Suomi arvottiin jälleen esiintymään ensimmäiseen semifinaaliin – Tällä kertaa kuitenkin sen jälkimmäiselle puoliskolle

Kevään Euroviisujen semifinaalijako arvottiin tänään iltapäivällä tulevassa isäntakaupungissa Lissabonissa. Samalla kun arvottiin mitkä maat kisaavat ensimmäisessä ja mitkä toisessa semifinaalissa, arvottiin perinteiseen tapaan myös se, kisaavatko maat kyseisen semifinaalin alku- vai loppupuoliskolla. Lopullisen esintyymisjärjestyksen päättää aikanaan kilpailun tuotantoryhmä kuultuaan ensin kaikki kilpailukappaleet.

Jälleen kerran Suomi arvottiin kisaamaan jo ensimmäisessä semifinaalissa. Tällä kertaa kuitenkin vasta semifinaalin jälkimmäiselle puoliskolle, jota yleisesti ottaen pidetään parempana vaihtoehtona kuin alkupuoliskoa. Naapurimaista Suomen kanssa samassa semifinaalissa kisaa Viro. Pohjoismaista ensimmäisessä semfinaalissa nähdään Suomen lisäksi Islanti. Norja, Ruotsi ja Tanska kisaavat sen sijaan vasta toisessa semifinaalissa. 

Samalla arvottiin myös se, kummassa semifinaalissa sekä isäntämaa että automaattisesti suoraan finaaliin pääsevät suuret rahoittajamaat äänestävät. Suomen kannalta hyvä uutinen on ehkä se, että Iso-Britannia äänestää jo ensimmäisessä semifinaalissa. Ties vaikka edustajamme Saara Aallon taannoinen menestys brittien X-factorissa toisi pisteitä sieltä suunnalta myös Euroviisuissa. Brittien lisäksi Espanja ja Portugali arvottiin äänestämään jo tiistan semifinaalissa.

Keskustele aiheesta foorumillamme