Pohjois-Makedonia: Tamara Todevska – Proud

Edustuskappale: Proud
Esittäjä: Tamara Todevska
Lauluntekijä(t): Janieck van de Polder, Marcia Sondeijker, Roel Rats
Keskustele aiheesta foorumillamme

Tamara Todevska syntyi Pohjois-Makedonian pääkaupungissa Skopjessa vuonna 1985. Hänen perheensä on musikaalinen ja Tamara alkoi itsekin esiintyä jo kuuden vuoden iässä. Ensimmäinen kappale julkaistiin vuonna 1997 yhdessä Tijana-siskon kanssa. Tijanakin on jo viisuista tuttu, sillä hän edusti maata vuonna 2014. Tamaran ensimmäinen albumi julkaistiin vuonna 2005 ja se oli kaupallinen menestys.

Tamara osallistui Makedonian viisukarsintaan ensimmäistä kertaa vuonna 2007 ja sijoittui toiseksi. Seuraavana vuonna hän voitti karsinnan yhdessä Vrčakin ja Adrian Gaxhan kanssa. Kappale käännettiin viisuja varten englanniksi ja he esittivät kappaleen ”Let me love you” viisujen toisessa semifinaalissa. Maa sijoittui kymmenneneksi, mutta tuomaristo sai päättää viimeisen finalistin ja valitsivat Ruotsin Makedonian ohi finaaliin.

Tamara on ollut mukana viisuissa taustalaulajana vuosina 2004 ja 2014. Hän yritti tehdä paluun viisuihin jo vuonna 2015, mutta sijoittui toiseksi karsinnassa.

Tamaran viisukappaleen ”Proud” ovat säveltäneet Robert Bilbilov, Lazar Cvetkoski sekä Darko Dimitrov ja sanoittaneet Kosta Petrov ja Sanja Popovska. Tamara haluaa omistaa kappaleensa kahdelle lapselleen ja kaikille heille, jotka taistelevat unelmiensa eteen.

Teksti: Sami Luukela
Kuva: Cedomir Popovski