Rotterdamin viisujen juontajatrio on tässä

Lähes 200-miljoonaisen yleisön eteen astelee kaksi naista ja yksi mies, kun äänessä tulevat olemaan Chantal Janzen, Edsilia Rombley sekä Jan Smith. Prioriteettina oli saada mahdollisimman paljon lavakokemusta omaavat henkilöt juontajiksi.

Chantal Janzen

Chantal Janzen on vuonna 1979 syntynyt, Tegelenin kaupungista kotoisin oleva viihteen monitaituri, joka on kunnostautunut sekä näyttelijänä että muusikkona. Hän on esiintynyt lukuisissa musikaaleissa, kuten Tarzanissa ja Petticoatissa. Viidesti parhaan TV-juontajan palkinnon voittanut Janzen on myös juontanut Hollannin Talent-kilpailussa sekä The Voicessa. Vastaavan tuottajan Sietse Bakkerin mukaan hän on yksi lahjakkaimmista juontajista Hollannin viihdetaivaalla.

Edsilia Rombley

Vuonna 1978 syntynyt Edsilia Rombley lienee tuttu nimi osalle viisufaneista, sillä tämä Amsterdamilaista alkuperää oleva tummaverikkö on osallistunut viisuihin vuonna 1998 ja 2007. Ura lähti kuitenkin nousukiitoon jo aikaisemmin, kun hän voitti hollantilaisen kykykilpailun nimeltä Soundmixshow vuonna 1996. Vuotta myöhemmin hän voitti saman kilpailun eurooppalaisen version.

Sittemmin Rombley on toiminut pisteiden julkaisijana maalleen viisuissa, juontanut Eurovision in Concertin tänä vuonna ja viettänyt kiertue-elämää näyttelijäseurueen kanssa. Vuosiin mahtui myös AVROTROSin ohjelman Beste Zangersin juontaminen.

Jan Smit

Kolmikon ainoa mies, Volendamissa syntynyt ja kasvanut Jan Smit on juontanut Rombleyn tapaan Beste Zangersia. Tämän lisäksi hänet on nähty juontotehtävissä omassa tosi-TV-ohjelmassakaan Gewoon Jan Smit. Laulajana tämä on yltänyt suosioon myös kotimaansa ulkopuolella. Hän on kaikien aikojen suosituin hollantilaisartisti Saksassa.

Sietse Bakker: ”Valitsimme Jan Smitin hänen kansainvälisen kokemuksensa ja juontotaustansa vuoksi. Hän on ollut hieno lähettiläs Eurovision laulukilpailulle viimeisten 9 vuoden ajan kommentoiden lähetyksiä Cornald Maasin vierellä. Jan on myös ollut vankka valitsijakomitean jäsen, joka on vastuussa Hollannin kappaleen valitsemisesta. Hän on hyvä, aito tyyppi, joka pitää päänsä kylmänä livelähetysten ajan – juuri tälläisiä ominaisuuksia tarvitsemme saadaksemme vuorovaikutusta artistien kanssa tulevissa viisuissa.”