Videopostikortit ennen Suomen esitystä
Ns. videopostikortteja on näytetty euroviisuissa v. 1970 kisoista lähtien. Ensimmäisissä oli kuvattu artisteja erilaisissa nähtävyyksissä ja samalla videolla näkyi selkeällä tekstillä maan nimi, esittäjän nimi ja laulun nimi.
Sen jälkeen postikortit ovat olleet kuitenkin hyvin erilaisia ja joinakin vuosina sellaisia ei ole ollut ollenkaan.
Tässä on postikortit vuosittain v. 1970 -lähtien, niiden vuosien osalta kun Suomi on ollut mukana. Ensin on kuvattu yleisesti kys. vuoden postikorttien idea ja sen jälkeen kerrottu, millaisia ne olivat Suomen esityksen kohdalla
1971
Lyhyt filmipätkä kyseisen maan nähtävyyksistä. Ennen Suomen esitystä kuvattiin keväistä Helsinkiä, ilmakuva Kauppatorista ja eduskuntatalosta sekä maan pinnalta oli kuvattu mm. Esplandia.
1972
Ei videopostikorttia. Ennen esitystä seinälle heijastettiin vain esittäjien kuvat.
1973
Ei videopostikorttia. Ennen esitystä pysäytetty kuva esityksestä, todennäköiesti kenraaliharjoituksessa otettu.
1974
Ensin kuvattiin kyseisen maan nähtävyyksiä ja sen jälkeen artistia kuvattiin lähikuvassa The Dome -hallissa ja muualla Lontoossa.
Suomea kuvattiin maaseudulta, hienoja järvimaisemia ja kanootilla soutamista jollain virralla. Lontoossa Carita käveli Eero Koivistoisen jossain puistossa. Taustalla soi Rauno Lehtisen "Letkis".
1975
Artistit laskeutuvat portaita alas saliin, jossa he piirsivät maalilla oman naamataulunsa ja maansa lipun. Pihasoittajien maalauksessa oli naamojen ja Suomen lippujen lisäksi myös teksti "Äiti" ja tarkkakuuloiset saattoivat kuulla maalaustilanteessa kun joku pelimanneista toteaa "Ihan Kekkosen näkönen..."
1976
Artisteja kuvattu omassa kotimaassaan. Fredi & Ystävät yrittivät kerätä eksoottisuuspisteitä mm. napakelkalla ja muilla talvisilla maisemilla.
1977
Ei postikortteja. Esitysten välissä kuvattiin vain yleisöä.
1978
Ei postikortteja. Kuvattiin vain artistien siirtyminen green roomista lavalle. Ennen lavalletuloa artistit saivat onnentoivotukset edelliseltä ryhmältä. Seija Simola ja kumppanit saivat tervehdyksen Ricchi e Poveri -ryhmältä.
1979
Israelilainen pantomiimiryhmä esitti näkemyksensä jokaisesta maasta. Ennen Suomen esitystä nähtiin luistelua Saimaan jäällä, Olavinlinna taustalla.
1980
Ei videopostikortteja. Jokaisella maalla oli oma juontajansa, joka esitteli kilpailukappaleensa omalla kielellä. Suomen selostajana toimi Hector, joka murjaisi sadoille miljoonille tv-katsojille seuraavaa: "Ehtoota Eurooppa ja oikein hyvää iltaa. Tämä suomen kieli on erittäin vaikea kieli, niinpä sitä puhuu tai kuuntelee sujuvasti noin viitisen miljoonaa ihmistä koko maailmassa. Mutta musiikkia me ymmärrämme kaikki. Musiikkihan ilmaisee yleensä sen salatun, jonka kertomiseen eivät sanat aina riitä. Suomen edustussävelmä on nimeltään Huilumies, joka kertoo kuinka soittaja soitollaan maalaa ympäröivän maailman liikeen ja värit. Laulun on säveltänyt Aarno Raninen, sanoittanut Vexi Salmi ja sen tulee kohta esittämään Vesa-Matti Loiri. Joten kansalaiset, med börjare, kohta Suomen laulu soi, kun orkesteria tulee johtamaan... jälleen kerran - Ossi Runne!"
1981
Artisteja kuvattu jossain irlantilaisessa nähtävyydessä. Riki & Jim Pembroke kävelivät jossain kansallispuistossa, jossa oli vesiputous. Vesiputouksen juurella tapahtui taikatemppu kun Suomen ryhmän muut soittajat yhtäkkiä ilmestyivät sinne.
1982
Ensin selostaja tervehti Eurooppaa, jonka jälkeen maan lippu ilmestyi ruutuun ja taustalla kuultiin maan kansallislaulu. Sen jälkeen oli ensin arkistokuvaa kyseisen maan nähtävyyksistä ja pian kuvattiinkin artisteja Harrogatessa lehdistötilaisuudessa. Vielä tämän jälkeen Jan Leeming esitteli kapellimestarin ja esittävän artistin.
