Second Cherry valittiin Lontoossa

Second Cherry Song Contest on muutamassa vuodessa kasvanut kaveripiirin kotonaan järjestetystä tapahtumasta reilun satapäisen yleisön tapahtumaksi. Tämän vuoden kilpailu järjestettiin Lontoossa viime lauantaina 12. marraskuuta The Union Jack –baarissa Waterloon aseman lähistöllä.

Kilpailun tarkoitus oli lopettaa vuoden 2011 viisukausi muistelemalla vuoden karsintakappaleita. Second Cherry –tiimi oli valinnut kilpailuun kappaleita kahdenkymmenen eri viisumaan kansallisista karsinnoista. Suomesta ei tällä kertaa ollut päässyt kilpailijaa mukaan, mutta naapurimaistamme Viro, Ruotsi ja Norja olivat hienosti edustettuina. Second Cherry -tiimi olikin onistunut valitsemaan monipuolisen ja kattavan valikoiman tämän vuoden karsintakappalesadosta.


Mukana olleet kappaleet olivat:
1.    Liettue: Candy Baby – Urte Silagalyte
2.    Norja: Gone With The Wind – Noora Noor
3.    Kroatia: Stotinama Godina – Daria Kinzer
4.    Italia: Bastardo – Anna Tatangelo
5.    Kreikka: I Don’t Wanna Dance – Nikke Ponte
6.    Portugali: Chagar A Tua Voz – Wanda Stewart
7.    Slovenia: Time For Revolution – Rock Partyzani
8.    Israel: Or – Chen Aharaoni
9.    Tanska: 25 Hours A Day – Le Freak
10.    Islanti: Nott – Johanna
11.    Ruotsi: My Heart Is Refusing Me – Loreen
12.    Espanja: Abrazame – Lucia Perez
13.    Itävalta: Oida Taunz! – Trackshittaz
14.    Ukraina: Smile – Jamala
15.    Latvia: Banjo Laura – Lauris Reiniks
16.    Belgia: Rien En Apparance – Sarina
17.    Malta: No Surrender – Fabrizio Faniello
18.    Viro: Hopa-pa-rei! – Ithaka Maria
19.    Moldova: Mi Rey! – Mariana Mihaila
20.    Puola: Ktos Taki Jak Ty – Anna Gogola

Ennen show’n alkua baarissa kaikui jo aikaisempien vuosien karsintakappaleita DJ Dave Simmonsin soittimesta. Vaikka Suomesta ei tällä kertaa ollut kisaajaa mukana itse kilpailussa, hemmoteltiin paikallaolijoita vanhoilla suomalaisilla karsintakappaleilla. Esimerkiksi Movetron, Mikael Konttinen ja Annika Eklund virittivät juhlakansaa tunnelmaan.
Tapahtumaan osallistujat jaettiin kahteenkymmeneen tuomaristoon osallistujamaiden mukaan. Erotuksena oikeisiin euroviisuihin, täällä raadit saivat äänestää myös edustamaansa maata. Alkulämmittelyn jälkeen pyörähti käyntiin kisan aloitusvideo, jossa esiteltiin tiimin hyvin värikästä kappalevalintaprosessia ja muisteltiin vanhoja voittajia. Lopulta lavalle astui illan ihastuttava ja sanavalmis juontajapari Monty ja Jody, jotka myös esittelivät jokaisen kappaleen ennen esitystä. Kun kilpailuesitykset oli katsottu valkokankaalta tai baarin pienemmistä tv-ruuduista pääsivät tuomaristot miettimään omia pisteitään. Väliaikanumerona kuultiin lontoolaista Tiinaa, Suomesta kotoisin olevaa ihastuttavaa naista. Hänen esitykseen kuuluivat ”Running Scared” ja ”One Life” tämän vuoden viisuista.

Pisteidenlasku oli huikea jännitysnäytelmä Kreikan sekä Pohjois-Euroopan maiden Ruotsin, Islannin ja Tanskan välillä. Puolen välin jälkeen Kreikka oli kirinyt jo huikean kaulan itselleen ja sen voitto näytti jo selvältä ennen viittä viimeistä tuomaristoa. Käsittämättömän loppukirin ansiosta kuitenkin Tanska ja Islanti tavoittivat Kreikan. Ennen viimeistä tuomaristoa kaikilla kolmella oli mahdollisuus voittoon. Loppujen lopuksi Islannin Johanna nappasi itselleen voiton jättäen Tanskan toseksi ja Kreikan kolmanneksi.

Lopputulokset:

1.    Islanti 142 pistettä
2.    Tanska 135 pistettä
3.    Kreikka 129 pistettä
4.    Ruotsi 113 pistettä
5.    Italia 73 pistettä
6.    Israel 65 pistettä
7.    Ukraina 55 pistettä
8.    Moldova 53 pistettä
9.    Malta 51 pistettä
10.    Liettua 49 pistettä
11.    Belgia 46 pistettä
12.    Latvia ja Espanja 45 pistettä
13.    Viro 35 pistettä
14.    Portugali 31 pistettä
15.    Norja 28 pistettä
16.    Puola 23 pistettä
17.    Itävalta 21 pistettä
18.    Slovenia 15 pistettä
19.    Kroatia 6 pistettä

Loppuilta jatkui viisudiskon merkeissä tanssilattialla ja DJ laittoi parastaan erilaisilla hittiputkilla. Suomalaisiakin muistettiin Eläköön elämä – Sata salamaa – Bye bye baby –putkella. Hauskoja ja onnistuneita viisujuhlia hyvine järjestelyineen osataan siis järjestää muuallakin kuin Suomessa. Second Cherry –tiimi teki tilaisuudesta varmasti kaikille juhlijoille mieleenpainuvan ja viihdyttävän illan.