Stala & SO: Viisut olivat hyvä kokemus!

Monien yllätykseksi yksi median ennakkosuosikeista ja Viisukuppilan faniäänestyksen kolmonen Stala & So. karsiutui viime  lauantaina Suomen viisukarsinnan superfinaalista ”Pamela” kappaleellaan. Viisukuppila tapasi yhtyeen torstai-iltana  Tampereella hieman ennen heidän livekeikkaansa Jack the Roosterissa.

Yhtyeen jäsenet myöntävät, että kyseisellä hetkellä putoaminen luonnollisesti harmitti.
– Kyllähän se ensimmäinen ajatus tuolloin oli ”Voi *****”, he tunnustuvat.
– Nyt ei enää harmita läheskään niin paljoa, basisti Nick Gore lisää kuitenkin heti perään.
– Kokemus oli upea, meillä oli hauskaa eikä osallistuminen kaduta missään nimessä.
– Ei tunnu ollenkaan pahalta hävitä täysin eri genren kappaleelle. Olisi varmaan eri asia, jos olisimme hävinneet toiselle  rock-bändille, kitaristi Pate Vaughn pohtii.
Ja helppo poikien sanoja on uskoa. Yhtyeen jäsenet vaikuttavat sen verran hyväntuulisilta ja puheliailta ettei karsiutumista olla jääty suremaan.

Yhtyeen keulahahmo Stala kertookin, että suoraan karsintoihin pääsy avoimen kisan kautta oli yhtyeelle jo pienoinen voitto.
– Alkukarsinnoista tavoitteenamme oli finaalipaikka, mikä saavutettiin. Totta kai samalla oli mukavaa päästä esiintymään  sadoilletuhansille tv-katsojille ja saada tämän näkyvyyden myötä varaslähtö tämänviikkoiseen levynjulkaisuun.
Pate Vaughn antaa puolestaan kiitosta järjestävälle taholle.
– Kyllähän tällaista tavallista maalaispoikaa viehätti se, että sanottiin mitä pitää tehdä ja milloin. Ja vaikka päivät  olivatkin välillä pitkiä, aikataulut pitivät aina.

Suomen viisukarsinnat voittanut Paradise Oskar saa Stala & SO:n pojilta kehuja.
– Axel veti kappaleensa itsevarmasti ja hänellä on selkeästi homma hanskassa. Missään nimessä ei voi sanoa, että väärä  kappale olisi voittanut, Nick Gore vastaa kysyttäessä mielipidettä Suomen Düsseldorfin euroviisuedustajasta.
– Kannattaa muistaa, että joskus pienikin voi olla todella kaunista. Tuollainen simppeli esitys saattaa erottua hyvin edukseen keikuttajien  seasta, Stala komppaa bändikaveriaan.

Karsintojen lopputuloksessa pientä levy-yhtiötä pyörittävää Stalaa ilahdutti suuresti se, että kaikki superfinalistit olivat  päässeet mukaan avoimen kilpailun kautta niin kuin he itsekin.
– Hienoa, että isot levy-yhtiöt eivät päässeet sanelemaan kisan kulkua vaan siellä pärjättiin musiikilla eikä rahalla.

Tohlopin alkuerässä Stala mainitsi, että jokainen itseään kunnioittava artisti osallistuu euroviisuihin vähintään viiden vuoden  välein. Miten on, nähdäänkö vaaleatukkainen artisti jälleen viisuissa viimeistään vuonna 2016?
– Jos ei muuten niin ainakin yleisön joukossa. Tai sitten voisin ruveta kommentattoriksi, Stala pohtii vaihtoehtoja pilke  silmäkulmassa.

Ennen euroviisucomebackia, olkoon se sitten missä muodossa tahansa ja milloin tahansa, puuhattavaa riittää muutenkin.  Lähitulevaisuudessa luvassa on keikkailua ja esimerkiksi musiikkivideon kuvaamista uudelta albumiltakin löytyvään ”Bye bye”  kappaleeseen.
Euroopan valloituskin on yhtyeen haaveissa. Stalan Lordi-ajoilta on seurannut mukana lukuisia ulkomaalaisia faneja, joten  mahdotonta se ei todellakaan olisi. Tällä hetkellä noin puolet Stala & SO:n facebook-faniryhmän jäsenistä onkin ulkomaalaisia.
– Joitakin verkkoja on Euroopassa jo vetämässä mutta ei niistä sen enempää vielä. Ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa.

Mitä tulee sitten itse torstai-illan klubikeikkaan? Ainakin allekirjoittaneen mielestä se oli vallan mainio. Liekö pakkanen  vienyt tamperelaiset talviunten maille ja yleisöä olisi saanut olla paikalla toki enemmänkin. Keikka oli kuitenkin loistava osoitus siitä, että poikien karisma toimii yhtä lailla niin viisuareenalla kun pienemmilläkin klubilavallakin. Tämän jälkeen  on helppo yhtyä levykriitikkomme Latvan mielipiteeseen siitä, että Stala & So:lla on edessään loistava tulevaisuus.