Suomen esitys kenraaliharjoituksia vaille valmis

Eilen keskiviikkona euroviisuharjoitukset poikkeuksellisesti keskeytyivät päiväksi. Syynä oli Israelissa vietetty kaatuneiden muistopäivä, jolloin liikennekin seisahtuu kahteen muisteluhetkeen. Keskiviikko-iltana käynnistyi sitten torstain Israelin itsenäisyyspäivän juhlinta. Torstai meni samalla myös ensimmäisen semifinaalin kilpailijamaiden toisissa harjoituksissa. Semifinalistien joukossa myös Suomi harjoitteli viimeistä kertaa ennen ensimmäisen semifinaalin kenraaliharjoituksia.

Darude ja Sebastian Rejman ehtivät harjoitella ”Look Away”n kolmesti läpi lavalla, välillä hieman tarkastaen kameroiden paikkoja ja ajokulmia. Visuaalisesti esitys onkin ihan kasassa. Suurin kysymysmerkki esityksessä lienee Sebastianin alaäänet, jotka hän tulkitsee ennemminkin kuiskaillen, sekä improvisoidut irroittelukohdat kappaleen lopussa.

Harjoitusten jälkeisessä lehditötilaisuudessa Darude kertoi olleensa harjoituksissa hyvin keskittynyt, mutta myös tyytyväinen tuloksiin. Monitorointi oli hyvää ja Darude kehui myös Sebastianin kameratyöskentelyä. Darude paljasti, ettei ole malttanut olla katsomatta palautetta ensimmäisistä harjoituksista ja tunnisti kyllä syyn osaan kritiikistä. Hän halusi painottaa, että ensimmäiset harjoitukset meni läpi väsyneenä. Tiimin väsymys johtui matka-aikatauluista ja vähäisistä unista ennen ensimmäistä harjoituskertaa.

Sebastian kertoi, että hän ei seuraa nettikommentointia. Hänen korviinsa oli kuitenkin kantautunut tieto, että hänen housunsa olivat nousseet uutisiksi. Lehdistötilaisuuden juontajattaren kanssa he eivät keksineet syytä, miksi ihmeessä tv-kuvissa hyvin niukalti ja nopeasti vilahtavat housut otsikoihin olivat nousseet, mutta tilanteen inspiroimana Sebu lurautti pienen pätkän ”Thight Pants”-laulua Jimmy Fallonin The Tonigh Show-ohjelmasta.

UMK:n tämän vuotisesta karsintatavasta kysyttäessä Darude totesi, että tuskin olisi Suomea edustamassa muuten kuin kutsuartistina. Mahdollisille osallistumisen kritisoijille hän toteaa, että hän tekee urallaan mitä haluaa ja nyt hän halusi osallistua Euroviisuihin. Musiikkinsa faneille hän haluaa tarjota edes pienen palan euroviisukuplaa. Amerikkalaiset fanit eivät kuitenkaan tunne euroviisuja konseptina, joten heiltä ei kritiikkiä osallistumista kohden ole tullut. Kun heille kertoo euroviisuilla olevan katsojia Superbowlin verran, niin reaktio on yleensä kunnioittava.

UMK-lavalta tuttua isoa kuutiota Darude ja Sebastian eivät kaipaa. Leikkisästi Sebu totesi kuution jääneen tulliin. Darude oli tosin sitä mieltä, että kuutio on hänen makuuhuoneessaan vaatehuoneena. Kumpikin oli tyytyväinen, että Suomi päätyi yhteistuumin esityksensä nykyiseen muotoon. Kappaleen sanomasta Sebastian totesi, että jos edes pieni osa semifinaalin – ja toivottavasti läpimenon jälkeen finaalin – katsojista ajattelisi esityksen jälkeen mitä maapallolle teemme eikä katsoisi poispäin, niin hän olisi tyytyväinen. Suomi palaa lavalle ensi maanantaina kenraaliharjoituksissa kahdesti ja tiistaina kerran ennen tiistai-illan semifinaalia.            

 

Katso video Suomen harjoituksista

Keskustele aiheesta foorumilla

Video ja kuvat: escstats.com