Ruotsi: Cornelia Jakobs – Hold me closer

Edustuskappale: Hold me closer
Esittäjä: Cornelia Jakobs
Lauluntekijä(t): Cornelia Jakobs, David Zandén, Isa Molin
Esiintymispaikka: 17. (toinen semifinaali)
Kuva: SVT

Maaliskuussa 30 vuotta täyttänyt Cornelia Jakobsdotter on Ruotsin edustaja vuosimallia 2022. Jakobs on The Poodles -yhtyeen laulaja Jakob Samuelin tytär. Hän heittäytyi musiikin pariin jo vuonna 2008 osallistuessaan Ruotsin versioon Idols-laulukilpailusta. Menestystä sitä kautta ei tullut, joten hän lähti kokeilemaan siipiään Love Generation -yhtyeen jäsenenä. Nelihenkinen tyttöbändi kilpaili Melodifestivalenissa vuosina 2011 ja 2012 jääden kuitenkin ilman finaalipaikkaa molemmilla kerroilla. Tämänkertainen pyrkimys Ruotsin Euroviisuedustajaksi ei siis ollut naisen ensimmäinen.

Yhtyeen kutistuttua oli aika lähteä soolouralle. Cornelia on julkaissut singlejä ja esiintynyt suurille yleisöille vuodesta 2018 lähtien. Hänen säveltämästä ja esittämästään kappaleesta “Weight of the world” tuli yksi HBO Nordicin Björnstad-sarjan ääniraidoista. Viime vuonna hän oli mukana tekemässä Efraim Leon kappaletta “Best of me“, joka niin ikään kilpaili Melodifestivalenissa.

Sitten pääsemme nykyhetkeen. Voitto perinteisestä Melodifestivalenista irtosi 146 pisteellä. Cornelia kairasi nimiinsä lähes kolme miljoonaa ääntä jättäen kaikki paitsi finaalissa toiseksi tulleen Anders Baggen taakseen yleisöäänissä. Kun mukaan laskettiin kansainvälisten raatien äänet, oli nainen selkeä voittaja. Kilpailukappale “Hold me closer” sai täydet pisteet neljältä eri raadilta. Voittoisa teos on Cornelian itsensä, David Zandénin sekä Isa Molinin käsialaa.

Ruotsi on yksi tulevien viisujen ennakkosuosikeista. Voitolla länsinaapurimme nousisi eniten voittoja Euroviisuista keränneen Irlannin rinnalle. Irlannilla on peräti seitsemän voittoa, mutta Ruotsi hengittää niskaan kuudella. Seitsemännen voiton tavoittelu alkaa toisen semifinaalin toiseksi viimeiseltä paikalta.

Teksti: Aleksi Mikkola