Ranskan kaikki semifinalistit julkistettu

Sunnuntaina julkistettiin Ranskan Destination Eurovision -nimeä kantavan viisukarsinnan viimeisetkin artistit ja kappaleiden nimet. Julkistamiset alkoivat joulukuun lopussa siten, että joka päivä julkistettiin kaksi uutta artistia lauluineen. Julkistusvideoilla kuultiin myös pienet pätkät karsintakappaleista.

Kaksi tunnetuinta nimeä karsinnassa lienevät Nassi ja Lisandro Cuxi. Ensin mainitun suurinta itse tulkittua ”La vie est belle” -hittiä on kuunneltu Spotifyssa yli neljä miljoonaa ja katsottu YouTubessa lähes 30 miljoonaa kertaa. Oman soolouransa hän aloitti vuonna 2016, mutta aiemmin hän on melkoisena hittimaakarina kynäillyt hittejä tunnetuille nimille kuten Kendji Girac ja Soprano. Lisandro Cuxi on puolestaan Ranskan tuorein The Voice -kykykilpailun voittaja. Hän on sattumalta syntynyt juuri Lissabonissa.

Karsinta alkaa etukäteen kuvatulla ensimmäisellä semifinaalilla 13. tammikuuta. Molemmista semifinaaleista neljä laulua pääsee finaaliin ranskalais- ja kansainvälisen raadin äänten perusteella. Finaalissa kuullaan siis yhteensä kahdeksan sävelmää. Finaalissa ranskalainen raati siirtyy syrjään ja tilalle tulevat puhelinäänestäjät.

Semifinaaleihin osallistujat:

Jane Constance – Un jour j’ai rêvé
Lisandro Cuxi – Eva
Ehla – J’ai cru
Nassi – Rêve de gamin
Max Cinnamon – Ailleurs
Masoe – Paradise
Sarah Caillibot – Tu me manques
Enéa – I’ll be there
Lucie – My world
Pheno Men – Jamais sans toi
Noée – L’un près de l’autre
Sweem – Là-haut
Madame Monsieur – Mercy
Emmy Liyana – Ok ou ko
Igit – Lisboa Jérusalem
Louka – Mamma mia
June The Girl – Same
Malo – Ciao

Seuraa karsinnan virallista Twitter-tiliä

Keskustele aiheesta foorumillamme