Ja kyllä: mikä katsaus suomalaiseen musiikkimaailmaan. Kun Erkki Toivanen oli näyttänyt peukaloaan 500 miljoonalle tv-katsojalle, ruutuun välähti siniristilippu ja Maamme-laulu soi. Finlandian tahdissa nähtiin sitten ilmakuvaa iltaisesta Päijänteestä, Vääksyn kanavasta ja kansantanhuista. Kojon esikatseluvideosta poimitun pätkän jälkeen nähtiin kuvaa kun Kojo ja taustajoukot pelleilevät Harrogatessa Suomen matkailumainoksien edessä. Maamme-laulun ja Finlandian jälkeen pärähti Nuku pommiin
1983
Ei videopostikortteja. Vain valotaulut, jossa oli kirjoitettu maan nimi ja sen jälkeen Marlene Charell esitteli niin sanoittajan, säveltäjän, kapellimestarin kuin artistin ("Ami Aspesund") kolmella eri kielellä.
1984
Hyvin kummalliset videopostikortit, jossa oli käytetiin hyvin 80-lukulaista tekniikkaa ja infernaalista musiikkia, jossa kyllä kuului kasariefektit. RTL:n animaatioryhmä oli saunassa ja yhtäkkiä he pienenivät niin, että heidän siniristipeflettinsä paljastui. Videopostikortin jälkeen kommentaattorit vilkuttivat tv-katsojille.
1985
Lauluntekijät (hyvä Ruotsi!) esiteltiin jossain Göteborgilaisessa nähtävyydessä, jolla oli jonkinlainen yhteys näiden kotimaihin. Petri Laaksonen ja Veepee Lehto olivat Göteborgilaisessa lasitehtaassa muistuttamasta suomalaisesta lasitaiteesta. Postikorttivideon jälkeen Lill Lindfors esitteli vielä laulajan ja kapellimestarin.
1986
Ensin kuvattu jotain norjalaista nähtävyyttä, jonne artistikin ilmaantui ja vilkutti parille sadalle miljoonalle tv-katsojalle. Matti Nykäsen kunniaksi kuvattiin Holmenkollenia, jonka mäkitornin huipulle Kari Kuivalainen ilmestyi. Tämän Åse Kleveland länkytti virheellisesti, että Ossi Runne olisi muka 20. kertaa kapellimestarina.
1987
Pitkät postikortit jossa kuvattiin jotain belgialaista nähtävyyttä ja tämän jälkeen artisti kohtasi jonkun sarjakuvahahmon, joiden yläpuolella sarjakuvakuplassa oli tervehdys kyseisen maan omalla kielellä. Kun oli tutustuttu belgialaiseen maalaustaiteeseen hautajaismusiikin säestyksellä, Vicky Rostia tervehtivät Daltonit ("Ystävällisesti tervehtien Suomea")
1988
Artistit vietiin jonnekin irlantilaiseen nähtävyyteen. Boulevardin pojat vietiin pyöräilemään Dublinia ympäröivälle maaseudulla, mukana pyöräilyn tunnettuja ammattilaisia. Onneksi ketään ei tarvinnut opettaa pyöräilemään, mutta seuraavana aamuna oli pohkeet kipeät.
1989
Juontajat esittelivät laulun, artistin ja kapellimestarin, jonka jälkeen alkoi pitkä postikorttivideo, jossa artistit tutustuivat johonkin sveitsiläiseen nähtävyyteen. Anneli ja kumppanit kiersivät Alpeilla ja pystyttivät La Dolce Vita -paidan vuoren valloituksen merkiksi ja seuraavaksi lähdettiin valloittamaan pari sataa miljoonaa tv-katsojaa.
1990
Euroopan matkailuvuosi. Jugoslavian tv-yhtiö oli kuvannut materiaalia jokaisesta maasta. Suomen osalta näytettiin "miljardeille tv-katsojille" Punkaharjua, Helsinkiä ja Kuusamoa. Ennen esityksen alkua näytettiin mustavalkokuva laulun esittäjästä.
1991
Italialaisjuontajat sähelsivät ja videopostikorttikuvissa artistit lauloivat jonkin italialaissävelmän. Kaija lauloi tunnetun napolilaissävelmän "Maruzella"
1992
Kuvattiin jokaisen maan tyypillisiä maisemia.
1993
Artistia vietiin ympäri Irlantia. Katrin piti seurata tunnetun kirjailijan Janes Joplinin jalanjälkiä. Huonon sään takia helikopterimatka Millstreetistä Dubliniin myöhästyi ja Katri ehti mukaan vain videopostikortin viimeisiin ottoihin.
1994
Tuulisella seudulla veneellä kuvattiin lauluntekijöitä, jonka jälkeen Cat Cat ja tanssijat tekivät poseerauksia kameroille.
1996
Jokainen artisti esitteli aluksi itsensä ja sen jälkeen nähtiin lähikuvia artistista omassa kotimaassaan. Pian siirryttiin Norjan nähtävyyksiin ja aivan ennen esitystä jokin tunnettu poliittinen hahmo toivotti vielä onnea esitysryhmälle. Jasmine esitteli itsensä ytimekkäästi "Mun nimi on Jasmine"

ja nähtiin kun Jasmine ajeli autolla ja oli koukussa Raha-automattiyhdistyksen pelikoneisiin. Norjassa "Jasmine vietiin" sukeltamaan ja tutustumaan Atlantin syvyyksiin. Eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen toivotti onnea Suomen edustusryhmälle.
1998
BBC:n tuottama kuvapätkä, jossa tutustuttiin brittiläiseen elokuvahistoriaan.
2000
Silja Line yhdistää Suomen ja Ruotsin
2002
Kolme pientä porsasta -satu yhdistettynä saunaan kuvasi osuvasti Suomea, ainakin ETV:n mielestä.
2004
Turkkilaista maisemaa.
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.