Portugali: Conan Osíris – Telemóveis

Edustuskappale: Telemóveis
Esittäjä: Conan Osíris
Lauluntekijä(t): Conan Osíris
Keskustele aiheesta foorumillamme

Viime vuoden euroviisujen isäntämaa Portugali lähettää Tel Aviviin omaperäisen Conan Osíriksen. Portugalin kilpailukappale ”Telemóveis” (Matkapuhelimet) kuullaan ensimmäisessä semifinaalissa. Conan Osíris voitti ylivoimaisesti Portugalin viisukarsinnan Festival da Cançãon. ”Telemóveis” oli sekä puhelinäänestäjien että raadin valinta voittajaksi. Kappale nousi myös ilmestyttyään Spotifyn ja YouTuben trendaaviempien kappaleiden joukkoon.

Conan Osíris (oikealta nimeltään Tiago Miranda) on itseoppinut muusikko, joka tuottaa ja säveltää omat kappaleensa. Hän on kertonut oppineensa säveltämään tietokoneen avulla yrityksen ja erehdyksen kautta. Taiteilijanimi Conan Osíris tulee japanilaisesta ”Future Boy Conan” -sarjasta ja muinaisegyptiläisten palvomasta Osiris-jumalasta.

Conan Osíriksen debyyttialbumi ”Música Normal” ilmestyi vuonna 2016. Hänen toinen albuminsa ”Adoro bolos” (Rakastan kakkuja) näki päivänvalon kahta vuotta myöhemmin. Conanilla on graafisen suunnittelijan tutkinto. Hänen työkokemukseensa lukeutuu myös pesti Portugalin vanhimman seksikaupan myyjänä. Kaupallinen ala sai kuitenkin väistyä muusikon uran tieltä.

Teksti: Aino Ahlgren
Kuva: Pedro Pina | RTP