Sami Helle: Kyllä viisuilut taisivat olla tässä

IMG_1436PKN:n pettyneet Sami Helle, Toni Välitalo ja Pertti Kurikka tapasivat eilen medianedustajia Wienissä. Vatsavaivoista kärsinyttä Kari Aaltoa ei tilaisuudessa sen sijaan nähty.
– Sillä on ripuli, tiesi Pertti Kurikka kertoa.
Kolme paikalle saapunutta jäsentä olivat todella pettyneitä tiistain semifinaalin tulokseen. Toni pidätteli itkuaan ja Sami kertoi piiskanneensa itseään niin paljon, ettei unikaan ollut tullut silmään.
– Olen pahoillani, että emme voittaneet. Halusimme kyllä päästä finaaliin, mutta ei aina voi voittaa, Pertti sanoi.

Oliko Pertti Kurikan Nimipäivien euroviisuilut tässä vai voiko yhtye kuvitella palaavansa viisuareenoille joku vuosi?
– Minulle kyllä riitti. Pariin, kolmeen, neljään vuoteen en ainakaan halua edes kokeilla uudestaan. Jos muu bändi haluaa tulla takaisin, niin saavat tehdä sen ilman minua. Euroviisut oli kokemuksena kyllä mahtava, lopputulos oli vaan huono, Sami Helle ilmoitti jämäkästi.
Rumpali Toni Välitalo oli asiasta tosin eri mieltä.
– Ei riitä viisuilut vielä. Olen tykännyt olla täällä kovasti. Haastattelut, yhteiskuvat ja nimikirjoitusten antaminen ovat minusta mukavaa puuhaa.
Kuluneen kevään aikana Toni tunnustaa myös kiintyneensä Suomen tiimin taustavoimiin.
– Jos omat vanhempani joskus kuolevat, otan Maijasta (Aho, Suomen delgaation puheenjohtaja) ja Tommista (Saarikoski, levy-yhtiöstä) itselleni varavanhemmat.

PKN:n jäsenet pvät löytäneet muista kilpailijoista suosikkeja ja voittajaehdokkaita. Pertti pysyy jämptisti jo viikkoja kestäneessä kannassaan.
– Kreikka voittaa!
Samin oma suosikki löytyy Balkanilta.
– Tykkään Montenegron kappaleesta ja sen slaavilaisesta tunnelmasta.
Myös Viron kisaajat ovat olleet PKN:n mieleen.
– Heilläkin on hyvä kappale ja toivomme heille menestystä. Jos Viro voittaa niin kaikilla olisi ainakin lyhyt matka viisuilemaan, Sami pohti.

Vaikka euroviisut loppuivatkin Pertti Kurikan Nimipäiviltä ikään kuin kesken, viettää yhtye loppuviikon suunnitellusti Wienissä.
– Tulihan tässä vapaa-aikaa vähän enemmän kuin odotimme, yhtye tuumasi.
Tänään yhtyeellä riittää vielä kuitenkin edustustehtäviä. Yhtye tapaan iltapäivällä fanejaan Wienin keskustassa. Suomessa ensimmäinen viisujen jälkeinen keikka 6. kesäkuuta Helsingin Circuksessa. Kesällä PKN nähdään ainakin myös Ilosaarirockissa ja Ruisrockissa.