Softenginen esikoisalbumi ulos huomenna

softengine1Viimekeväisen euroviisuedustajamme Softenginenpaljon  odotettu esikoisalbumi  “We Created the World” ilmestyy virallisesti huomenna perjantaina. Yhtyeen laulaja Topi Latukka tunnustaa, että viime päivien odotus on jännittänyt.
– Totta kai odotamme innoissamme miten levy otetaan vastaan ja millaisia arvosteluja se saa.

Latukka kertoo, että viime keväästä lähtien työstetystä albumista on haluttu tehdä mielenkiitoinen ja niin sanotusti Softenginen itsensä kuuloinen.  Levyllä kuullaan tietenkin viisukappale “Something better”, singleinä julkaistut “Yellow House” ja “The Sirens” sekä esimerkiksi syyskuisen euroviisuristeilyn keikaltakin tuttuja kappaleita, joskin osa hieman erilaisina versioina.
– Mielestäni olemme onnistuneet luomaan tästä levystä oman soundimme mukaisen. Alkujaan levyn piti ilmestyä ensi kesänä, sitten tulevana talvena ja lopulta se aikaistettiin tähän syksyyn. Yhtään aikaisemmin sitä ei olisi voinut julkaista. Esimerkiksi Tanskassa emme voineet tietenkään levyttää ja kesällä myös keikkailimme jonkin verran.

Pakollisten työ- ja kouluhommien lisäksi keikkailu kuuluu oleellisesti yhtyeen suunnitelmiin myös tänä syksynä. Viime lauantaina Softengine veti ensimmäisen keikan nelihenkisenä sen jälkeen kun basisti Eero Keskisen lähdöstä uutisoitiin reilu kuukausi sitten.
– Eeron lähtöön ei liity minkäänlaista dramatiikkaa ja asia oli tiedossamme jo jonkin aikaa ennen kuin se kerrottiin julkisuuteen. Olemme treenanneet biisejämme nyt nelisteen ja ainakaan toistaiseksi uuden basistin etsiminen ei kuulu suunnitelmiimme. Meillä on tällä kokoonpanolla todella hyvä henki keskenämme ja homma toimii näin, Latukka kertoo.

“We Created te World” -albumin levynjulkaisujuhlia vietetään tämän viikon lauantaina poikien kotikaupungissa Seinäjoella tämän viikon lauantaina. Jo tänään yhtyeen voi nähdä Tampereella ja Helsingissä keikkaillaan puolestaan tämän kuun 24. päivä. Tarkempi keikkakalenteri löytyy Softenginen kotisivulta.