Suomen ensimmäinen lehdistötilaisuus: ”Tervetuloa torille!”

IMG_6727Suomen edustaja Pertti Kurikan Nimipäivät on tänään tehnyt pitkän päivän Wienissä. Harjoitusten lisäksi ohjelmassa oli myös kansainvälisen lehdistön tapaaminen ja fanien netitse lähettämiin kysymyksiin vastaaminen.

Tapaamisen aluksi PKN:n jäsenet esittelivät itsensä ja kertoivat tulleensa voittamaan kisat. Rumpali Toni Välitalo pääsi kertomaan, kuinka jo kuusivuotiaana aloitti rumpujen soittamisen. Musiikinopettaja opetti hänelle aluksi tanssimusiikkia, mutta kehityttyään tarpeeksi Toni pääsi soittamaan Pertti Kurikan Nimipäiviin. Välittömään tyyliinsä hän myös kutsui koko kansainvälisen median juhlimaan PKN:n voittoa Helsingin Kauppatorille: ”Torilla tavataan!”.

Kitaristi Pertti Kurikka uhosi myös uskovansa voittoon. Hän kuitenkin myös kertoi, että suurin yllätys euroviisumatkassa on ollut se, että he ylipäänsä ovat päässeet euroviisuedustajaksi.

Englanniksi lehdistölle vastaili Kari Aalto ja Sami Helle. Australialainen kysyjä oli kiinnostunut Karin radio-ohjelmasta ja Kari pääsikin hehkuttamaan ansaitusti tuoretta Radiogaalassa saamaansa tunnustusta Bassoradion ohjelmalleen. Kun pojilta kysyttiin  parasta keikkapaikkaa, niin heidän oli vaikea laittaa niitä järjestykseen, koska ovat keikkailleet niin paljon. Karille kuitenkin oli painunut mieleen, että varsinkin Saksassa on hyviä keikkapaikkoja.

Basisti Sami Helle kertoi yllättyneensä euroviisulavan koosta. Lisäksi hän otti vastuulleen vastaamisen, kun yleisö halusi tietää, kuinka PKN katsoo punkin soveltuvan euroviisuihin. ”Euroviisut on musiikkikilpailu ja punk on musiikkia”, tiivisti Sami yksinkertaisen vastauksen siitä, että punkilla on ihan samanlainen oikeus osallistua euroviisuihin kuin millä tahansa muulla musiikkityylillä.

IMG_6664IMG_6677IMG_6687IMG_6725IMG_6657IMG_6727IMG_6620