Pohjalaisia perinteitä, metallinhohtoa ja persoonallista tyyliä – Näitä lukijamme haluavat nähdä Softenginen yllä

SoftengineKyselimme taannoin lukijoiltamme ideoita Softenginen esiintymisvaatteisiin toukokuisia euroviisuja silmällä pitäen. Saimme vastaukseksi paljonkin erilaisia tyylejä, mutta jos haluaa etsiä vastauksista yhteisen punaisen langan, olisi se tietynlainen jokaisen jäsenen omaa persoonaa kunnioittava tyylikkyys.

Eräs savolaislukijamme haluaisi nähdä Softenginen Kööpenhaminan viisulavalla hillityssä ranskalaisessa tyylissä, jossa
– Haluaisin nähdä Softenginen Kööpenhaminan euroviisulavalla ”Parisian Chic”-tyylisissä asuissa.
vastauksissa toivottiin myös metallinhohtoa esiintymisvaatteisiin.
– Minusta Softenginen soittajilla voisi olla metallinhohtoiset hopeat puvut ja mustat rusetit. Laulajalla voisi puolestaan olla kultainen puku ja musta rusetti.
Useampi vastaaja toivo myös, että Softenfinen pukeutumisessa näkyisi yhtyeen pohjalaiset juuret.
– Softenginen pitäisi ehdottomasti pukeutua hyvin saman tyylisesti kuin Duudsonit oli pukeutuneet Itsenäisyyspäivän vastaanottoon. Pojat on Etelä-Pohjanmaan poikia, joten helavyöt ja komiat puvut passais törkeen hyvin, kommentoi eräs lukijamme.
Kaikkia lukijoitamme ei miellyttänyt Softenginen tummahko pukeutuminen UMK:ssa.
– Haluaisin, että pojat esiintyisivät Kööpenhaminassa rennosti hipsterivaatteissa. Vaatteet saisivat olla iloisen värisiä eivätkä mustia ja harmaita, kuului yksi toive Helsingin suunnalta.
– UMK:n finaalin esiintymisasut olivat yleisilmeeltään melko tummat. Osittain vaaleammat esiintymisvaatteet (esim. harmaata tai valkoista) voisivat tuoda ilmeeseen raikkaan tuulahduksen. Kokovalkoisissa ei mielestäni kuitenkaan missään tapauksessa kannattaisi Kööpenhaminaan lähteä, siitäkin tulisi liian siisti fiilis, pohdittiin Turun suunnalla.

Softenginen jäsenet olivat itse mukana valitsemassa asujaan UMK-finaaliin ja näin jokaisen persoonallisuus pääsi esiin myös vaatevalintojen myötä.
Softenginen jäsenet olivat itse mukana valitsemassa asujaan UMK-finaaliin ja näin jokaisen persoonallisuus pääsi esiin myös vaatevalintojen myötä.

Moni lukijamme oli myös sitä mieltä, että UMK:ssa nähty tyyli lähenteli hyvin jo toivottua lopputulosta.
– Pidin siitä, että yhtyeen jäsenet olivat pukeutuneet Suomen karsinnoissa jokainen sopivasti vähän eri lailla, omaa tyyliään mukaillen mutta silti riittävän yhtenäisesti näyttääkseen yhtenäiseltä. Toivoisinkin, että pojat pitävät kiinni omista tyyleistään eivätkä pukeudu viiteen tismalleen samanlaiseen pukuun kun toukokuu koittaa, toivoo pirkanmaalainen lukijamme.
– Haluaisin nähdä Softenginen rennoissa puvuissa, esim. pelkät paidat ja takit, mutta ei solmiota. Eli aika samaa linjaa kuin Suomen finaalissa. Mutta väriksi toivoisin tummansinistä, toivoo puolestaan lukijamme pääkaupunkiseudulta.
– Toivon, että Kööpenhaminassa nähtäisiin sekä asujen että hiusten suhteen samaa tyyliä kuin UMK:ssa, sillä se oli tyylikäs ja kappaleeseen sopiva kokonaisuus ja tyyli toi hyvin esiin poikien persoonallisuuden. Minusta on ensiarvoisen tärkeää ottaa huomioon poikien omat toiveet esiintymisasuista, sillä esiintyjien tulee tuntea olonsa mukavaksi ja luonnolliseksi lavalla, kiteytti eräs naislukijamme.
– Sofenginen finaaliasu oli riittävän hyvä. Sitä ei tarvitse muuttaa mitenkään! Antaa musiikin puhua puolestaan. Jos rekvisiittaa ruvetaan lisäämään, se vie huomion pois finaalissa esitetystä, sopivasta kokonaisuudesta, muistutti toinen naislukijamme.

Kun Viisukuppila tapasi Softenginen UMK-voiton jälkeisenä päivänä, ei Kööpenhaminan esiintymisasuja oltu ehditty suuremmin vielä miettiä vaikka vilelimmät ajatukset maalailivatkin tuolloin vilkkuvilla led-lampuilla koristelluista puvuista. UMK-vaatteistaan pojat kertoivat, että olivat itse saaneet olla mukana niitä valittaessa ja että lopputulos oli heidän ja UMK-stailisti Tommy Kilposen yhteistyön tulos.
Yksi asia on tässä vaiheessa kuitenkin jo varmaa, lähdetään Kööpenhaminan viisulavalle sitten missä vaatteissa tahansa, sinne mennään yhdessä.
– Olemme kisassa bändinä mukana ja bändinä menemme myös Kööpenhaminaan. Vaatteista ei ole vielä varmuutta, mutta olisi kiva saada esimerkiksi paljon pyroja esitykseen mukaan.

Viisukuppila kiittää kaikkia vastaajia. Arvontapalkinnon voittivat Janita N, Anna M, Katri H ja Tiia H. Voittajiin on otettu yhteyttä myös henkilökohtaisesti.

Kuvat: escstats.com