PKN hauskuutti mediaa

pknPertti Kurikan Nimipäivät pääsi tänään uudemman kerran valokeilaan toisen harjoituskierroksen myötä. Harjoitusten jälkeiseen lehdistötilaisuuteen oli kerääntynyt runsaslukuinen toimittajajoukko, jotka olivat kiinnostuneita kuulemaan muun muassa miksi Suomen kilpailukappale on kestoltaan niin lyhyt.
– Punk-biisit ovat lyhyitä, vastasi basisti Sami Helle napakasti.
– En ajattelut säveltää pidempääkään kappaletta, Pertti Kurikka tuumasi.

Kari Aalto sai koko lehdistökeskuksen hymyileemään paljastamalla laulavansa suihkussa. Näytteeksi hän heläyttikin ilmoille pätkän muun muassa Little Richardin ja Elviksen tutuksi tekemästä ”Tutti Frutti” -kappaleesta.

Myös Suomen vanhoja euroviisuja puitiin porukalla. Pertti suosikeista löytyi muun muassa Fredin ”Pylly vasten pyllyä”, Monika Aspelundin ”Lapponia” ja Marion Rungin ”Tom Tom Tom” kun taas Karin mielestä Suomen paras viisu on ehdottomasti Lordin ”Hard Rock Hallelujah”.

PKN:n oma tuotanto syntyy kuulemma hyvin arkisista asioista.
–  Esimerkiksi Osaa eläimetkin pieree -EP-levy sai nimensä siitä kun Pertti mietti aikoinaan, että kyllähän ne eläimetkin paskantaa, Kari kertoi suomeksi ja sai nauravan Samin piiloutumaan lippalakkinsa taakse.

Lehdistötilaisuuden aluksi näytettiin myös Suomen postikortti, joka viimeistään tiistain semifinaalissa nhdään myös televisiossa. Harvinaisen hyväntuulisessa postikortissa tullaan näkemään muuten paljon ratikoita.

IMG_0960

IMG_0975