1663
Liittynyt: 29 Maalis 2014, 20:58

Re: There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

Viesti Kirjoittaja jdjj22 » 03 Huhti 2019, 14:06

Serduchka kirjoitti:
03 Huhti 2019, 13:54
Rousku kirjoitti:
03 Huhti 2019, 05:39

Mutta silloinkin pitää valita ne kaksi biisiä, jotka jäävät ilman alapeukkuani :aivanmaassa:
Täh? :raaps: Justhan Timoteus tuolla aiemmin kirjoitti, että voit antaa pelkkiä alapeukkuja. :heh: Anna vaikka kaikki neljä ääntäsi alapeukkuina.
Mutta kappaleita on kuusi ja peukkuja neljä. Kaksi jää ilman.
Pieni ripaus örgyn pörgöniä parantaa viisua kuin viisua - Terveisiä kielipuolueesta :kaunis:
Hatrið mun sigra! Pentele!

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 46131
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 03 Huhti 2019, 14:07

^ Aa, sitä Rousku varmaan tarkoittikin. :heh:
"Helena Petäistö... ai se korvapuusti?"

Avatar
Elvis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6015
Liittynyt: 01 Marras 2013, 13:06

Re: There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

Viesti Kirjoittaja Elvis » 03 Huhti 2019, 14:38

Nyt on mielenkiintoinen formaatti. :uujee: Ja kaunis on tuo Ruotsin tämänhetkinen tilanne. :rofl:
"It Has Always Been Now Or Never.
The Decision Has Got To Be Made"

Melovin - Under The Ladder

Avatar
Viisuilija_110
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2121
Liittynyt: 29 Loka 2018, 15:24
Paikkakunta: Porvoo

Re: There must be another way -pudotuspeli 2.4.–4.5.2019

Viesti Kirjoittaja Viisuilija_110 » 03 Huhti 2019, 19:34

Saako kertoa miten äänesti? No mä kerron sen nyt!
👍: 🇦🇲,🇬🇷&🇸🇪
👎: 🇮🇱
Viesti loppui tähän.

Vastaa Viestiin