Saara hurmasi pinkissä

Suomen Saara Aalto otti eilen toistamiseen tuntumaa viisulavaan. Tällä kertaa myös lehdistö pääsi Altice Areenalle seuraamaan harjoituksia. Päivän viimeisenä vuoronsa saanut Saara tapasi harjoitustensa jälkeen myös lehdistötilaisuutensa saapuneita toimittajia.
Pinkissä housupuvussa paikalle saapunut Saara oli silmin nähden hyvällä tuulella. Saara jutteli sujuvalla englannilla muun muassa viisukappaleensa sanomasta, sen tulevasta esityksestä sekä mielenterveyden tärkeydestä.
– “Monsters” on syntynyt siitä ajatuksesta, etten enää pelkää olla oma itseni. Menneisyyden taakoista irtautuminen ja rohkeus tavoitella omia haaveita, ovat tehneet minusta onnellisemman ihmisen.
Saara kertoi myös, että hänellä on kaksi elämäntapavalmentajaa. Toinen Suomessa ja toinen Isossa-Britanniassa.
– Joskus elämä voi olla hankalaa eikä ole häpeä hakea apua, jos sitä tarvitsee. Mielenterveys on tärkeä asia, josta kannattaa huolehtia. Millään maineella ja mammonalla ei lopulta tee mitään, jos ei ole muuten onnellinen.
Saaran esitys Lissabonissa eroaa suuresti UMK:ssa nähdystä esityksestä. Vaikka “Monsterissa” ei sanoituksen mukaan enää pelätäkään, kertoo Saara pilke silmäkulmassa uuden esityksensä olevan täynnä vaaroja.
– Siinä on ylösalaisin pyörimistä, rappujen kiipeämistä ja pyrotekniikka. Kyllähän siinä vähän jännittää, että meneekö kaikki oikein.
Seuraavan kerran Saara nousee viisulavalle maanantaina, jolloin alkavat ensimmäisen semifinaalin pukuharjoitukset. Välipäivinä on luvassa edustustehtäviä muun muassa yhteispohjoismaisessa Nordic Night -tapahtumassa tänään, lähetystövierailulla huomenna sekä tietenkin virallisissa avajaisissa sunnuntaina.