Suorat finalistit toisissa harjoituksissaan

ItaliaVaikka Suomea ei tulla näkemään lauantain finaalissa, niin euroviisujunaa se ei Wienissä pysäytä. Tänään aamupäivällä viisulavalle nousivat harjoittelemaan suorat finalistit eli suuret rahoittajamaat Italia, Espanja, Saksa, Iso-Britannia ja Ranska sekä isäntämaa Itävalta. Seitsemäntenä suorana finalistina nähdään tänä vuonna kilpailussa vieraileva Australia.

 

Harjoitukset aloitti Italian Il Volo. Italian nuori ja komeaksi kehuttu kolmikko esiintyy lavalla taustallaan antiikin patsaita. Kamerakulmat on kolmikolla alkanut jo löytymään ensimmäisiä harjoituksia paremmin ja Italia säilyttää harjoitusten perusteella asemansa yhtenä kisan suurimmista ennakkosuosikkina.

 

ItävaltaItävallan The Makemakes seurasi harjoitusvuorossa Italiaa. Dodo laulaa aluksi flyygelin ääressä, ja loppuesityksestä tulee sen takaa etulavalle tulkitsemaan kappaletta. Ensimmäisissä harjoituksissa flyygeli syttyi myös tuleen, mutta tällä harjoituskerralla ei minkään maan osalta harjoiteltu erikoistehosteiden tai pyrotekniikan kanssa.

Espanjan esityksessä tulee olemaan monia eri elementtejä, jotka on jo saatu myös toimimaan kamerakuvissa. Edurnen  punainen kaapu repäistään hänen päältään ja alta paljastuu hohtava kultainen puku. Seuranaan lavalla Edurnella oli tanssija, joka myös nosteli Edurnea esityksessä. Kaiken tohinan keskellä Edurnella on kieltämättä haastetta pitää myös äänensä koossa, mutta mikäli hän onnistuu myös siinä, niin esitys tulee olemaan oikein hyvää tv-viihdettä.

 

SaksaSaksan harjoiteltu esitys oli paljon Espanjaa yksinkertaisempi. Ann Sophie tulkitsee kappaleensa taustalaulajiensa edessä mustassa asussaan ja taustalaulajien taakse on lavalle tuotu kullanvärisen valonheittimet. Laulullisesti Ann Sophie veti kappaleensa harjoituksissa moitteetta.

 

Ison-Britannian esitykseen lavalle tuodaan portaat, jolla Electro Velvet taustatanssijoineen leikittelee. Kesken esityksen lava tummenee ja Biancan ja taustajoukkojen pukuihin syttyy värikkään valot. Esitys on kepeä, ja Alex ja Bianca tuntuivat nauttivan harjoittelemisesta sydämensä kyllyydestä.

 

 

RanskaRanskan Lisa Angell harjoitteli mustassa asussaan. Taustan valoihin maalautuu kuva raunioista, kun Lisa tulkitsee kappalettaan. Loppupuolella Lisan taakse marssii rumpaleita ja samoin taustavaloihin ilmestyy samalla lailla puettuja rumpalihahmoja. Näyttää siis kuin Lisan takana marssisi kymmenpäinen rumpalijoukko. Lisalla itsellään ei suurempaa koreografiaa ole, ja hän vapautti lavan Australian käyttöön ennen oman harjoitusaikansa loppumista.

Australia tuo euroviisulavalle kadun katulamppujen alla, jossa Guy Sebastian tanssii ja tunnelmoi täydellisestä illastaan. Rento ja hyväntyylinen esitys saa varmasti rytmin monen katsojan jalan alle, ja Australia on varmasti melkoinen musta hevonen finaalissa. Halliin sen harjoituksia seuraamaan kokoontui sellainen määrä lehdistöä, että ainoastaan Italia pärjäsi sille vetovoimassa.

 

AustraliaHarjoitusten perusteella voi siis sanoa, että suorista finalisteista varsinkin Italia ja Australia tuntuu olevan suosiossa. Se, miten todellisuudessa käy, selviää ensi lauantaina. Mutta sitä ennen ehditään käymään vielä toinen semifinaali, josta valitaan vielä kymmenen osallistujamaata finaaliin.

 

Katso laajempi kuvakooste harjoituksista escstats.comin facebook-albumissa.

Keskustele päivän harjoituksista foorumillamme.

Escstatsin instagram-tilillä harjoitusvedot “pikakelauksena” 15 sekunnissa.

 

 

EspanjaUK