Romania: WRS – Llámame

Edustuskappale: Llámame
Esittäjä: WRS
Lauluntekijä(t): Andrei Ursu, Alexandru Turcu, Cezar Gună, Costel Dominteanu
Esiintymispaikka: 13. (toinen semifinaali)

Andrei-Ionuț Ursu syntyi vuoden 1993 alussa tanssijavanhemmille. Vanhemmat kannustivatkin myös poikaa tanssimaan ja nuori Andrei alkoikin tanssia 12 vuoden iässä. Tanssijana hän keikkaili muun muassa romanialaislaulajien Innan ja Antonian kanssa. Hän myös tanssi tv-ohjelmissa kuten Romanian Talentissa sekä The Voicessa.

Kuva: Vlad Andrei

Myöhemmin hän innostui myös musiikista ja liittyi poikabändi Shotiin. Kahden vuoden jälkeen hän kuitenkin erosi bändistä ja muutti Lontooseen, jossa hän aloitti oman musiikin tuottamisen. Vuoden 2020 alussa hän solmi levytyssopimuksen romanialaisen Global Recordsin kanssa ja ensimmäinen single “Why” julkaistiin. Saman vuoden elokuussa hän ilmaisi mielenkiintonsa edustaa Romaniaa Euroviisuissa.

Vuoden 2021 toukokuussa hän julkaisi hitiksi nousseen kappaleen “Amore” yhdessä turkkilaisen DJ:n İlkan Günüçin kanssa. Joulukuussa Romanian televisioyhtiö TVR julkaisi listan kappaleista, jotka kilpailisivat maan viisukarsinnassa. Mukana oli muun muassa Romanian vuoden 2013 viisuedustaja Cezar Ouatu. WRS osallistui karsintaan kappaleella “Llámame” ja selvitti tiensä kahden semifinaalin läpi finaaliin. Kymmenen kappaleen finaalissa “Llámame” oli viisihenkisen tuomariston suosikki. Puhelinäänissä hän jäi 240 äänen päähänsä ykkössijasta, mutta yhteispisteet riittivät voittoon.

Romania nähtiin Euroviisujen finaalissa joka vuosi vuodesta 1998 aina vuoteen 2018 asti, jolloin maa koki semifinaaliaikakauden ensimmäisen karsiutumisensa. Huono tuuri on jatkunut edelleen, sillä maata ei ole nähty finaalissa tämän jälkeen.

Teksti: Sami Luukela