Saara Aalto on valmis euroviisukoitokseen

Euroviisujen avoimesta nettikarsinnasta komeasti jatkopaikan lunastanut Saara Aalto (22) on iloinen ja ylpeä saavutuksestaan.

­­- Nyt on todella hyvät fiilikset! Viime vuoden aikana oma musiikkityylini ja jopa elämänfilosofiani ovat selkiytyneet ja varmentuneet, ja näin ollen koen nyt olevani valmis Euroviisukoitokseen. Kaikki tapahtuu ajallaan, Saara tuumaa.

Oulun kupeessa sijaitsevasta Oulusalosta lähtöisin oleva Saara asuu tällä hetkellä Helsingissä. Lapsesta saakka musiikkia harrastanut ja opiskellut nuori nainen on ollut mukana Helsingin Kaupunginteatterin High School Musical 1 & 2 -musikaaleissa. Tällä hetkellä hänet voi nähdä samaisen teatterin musikaalissa Wicked. Teatteripestien ohessa Saara on tehnyt musiikkia yhdessä avopuolisonsa Teemu Roivaisen kanssa.

-Teemu sovittaa kanssani kaikki kappaleeni. Yhdessä mietimme, miten kitarat, piano, ja muu bändi soittavat, ja miltä kappale lopulta kuulostaa. Teemu toimii siis tuottajan roolissa.

Yksinkertainen on kaunista

Vuoden 2007 Talent Suomi -kisassa kolmen parhaan joukkoon sijoittuneen Saaran säveltämät laulut syntyvät pianon ääressä. Niin on syntynyt myös euroviisuballadi ”Blessed with love”.

­ – Se syntyi nopeasti yhden illan aikana, kun mietin, mistä kaikesta ihminen voikaan olla kiitollinen ja miten rakkaus meitä ympäröi, jos vaan aukaisemme silmämme. Tässä rakkaudella ei tarkoiteta pelkästään romanttista rakkautta, vaan rakkautta kaikkeen sellaiseen, mikä saa sinut hymyilemään, Saara kertoo.

Viisutiimissä sovittajana mukana oleva Pessi Levanto on tunnettu pianisti, säveltäjä ja tuottaja, joka on tehnyt yhteistyötä monien kotimaisten ja kansainvälisten tähtien kanssa, nyt myös Saara Aallon.

­- Tunsin Pessin aikaisemista yhteisistä musaprojekteistä ja pyysin häntä tekemään kappaleeseeni jousisovitukset, koska olin kuullut hänen ihania orkesterisävellyksiään useiden elokuvien taustalla. Olen niin kiitollinen, sillä nyt minunkin kappaleessani on todella kauniit, oikean jousiorkesterin soittamat jouset, Saara iloitsee.

Tällä hetkellä Saara valmistelee ensimmäistä soololevyään yhdessä avopuolisonsa kanssa. Omakustanteen on tarkoitus ilmestyä maaliskuussa 2011

– Kappaleet olen säveltänyt, nyt on meneillä sovitusprosessi ja talven aikana äänitykset. Levy-yhtiötä ei tässä vaiheessa ole. Olen kokenut paremmaksi tehdä asiat omalla vauhdilla, koska en halua tehdä levy-yhtiöiden usein vaatimia kompromisseja, vaan haluan seistä musiikkini takana ja seurata intuitiotani. Toki jos joku levy-yhtiö jossain vaiheessa osoittaa kiinnostusta, on sekin mahdollista.

Saara on jo alkanut pyöritellä mielessään erilaisia esitysvaihtoehtoja tammikuisiin euroviisujen alkukarsintoihin.

­-Luulen että yksinkertainen on kaunista.

Euroviisut ovat vuoden parhaat bileet

Saara Aaltoa voidaan nuoresta iästään huolimatta jo huoletta kutsua euroviisukonkariksi. Ensimmäisen kerran hänet nähtiin viisulavalla jo vuonna 2004 Heidi Kyrön taustalla just-yhtyeen kokoonpanon jäsenenä. Vuoden 2008 euroviisukarsinnoissa Saara lauloi Hanna Marshin taustalla, ja vuotta myöhemmin Riikan.
Saara tunnustaakin olevansa euroviisufani.

– Olen ollut Euroviisufani jo pitkään! Aktiivisesti rupesin seuraamaan viisuja vuonna 2002, kun olin 15-vuotias. Omia suosikkejani ovat Kyproksen kappale vuodelta 2004 ”Stronger every minute”, Norjan kappale vuodelta 2003 ”I’m not afraid to move on”, ja vuoden 2007 Serbian voittokappale ”Molitva”. Vaikka nämä ovat kaikki balladeja, tykkään todella paljon myös Euroviisuissa menestyneistä tanssibiiseistä, niihin on paras bilettää!

Suomen karsintojen ehdottamana suosikkina hän pitää Signmarkin ja Osmo Ikosen Speakerbox -kappaletta vuodelta 2009.

-Olin samana vuonna kisoissa laulamassa taustoja Riikalle, ja tätä biisiä me tanssitiiin ja kannustettiin loppuun asti. Kappale on itseasiassa kännykän soittoääneni tällä hetkellä, Saara paljastaa.

Helsingissä vuonna 2007 pidetyt Euroviisut ovat jääneet myös Saaran mieleen ikimuistoisena kokemuksena.

Helsingin keskusta oli täynnä euroviisuaiheista toimintaa. Muistan, miten hauskaa ja onnellista se oli! Kävin laulamassa euroviisukaraokessakin, josta voitin palkinnoksi liput Hartwall Areenalle finaalin harjoituksiin. Rakastan iloista ja leikkimielistä tunnelmaa, mitä euroviisut levittävät. Euroviisut ovat aina vuoden parhaat bileet!

Viisufani-Saaralle myös Viisukuppila on hyvinkin tuttu foorumi.

– Olen käyttänyt sitä aktiivisesti muutamia vuosia sitten ja viime vuosinakin silloin tällöin. Omien kappaleideni kommentteja olen oppinut olemaan lukematta
Kiitos kaikille tukijoilleni ja äänestäjille! Toivottavasti pidätte tammikuun live-vedosta ja autatte minua levittämään rakkautta ja hymyä maailmalle. ♥

Keskustele aiheesta foorumillamme