Sveitsi: Luca Hänni – She got me

Edustuskappale: She got me
Esittäjä: Luca Hänni
Lauluntekijä(t): Laurell Barker, Mac Frazer, Luca Hänni, Jon Hällgren, Lukas Hällgren
Keskustele aiheesta foorumillamme

Bernissä syntynyt 24-vuotias Luca Hänni tunnetaan parhaiten Saksan Deutschland sucht den Superstar -kilpailun yhdeksännen kauden voittajana, mutta se saattaa muuttua viisuedustuksen myötä. Sveitsin pitkä karsintojen putki katkesi tänä vuonna sisäisen valinnan myötä. Maa on tehnyt sisäisen valinnan viimeksi vuonna 2010. Tämä ei ole Hännin ensikosketus viisuihin, sillä Luca toimi Sveitsin pisteidenantajana kaksi vuotta sitten.

Luca Hänni on sekä Sveitsissä että sen ulkopuolella iso nimi. Ura musiikin parissa alkoi pienenä lapsena rumputuntien myötä. 9-vuotiaana hän opetteli itse soittamaan kitaraa ja pianoa. Hän jätti muurarin opinnot vuonna 2012 keskittyäkseen musiikkiin. Aikaisemmin mainitun Deutschland sucht den Superstarin voittoa seurasi puolen miljoonan euron palkinto ja levytyssopimus Universal Musicin kanssa.

Debyyttisingle “Don’t Think About Me” menestyi sekä Sveitsissä, Saksassa että Itävallassa. Tähän mennessä Luca on julkaissut neljä albumia, joista viimeisin ilmestyi vuonna 2015. Sen jälkeen hän on julkaissut muutaman singlen, mutta pitänyt muuten hiljaiseloa tähän hetkeen asti.

Hänni ei ole tunnettu pelkästään musiikillisista saavutuksistaan. Hän on tehnyt myös mallin töitä. Mies on ollut mallina alusvaatebrändi Nick Tylerille vuonna 2012, jolloin hän sai kokonaan oman malliston nimellä “Nick Tyler by Luca”.

Luca väsäsi kappaleensa sveitsiläisellä lauluntekijäleirillä yhdessä sveitsiläisten ja kansainvälisten lauluntekijöiden kanssa. Muut kappaleesta vastuussa olevat ovat Laurell Barker, Frazer Mac, Jon Hällgren ja Lukas Hällgren. Luca toivoo, että rytmisiä ja Lähi-idän elementtejä sisältävä “She got me” uppoaa sekä nuorempaan että vanhempaan yleisöön.

Teksti: Aleksi Mikkola
Kuva: SRF/Lukas Maeder