Puola: Tulia – Fire of love (Pali się)

Edustuskappale: Fire of love (Pali się)
Esittäjä: Tulia
Lauluntekijä(t): Allan Rich, Jude Friedman, Sonia Krasny, Nadia Dalin
Keskustele aiheesta foorumillamme

Puolan yleisradio TVP paljasti helmikuussa valinneensa neljän naisen folk-kokoonpanon Tulian maan euroviisuedustajaksi. Patrycja Nowickan, Dominika Siepkan, Joanna Sinkiewiczin ja Tulia Biczakin muodostama kokoonpano on perustettu vuonna 2017 ja se on saavuttanut kotimaassaan suurta suosiota lyhyen olemassaolonsa aikana muun muassa Depeche Modea ja Metallicaa coveroimalla sekä myös omilla kappaleillaan. Oman haasteensa kevään viisuselostajille saattaa tuoda tyttöjen kotikaupungin nimi Szczecin.

Tulian jäsenten laulutyyliä kutsutaan Puolassa termillä ”śpiewokrzyk”, joka tarkoittaa valkoista ääntä tai jopa huutamalla laulua. Yhtyeen platinaa myynyt esikoisalbumi näki päivänvalon viime vuoden toukokuussa. Tämän levyn deluxe-versiolla vierailee muun muassa viisufaneille tuttu Kasia Kowalska.

Kokoonpanon edustusviisuksi valikoitui jo viime vuoden lokakuussa julkaistu kappale ”Pali się”. Euroviisujen säännöthän sanovat, että ollakseen viisukelpoinen, kappale on pitänyt julkaista 1. syyskuuta jälkeen. Viisuja varten kappaleesta on tehty kaksikielinen versio ”Fire of Love (Pali się)” ja tämä kieliversio kuultiin ensimmäisen kerran vasta maaliskuussa. Kappaleen on säveltänyt aiemminkin Tulian kanssa yhteistyötä tehnyt Nadia Dalin ja viisuversion sanoituksista vastaavat Sonia Krasny, Allan Rich ja Jud Friedmann. Kappaleen on kerrottu saaneensa inspiraation viime vuonna ilmestyneestä Paweł Pawlikowskin ohjaamasta Cold war -elokuvasta.

Tel Avivissa Puola tavoittelee finaalipaikkaa ensimmäisessä semifinaalissa. Maan paras viisusijoitus on debyyttivuodelta 1994, jolloin Edyta Górniak nappasi hienosti hopeasijan.

Teksti: Kaisa Iivonen
Kuva: Grzegorz Gołębiowski