Pohjois-Makedonian ”Here I stand” ensiesitykseen

Pelkällä etunimellään Euroviisuihin osallistuvan Vasil Garvanlievin kilpailukappale ”Here I stand” sai ensiesityksensä eilen illalla. 36-vuotias Vasil on itse säveltänyt ja sanoittanut kilpailukappaleensa.

Balkan-balladien ystäville kappale ei tuo toivottuja säveliä vaan kappaletta on kuvattu enemmänkin länsimaiseksi, jopa disneymäiseksi balladiksi. Tätä tyyliä voinee selittää esimerkiksi se, että Vasilin ollessa 12-vuotias, hän muutti perheineen Chicagoon. Siellä hän aloitti lauluopinnot Chicagon arvostetussa lapsikuorossa. Tämän jälkeen hän on opiskellut laulua muun muassa milanolaisesssa Academia Liricia Italiana -koulussa, Toronton yliopiston oopperakoulussa ja Toronton kuninkaallisessa musiikkikonservatoriossa. Vuonna 2018  Vasil palasi synnyinmaahansa,  jossa on sen jälkeen keskittynyt pop-laulajan uraan.

Myös Vasilin oli tarkoitus osallistua Euroviisuihin jo viime vuonna. Koronapandemia lykkäsi suunnitelmia vuodella, mutta toukokuun 18. päivä Vasil pääsee vihdoin nousemaan viisulavalle kun Pohjois-Makedonian vuoro tulee ensimmäisessä semifinaalissa.

Katso kappaleen musiikkivideo Youtubessa

Keskustele aiheesta foorumillamme

Kuva: MARTIN TRAJANOVSKI