Suomi: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Edustuskappale: Look away
Esittäjä: Darude feat. Sebastian Rejman
Lauluntekijä(t): Sebastian Rejman, Ville Virtanen
Keskustele aiheesta foorumillamme

Darude on kiistatta yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista artisteista. Toni-Ville Henrik Virtanen sai artistinimensä ”Darude” jo lukioikäisenä. Silloin hän innostui musiikin tekemisestä ja latasi kappaleitaan kuunneltavaksi nettiin. Läpimurto tapahtui vuonna 1999, kun ”Sandstorm” julkaistiin. Kappale nousi singlelistoille ympäri maailman ja sitä on joidenkin lähteiden mukaan myyty jo yli kymmenen miljoonaa kopiota.

Darude on julkaissut neljä studioalbumia, joista viimeisin ”Moments” julkaistiin vuonna 2015. Kyseisellä albumilla Darude on tehnyt yhteistyötä muun muassa Apocalyptican kanssa. Kahdella albumin kappaleista kuullaan myös Sebastian Rejmania, joka toimii myös viisukappaleen solistina.

41-vuotias Sebastian Rejman tunnetaan The Giant Leap -yhtyeen solistina ja näyttelijänä. Tällä hetkellä hän näyttelee Syke-draamasarjassa. Hänellä on kaksi lasta näyttelijä Iina Kuustosen kanssa.

Yle valitsi Daruden sisäisesti Suomen viisuedustajaksi, mutta kappaleeseen pääsivät vaikuttamaan Suomen kansa ja kansainväliset tuomarit. ”Look away” oli Uuden musiikin kilpailussa täysin ylivoimainen. Darude ja Sebastian Rejman ovat kirjoittaneet kappaleen yhdessä. Sebastian on kertonut, että kappaleen idea ja pohja syntyi hänen palattua viiden päivän reissulta Intian Delhistä.

Suomi kilpailee ensimmäisessä semifinaalissa ja tavoittelee finaalipaikkaa esiintymispaikalta kolme.

Teksti: Sami Luukela
Kuva: Anton Sucksdorff