Saksan viisuedustaja vaihtuu

xaviernaidoo300_v-ardgalerieVasta muutama päivä sitten Saksan viisuedustajaksi julkistettu Xavier Naidoo ei edustakaan maatansa Tukholmassa. Saksan viisuedustuksesta vastaava pohjois-Saksan tv-yhtiö NDR ilmoitti tänään, että uusi edustaja julkistetaan pian.

Xavier Naidoon edustus herätti laajan vastalausemyrskyn ja debatin Saksassa kuluneella viikolla. Joitakin hänen sanomisiaan on pidetty juutalaisvastaisina ja homofobisina, ja hänen viisuedustustaan vastaan kerättiin nimiä jo useisiin vetoomuksiinkin.

ARD-yleisradioyhtiön viihdekoordinaattori ja NDR:n viihdevastaava Thomas Schreiber antoi tänään yhtiöiden virallisille eurovision.de –sivuille seuraavan lausunnon:

-Xavier Naidoo on erinomainen laulaja, joka ei minun mielestäni ole homofobinen eikä rasisti. Hän kuitenkin polarisoi yleisön, emmekä olleet varautuneet tähän reaktioon.

-Teimme virhearvioinnin. Eurovision laulukilpailu on iloinen tapahtuma, jossa kansainvälinen yhteisymmärrys on pääosassa. Tätä ominaisuutta on suojeltava. Nyt käytävä keskustelu saattaisi vahingoittaa Eurovision laulukilpailua vakavasti.

-Tästä syystä Xavier Naidoo ei tule edustamaan Saksaa. Tulemme ilmoittamaan heti kun edustaja Tukholmaan löydetään, Schreiber päättää.

Tiedotteesta voinee päätellä, että Saksan uusikin edustaja valitaan sisäisesti, ja hänelle valitaan kappale julkisessa karsintaohjelmassa, kuten jo ilmoitettiin Naidoon kohdalla.

Eurovision.de sivujen uutinen (saksaksi)

Keskustele aiheesta foorumillamme

Kuva: eurovision.de