Sandhja toistamiseen valokeilassa

Sandhja6Tukholman Globen areenalla alkoi tänään toinen harjoittelukierros ja nyt lehdistölläkin on mahdollisuus seurata harjoituksia salin puolelta. Ensimmäisenä vuorossa ollut Sandhja ja Akkabellat aloittivat harjoituksena jo aamuyhdeksältä. Aikainen vuoro ei menoa haitannut ja Suomen tiimi saikin harjoitustensa perään paljon kiitosta onnistuneista läpivedoista sekä ennen kaikkea energisestä esityksestä.

Myös Suomen delegaatiossa oltiin tyytyväisiä aamun harjoituksiin.
– Menemme koko ajan parempaan suuntaan esityksen kanssa. Sandhja ja taustatiimi ovat mahtavia ja he treenaavat esitystä päivittäin vapaaehtoisesti, kertoi Suomen delegaation lehdistövastaava Harri Hakanen harjoitusten jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Sandhjalla ei ollut tälläkään kertaa ongelmia ulkomaalaisen lehdistön hurmaamisessa. Aurinkoinen edustajamme vastaili tuttuun tapaan sujuvalla englannilla toimittajien kysymyksiin hersyvää naurua unohtamatta. Parinkymmenen minuutin aikana käytiin läpi muun muassa Sandhjan sukujuuret, laulukielen valinnat sekä paljon puhetta herättänyt asuvalinta ja naisten ulkonäköpaineet.

Sandhja nähdään viisulavassa kittiläläisen Jukka Puljujärven suunnittelemassa poronnahkahaalarissa ja Minna Parikan pupukengissä. Sandhjan asuvalinta on herättänyt kotimaassa paljon puhetta puolesta ja vastaan, mutta topakalla espoolaisneidolla oli selkeä näkemys ulkonäköön kohdistuvasta arvostelusta.
– Nuorempana treenasin tosissani urheilua ja olin itsekin sitä mieltä, että on pakko olla timmissä kunnossa. Lopetin aktiivisen treenaamisen vasta noin pari vuotta sitten. Tämän jälkeen olen oppinut, että olen aivan yhtä hyvä ihminen, vaikka en treenaisikaan päivittäin itseäni langanlaihaksi. Itsensä hyväkyminen ja rakastaminen omana itsenään, on prosessi, jota silti käyn edelleen itsekin läpi. Olen iloinen, jos omalla esimerkilläni voin auttaa nuoria tyttöjä hyväksymään itsensä paremmin.

Energiaa tuskin tulee puuttumaan Suomen tiistaisesta semifinaaliesityksestäkään, sillä Sandhja aikoo valmistautua tulevaan koitokseen nukkumalla ja lepäämällä kunnolla. Tänään luvassa on kuitenkin muutakin kuin hotellilla lepäämistä. Alkuillasta Sandhja vierailee Suomen Tukholman suurlähetystöllä ja illalla on ohjelmassa Pohjoismaiden ja Viron yhteisesti isännöimä Nordic Night, jossa kaikki kuusi isäntämaata kuuleman mukaan myös esiintyvät.

IMG_2858

IMG_2873

Sandhja7

Esiintymiskuvat: escstats.com